Søk i stiler
 

Det norske fotballandslaget.


Artikkel om det norske fotballandslaget.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:23.07.2001
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Fotball
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det norske fotballandslaget har dei siste 10 årane hevdet seg godt. Egil «Drillo« Olsen har ført det norske laget høgt oppe på Fifas rankingliste. Suksessen er blitt videreført av Norges nåværande trenar Nils Johan Semb. Laget kvalifiserte seg til VM i Nederland/ Belgia, men siden kampen mot Spania i juli har dei ikkje vunne ein einaste kamp. Nå går diskusjonen om spelestil, trenarskifte og speleranes motivasjon

Den siste uka, etter tapet mot Ukraina, har det vore dagleg nyheitsstoff om fotballandslaget. Tap og speleranes innefektivitet er blitt drøftet heftig. Dei to mest kjente profilane på laget, Ole Gunnar Solskjær og Tore Andre Flo, har slitt med « måltørke ». Begge desse spelarane scorer for sine klubblag, men dei får det ikkje til på landslaget. No stillar kritiske journalistar og ekspertkomentatorar spørsmål om kva dette årsaken til dette er.


Forklaringar vi får høyre på dei dårlege resultatane er mellom anna at Norge har ein alt for defensiv spelestil. Mange ropar om ein meir offensiv spelestil. Dei meiner at Norge har gode offensive kvalitetar. Kvifor Semb ikkje setter inn desse spelarane i stedet for å bruke bare ein spiss. Tv 2 sin eksperkomentator Ivar Hoff har uttalt at nrges landslag burd blitt byta ut med samtlege Rosenborgspelerre. Rosenborg står for ein offensiv spelestil, og dei er vant med å møte topplag frå Champions Leauge. Hoof seier at forskjellen mellom Rosenborg og det Norske landslaget, er at Rosenborg scorer mange mål, og dei har ein spelestil som trekkjer til seg mykje publikum

Dalande interesse for Landslagsspel ?
I debatten i pressa er det blitt stilt spørsmål om at spelarane begynner å miste interessen for landslaget.Mest omtalt i denne saken er Erik «Mygge» Mykland. Han har netopp gitt ut ei bok der han kritiserar den norske spelestilen og landslagsledelsen. Den manglande interessen for landslagslaget synes å vere ein påstand. På intervju med blant annat Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær, avviser dei blankt at dei ikkje ofrar alt når dei spelar for det norske landslaget.

Ny landslagssjef ?
Mange har stilt seg spørsmålet om Nils Johan Semb er den rette mannen til å lede det norske landslaget. Landslaget står no i ein svert usikker stilling, og dei står ifare for å ikkje kvalifisere seg til VM i år 2004. Semb har no stil sin plass til disposisjon. Han får imidlertid full tilit og støtte frå dei norske spelarane sjøl og dei norske klubbane med Nils Arne Eggen i spissen.

Det som har kome fram i pressa er og i nyheitane på radio/TV kan tyde på at det ikje er ein god løysning å skifte trenar. Dei fleste har tru på det Nils Johan Semb gjer. Sjøl om landslaget har scora lite mål i det siste har dei ikkje spelt dårleg fotball.

Eg refererer fra Nils Arne Eggen : « Pressa har ein tendens til å fokusere negativt mykje meir en ka dei fokuserar på det positive. I steden fer å skifte trenar og rope om ein meir offensiv spelestil, må ein heller stå saman om å støtte og utvikle laget vi har i dag.

Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews