Søk i stiler
 

Global oppvarming


En fagartikkel om global oppvarming.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:01.12.2009
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Klimaendringer
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Global oppvarming er en betegnelse på de globale temperatur stigningene. Den globale oppvarmingen startet på 1900-tallet, men det var også en periode med dominerende nedkjøling, mellom 1940 og 1975. Forskere mener temperatur stigningene er menneske skapt som følge av industri og annet forurensende. Hva gjør at temperaturen stiger?

 

Å forklare global oppvarming er ganske simpelt. Når fabrikker, biler, fly osv.. spytter ut CO2 i atmosfæren skaper det en drivhus effekt. Det betyr at lyset som kommer inn atmosfæren forblir der. At CO2 er en drivhusgass har man visst i over 150 år. Men hvorfor har ingen stoppet utslippene?

 

Det finnes forskere som mener at global oppvarming bare er oppblåst av media. Enkelte mener også at temperaturen vil synke de neste 30 årene. En konsekvens av dette er at folk blir usikker på hva de skal gjøre. Skal de redusere utslippene sine? Eller har det ingen betydning?

 

Om den globale oppvarmingen fortsetter vil, ifølge FNs klimapanel, dette påvirke klimaet. Noen plasser vil det bli varmere og noen plasser vil det bli kaldere. En annen konsekvens av global oppvarming er at havnivået har begynt å stige. 1,8 mm i året. Dette kommer av både av at landbasert is vil smelte og at vann utvider seg når det blir varmt.

 

Hva er svaret på klimakrisen? Skal vi redusere utslippene? Eller vil alt ordne seg? Det er opp til hver enkelt person.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

William
21.04.2013 15:44

Bra!
5
anbefalinger
Forbannade dårlig skrevet, jeg fikk en 2-

Nice and short
27.11.2010 09:24

Bra!
4
anbefalinger
Den var utrolig Kort, men bra skrevet!

bbb
26.02.2011 12:13

Bra!
2
anbefalinger
kopiert!!!!!!!!!!!!!!!!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.026 sec - 1 pageviews