Søk i stiler
 

Røyk og snus på Skedsmo stadion


En melding til Skedsmo stadion.
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:24.01.2010
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Tobakk
Verdier
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Etter nok en fotballhelg på Skedsmo stadion opplever jeg at barn og unge må oppholde seg med foreldre som røyker og snuser. Jeg syntes at foreldre må tenke godt igjennom hva de driver med, mens barna ser på. Sett fra mitt ståsted, er det de voksne som er barnas forbilde og dette her blir jo helt galt i mine øyne. Jeg har selv opplevd å komme ut fra garderoben med den fæle stanken av røyk som kommer mot meg. Foreldre står og venter på sine barn mens de nyter røyken og snusen sin.

 

Vi har vært så heldige å få kunstgressbane på Skedsmokorset og denne må vi bevare. Noe jeg da mener de som røyker ikke er med og bidrar til. Har til og med sett at det blir røykt inne på det selve baneanlegget vårt. Tror ikke de ser forbudskiltene som står i hver åpning. Det blir nemlig mye forsøpling av dette. Det ligger sneiper og snus rundt omkring på fotballbanen og på tribuneanlegget. Hvilke signaler gir dette?

 

Jeg viser til en spennende artikkel i Romerikes Blad i forrige uke, hvor Lørenskog IF har nedlagt totalt røyke- og snuseforbud på hele stadionområdet. Hvorfor i all verden skal det være så vanskelig å innføre det samme på Skedsmo stadion? Pr i dag er det kun forbud inne på selve kunstgressbanen, men anlegget er jo mye større enn som så. På bakgrunn av alle mine henvendelser til klubben, og ikke minst til daglig leder Jørn Ove Lunder, håper jeg nå at klubben tar til fornuft, men jeg er ikke sikker. De svarene jeg får passer ikke inn i min barne- og ungdomsverden. Hvordan kan en seriøs fotballklubb som Skedsmo FK, en av landets største, godta denne forsøplingen av et sunt idrettsmiljø? Hvilke signaler sender vi til barn og unge når foreldre står med røyken i munnen og heier ved sidelinjen. Forskning viser at barn og unge har voksne som forbilder, og da må jammen de voksne stå frem som positive forbilder. Skjønner ikke de voksne det selv (og sånn er det tydeligvis), er det klubbens ansvar at regler innføres for å skape et røykfritt og trivelig miljø.

 

På Rolvsrud stadion er røyk og snus strengt forbud over alt. Jeg syntes Skedsmo fotballklubb må ta grep med å følge i Lørenskog IFs sine fotspor med røyk- og snusforbud. Mitt inderlige ønske er at Skedsmo fotballklubb blir en røykfri og snusfri stadion. Da vil Skedsmo stadion bli et sunnere og triveligere sted å være for foreldre og idrettungdommen. Eller hva mener du, Jørn Ove Lunder?


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews