Søk i stiler
 

Meg og de andre


En tekst om å tørre å ha egne meninger og være seg selv.
Sjanger:EssayLastet opp:04.09.2011
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Identitet
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


De fleste andre "følger bølgen" men er det egentlig det beste? Er det ikke bedre og ha sin egen mening om ting? Jeg synes det å ha sin egen mening om ting er en veldig god egenskap som mange mangler. Men kankje ikke de mangler den, men er rett og slett redd for og vise den? De tenker kanskje at folk vill tenke på dem som rare eller anderledes? Kanskje at den egenskapen de egentlig mangler er å tørre å si ting høyt og utrykke seg selv?

 

Kanskje de tenker det er enklere å "følge bølgen" og være med på og baksnakke noen for å være homse eller lesbe enn å si det de egentlig tenker, nemlig at de synes det er helt greit og være homse eller lesbe og synes synd på stakkaren? For burde ikke folk få de samme rettighetene uavhengig om du er en gutt som liker en annen gutt, jente som liker en gutt eller en jente som liker en annen jente? Tenk viss du ble mobbet og utstøtt bare for at du likte noen? Det er min mening og jeg tror det er mange som har den samme meningen, men tør ikke si det høyt for de er redde for å bli stemplet som homse eller lesbe selv?

 

Det samme gjelder musikksmak. Folk "følger bølgen" og hører på den samme populærmusikken og sier de har denn samme meningen om den som alle andre, men egentlig liker de den ikke og vill heller høre på noe mindre poppulert men de tørr ikke? Hvorfor skal alle gå med det samme merket klær og følge "moten", hvis ikke er du rar? Hvorfor må alle jenter bruke sminke og være søte og små og gutter ikke har lov til å vise sine feminine sider? Selvfølgelig er det ikke altid sån som dette, men i de fleste samfun er dette tilfelle. Hvorfor blir du stemplet som rar viss du har dine egne meninger og tørr å utrykke dem og stå for dem? Er ikke det galt?


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Kåre
27.11.2012 20:45

Bra!
1
anbefalinger
Fantastisk! Fikk god hjelp fra denne teksten Smile :-\)

Siri
23.10.2013 22:12

Bra!
0
anbefalinger
Veldig bra! Hjalp mye  Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews