Søk i stiler
 

Feier’n


Kåseri om plastposer
Sjanger:KåseriLastet opp:23.07.2001
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Reklame
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Da jeg var liten, var jeg livredd plastposer.
Eg trodde de ville drepe meg, for mamma hadde sagt at de var farlige!
Jeg visste jo ikke da at hun mente de bare var farlige om jeg trakk dem over huet og klemte til…! Jeg bare regna med at de ville komme løpende mot meg, med de onde REMA-bokstavene lysende, ta sats, hoppe opp og bite av meg hodet eller en annen sentral kroppsdel.
Det ødela barndommen min.
Jeg turte nesten ikke gå ut og leke sammen med de andre barna om dagene, for det var alltid så mange plastposer som fløy omkring i gatene. Ja, de FLØY! Og det var jo ekstra farlig, for da trengte de ikke hoppe opp engang, de kunne bare fly rett på meg! Bakfra, til og med, uten advarsel!


Men så en vakker, hvit vinterdag gjorde jeg meg kjent med en svartsekk.
Den var riktignok en plastpose, den også, men den var så stor og trygg, og så mørk og fin. Dessuten hadde alle de andre barna en slik en, som de kunne ake nedover bakken på.
Jeg måtte jo prøve.
Og fant til min glede ut at ikke alle plastposer var like slemme. Svartsekken, som jeg forøvrig døpte Feier’n (dette fordi han var svart og feia meg nedover akebakkene), og jeg ble svært gode venner. Vi var sammen hver dag, ute i snøen og lekte. Jeg ga den mat (snø) og drikke (smelta snø), lekte med den, snakket til den, og herja med den. Vi hadde det så morsomt sammen, og jeg var nesten kommet over skrekken for plastposer fullstendig. Jeg vurderte faktisk å få med på å møte noen av vennene hans, såframt det var enten Bunnpris, Romi eller ICA. Men ikke Rema, den var ond!

Men så skjedde det noe traumatiserende.
Feier’n døde!
Det skjedde på vårparten, snøen var begynt å forsvinne, men vi aka fremdeles med godt humør. En ekkel kvist hadde banet seg vei opp til overflata, og verken Feier’n eller jeg så den, der vi suste nedover. Feier’n fikk ei stygg rift, og døde. Han var ubrukelig.
Jeg var i sjokk. Helt knust! Feier’n måtte kastes, men jeg ville ikke ha noen ny. Jeg var da enda reddere plastposer enn før, for jeg var overbevist om at det var den onde Rema-posen som hadde lagt ut den kvisten.

I dag har jeg et mer normalt forhold til plastposer. Jeg er ennå ikke så veldig glad i dem, men kan omgåes dem uten for store panikkutslag. Kanskje kjefter jeg litt for mye på dem. Slik som når de ikke holder alle de tunge varene jeg har lasta oppi, slik at jeg midt på gata må krype ned på alle fire og plukke armene fulle av diverse varer mens mengden rundt peker og ler og synes jeg er veldig dum. Eller når de ikke klarer å holde hunden fra å bite dem sønder og sammen for å få tak i søppelet de er fullpakka med.
Men det er de vant til nå.
Jeg har innsett at de faktisk er nyttige i dagens samfunn, så lenge en omgåes dem med forsiktighet. Men skulle jeg komme til å se en plastpose sveve omkring en vindfull dag, vil jeg komme meg til helvete vekk derfra så raskt som mulig!

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

milla
12.03.2006 21:34

Bra!
1
anbefalinger
helt ok, men kansje ikke helt et kåsseri...

Kristian
11.08.2004 23:57

Bra!
0
anbefalinger
Haha, genialt kåseri  Smile :-\)

Tomas
19.04.2006 00:15

Bra!
0
anbefalinger
Syykt bra fy skam!!!!!!! Du har god fantasi !!! ! Humoren, ja her snakker vi god humor. Du virker veldig intelligent.!!! I Hvilken klasse gikk du i da du skrev denne????????

LOL
14.05.2007 19:37

Bra!
0
anbefalinger
Dette var KONGE! Very Happy :-D Kommer til å ha lættis i en god stund ass..


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews