Søk i stiler
 

Selvtillit


Analyse av 'det å ha selvtillit'.
Sjanger:Analyse/tolkningLastet opp:16.03.2001
Språkform:AnnetForfatter:Anonym
Tema:Selvfølelse
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Å sette begrepet selvtillit i perspektiv er ingen enkel sak. Årsaken er ganske enkelt at selvtilliten forandrer seg i takt med personen. En persons selvtillit blir dominert av alt fra miljøet rundt dem, til det personen tenker og gjør. Selv om alle vet hva selvtillit er, vil man aldri finne to personer med samme oppfatning av ordet. Det er dette som gjør temaet så spennende.

I begrepet selvtillit ligger det mer enn måten man oppfører seg på, det går dypere, helt inn til ens eget selvbilde. Selvbildet kan være alt fra positivt til negativt for selvtilliten. Det blir satt veldig store krav til hvordan man skal se ut og hvilke klær man skal gå med. For unge gutter og jenter blir det vanskelig å nå alle disse kravene og forventningene samfunnet setter til dem.


Omgangskretsen kan også være med på å påvirke selvtilliten. Er man f. eks med i en gjeng som blir sett opp til, vil man automatisk få bedre selvtillit, i motsetning til hvis man er med i en gjeng som ikke blir respektert. I sistnevnte situasjon vil selvtilliten avta og bli svekket.

Massemedia og kommunikasjon påvirker også. For tiden er TV og reklame mye basert på kropp og sex. Disse lettkledde, tynne menn og kvinner er med på å påvirke ungdommen. Disse menneskers jobb er å fortelle ungdommen hvordan idealkroppen skal se ut, og hvordan og hvor mye man skal kle på den. Beskjeden; ”Det er slik man skal se ut”, som sendes ut ved hjelp av TV, reklame, ukeblader, moteblader osv, er med på å bryte ned selvtilliten til en helt ”normal” person, og det kan føre til at følelser settes i sving og mye dumt kan skje.

Selvtilliten kan også øke! En positiv kommentar, en liten handling og til og med et lite smil, kan gjøre underverker med en person med dårlig selvtillit. Det kan gjøre at de føler seg mer verdsatt og tilfreds.
Venner av det motsatte kjønn kan være til stor hjelp. Det kan ofte hjelpe å ta en prat med gutt, som man stoler på, en dag man føler seg deppa og helt elendig. Hvorfor? Fordi vi, jenter, ofte har en form for tosidighet eller dobbeltmoral, som det kalles. Tillit blant jenter kan bli brutt pga. krangel, sjalusi og mistillit, mens gutter holder på hemmeligheter samme hva. Dette er hvertfall vår oppfatning, kanskje fordi vi selv er jenter.

Vi trekker derfor denne konklusjonen:
Selvtilliten og selvbildet domineres av omverdenen og er forskjellig fra person til person.

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Xhaffer
18.05.2016 15:22

Bra!
15
anbefalinger
synes det var litt dårlig skrevet først er du på et tema og hopper til et annet tema WTF liksom. Men øvelse gjør mester (sike)

lol
15.09.2017 12:34

Bra!
2
anbefalinger
fucked

some1
17.09.2004 19:30

Bra!
1
anbefalinger
bra skrevet!!!!!!


16.10.2005 16:52

Bra!
0
anbefalinger
rar konklusjon


15.04.2008 18:59

Bra!
0
anbefalinger
Veldig bra

Anonym
02.02.2010 13:48

Bra!
0
anbefalinger
Vi har en form for å se på gutter som modige og sånt, det vil ikke si at en gutt ikke har selvtillit. Jeg sier ingenting, men gutter har like mye dårlig selvtillit som oss jenter. Dette sjokkerer meg egentlig, når jeg ser på de fleste gutter har de hevet hodet og går forbi oss jenter som om de er perfekte! Det er rart å tenke på, men det er likt fra person og det er ingen som kan ha en fasit for denne slags tema! Vi alle er forskjellige, vi har våre egene oppfatninger om selvtillit.


25.05.2012 21:02

Bra!
0
anbefalinger
Okei. Her var det mye bra. Med det er en del ting som ikke stemmer med mine erfaringer her og noe stemmer ikke helt med min oppfatning. På tv og i media nå for tiden, er det alle slags fasonger og størrelser. Og alle har forskjellig smak. Det som er fint i en persons øyne, kan være stygt i en annen persons øyne igjen. En person som er feit vil være tynn. er person som er tynn vil være tynnere eller større. Det virker som ingen blir fornøyde med seg seg selv uansett hva.. Og du vil ALLTID ALLTID finne mennesker som ser feil ved deg eller synes ditt og datt om deg. Men man må holde hodet hevet! og være stolt av seg selv! For det er en ting jeg har merket, Har du selvtillitt, er du stolt av deg selv, uansett hva. Så kommer folk automatisk til å finne enda mer bra med deg! Fordi du utstråler at du er fin og bra nok!!! Mine erfaringer med at gutter holder kjeft uansett hva er : nei! de gjør ikke det! De snakker like mye som jenter, men de lager ikke så stort drama ut av det tror jeg  Razz :-P Og de gjør det kanskje litt mer skjult? Dette er første gang jeg kommenterer noe som helst på noen internett side, så jeg prøver så godt jeg kan å skrive forståelig! dette var litt av mine meninger. åja.. denne tråden var kjempegammel, men jeg poster alikevel! Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.027 sec - 1 pageviews