Søk i stiler
 

Kort referat av Romeo og Julie


Kort handlingsreferat på norsk av Romeo og Julie.
Sjanger:ReferatLastet opp:24.09.2009
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Romeo og Julie
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Romeo og Julie er en tragedie som omfatter "to elskere fra hvær sin side av universet". hver fra en familie som bærer nag mot hverandre. Etter en fest i herregården til Julies familie "The Capulets" faller Romeo og Julie for hverandre og blir forelsket. Med en konflikt mellom de to familiene blir det veldig vanskelig for dem å treffe hverandre. Etter en katastrofe blir Romeo bannlyst fra byen Verona i Italia, hvor de to familiene bor. Romeo har drept Tybalt, Julies fetter ettersom Tybalt drepte Romeos beste venn Mercutio.

 

De to elskende får hjelp av Lawrence, munken som giftet dem i all hemmelighet, for da Romeo forlater byen insisterer Julies far på at Julie skal giftet bort til den rike Paris. Munken gir Julie en gift som gjør at Julie blir erklært død, ettersom hun faktisk lever og kommer til å våkne igjen etter 48 timer, mens han sender brev til Romeo. Brevet når aldrig frem, men Romeo får vite at hans elskede er død, og nå får han tak i en gift som skal ta livet av han så fort som mulig. Romeo reiser tilbake til Verona og til kirkegården der Julie er, han svelger giften bare noen minutter før Julie våkner, og da hun våkner finner hun sin kjære død. Hun tar sitt eget liv der og da.

 

Ettersom det endte i slik tragedie mestemte familiene seg for å slutte fred.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Mitt Navn
28.10.2018 18:55

Bra!
7
anbefalinger
DETE VAR ED BRA SAMENDRÅG! VELDY BRA?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews