Søk i stiler
 

Norsk, svensk eller dansk?


Nei til norsk-svensk union!
Sjanger:KåseriLastet opp:05.12.2009
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Norske verdier
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Jeg vil gjerne takke de som gjorde at Norge ble et selvstendig land. Bare tenk om vi fortsatt hadde vært i union med svenskene eller danskene. Jeg mener, hvor skulle vi gjort av alle svenskevitsene? I Mange tiår har nordmenn gjort narr av svenskene gjennom vitser. ”Hvorfor går svenskene med en bildør i ørkenen? For å rulle ned vindu når det blir varmt” denne vitsen er et godt eksempel på hvor dumme vi syns svenskene er.

 

Men hvis vi fortsatt hadde vært i union med Sverige hadde vi vel bare byttet ut svenskene med danskene. For å ikke snakke om språket til danskene! Jeg skjønner ikke halvparten av hva en danske sier. Tenk og hatt et politisk overhode som var dansk, så sitter de norske politikerne og ikke skjønner noen ting. De bare sitter og nikker for ikke å virke dumme.

 

Hadde vi vært i union med Sverige i dag, hadde vi vært gode i ishockey og tennis, men vi kunne fortsatt heiet på Bjørn Dæhlie og viftet med Svensk-norske flagg. Verre hadde det vært når vi skulle ta på bunaden og feire 17. mai sammen med de kjære. For det hadde ikke vært noen 17. mai feiring. Og å sprade rundt i den svenske folkedrakta og vifte med blå og gule flagg hadde ikke vært helt det samme. Det norske flagg ser definitivt bedre ut enn det svenske. Harryturene til Svinesund med busser og biler overfylt med billig bacon og kjøttdeig hadde vært et heller sjeldent syn.

 

Også kongefamilien hadde sett veldig annerledes ut. Med de to kongefamiliene hadde vi Ifølge Se & Hør hatt Europas vakreste prinsesser.

 

Men vi har noe som svenskene ikke har. De kan beholde kongefamilien sin, Volvo og Ericsson, for vi har oljen! Men har oljen gjort så vi har lavere skatter, bedre helsevesen, bedre skolegang, billigere biler og bensin? Nei! I Sverige har de mye billigere biler og helsevesenet har bedre service. Ligger du på sykehuset i Sverige er det som å ligge på et kjempefint hotell. Du kan få enerom med tv, videospiller og tusen filmer å velge i. Og masse forskjellig GOD mat. Også på skoler i Sverige får de varm lunch hver dag.

 

Men etter noen linjer med alt det som er bra med Sverige og det å være svensk savner jeg likevel Norge og det å være norsk. Jeg ser fram til 17. mai med norske bunader, norsk flagg. Og jeg gleder meg til å se Bjørn Dæhlie, Petter Northug, Marit Bjørgen gå på ski. Og jeg gleder meg aller mest til å høre Norges nasjonalsang.

 

Da Norge fikk sin egen grunnlov i 1814, blomstret litteraturen. For å vise at Norge var et stolt land bygde vi veier til bedre handel fra utlandet. Kunstnere malte Norges vakre natur og tradisjoner. Kunstnerne malte ofte bildet mye finere enn motivet egentlig var.

 

 

Kilder:

- Norsktimen med Ida Marie Finkenhagen Vestby.

- Historietime.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews