Søk i stiler
 

Framleis sakna


Forsvinningen av Madeline McCann.

Karakter: 5+

Sjanger:ArtikkelLastet opp:18.02.2010
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Kriminalitet
Sorg og savn
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Madeline (3) forsvann medan ho var på ferie med familien. Etter nesten tre år er det fortsett ingen spor etter jenta, men foreldra nektar å gi opp håpet om at ho er i live. Dei har blitt både kritisert og mistenkt i dotteras forsvinning men dei håper fortett på å en dag få tilbake Madeline.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Den 3. mai 2007 forsvann Madeline (3). Ho var på ferie i Praya da Luz i Portugal med familien sin da ho forsvann. Foreldra hennar Kate og Gerry la Madeline og tvillingsøskena hennar sove aleine på hotellrommet utan å låse dørene medan dei var på ein tapas bar med nokon venner ca. 120 m borte. I ettertid har foreldra fått mykje kritikk for å ha latt barna ligge aleine. Dei  tok tur på å sjekke barna kvar halvtime, då det var Kate sin tur merket hun med et sjokk att Madeline var borte. Den første på staden var Charlotte Pennington, en av barnevaktene på hotellet. Hun husker at Kate skreik. ”De har tatt henne, de har tatt henne!” og ”Madeline er borte!” politiet vart notifiserte 10 minuttar seinare og kom ikkje lenge etter. Politiet brukte hunder for å lete etter Madeline, men etter 7 dagar utan noko resultat vart det avslutta.Politiet var ikkje ein gong sikre på om Madeline fortsatt var i live.

 

Dei leita langs heile kysten og inni grotter. Dei fikk også hjelp til å sjekke kloakken og vannrøyr i byen men utan resultat. Det var ingen spor etter Madeline.

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Kate og Gerry McCann blei mistenkt i datterens forsvinning 7. September. 2007. Politiet hadde misstanke om at Kate kan ha drept Madeline ved et uhell ved å gi henne for mykje sovemedisin. Bestemoren til Madeline opplyser selv at utan medisinen ville Madeline ha skreket og sansynligvis ville skrikingen påkalt oppmerksomhet, mener bestemoren. Gerry vart beskylt for å hjelpe Kate med å holde liket sjult. To likhunder skal ha markert en trapp utenfor leiligheten og det portugisiske politiet mener at Madeline kan ha falt og død.Det var også funnet mikroskopiske spor av blod i leiligheta deira.
- Vi har sterke mistankar om at den lile jenta har slått hovudet sitt mot keramikkflisene i trappa, sa to sentrale politikjelder til 24 Horas.
Kate og Gerry fikk tross siktinga lov til å reise tilbake til Storbritannia 9.september 2007 og ble frikjent 21. juli 2008.

 

Det har gått nesten tre år utan nokre spor etter Madeline, foreldra har måtta innsjå att Madeline kan være død, men dei gir ikkje opp håpet enno. 27.jan.2010 var det 1000 dagar sidan Madeline forsvann. For å minne om denne dagen vart det arrangert ei minne markering for Madeline og andre barn som er sakna.  Det blei sendt opp1000 lykter frå forskjellige stader i Storbritannia, USA og Portugal for å vise at de ikkje har  gløymt Madeline og at de ikkje kjem til å gje opp. Foreldra venter framleis på ein telefon og informasjon om dottera si, ”til og med for å vite om ho er død” seier Kate. Ein ting er sikkert, Madeline er fortset sakna og foreldra vil aldri gi opp håpet på å få Madeline heim igjen.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews