Søk i stiler
 

Politikk – trenger det å være så innviklet?


Et leserinnlegg vi skulle skrive i 10. klasse.
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:12.04.2011
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Valg
Verktøy:Utskrift


Jeg er en 15, snart 16 år gammel jente som egentlig ikke har vært noe særlig interessert for politikk før inntil nylig. Da innså jeg at det faktisk bare er to år før jeg kan stemme, og det ved et stortingsvalg! Jeg vil veldig gjerne skjønne litt mer av politikk, men det virker så innviklet! Jeg tror ikke jeg er den eneste ungdommen i dette landet som synes det.

 

Det har flere ganger stått i avisene og på nettet at det er færre og færre som stemmer, spesielt hos de yngre. Vil det ikke da være naturlig å prøve å inkludere ungdommen? Politikerene mener at ungdommen bryr seg for lite om politikken. Vi vil jo at alle skal forstå seg på dagens politikk. Hvorfor inkluderer vi ikke ungdommene mere da?

 

Jeg mener at man burde inkludere politikk mer i skolen enn det man gjør. På de nesten 3 årene jeg har gått på ungdomsskolen har vi hatt om norsk politikk i én skoletime. Dette skjønner vel lærerne at er alt for lite! Det er greit at det fremdeles er en en stund til vi kan stemme, men jo tidligere, jo bedre? Uansett burde man begynner med det kanskje i 2. vgs.

 

Jeg syns virkelig politikerne burde gjøre noe med det, så fort som mulig! Først og fremst burde man innføre det mer i skoleverket enn det man gjør. For det andre hadde kanskje kampanjer for ungdommer som fanger oppmerksomheter også kanskje vært noe? Jeg sier ikke at det hjelper med en gang, men på sikt!

 

Håper ikke jeg er den eneste som mener dette.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

.9
01.12.2016 10:33

Bra!
0
anbefalinger
gg


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews