Søk i stiler
 

Egentreningsplan - sjakk


Vi ble gitt et råd om at det kunne være lurt å velge seg en sport å øve seg i, og basere egentreningen ut ifra den - sjakk ER en sport altså! Dette tror jeg kan være en fin treningsplan for de som liker å spille sjakk. Ja, det er en sport!
Sjanger:AnnetLastet opp:26.11.2009
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Sport generelt
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookJeg velger sjakk som den aktivitet å trene min teknikk i.

 

Jeg heter Timo, ble født 31. juli i 1992. Trener ganske lite nå til dags, men var mye i fysisk aktivitet opp til starten på VGS. Jeg spilte fotball i MBK (Malangshalvøyen Ball Klubb) fra 2. til 9. klasse. Jeg ble valgt ut som 1 av 2 fra laget som skulle representere til sonesamling for 92-93 i 9. klasse. Nå har jeg noen joggeturer i uken (fra 0 til 3) der lengden er sånn at jeg blir halv-sliten når jeg begynner tilbaketuren (altså halvveis). Formen min i dag er jeg litt usikker på. Jeg har en gjennomsnittlig kondis (tror jeg) og kanskje dårlig på fotball nå, men jeg er i toppform i sporten sjakk. Jeg har ratingen 1465 i ”correspondence” sjakk. Jeg spiller gjennomsnittlig kanskje 10 partier (blitz og standard) hver dag. Jeg begynte med sjakk for 1 måned siden.

 

Jeg tenkte jeg skulle studere åpninger og taktikk ettersom det er det mest vanlige og det mest produktive å studere i mitt ferdighetsstadium. Jeg skal fokusere på lære meg den sicilianske som svart; hvis jeg får tid, eksperimentere med dronnings gambit akseptert og ikke akseptert, og kongens indiske åpning som hvit. Pugger også linjer i åpninger som jeg føler meg komfortabel med, som den skandinaviske og kongens indiske forsvar. Etter treningsøktene skal jeg kunne bruke den sicilianske med selvtillit og kunne de fleste linjene inkl. Najdorf, Dragen og andre. Jeg skal skal kunne se på svart sine manøvreringer og kunne transponere posisjonen min til den ønskede posisjonen (kongens indiske) etter hvordan svart spiller.

 

På Chess.com kan jeg bruke min trening mot andre konkurrenter. Det er i hvert fall to sjakkbrett på mediateket på skolen, også har jeg to sjakkbrett hjemme

 

Oppvarming 2. 3. økt

 

Hva

Belastning

Tid

Jeg jogger rundt gymsalen ett par ganger til jeg føler meg varm.

Dette belaster musklene i fotene og får i gang blodsirkulasjonen, noe som fører til klarere tenkning og mer effektiv trening. Det øker oksygentilførselen til blodet.

5-10 min? Jeg for en bedre oversikt første gang jeg gjør det.

 

Hoveddel 2. økt

 

Hva

Belastning

Tid

Begynner med å lære meg den dragevariasjonen av den sicilianske som svart.

(1. e4 c5 2. Nf3 d6 3. d5 cxd4 4. Nxd4 Nf6 5. Nc3 g6 (m/tanke på 6. … Bg7))

Jeg blir bedre i åpningsteori, strategi og taktikk.

Sicilianske er alltid veldig skarp og taktisk, så mye taktisk belastning her.

Ca. 30 min

Jeg prøver å bryte ned forsvaret (eller angrepet) som hvit mot dragevariasjonen.

Jeg får større innsikt i åpningsteorien samtidig som jeg trener min kapasitet til å tenke fra flest mulig vinkler (i.e. angripe, forsvare, hva er best for svart/hvit, nøytral).

Dette øker også mitt overblikk, altså jeg ser hele brettet og strukturen bedre.

Ca. 30 min

 

Hoveddel 3. økt

 

Hva

Belastning

Tid

Etter dragevariasjonen prøver jeg den populære Najdorf-variasjonen.

 (1. e4 c5 2. Nf3 d6 3. d5 cxd4 4. Nxd4 Nf6 5. Nc3 a6)

Åpningsteori, strategi og taktikk. Mer posisjonelt og strategisk følgende kontinuasjoner enn dragevariasjonen på grunn av 5. … a6 trekket.

Ca. 30 min

Lærer hvordan man kanskje kan bryte ned forsvaret til svart mot Najdorf-variasjonen. For inspirasjon studerer jeg et parti av Bobby Fischer (eller Garry Kasparov) der han bruker denne variasjonen. Begge Kasparov og Fischer brukte den.

Strategisk og langsiktig motspill. Overblikk.

Ca. 30 min

 

Avslutning 2. 3. økt

 

Hva

Belastning

Tid

Jeg går igjennom alle linjene jeg har lært og memorerer alle åpningene inklusive spekulasjonene mine gjennom hoveddelen.

Fastsittende åpningsrepertoar og hukommelse generelt.

Ca. 20-25 min (kommer an på oppvarming)


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Anonym
18.02.2016 08:57

Bra!
26
anbefalinger
God lesning


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews