Søk i stiler
 

Global oppvarming


Denne artikkelen min handler om global oppvarming.

Skrevet i 9. klasse.

Sjanger:ArtikkelLastet opp:04.02.2010
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Klimaendringer
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Global oppvarming er en betegnelse på de globale temperatur stigningene. Den globale oppvarmingen startet på nokk ganske tidligt på 1900 tallet , men det var også en periode med en del nedkjøling, mellom 1940 og 1975. En del forskere mener temperatur stigningene er menneske skapt som følge av industri og annet forurensende. Men hva er det som gjør at temeraturen stiger?

 

Å forklare global oppvarming er ganske simpelt. Når fabrikker, biler, fly osv.. kaster og spytter ut CO2 i atmosfæren skaper det en drivhus effekt. Det betyr at det lyset som kommer inn atmosfæren våres forblir der. At CO2 er en drivhusgass har man visst lenge. Man har faktisk vist det i over 150 år. Men på den grunn at vi har vist om det så lenge, hvorfor er det da ingen stoppet CO2 utslippene da ?

 

Det finnes mange forskere som mener at global oppvarming bare er oppblåst bullshit av media. Enkelte mener også at temperaturen vil synke de nermest årene. En stor konsekvens av dette er at folk ikke blir så sikre på hva de skal gjøre. Skal de redusere utslippene sine? Eller har det ingen verdens betydning?

 

Om den globale oppvarmingen fortsetter dette påvirke klimaet. Er det noen plasser det vil bli varmere og noen plasser vil det bli kaldere. En annen konsekvens av global oppvarming er at havnivået har begynt å stige. Det stiger med 1,8 mm i året. Dette kommer både av at landbasert is vil smelte og at vann utvider seg når det blir varmt.

Men hva er egentlig svaret på den nåværende klimakrisen? Skal vi redusere de utslippende som finnes nå? Eller vil alt ordne seg av seg selv? Det er faktisk opp til hver enkelt person her på jorda tellus.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Varistotles
03.04.2010 19:56

Bra!
1
anbefalinger
Syntes det var ålright måte å beskrive globaloppvarming på. Men kanskje du kunne ha nevnt konsekvensene av globaloppvarming. Hva vil skje viss havnivået stiger? osv.
Men artikkelen din likte jeg godt, syntes det var veldig bra. Stå på!!!

Annonym
02.05.2011 12:29

Bra!
1
anbefalinger
Det var en OK tekst, men du kunne ha skrevet litt mer og litt mer men ellers var den veldig bra!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.010 sec - 1 pageviews