Søk i stiler
 

Essay om Gud


Et essay om Gud virkelig finnes eller ikke.

Karakter: 5+ (9. klasse)

Sjanger:EssayLastet opp:07.01.2011
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Identitet
Religion
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookNå sitter jeg her på skolen og skal skrive et essay om noe vi ikke vet om er der. Om noe som mennesker alltid har lurt på. Finnes Gud? Er han med meg nå? Sitter han og ser at jeg skriver et essay om han? Hva tror du? Finnes han? Er han død? Har han noen gang eksistert?

 

Hvor var Gud når de to tvillingtårnene i New York ble rast som følge av terroristhandlinger? Hvor var Gud når tsunamien slo mot kystene av Sør-Asia til jul i 2005? Hvor var Gud når Ferdinand Magellan døde rett før han hadde kommet hjem etter verdens første jordomseiling? HVOR ER GUD? Kan Gud finnes når det skjer så altfor mye trist og vondt i verden?

Mange religioner har blitt bygget opp på tanker om at Gud finnes. Kristendommen, Jødedommen, Islam er for eksempel noen religioner som har Gud i sentrum. At Gud er noen de kan be til for at gode ting skal skje eller at vonde ting skal slutte. At Gud er som en bestefar. En koselig, rund, liten bestefar. En bestefar som kan si at alt kommer til å gå bra, at det vonde snart slutter. Men kan vi være så sikre på at alle mennesker har en barmhjertig bestefar der oppe i himmelen? At alle har noen de kan be til i de tristeste stunder? At alle har noen å snakke med når det trengs?

 

Utrykket ”O my God” blir brukt veldig mye på engelsk, og nå også på norsk. Det brukes når man er veldig overrasket, sjokkert eller rett og slett i situasjoner som vi ikke helt kan tro på. Men har vi egentlig noe bevis på hans krefter? Har vi noe bevis på noe godt han har gjort for oss mennesker? Eller er vi redde for at når vi slutter å tro på Gud, hva skal vi tro på da? Hva vet vi egentlig?

 

Den kristne versjonen av jordas opprinnelse er ”The Big Bang”. At jorda kolliderte med noe i rommet og at Gud skapte jorda og alt på den på 7 dager. 7 dager med Guds krefter? Er det sant? Kan vi tro på det? Eller ble jorda skapt på en annen måte? Ble Gud skapt av mennesker eller ble mennesker skapt av Gud? Finnes det noe overtroisk vi kan være sikre på finnes?

 

Kanskje Gud har fantes? Kanskje han er død? Lever han? Har han gitt opp? Alle disse er eksempler på spørsmål om Gud mange spør seg om. Kanskje får vi vite svaret en gang, kanskje ikke? Mens vi lever i uvisshet er det noen som bestemmer seg for hva de skal tro på. Noen bestemmer seg for å tro at Gud finnes. Andre kan bestemme seg for å tro at Gud aldri har eksistert. Hva tror du?

 

Men hvis Gud ikke finnes, hvordan kan vi forklare alt vi ikke vet da? Når Moses bygde arken, hvordan visste han at flommen skulle komme hvis ikke Gud hadde fantes? Hvordan kunne han overleve hvis ikke Gud fantes? Hvordan fikk Jomfru Maria Guds sønn Jesus hvis ikke Gud fantes? Hvorfor lever vi hvis Gud ikke finnes?

 

Jul har alltid vært Jesus fødselsdag. Jesus. Guds sønn. Hvordan kan Jesus ha eksistert hvis Gud ikke finnes? Hvorfor feirer vi Jesus fødselsdag, jul, hvis ikke Gud finnes? Feirer vi jul uavhengig om Gud finnes eller ikke? Handler julen i dag bare om å få gaver? Kanskje vi feirer jul for å få masse gaver vi egentlig aldri kommer til å holde på med istedenfor å gå i kirken og be til Gud på julaften? Tenk, hvis Gud finnes, hvor er han? Har han kledd seg som en julenisse? Er han den personen man alltid overser? Er han en gammel, fattig uteligger i et eksotisk land? Er han en feit, alkoholiker som drikker øl og sitter hjemme hver dag og ser på sport på tv? Er han som en pappa? Et godt eksempel? Hvordan er Gud?

 

Hvis Gud finnes, hvor blir det av alle livene? Folk blir født og folk dør. Sånn har det alltid vært. Er menneskeliv som en bank? En stor, brun, folksom bank? En bank hvor man kan ta ut og innkassere menneskeliv? Er banken livssyklusen vår? Har vi blitt tatt ut, må vi inn igjen? Hva vet vi egentlig? Hadde vi visst mindre hvis Guds eksistens kunne blitt bevist eller ikke bevist?

 

Mye av dette er tungt stoff. Viktige, selvstendige valg. Å tro. Å velge hva man skal tro på. Det å leve etter en religion. Se for deg religion som en vekt. Du har enten den rette eller den gale veien å gå. Hvilken vei velger du? Og hvorfor?

 

På mange filmer ser man at de fleste personene ber til Gud før de nesten dør eller dør. Hvorfor ber man til Gud når man dør? For å si: Vær så snill, la meg leve. Jeg er for ung til å dø. Eller for å si: Takk Gud. Takk for livet mitt. Takk for at jeg fikk leve. Ta godt vare på vennene og familien min. Hadde du bedt til Gud hvis du hadde kommet i en døds situasjon? Eller tror du ikke på han? Ville du bedt til Gud selv om du ikke tror på han, hvis det hadde spart livet ditt?

 

Flere milliarder mennesker tror på Gud og har han som forbilde, selv om vi ikke vet om han finnes engang. Kanskje de kan velge hva de vil tro på? Eller kanskje de ikke for lov til å velge, men heller har vokst opp med en religion. Hva velger du å tro på?


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Thomas
15.12.2015 20:16

Bra!
4
anbefalinger
Dette Essayet var svært bra. Skjønner virkelig ikke hvorfor du ikke fikk en 6er. Denne var til god hjelp for å få inspirasjon om hav jeg skal skrive i essayet mitt.

knut
24.02.2016 20:55

Bra!
4
anbefalinger
bra stoff! her hjalp du meg.

marius
12.04.2016 21:24

Bra!
4
anbefalinger
at du ikke fikk en 6 er e sykt, denne ezzayet var skrevet perfekt


27.02.2018 12:47

Bra!
4
anbefalinger
DEEEENNNNEE ESSSAAAYYYYEEEEN ERRRR GANNKE BRA BRA JOIBBET JENTA MI

hhhh
19.05.2019 17:32

Bra!
0
anbefalinger
dårlig essay bro


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.050 sec - 1 pageviews