Søk i stiler
 

Barnesoldater


Ei innlevering i RLE utan karakter, men læraren syns det var ein bra tekst.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:19.11.2010
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Krig og fred
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Barnesoldater er eit problem i dei sørlege delane av verda. Spesielt i midt-afrika, og sør-asia. Landa som e merket med lilla på kartet er fra land der det vart reportert om barnearbeid mellom 2004- 2007. Biledet er lastet ned fra http://www.child-soliders.org/ , som eg fant ut ikkje eksiterer, så eg fant bildet på ei svært god opplysning kjelde: http://hvorhenderdet.nupi.no/Artikler/2009-2010/Barnesoldatar/(part)/4

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Idag finns det rundt om 300.000 soldatar under 18år, derav 100.000 jenter. Desse har enten blitt overtalt, hjernevasket eller tvunget til å støtte dei militære styrkene i landet. Over 50 land rekruterer barn til deira bevæpnende styrker.

 

Det barnesoldatene ser er med på og ødelegge barnas oppvekst. Barna blir også torturet. Dette er imot alle lover FN og Amnesty International har. Barna opplever kroppsdeler (særlegt hender) som blir hogget av. Mennesker som blir drept. Barn som blir voldtatt. Å masse slaktninger.

 

En barnesoldat er en person under 18 år som deltar i krig. Noen barn blir brukt til og handtere atomvåpen, granater, stridsvogner, Bud-bærere, spioner, mine-ryddere eller sexslaver. Det er heller ikke uvanlig om de deltar i mord eller voldtekt.

 

 

Kjelder:

- Oppslagsbok heime.

- http://hvorhenderdet.nupi.no/Artikler/2009-2010/Barnesoldatar/(part)/4


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Britta Konsrud
15.01.2013 09:36

Bra!
2
anbefalinger
omgggggggggggggggg!!!!!!!! Forfyselig !! Surprised :-oOO


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews