Søk i stiler
 

"Nattsøsteren" av Unni Lindell


Et kortfattet sammendrag av Unni Lindells "Nattsøsteren" som er skrevet for min egen del til et muntlig fremlegg.
Sjanger:ReferatLastet opp:05.12.2009
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Nattsøsteren
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


20. februar forsvinner Kathrine Bjerke fra en bussholdeplass ved Oslofjordtunnelen, og sent på kvelden 7. mars blir Kathrines mormor, Brenda Elise Moen, skutt på åpen gate rett utenfor huset sitt i Ullevål Hageby. Politiet, med Cato Isaksen i spissen, prøver å finne en sammenheng mellom de to sakene. Noe som er enklere sagt enn gjort. Etterforskningen står i stampe.

 

Isaksen etterforsker de to sakene parallellt og politiet har mange mistenkte. Kathrines hemmelighetsfulle kjæreste Kenneth og hans to spesielle brødre blir satt i søkelyset, samt hennes svenske stefar. Problemet er å finne finne et motiv, og etterforskningen er preget av at de ikke finner Kathrines lik, tross i mange søk.

 

Det kommer frem at Kathrine har blitt kidnappet av en syk person, og at hun blir holdt fanget i et isolert rom. Kathrines tanker kommer fram, og hun føler et sterkt savn etter familie og venner. Politiet og Kathrines familie er overbevist om at hun er død, helt til hennes mor får et postkort fra Sverige som angivelig skal være fra Kathrine. Politiet begynner å lure på om hun har stukket av, men det er noe som ikke stemmer. Kathrines mor får også en tekstmelding fra Kathrine, men også her er det noe som skurrer.

 

Under et besøk i Brenda Elise Moens leilighet, finner Cato Isaksen frem til en gammel dame som ikke har blitt avhørt godt nok. Det viser seg at hun har vært vitne til at Brenda Elise og hennes sønn Alf Borris Moen kranglet heftig den kvelden hun ble drept, og at en ukjent kvinne, angivelig Alf Borris kjæreste løp etter Brenda Elise den kvelden.

 

Cato Isaksen finner fort ut at Alf Borris slett ikke har noen kjæreste, men han er derimot glad i å kle seg ut i kvinneklær. Det er enkelt for Cato å legge sammen to og to for å finne ut at det er Alf Borris som står bak drapet på moren og kidnappingen av Kathrine.

Han følger etter Alf Borris ut i skogen og til den bunkersen Kathrine blir holdt fanget. Utenfor bunkersen finner han Kathrines mor som har blitt lurt med ut i skogen av sin bror. Inne i bunkersen har det utspilt seg et lite drama, og Kathrine har fått tak i onkelens pistol og skutt ham i selvforsvar. Cato bærer med seg en svak Kathrine ut til moren, og en etterlengtet gjenforening etter mange måneder fra hverandre. Boka slutter med at resten av politistyrken kommer etter og Cato forteller dem at Alf Borris Moen har skutt selv og ligger inne i bunkersen.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


02.03.2010 19:27

Bra!
9
anbefalinger
Meget godt skrevet


02.03.2010 19:28

Bra!
8
anbefalinger
Var til stor nytte


04.02.2011 08:37

Bra!
7
anbefalinger
dette var veldig fint, jeg fikk tårer i øyene av å lese dette sammendraget.


02.05.2012 15:29

Bra!
6
anbefalinger
Imponert over dette sammendraget! Smile :-\) Elsker virkelig denne boka!


04.02.2011 08:39

Bra!
1
anbefalinger
Jeg erklærer dette et ku avfall som betyr at de døde skal fjernes

Kofferten
07.02.2011 10:39

Bra!
1
anbefalinger
Vi sitter på samme rom ...

lufle
10.03.2010 18:52

Bra!
0
anbefalinger
tusentakk!!  Very Happy :-D Very Happy :-D

Den hellige
04.02.2011 10:25

Bra!
0
anbefalinger
HEY

Slakteren
04.02.2011 10:31

Bra!
0
anbefalinger
Heyyo

Kofferten
07.02.2011 10:38

Bra!
0
anbefalinger
Halla ;D

Alf - Borris Jr
24.01.2018 09:15

Bra!
0
anbefalinger
Særemne om nattsøsteren?? treng det asap!!!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.024 sec - 1 pageviews