Søk i stiler
 

Pelsdyr i Norge


Oppgave om oppdrett av pelsdyr i Norge.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:04.07.2011
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Makt og politikk
Spesielle arbeid
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Pels er subsidiert dyremishandling. Cirka 800 000 rev og mink blir avlet frem og drept hvert år i Norge. Kun for å bli pels. De holdes innesperret i små netting-bur på pelsfarmer. I de små burene blir dyrene raskt frustrerte og de dreper sine egne valper og spiser sine egne kroppsdeler fordi de er innesperret. Til slutt blir pelsdyrene drept med strøm eller gass. Pelsdyrnæringen får subsidier fra staten på cirka 50 millioner kroner hvert år. Pels er unødvendig. Det er et luksusproblem ingen trenger. I Norge begrunnes pelsdyroppdrett med distriktspolitikk, men pelsdyroppdrett gir få arbeidsplasser. Næringen er ikke bygdeutviklende og de få årsverkene som pelsdyroppdrett gir, er utrygge, fordi næringen er konjunktur-utsatt.

 

Det har vært stigende internasjonal motstand mot pelsdyrnæringen. Pelsdyroppdrett er forbudt i Østerrike og Storbritannia. I Sveits er oppdrett av pelsdyr så strengt at alle pelsdyrfarmene er nedlagt. Det er flere ganger blitt rapportert om store skader blant dyr i pelsfarmer. Dyrevernere har flere ganger tatt bilder og gjort opptak av pelsfarmer, både i Norge og i andre land. Senest i 2010 ble over 800 video-opptak fra 39 gårder rundt om i Norge levert inn til NRK fra Dyrebeskyttelsen. Videoene viste skader som åpne sår, avrevne kroppsdeler, alvorlige øyesykdommer, samt flere døde dyr. Pelsdyroppdrettere i Norge har flere ganger fått kraftig kritikk fordi de ikke har fulgt gjeldene lover og regler. I Norge er det mattilsynet son er ansvarlige for å holde øye med pelsdyroppdretterne.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


07.09.2013 23:57

Bra!
1
anbefalinger
So enig, at det burde ikkje vere lov å drepe dyr bare pga. pelsen ingen bruker de nesten, de er ikkje vits, tenk på dyra.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews