Søk i stiler
 

"Kannibalen" av Ingunn Aamodt


Bokanmeldelse av Ingunn Aamodts "Kannibalen" fra "Marg og bein"-serien. En skikkelig grøsser.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:24.11.2011
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kannibalen
Verktøy:Utskrift
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Boken jeg har valgt å anmelde er kannibalen skrevet av Ingunn Aamodt. Dette er den fjerde av en serie på seks kallt «marg & bein» utgitt av Damm N.W. & Søn A/S . Denne boken faller inn i sjangeren grøsser.

 

Historien handler om en familie på tre, en mor og hennes to barn, en jente på tolv som heter Nina og en gutt på tretten som heter Bo. De flyttet nettopp in til et stort hus med mange leiligheter.

 

Rett etter at de flytter inn hører Nina og Bo rykter om at det har blitt funnet menneskerester i en kontainer i nærheten.

 

De blir fort kjent med naboene og alle virker utrolig hyggelige bortsett fra en stor kraftig dame. Det hele blir ikke bedre når søsknene er vitner til at den store og kraftig dame graver i hagen midt på natten.

 

Spenningen stiger når en av naboene, nemmelig slakteren forsvinner sporløst. Nina og Bo tror at den store damen er kannibalen, men de vet det ikke.

 

En kveld da de skal være alene hjemme og moren har bestemt at den store og kraftige damen skal passe på dem, løper de ut og møter en av de hyggelige naboene. Det er en eldre og pensjonert mann med en koselig liten hund.

 

De forteller ham sine mistanker om hvem de tror er kannibalen. Den eldre mannen reagerer rolig og ber dem inn i leiligheten sin. Han lover å ringe til politiet i morgen og tilbyr dem å overnatte hos ham.

 

Spennende blir det når Bo og Nina drikker et glass brus og Bo sovner. Han sover så dypt at Nina ikke klarer å vekke ham. Hun fatter straks mistanke om at noe ikke stemmer med denne hyggelige mannen, fordi Bo var ikke trøtt når de satt i leiligheten sin. Nina liker ikke brus så hun drikker ikke mye, men hun merker at hun blir litt trøtt. Dette er grunnen til at hun tror at den hyggelige mannen må ha puttet sovemedisin i brusen deres.

 

Spenningen stiger voldsomt da Nina får bevis på at den eldre og hyggelige mannen er kannibalen. Hun kjemper for livet til seg selv og broren sin. Til slutt klarer hun å låse den eldre mannen inne på badet. Nina kjemper for å komme seg ut av leiligheten, som er låst samtidig som hun prøver å få den sovende Bo med seg.

 

Det hele slutter heldigvis bra for Nina og Bo. Nina klarer å hente hjelp hos den store og kraftige nabodamen og hun ringer til politiet. Desverre for sent, kannibalen har enda en gang klart å rømme.

 

Boken slutter ved at kannibalen flytter inn i en ny leilighet og skifter utseendet og identitet. På denne måten har han sluppet unna i hele sitt liv og skaffet seg stadig nye offer.

 

Jeg syns dette er en utrolig spennende bok, men det er ingen god ide å lese den alene hjemme om kvelden etter at det er blitt mørkt. Helt frem til siste kapittel er det ikke klart hvem som egentlig er kannibalen. Spenningen bygger seg opp mot et klimaks da Nina og Bo må redde seg ut av leiligheten til kannibalen.

 

Jeg kan anbefale denne boken veldig til alle med sterke nerver som liker å lese grøssere. Jeg har ikke så mye å kritisere, men kanskje er historien litt kort. Den kunne gjerne vært litt lenger. Jeg hadde også ønsket meg at kannibalen hadde blitt tatt av politiet.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Daddy
23.05.2018 11:33

Bra!
0
anbefalinger
Jeg liker raske jenter


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.021 sec - 1 pageviews