Søk i stiler
 

Turisme. Høh!


Om turisme i Norge.
Sjanger:KåseriLastet opp:15.03.2001
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Ferie og reiser
Norsk kultur
Verktøy:Utskrift


Hver nordmann har opplevd turismen rett i beinmargen! Før så var snøsmeltingen det første vårtegnet, men nå er det at de første modige japanere som våger å komme opp til det kalde nord med de nye kameraene som de sikkert har lagd selv. For å ikke glemme de eldre tyskerne som med de nye bobilene sine kaprer hele veier og stopper når og hvor de sjøl måtte ønske. De følger den eksotiske norske kysten hele veien fra Oslo til Nordkapp. Så alle nordmenn har lært at man må være på vakt når man ser en bobil, hvem vet hva sjåføren kan finne på. For det finnes ikke en nordmann som ikke har fått bilen sin forderva av en svær bobil som alltid eies av et gammelt ektepar fra Hamburg. De har heller ikke råd til å bo på campingplassene som noen intelligente normenn har funnet ut at dem skal tjene penger på, nei da bor de på rasteplassene. Så rasteplassene i Norge ser ut som Pristina etter at sommeren er over.


Men det er skoleelevene i Norge som har det verst, for etter at de har studert i 10 måneder, så er de vanligvis blakke som russiske immigranter. Så da må de ta en eller annen sommerjobb som ikke en gang et stakkars somalierbarn ville hatt, med en lønn som nesten er mest lønnsomt å betale i flasker. Altså de får sommerjobb på kiosker eller dagligvarebutikker. Om sommeren er det jo bare turister i Norge så kiosken blir fylt med busslaster av tyskere, engelskmenn, japanere, amerikanere, franskmenn, finlendere, dansker og svensker. Da har vi en hel gjeng turister som ikke vil kjøpe noe, klemt inn i en liten kiosk på 14 kvadratmeter! Og hvis det endelig er en tysker som får lyst til å kjøpe noe, og greier å presse seg gjennom en tonn med turister for å komme seg til kassen, så kommer språkproblemene inn i bildet: tyskere kan bare tysk! Ikke norsk, ikke engelsk, men tysk! Så tyskerne skjønner ikke hva du sier og greier i hvertfall ikke å fortelle hva de vil ha. Plutselig vil en tysker se på noe som står bak disken. Den gamle tyskeren greier ikke å peke på det han vil ha, så han prøver å klatre over disken for å kunne se på det. Så der står man med skjegget i postkassa og med et tonn turister som ikke skjønner noe og en gammel mann som prøver å klatre over disken.

Vi i Norge liker tyskere mindre nå enn vi gjorde i 1945. Fordi vi nordmenn er sikker på at tyskerne vil bare sjekke om vi stakkars nordmenn har greid å bygge opp det de greide brenne ned under krigen. Med litt hjelp av oss nordmenn som viste at den eneste måten vi fikk tyskerne ut av landet, var å brenne ned husene våre, men nå er de tilbake igjen.

Det dummeste folkeslaget noen gang må være finlendere. Det finnes ikke en eneste finlender som ennå har skjønt hvordan man skal kjøre i en rundkjøring, Så det bruker å stå 2-3 finlendere parkert ved en rundkjøring og de diskuterer hvordan de skal komme seg forbi dette hinderet.

Etter sommeren har vi landet fullt av søppel og alle nordmenn har begynt å stemme på Carl I. Hagen. Men når den etterlengtede kalde vinteren kommer så er det vi som kjøper dyre kameraer som sikkert er lagd av de japanerne som var her i sommer.

Så reiser vi på en lang og fortjent ferie til et varmere land…

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Læreren
03.03.2008 15:51

Bra!
6
anbefalinger
Hvis jeg hadde vært din lærer ville jeg tatt ille opp noen av de rasistike utsagnene om Somalieren og mener du trakk den sammenligningen med andre verdenskrig litt vel langt

Trond Olav Helgeland
23.08.2013 12:14

Bra!
5
anbefalinger
Dette e drit

ida
27.05.2004 13:26

Bra!
4
anbefalinger
Oj du var morsom og skarp i replikken. Tror kanskje du skal være litt forsiktig med å stadfeste at all nordmenn liker tyskerne mindre nå enn i 1945.. eller at ikke somaliebarn ville hatt en kioskjobb. Tror du forresten norske menn er bedre turister når de trasker rundt i Hellas, med singlet og kortkort shorts (i et land der menn går i dress ute) eller norske jenter, som i vanligvis konservative land, mister alt de har av respekt og åler seg rundt i gatene iført en minimal topp og hotpants? Muligens at Tunisere mister itt respekt for oss Nordmenn da...

Magnus
26.02.2009 11:56

Bra!
3
anbefalinger
Latterlig dårlig kåseri, var oppgaven rasisme eller er du bare en vandrende etnosentrismekilde?

Oppgitt
05.12.2013 10:07

Bra!
3
anbefalinger
Noe av det som er viktigst i et kåseri er overdrivelse og ironi/serkasme, så utrolig dårlig av dere som sier dette er et dårlig kåseri. Godt skrevet og veldig morsomt.

Banditten
02.09.2006 20:03

Bra!
2
anbefalinger
Mye sant i dette med Tyskerne, men tror ikke alt er relatert til krigen. Jeg tror det er heller tyskernes mangel på Humor og selvironi. Dermed virker det ut som de er arrogante. Selv har jeg lagt merke til hvordan mange tyskere er over-patriotiske, og vi må helst ikke tro at noen norske produkter er bra nok for dem.

Fjordn
02.12.2007 21:52

Bra!
2
anbefalinger
Veldig mye bra her ja


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews