Søk i stiler
 

Robert Peter Williams


Boografi om Robert Williams og musikken hans.
Sjanger:SæroppgaveLastet opp:15.03.2001
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Pop
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookROBBIES BARN OG UNGDOMS ÅR
Robert Peter Williams ble født 13 februar 1974 og levde sine barneår i Stoke on Trent sammen med sin mor og eldre søster Sally. Han var klassens klovn på St. Margaret High School i Stoke, og hadde ett sjeldent talent for sang og skuespill. Hans store kjærlighet da, var Port Vale FC. Moren hans eide en pub rett nede i krysset forbi huset deres, og Robbie elsket å fortelle historien om da han kastet bort tusenvis av kroner på en match dag!!! Sammen med moren Jan, ble Robbie med i en teater gruppe, og ble ofte sett i musikaler, og forskjellige skuespill. Hans største musikal var "Dodger" i Oliver.
Robbie ble med i Take That da han var bare 16 år gammel. Han hadde bare hatt en jobb
tidligere, som selger(er ikke helt sikker på hva han
solgte), men han var ikke særlig god. Han fortalte
nemlig kundene at de ikke måtte kjøpe dem, for
de var så dårlig!
Robbie`s mor var ansvarlig for at han ble med i bandet. Hun så annonsen i avisen om audition, og foreslo at han skulle svare. Han gjorde det, og så snart de andre medlemmende så ham, visste de at han var den rette mann for jobben.


MUSIKKEN OG ALKOHOLEN
De neste årene var alt du kunne høre innen pop musikk "Take That, Take That, Take That". Der hadde de strenge regler om hvordan de skulle oppføre seg, og Robbie ble så utadvent at han fant disse reglene utrolig hard for ham. De var beskyttet fra omverdenen og Robbie sa engang at det var som et fengsel. Han søkte tilflukt i kokain og alkohol, begge som bare ventet på han. Det var da han ble kastet ut av Take That. Livet begynte å bli tøft for Robbie de neste månedene.
Han møtte Jacquie Hamilton Smith i en nyttårs fest i 1996, flyttet inn til henne neste dag og festet,(på flere måter enn en) i akkurat et år før han kom til fornuft.

SOLO KARRIEREN
Varierende nyheter om Robbie kom, til endelig, 27 juni 1996, da Robbie holdt en pressekonferanse i et hotell i London der han kunngjorde at hans kontrakt med BMG var over, og han hadde signert en ny en med Chrysalis records.
Dette var så å si den største motivasjonen i Robbie`s karriere som for noen få år tilbake var opptatt av sen festing og narkotika nyting. Ingen husket hvem Robbie var, da han slapp ut sin første solo singel, et cover av George Michael`s "freedom". Den ble løslatt 29 juli 1996, akkurat en måned etter hans farvel med Take That. Den nådde til nummer 2 i Englands lister, slått av Spice Girls. Den ble mer enn den hitten han forventet den skulle bli, og navnet hans sirkulerte i musikk bransjen , men bare til en viss grad. Så kom han andre singel "old before i die" 14 april 1997 som også nådde nummer 2 i listen.

Hans neste steg på veien til suksess var en release av hans tredje solo singel,
"south of the border", denne sangen ble skrevet av Robbie selv, men var en annen stil som var forbundet med Robbie. Den var mer som Oasis, enn popmusikken i Take That, noen få singler ble etterfulgt, men var moderate hits som gav han respekt og en base til å bygge på.
I begynnelsen av juni 1997, etter mange dårlige anmeldelser av media, sjekket Robbie selv inn på Clouds House Drink and drugs Rehabilitation Clinic i Salisbury, Wilshire for å overvinne all alkohol og narkotika misbruk.

Etter å ha vært 4 uker på senteret slapp Robbie ut. Han hadde gått ned noen kilo, og han kostet på en ny hårklipp og var håpefull.
Robbie ble fotografert mens han forlot senteret og lo av oppmerksomheten han fikk, i forskjell til andre kjendiser som gikk samme veien
Løslatelsen av "Lazy Days" kom like etter, 14 juli, og kom til nr.8 på lista i England, og ble etterfulgt like etter av South of the border.

ROBBIE BEGYNNER Å YTE RESPEKT
Desember 1997 var den virkelige begynnelsen for Robbie. Han slapp ut Angels som sin jule singel, uvitende om hvilken innvirkning det kom til å gi på markedet. På nyåret, 1998 var den fortsatt på listene og "life thru a lens" kom inn i listene og ble der lenge. Robbie hadde kommet for å bli og flere tusen fans kom daglig.
Han begynte å få respekt fra hvert hjørne av musikk bransjen og viste at han definitivt IKKE var den neste Andrew Ridgely. Han fikk bare mer og mer oppmerksomhet i pop verdenen.
Det kunne nesten tyde på et nytt liv for Robbie, som nylig var ferdig med å gå til Alcoholics Anonymous på Crescent Heights Methodist Church i Hollywood!

En stund gikk og folk var nervøse for Robbie som ikke hadde gitt ut noe nytt materiale på en stund.………………… han svarte med "Millennium". Den ble sluppet ut i midten av 1998,og hvis du ikke hadde vært overbevist av Robbie`s tidligere utgaver, Ville denne sangen overbevise deg! Den ble fort nummer en, og ble det i mange uker. De neste hette "no regrets" og "Strong". Begge ble store hits. Hans neste album hette "I`ve been expecting you" som spratt rett til nummer en og bekreftet at Robbie Williams ikke kan bli stoppet!!!

Nylig tok han opp en utfordring som få har klart tidligere….. å slå igjennom i Amerika. Han bestemte seg for å slippe ut et album som samlet det beste materialet på hans to forrige album. Dette endelige albumet hette "The ego has landed" og han kom inn i Amerika som en kniv i varm smør.

VENNER OG BEKJENTE
Venner ble bekymret da han slapp tilbake i det gamle miljøet med vaner over det normale. Men hans nære venn, ex-spice Geri Halliwell, gjorde det slik at han holdt seg på sporet i LA. Geri dempet hans opprørende side. Hun er god for ham fordi hun verken drikker eller doper seg. Det eneste rådet hennes er å røyke, sier en venn av Robbie og Geri. han kaller Geri en voktende engel, og hennes innflytelse har tydeligvis virket. Robbies store suksess har betydd mye for han, så hans skuespill karriere har blitt lagt til side. Han har nylig hatt en rolle i EastEnders i London.
Nigel Martin Smith, mannen som opdaget Robbie og satte han inn i Take That, sier at Robbie er et natur talent for Hollywood. "Robbie Williams er et stort talent, men hans talent er ikke bare for musikk. Det er å spille rollen som rocke stjerne. Da han kom til audition for meg,gav han stort inntrykk, og noen veldig gode. Jeg husker at i begynnelsen av Take That var vi i en karaoke bar og Robbe gikk opp og sang "Mack The knife". Han kunne vært Frank Sinatra. Han var utrolig. jeg visste han hadde sekken av talent. Han gav bare litt vekk av gangen. Robbie er en som trenger nye utfordringer fordi han får det fort kjedelig. Han har bevist at han kan være solo stjerne, så han vil lete etter den neste tingen. jeg er sikker på at han kan greie det som en skuespiller. Jeg har ingen tvil om det".
Nylig i LA sa Robbie: jeg tror jeg vil gi opp musikken. jeg vil bli en film stjerne og LA er plassen til å gjøre det på. Men det er usannsynlig at millionæren vil forlate London. Han har akkurat investert en stor sum i en ny klubb, kallet "Century in central London", med en venn og Restaurantteier Pierre Condou. Mens hans privatliv ikke ser ut til å gå helt etter planen, er karrieren hans en stor suksess. Det er bare ett spørsmål om tid før vi ser ham på fjernsynet.

"I dident loose my mind, it was
Mine to give away
Couldent stay to watch me cry
You dident have the time
so i softly slip away…"

"My soul heals the shame
I can grow though this pain.
Lord I`m doing all i can
To be a better man"

Robbie williams, 2000


KILDER:
 • INTERNETT
 • BØKER
 • TV-INTERVJU

  Hvorfor Robbie Williams?
  Jeg valgte å skrive om Robbe Williams fordi han var den jeg kom på som det kanskje var lett å finne informasjon om, og jeg visste ikke så mye om han fra før av. Jeg fant veldig mye stoff om han, men valgte det letteste og enkleste. Jeg brukte ganske mye av tiden vi fikk til oppgaven.

  Album han har gitt ut:

 • Life thru a lens (September 1997)
 • Ive been expecting you (oktober 1998)
 • Thue ego has landed ( mai, 1999)
 • sing when youre winning ( august 2000)

  Singler:

 • freedom Juli 1996

 • old before i die April, 1997
 • lazy days Juli, 1997
 • south of the border September 1997
 • angels Desember 1997
 • let me entertain you Mars 1998
 • millennium September 1998
 • no regrets November 1998
 • strong Mars 1999
 • shes the one/its only us November 1999
 • rock dj Juli 2000
 • kids(with Kylie Minogue) Oktober 2000
 • Supreme Desember 2000
 • let love be youre energy NK

  Kommentarer fra brukere


  En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

  hei
  20.04.2004 11:14

  Bra!
  2
  anbefalinger
  Bra skrevet

  marita
  25.04.2004 17:58

  Bra!
  2
  anbefalinger
  kjæmpe bra.. kor fant dokker alt daætta hæjn?

  julie
  08.03.2006 15:11

  Bra!
  2
  anbefalinger
  tusen takk! jeg lette ette akuratt dette om barndommen og oppveksten hans. dette hjalp stort! tusent tusen takk

  !!NANNA!!
  16.03.2006 14:05

  Bra!
  2
  anbefalinger
  TUSSSENNN TAKK FOR ALT DETTE STOFFET Smile :-\) Æ HAR LEITA LÆÆÆÆNG ÆTTER OPPVÆKST`N HANNESS Smile :-\) KOZZZZ ROBBBIE E BÆRRE KONGE !  Smile :-\)

  Ida
  10.05.2004 14:05

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Veldig bra!! Fikk masse jhelp på denne siden. Har selv et prosjekt om Robbie pågående.....

  Linn
  11.05.2004 15:54

  Bra!
  1
  anbefalinger
  bra at jeg fant denne siden.. jeg skal ha om robbie no skjønner du! skikkelig bra skrevet da Very Happy :-D

  hei
  16.05.2004 19:19

  Bra!
  1
  anbefalinger
  dette var kjempe bra!  Very Happy :-D hehe du e kjempe flink til å skrive!


  25.05.2004 17:55

  Bra!
  1
  anbefalinger
  kjempebra du e flink men, kor du fant ditta hen e har om han på skoln !!!!!!!!!!!!!!!gjerne send meg mail Smile :-\)


  11.06.2004 09:15

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Jeg syntes dette var bra jeg. Jeg har også et prosjekt om robbie williams og jeg fant masse nyttig stoff her. Takk!!!


  05.10.2004 10:57

  Bra!
  1
  anbefalinger
  kjempe bra ,kor fant du dette om robbie willliams send gjene E-mail.


  04.01.2005 23:39

  Bra!
  1
  anbefalinger
  hey, dette var kjempe flot.....!
  hvor har du funet all innfoen.......?!? send e-mail om du gidd...........! =D

  Wzzzup
  19.01.2005 20:58

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Lrer p om hn synger pop eller jazz stil? vi hr prosject om hn og jg inner ikk hilke musikkstilart han synger....

  RW fan
  02.02.2005 21:44

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Dette er DRIIIIT bra azza

  IK
  19.02.2005 13:35

  Bra!
  1
  anbefalinger
  liker du Robbie eller bare skreiv du om han lissom??? elsker han selv skjønner du??


  31.03.2005 09:56

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Hallo! Dette var kjempebra skrevet, og det var nyttig å finne. Jeg har selv svært stor interesse for Robbie, og lurer på hvor du har funnet alt stoffet? Jeg skal skrive særemne om ham, men det holder ikke med alt det vet fra før, men jeg finner svært lite på nettet, annet enn det jeg allerde vet. Send meg en mail så fort du orker?


  20.04.2005 19:34

  Bra!
  1
  anbefalinger
  heihei...! jeg driver på å lager særoppgave om Robbie Williams jeg oxo..jeg hadde ikke så mye stoff om han fra før, men når en venn tipsa meg om dette fikk jeg masse nyttig stoff=0) tusen takk...

  noen
  02.05.2005 20:06

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Kjempe bra prosjekt om robbie! Jeg har fått masse hjelp her! P.S. På 13. linje skrev du Robbe ikke Robbie...


  24.05.2005 14:39

  Bra!
  1
  anbefalinger
  tusen tusen takk for at du skrev dette!!=D jeg har en opgave om robbie dette hjalp skikkelig myeO.o *takker deg* o.O

  Robbie Williams
  25.10.2005 13:46

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Robbie Williams er BEST! Jeg elsker han

  tommy
  29.10.2005 18:24

  Bra!
  1
  anbefalinger
  hei!jeg har oxo særoppg om robbie,denne sia hjalp my.Kjempe bra skreve!!!

  Robbie Williams
  01.11.2005 13:50

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Robbie Williams er BEST! Elsker han

  mona
  03.11.2005 14:58

  Bra!
  1
  anbefalinger
  takker for hjelp. fikk 5/6 da jeg leverte inn denne oppgaven..

  soppen
  14.11.2005 22:19

  Bra!
  1
  anbefalinger
  dette var bra skrevet assa!  Very Happy :-D var så bra jeg fant denne siden Smile :-\)
  takk til den som har lagt den ut!
  koooos


  17.11.2005 18:54

  Bra!
  1
  anbefalinger
  takk for hjelpen det hjalp meg mye med et proskjekt om williams

  Marthe
  23.11.2005 18:19

  Bra!
  1
  anbefalinger
  ganske masse bra stoff her ja..
  =P flotters

  Randi
  24.11.2005 19:28

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Fant mye nyttig stoff her jah Very Happy :-D Takk

  Anna
  15.12.2005 21:20

  Bra!
  1
  anbefalinger
  tusen takk! vanskeli å finne norsk biografi! Very Happy :-D

  marthe=)
  09.01.2006 13:56

  Bra!
  1
  anbefalinger
  takk for masse nyttig info..=P

  Gunda
  10.01.2006 10:24

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Eg digge ROBBIE og må sei at du har vore kjempe flink til å skrive om han. Syns mangen skrive masse tull og tøys om han.Så dette var bra skreve.

  Ole-Jørgen
  10.01.2006 10:28

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Hei supert skreve du gjorde oppgaven min lettere. Helse alle ROBBIE FANS..

  Christoffer
  24.01.2006 21:08

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Tuuuuuusen takk hadde skikkelig dårlig tid til en særoppgave om Robbie dette hjalp meg...

  superlp
  03.02.2006 12:54

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Eg e imponert. Har musikkprosjekt på skolen å komme nok t å bruka litt av dette der ja

  Andrea
  23.02.2006 14:21

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Heisann

  Andrea*
  23.02.2006 14:22

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Dette er virkeligg bra skrevet!
  Har tenkt å skrive om han!
  Som du skjønner har jeg vært på konsert og det var topp!
  Han er utrolig flink, og ikke ninst skjønn

  Charlotte
  19.03.2006 16:18

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Bra skrevet!!! Akkurat det jeg lette etter!!!

  Meeei
  17.04.2006 22:05

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Heei! Herregud så flink du er!

  Linen & lanen
  21.04.2006 09:50

  Bra!
  1
  anbefalinger
  heij! bra skreve må vi si Smile :-\) d va go hjælp for oss! akkurat d vi lette etter Smile :-\) takktakk  Smile :-\)

  Ingrid
  18.05.2006 12:11

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Heisann!! 1000000-takk for at du skrev dette!! Akkurat hva jeg lette etter!!  Smile :-\)

  jostein her
  23.05.2006 10:57

  Bra!
  1
  anbefalinger
  du har skjønt hva google er til (jeg slapp å gjøre noe)

  Ingvild
  05.09.2006 19:26

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Dette var veldig bra skrevet!! Jeg lærte masse nytt om Robbie!! Han er jo bare kjempe herlig!! Men har han alkohol og stoff problemer ennå??


  07.01.2007 17:00

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Kjempe bra skrevet!  Very Happy :-D


  12.03.2007 17:15

  Bra!
  1
  anbefalinger
  fiint fant en del nyttig Very Happy :-D


  13.03.2007 11:14

  Bra!
  1
  anbefalinger
  even er dum , haha hehe mye bra


  11.04.2007 08:51

  Bra!
  1
  anbefalinger
  Hei!
  Veldig bra skrevet. Masse nyttig informasjon jeg trenger til oppgaven om Robbie Williams. Tusen takk! Send meg gjerne en mail om hvor du fant stoffet  Wink ;-\)

  noen
  23.10.2005 18:22

  Bra!
  0
  anbefalinger
  Hei
  når man vil ha svar kan man finne det rett har
  tusen takk
  hjalp mye

  Anna
  04.11.2007 22:26

  Bra!
  0
  anbefalinger
  Ikke noe problem å skrive om RW..det står om han over alt på nettet.. Masse av det som er skrevet her, er tatt rett ut fra bøker skrevet om Robbie. Tips til dere som har planer om å bruke denne oppgaven, er faktisk å formulererlitt om på setningene her og der..lett for en lærer å finne ut at masse av dette er kopiert fra bøker..

  Daniel og Edvard
  23.02.2009 18:07

  Bra!
  0
  anbefalinger
  Tusentakk vi har hatt et veldig kjedelig musikk-prosjekt, men takk for denne informasjonen.


  Legg inn en melding!
  Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
  Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
  Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


   
 • Req.time: 0.043 sec - 1 pageviews