Søk i stiler
 

Vær mot andre sånn du vil andre skal være mot deg


Et leserinnlegg som jeg skrev, som ble publisert i Si D i Aftenposten!
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:22.05.2011
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Dødsstraff
Menneskerettigheter
Verktøy:Utskrift


Dødsstraff er et emne som blir snakket om mye nå for tida. Meninger om dødsstraffen er sterke og annerledes fra menneske til menneske, men min mening er at alle land bør slutte med dødstraff. Det er en totalt uetisk, nytteløst, barbarsk og veldig lav ting. Det finnes mye rettere, bedre straffer som til og med er verre for den som blir straffet. Jeg hadde for eksempel heller tatt dødsstraff enn å sitte og kaste bort livet i fengsel.

Et eksempel på en sak som blir mye diskutert er drapet på norske Pernille Marie Thronsen i Ungarn. Kineseren Zhao Fei har innrømt at han har drept Pernille. Han har gjort seg frivillig til å få den straffen han fortjener. Dette bør han belønnes for, ikke drept. Hvis han blir drept, tror du at mange andre kommer til å tilstå etter det da? Politiet i Kina har ikke bevis på at han virkelig har drept Pernille, det har politiet i Ungarn. Men politiet i Ungarn kan ikke gi bort bevis til en sak der den skyldige kan bli drept fordi de har skrevet under menneskerettighetserklæringen. Ungarn har skrevet under en viktig avtale. Hvis de bryter den er det da lov for oss å bryte avtaler vi har gjort med dem også? De vil drepe noen for å drepe noen hvis de bryter avtalen, og jeg synes at de dermed bryter hele avtalen.

 

Jeg skjønner at noen synes at en person som har drept en annen fortjener det samme, men hvorfor synke like lav som morderen og bli en morder selv? Hvorfor ikke heve hodet, beholde på stoltheten og være bedre enn den som har drept noen? Vi er mennesker alle sammen, som skal holde seg til – og blir beskyttet av menneskerettighetene.

 

Er ikke de som blir dømt til døden også mennesker? Føler ikke de også smerte? Må ikke de også puste? Dumme mennesker som har begått store feil kanskje, men fortsatt mennesker med de samme rettighetene som alle andre mennesker på jorda. Og hvis vi virkelig alle er like, hvordan kan du da drepe noen fordi de har gjort det samme? Tenk på det, med i bakhodet Den Gylne Regel:

Vær mot andre sånn som du vil andre skal være mot deg!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

nigga
13.05.2014 11:11

Bra!
1
anbefalinger
my nigga my nigga  Smile :-\)

Kari
02.05.2015 19:54

Bra!
1
anbefalinger
Elendig skrevet. Ingen bør få språklige inspirasjoner fra dette, argumentlogikken din er det eneste som har verdi i denne teksten. Grammatikken er forferdelig.

jenny
07.01.2013 15:20

Bra!
0
anbefalinger
det


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews