Søk i stiler
 

Ung i dag


Et kåseri om å være ung i dag.
Sjanger:KåseriLastet opp:20.10.2010
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Alder
Verktøy:UtskriftDet er kjempevanskelig å være ung i dag. Alle som sier noe annet tar feil. Og det som bare gjør det enda verre, det er gamle gretne mennesker som går rundt og klager og syter om det. Jeg synes pensjonistene ”nowadays” er alt for late. De burde skjerpe seg i grunnen, det er mye enklere å være pensjonist nå en det var for 30 år siden.

 

Vi unge må møte opp på skolen fem dager i uka, og der skal vi helst prestere bra. Om vi ønsker oss gode karakterer i orden og oppførsel bør vi helst være snille mot selv de sureste lærerne. Disse karakterene er nemlig det eneste som teller om vi skal prøve å skaffe oss en av de underbetalte og slitsomme jobbene som er ledige for folk under 16.

 

Det er nemlig ikke billig og være ung heller. Alt koster penger, og det meste koster ganske mange penger. Så mange penger at det ikke alltid holder med den lusne ukelønna man får av foreldrene sine. Og for å få denne lille lønna som knapt holder til en kveld med moro, så må vi jobbe hardt. Plikter er et ord tenåringsforeldre elsker over alt på jord, og det vet å benytte seg av ordets magiske kraft.   

 

Klokka 15 kommer vi hjem, slitne og trøtte, og da må vi gjøre leksene våre. Det er ikke lite heller. Innleveringer, prøver, framlegg og oppgaver i alle fag er ikke bare bare. Karakterene våre må vi fokusere på, og vi kan ikke sluntre unna her. Hva om vi ikke kommer inn på den beste skolen i verden. Men hva om vi ikke aner hva vi skal bli? Eller hva om vi har en drøm som ikke krever superdupergode karakterer? Må vi da jobbe så hardt?

 

Når det gjelder utdanning var det i hvert fall mye enklere før. Da hadde man, og spesielt kvinner, ikke så mange muligheter. Det var mindre utvalg på skoler, og man fulgte ofte etter i foreldrenes forspor. Og om du var god på et spesielt felt, da var det eneste naturlige å velge utdanningen din ut ifra dette. Det er ikke rart at ungdommer nå om dagen er forvirret. Allerede når man er 15 år skal man søke på en av de 12 studieretningene i den videregående skolen, og det er avgjørende for hvilke muligheter du har videre. Om du da har kommet deg gjennom videregående og stått i alle fag, så må du velge igjen.    

 

De få timene i uka som vi ikke kaster bort tiden vår på noe av dette, så skal vi helst spise sunt og trene også. Det går knapt en dag uten at vi får høre at ungdommen nå til dags er sååå late. Vi burde heller bruke noe av den tiden vi sitter foran pc’en på å gå en tur i skogen. Det eneste vi dytter i oss er dritt fra nærmeste gatekjøkken, og dit skal vi helst bli kjørt av foreldrene våre.

 

Og om vi da en dag har tid til å slappe av litt foran tv’en, så kommer det igjen:” Dagens ungdom er altfor late! Dere kommer alle til å ende opp i rullestol på grunn av overvekt om dere ikke skjerper dere.” Hvis vi ikke dør av hjerteinfarkt, blodpropp, eller en annen sykdom vi ikke en gang vet navnet på først da. Og det virker som om alle som er unge nå i dag enten vil utvikle diabetes, kols eller noe i den duren.

 

Men det definitivt mest utfordrende for oss unge er nok å måtte respektere alle autoriteter vi møter. Jeg klarer ikke å respektere noen fordi de er en autoritet. Hvis jeg møter en oppblåst, gammal, ”autoritær” lærer i gangene på skolen behandler jeg ikke han på noen annen måte enn noen av de andre menneskene på skolen. Men i følge (den gamle) boka, så skal man behandle han annerledes. De er ikke det respekt bør bygge på i dagens samfunn. Ikke fortidens samfunn heller for den saks skyld, men jeg er dessverre redd for at det var sånn. Det å fortjene og dagens unge menneskers respekt er nemlig ikke vanskelig.       

 

Skjønner du hva jeg mener eller? Det er komplisert å være ung i dag. Vi må prestere på alle plan, vi må gå foran de som er yngre enn oss selv som gode eksempler, og vi må respektere gamle griser som ikke har gjort en dritt for å fortjene den respekten. Vi stresser rundt og blir dratt til alle kanter av familie, venner, skolen og hobbyer. Og i tilegg til å rekke alt dette, så bør vi helst ha en ganske nylig oppdatert status på facebook, vi bør twitre hver dag og vi bør møte vennene våre på msn ganske jevnlig. DET trengte i hvert fall ikke ungdommen å bruke fritiden sin på før…


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Ungdom16
19.01.2015 09:20

Bra!
6
anbefalinger
Syntes det du skriver er veldig bra! Er veldig enig med det skriver! Bra!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.010 sec - 1 pageviews