Søk i stiler
 

Skoleuniform, et våpen mot mobbing?


En stil om skoleuniformer. Kan skoleuniform være et tiltak mot mobbing? Kom gjerne med tilbakemelding!

Sjanger:LeserinnleggLastet opp:15.09.2011
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Skolepolitikk
Mobbing
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Vi lever i et samfunn der det er veldig stort fokus og press på klær og mote. Dette er et problem for flere ungdommer i dag. De ungdommene som ikke har de rette klærne kan lett falle utenfor. Det skapes nye trender hele tiden og det er ikke lett og følge med i svingene. Hvis skoleuniformer blir tatt i bruk av den Norske skolen, vil klær naturligvis ikke ødelegge for så mange ungdommer som det gjør i dag.

 

Når det diskuteres skoleuniformer i Norge er det mange som sier at det er kjedelig at alle er prikk like og at folk må få lov til være seg selv. Jeg vet om en ting som er mer kjedelig enn at folk har på seg like klær. Det er at ungdommer blir mobbet, utestengt eller sett rart på, på grunn av det de har på seg. Er det ikke viktigere at folk trives på skolen, enn at de har på seg den samme uniformen? Skoleuniform tar jo ikke vekk personligheten til de forskjellige ungdommene. Vi vil fortsatt være ulike, selv om vi på skolen bruker de samme klærne. Noen er utadvendte, andre er sjenerte. Noen liker fotball, andre liker å synge. Disse tingene vil ikke forandre seg i det hele tatt.

 

Vi er på skolen for å lære, men trives vi ikke på skolen blir det veldig vanskelig å fokusere. Barn og ungdommer bruker mange timer i uka på skolen, derfor er trivsel utrolig viktig. Cirka 30 prosent av elevene i videregående skole dropper ut før de er ferdig. Jeg tror ikke at alle dropper ut på grunn av det faglige, men at mange kanskje dropper ut på grunn av trivsel. Det er ille og det er noe vi er nødt til å gjøre noe med.

 

En annen viktig ting er penger. Det er ikke alle som har penger til å kjøpe, kjøpe og kjøpe nye klær hele tiden. Da er det lett å fordele elevene inn i “fattig og “rik.” Dette er også et problem for de som har mye eller godt nok penger. Jeg vet selv hvor vanskelig det er å motstå salget på Bik Bok når det er litt godt med penger i lommeboka. I stede for å bruke pengene på noe nødvendig, bruker jeg de heller på nok en ny topp som jeg blir lei av etter noen måneder. Verre føles det selvfølgelig når det bare er enkroninger og femtiøringer i lommeboka og venninnene mine kommer med nye sko og jeans på skolen. Hvis alle hadde gått med skoleuniform ville det ikke blitt et like tydelig skille på de som har penger og de som ikke har det. De som er først ute med det nyeste og hotteste og de som ikke er det.

 

Jeg prøver selvfølgelig ikke å si “bruk skoleuniform og alle problemer i skolen vil bli løst.” Det jeg prøver å si er at skoleuniform kan være med å bidra til en bedre skoledag for veldig mange. Jeg tror uniformen er et veldig godt våpen mot mobbing, utestenging og så videre. Mobbing er noe som aldri kommer til å forsvinne, det er et uløselig problem. Vi kan likevel gjøre mye for å få slutt på mye av mobbingen, men her er det veldig mange faktorer som spiller inn. Skoleuniform kan være en av de faktorene.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

jente 13 år
09.02.2012 16:38

Bra!
28
anbefalinger
veldig bra skrevet, du hjalp meg masse med en skole oppgave.Helt enig norske skoler burde innført skoleuniformer  Smile :-\)

Anonym
19.09.2013 20:18

Bra!
21
anbefalinger
Skoleuniform er sef. bra, men problemet er at mobbere alltid finner nye veier til å mobbe den personen som er utsatt

8.klasse elev
04.05.2017 08:42

Bra!
10
anbefalinger
Veldig bra skrevet. holdt på med en skoleoppgave om nettopp det som du tok opp i teksten. lånte noen utdrag og omformulerte litt og det førte til at jeg fikk 5+.
tusen hjertelig takk!

jente 15 år
22.01.2018 20:23

Bra!
3
anbefalinger
jeg er helt enig, og skoler i norge trenger virkelig skoleuniformer. når jeg skal på videregående besøk neste uke er jeg kjempe redd fordi jeg har hørt at det er helt sykt klespress der haha, tenk så mye enklere med uniform a

jente 13
29.11.2018 11:03

Bra!
3
anbefalinger
jeg har tentamen om dette i morgen og vet ikke helt hva jeg skal skrive... jeg er i mot og for uniformer HJELP!!!

jente 13 år
29.11.2018 10:24

Bra!
2
anbefalinger
har tentamen om dette, det hjalp veldig. tusen takk


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews