Søk i stiler
 

Jehovas Vitner


Temaoppgave om JV basert på en video.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:31.01.2001
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kristne trosamfunn
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Sekten Jehovas Vitner ble grunnlagt av amerikaneren Charles Taze Russell i 1876.
Russell mente han var utvalgt av Gud til å fortelle om den kommende dommedag. Sekten begynte med at Russell gav ut bladet Vakttårnet og en del traktater. I tidsskriftene kom Russell bl.a. med mange profetier om dommedag som alle har vist seg å ikke være mer enn fantasi. De mest kjente tidspunktene for dommedag er året 1875, 1914, 1918 og 1975. Til tross for overveldende bevis nekter mange Vitner spådommene om dommedag.

Jehovas Vitner hevder å være den eneste sanne religion. De hevder også å være kristne, men avviker fra kristne grunnpunkter som treenigheten. De har også et spesielt syn på Jesus. I følge Jehovas Vitner er Jesus egentlig erkeengelen Mikael. Han ble født av jomfru Maria, men levde som et vanlig menneske helt til han døpte seg; da ble han Kristus. Jehovas Vitner hevder Jesus døde på en påle og ser med forakt på et kors som et hedensk symbol. I graven ble Jesus oppløst for alltid, men Gud gjenskapte Jesus. Han returnerte til himmelen for å igjen bli erkeengelen Mikael som skal dømme og ødelegge jorden ved Harmageddon. Han er usynlig for alle på jorden utenom de 144 000 utvalgte .

Det sosiale livet blant Jehovas Vitner er preget av et klasseskille. På den ene siden har vi de 144 000 som er en slags overklasse, på den andre siden de som blir kalt ”det Andre Lam”. Disse er ikke gitt plass i himmelen og må bli på jorden etter Harmageddon.

Det er mange motsetninger innen Jehovas Vitner. ”the Watchtower Society”( organisasjonen Jehovas Vitner) har flere ganger måtte justere troen sin. F.eks. så tror Jehovas Vitner at mennesket er frelst ved nåde, men de må allikevel gjøre seg fortjent til himmelen gjennom gjerninger. Dette ved å gå på møter, ”evangelisere” fra dør til dør, delta i konferanser osv. Jehovas Vitner tror ikke på et personlig forhold til Jesus eller tungetale, men de praktiserer dåp i Faderen, Sønnen og den åndelig styrte organisasjonens (the Watchtower Society) navn.

Livet innenfor Jehovas Vitner

Jehovas vitner lever i et strengt ”du- må- ikke- miljø”. De har ikke lov til å:
- Stemme ved valg eller engasjere seg politisk.
- Feire helligdager, hilse flagget( mest i USA), synge nasjonalsanger eller være medlem i f.eks. KFUM/KFUK.
- Ikke tjene i militæret.
- Ikke få blodoverføringer
- Ikke lese kritikk mot Vakttårnet eller omgåes ”frafalne” Jehovas Vitner .
- Feire dager som bursdager, påske, jul, mors/farsdag eller St. Valentines dag.

I et samfunn som Jehovas Vitner har er ofte barna ofre. Mange barn blir mobbet og de lever isolert. Jehovas Vitner ser helst at barna deres ikke leker med barn som ikke er Jehovas Vitner.
Jehovas Vitner hevder at de har gode familieforhold, men ofte er sannheten en helt annen. Mange sliter med psykiske problemer pga. ting som f.eks. en vanskelig barndom eller redsel for å bli kastet ut av menigheten . Troen deres nekter medlemmer å besøke profesjonell hjelp. I stedet blir de henvendt til et eldsteråd som fungerer som dommer og jury.

1) Det finnes ingen ærefull måte å gå ut av sekten. Utmeldelse er det samme som å bli utstøtt med den samme effekten og den ultimate dødssynd er å skifte kirkesamfunn.


2) De 144 000 er de som er garantert plass i himmelen. Alle andre er ikke sikret plass. Hentet fra Åp. 14:1
Ved en utkastelse vil den som blir kastet ut miste all kontakt med JV medlemmer. Det er nemlig synd å omgåes ”frafalne”. Dette sitter så dypt at til og med den nærmeste familien vil unngå kontakt.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

jehovas vitne i oslo
17.11.2006 14:29

Bra!
36
anbefalinger
Jeg er et barn på 13 år. jeg er jehovas vitne, fordi jeg VIL det, foreldrene mine har aldri tvunget meg til å gjøre noe som helst. Som andre har skrevet lenger opp her, har foreldrene mine fortalt meg det som er sant, og overlatt valget til meg. Det er jeg veldig takknemmelig for. Når det gjelder venner, har jeg masse venner som er jehovas vitner, ikke bare i oslo, men i andre deler av landet også. Jeg er heller ikke isolert på skolen. som sagt er jeg kjempeglad for å ha vokst opp som jehovas vitne. møtene våre er ikke sånn "halleluja-møter" som noen tror, men det er en bra og fin stemning.

vi prøver å ha en levemåte slik som bibelen beskriver. vi er stor sett som alle andre, har de samme problemer, bekymringer, vi tror ikke at vi er fullkomne mennesker, men prøver å ha en levemåte som behager Jehova.
Når det gjelder de som blir utstøtt, skjer det hvis de har gjort en stor synd og ikke angrer. hvis de ikke angrer, dvs. ikke vil angre, hvorfor vil de da være Jehovas vitner fremdeles? det er jo også til beskyttelse for de andre i menigheten.

også, vi kan ikke ha oss en kjæreste eller gifte oss med noen som ikke er Jehovas vitner. men man kan fremdels bli Jehovas vitne hvis man er gift med noen som ikke er det! det står i bibelen "dere skal bare gifte dere i herren"

bibeloversettelsen vår har vi ikke funnet på selv, men den største grunnen er jo at kirken har fjernet guds navn, altså Jehova. Bare se f.eks. hvis dere har en bibel som ikke er ny verden oversettelsen i salmene 83:18. der står det i NVO:
så folk kan kjenne at du, som har navnet Jehova,
du alene er Den Høyeste over hele jorden

Der er det i noen andre bibeler Jehova byttet ut med "herren". herren er jo ikke et navn.. det er jo logisk!

Hvis noen lurer på noe, så oppfordrer jeg dere sterkt til å ta kontakt med Jehovas vitner når de ringer på døren deres, eller dere treffer dem på gaten. Dere kan også ta kontakt ved å gå inn på: www.watchtower.org - vår offisielle side. eller dere kan skrive brev til: Gaupeveien 24, N-1914 Ytre Enebakk

Jeg ser det også veldig positivt at andre Jehovas vitner har reagert på dette og forsvart vår tro  Very Happy :-D

Vidar
02.05.2004 01:57

Bra!
28
anbefalinger
Hvorfor lyver dere, Jehovas Vitner, som kommenterer oppgaven? Jeg er X-vitne og vet at dette er sant! Eller endrer dere læresetninger i tide og utide nå? Utstøtte dømmes, kickes ut og ingen kontakt er lovlig. Familie har vel og merke "valgfrihet". Min utstøtte venninne ble ikke engang invitert i sin brors bryllup! Hurra for deres enorme kjærlighet. Utstøtte er en av deres yndlingstemaer. Rykter legges ut for liksom å gjøre oss ekstra onde slik at deres utstøtelsespraksis kan rettferdiggjøres. Både jeg og 2 andre jeg kjenner har blitt omtalt som prostituerte.... og hvor dere får det fra??... Jehova vet! Gratulerer alle JV'er for deres livlige fantasi. Men bruk den gjerne til litt mer godhet.

ex-jv
06.05.2004 23:21

Bra!
23
anbefalinger
Snakk for guds skyld ikke med Jehovas Vitner. De lyver så det renner av dem, og de har lov til det så lenge det er for å beskytte "guds organisasjon", som de ynder å kalle sekta si. Logisk at de må lyve. Sannheten om hva de driver med er såpass graverende at det ville gå tregt med vervingen av nye medlemmer dersom de fortalte fakta. Når er forresten neste Harmageddon eller dommedag? Gikk dårlig i 1914 og 1975! Vi verdslige er enda i live, noe som nødvendigvis må irritere dere JV'er.

lilia
21.06.2006 22:55

Bra!
21
anbefalinger
hei ,jeg er 18 år gammel og har nettopp begynt å studere Sannheten og vil si at Jehovas Vitne er noen av de snilleste og mest frisinnede menneskene jeg noen sinne har møtt det har forståelse og toleranse med en annens synd fordi de vet at ingen mennesker er fullkomne bare Jehova og Hans Enbårne sønn er det .Og at alt det negative jeg har lest over er for det meste usannheter,en av Jehovas største bud er at du ikke skal lyve, det er strengt forbudt å uttrykke noen slags form for løgn , for hvis man gjør det skal mann ikke gjennoppstå fra de døde, Jehovas Vitne kan til og med ikke lyve for å beskytte sin egen religion for dette regnes som blasfemisk og bespottelse ,og Jehova Gud hater usannheter og blasfemi . Det Jehova Gud representerer framfor alt er kjærlighet, Han elsker oss mennesker til tross for at vi synder ,sårer Ham og er ufullkommene,fordi vi alle er Hans barn og Han har medfølelse med alle de som lider og Han kjenner oss og vår smerte mer enn vi kjenner oss selv ..... I johannes åpenbaring blir det skrevet "Og han skal tørke bort hver tåre,og døden skal ikke være mer ;heller ikke sorg eller skrik eller smerte skal være mer " jeg har selv hatt det ganske vondt i mitt liv veldig veldig vondt faktisk og det gjør at jeg kjenner verdien av de ordene kansje bedre enn de fleste ....hvis Jehova kan gjøre dette for meg og for mine medmennesker så er han min Herre den Eneste,Sanne,Barmhjertige og Kjærlige ja da er han selve Kjærligheten .....Da kan Han gi meg noe ingen andre kan ,fred i hjerte og trygghet fordi han er fullkommen og allmektig ..... i jesu navn skal det skje,hvis jeg viser meg verdig i hans øyne

hilsen en som er på vei til å Tro

jehovas v
20.09.2006 01:57

Bra!
19
anbefalinger
Jeg er selv et jehovas vitne. Har vokst opp i det, og hele tiden hatt et fritt valg om å være en del av menighenen eller ikke. Mine foreldrer fortalte meg bibelens sannheter, hva de trodde på og det fine håpet de hadde. Resten var helt opp til meg. Hvis jeg ville noe med det og evt døpe meg, så var de jo lykkelige for det, hvis ikke jeg ville ha noe med det å gjøre og ikke villedøpe meg, vel, så ville de være like glade i meg for det om. Selvfølgelig kan man finne eksempler blant jehovas vitner også som i andre religioner, at foreldrene prakker det på barna. Men hovedpoenget er da, at det IKKE er det bibelen lærer eller det jehovas vitner mener er riktig. Da er det jo menneskene individuelt som handler feil, og det er jo fryktelig synd, for da kan jo det gjerne ødelegge inntrykket av jehovas vitner som et hele! Det er forferdelig trist.
Akkurat som det en på siden her skrev, om at et jehovas vitne hadde voldtatt barnet sitt. Vel, selvfølgelig kan det være sant. Men betyr det at det er noe vi liksom praktiserer. Sannheten er jo, at hvis det er tilfelle, så er jo det FORFERDELIG, uansett hvem som gjør det. Det finnes ufulkomne mennesker hos oss og. Og dette med utstøtelse. Det skjer ikke før et menneske som frivillig har latt seg døpe og vet hva han går til og han gjør en synd med viten og vilje gang på gang. Hvis for eksempel denne faren som voldtok ungen sin fortsatt kunne gå rundt å kalle seg et jehovas vitne, og folk gikk rundt da og tenkte: \"Hvis man er et jehovas vitne, så kan en misbruke ungene sine, drepe og stjele og det er helt greit!\" Det skjer ingenting. For en grei religion det hadde vært. Vel, ser dere poenget? Noe må gjøres da. Men det er klart. Alle kan gjøre feil. Hvis en person gjør en grov feil, angrer det han har gjort og endrer den gale kursen, så selvfølgelig skal denne personen bli tilgitt og fortsatt være en del av menigheten!

Jeg har selv lest artikelen på denne siden, og ser jo at mange ting her ikke stemmer. Skal ikke si at ingenting av det stemmer, men mye av det som stemmer blir vridd på en måte slik at det høres ut som vi er sånne hitler-gestapo folk. Og skjønner jo at folk som leser dette og sluker alt rått uten å for eksempel å undersøke det selv, virkelig får et dårlig inntrykk av oss. Hadde jeg lest dette og ikke vært jehovas vitne og ikke visst bedre, hadde sikkert jeg og fått en avsmak for denne religionen. Det er forferdelig synd.

Jeg håper bare at de som er interessert i denne religionen tenker så langt som å undersøke det selv og ikke stole blindt på et ikke-jehovas vitne eller eks jehovas vitne. vis dere heller ikke stoler på jehovas vitnene, så ville jeg heller anbefale dere å lese en bok av oss, et blad, eller en eller annen form for publikasjon om hva vi står for. Dette er jo de samme bøkene vi leser og studerer som er skrevet utifra bibelens prinsipper og fortellinger. Ta gjerne og bruk deres EGNE bibler og slå opp i de skriftstedene som det er henvist til, og se selv om det stemmer eller ikke. Så trenger det ikke bli no krangling om det Smile :-\) Og, ja , noen av ordene og setningsoppbygningene er forandret litt på opp gjennom årene. Vel, hadde vi ikke gjort det hadde vi fortsatt lest på hebraisk Smile :-\) Hvis en leser i en hundre år gammel bibel, vil man vel oppdage at det er skrevet på en veldig gammeldags måte. Og annerledes setningsoppbygninger vi bruker i samfunnet vårt i dag. Meningen i det som er skrevet er den samme. men jehovas vitner ønsker det skal bli litt mer lettleselig slik at det skal bli enklere å forstå. Det er vel ikke no galt i. Me da synes jeg dere heller skal ta deres egen bibel og sammenlikne. Så kan dere jo heller se det selv? Istedet for å høre på andre. Så finne dere det ut en gang for alle.

Selvfølgelig er det mange som ikke liker også. Det er jo synd, og vi forventer ikke alle skal gjøre det heller og vi forventer ikke at alle skal være interessert i hva vi har og si. Det vi ønsker, er at de som HAR et ønske om å finne ut av hva som er meningen med livet og verden hvertfall kan tørre å høre hva vi har å si og ikke bli skremt vekk av andre før de finner ut av det selv. Så etter de selv har undersøkt så kan de vel dømme om det er noe for dem eller ikke. Hvis ikke det er det, så skal man jo SELVFØLGELIG respektere det! Og vi skal også respektere andre trosretninger og livssyn. Ingenting er mer rettferdig enn det.
Men vi føler vi har funnet noe fint. Noe som kan gjøre en veldig lykkelig og et fint håp for fremtiden. Hvis du følte det slik? Ville kke du også delt det med andre mennesker? Så derfor ønsker vi å finne de som ønsker å vite mer. Så enkelt er det. De som mener noe annet om oss, får gjøre det. Ikke så mye å gjøre med det hvis en har bestemt seg for å mene det eller tro det. Men det er likevel trist. Jeg kan hvertfall med ærlighet gå frem og si dette.

Hvis jeg ønsker å vite hvordan en lege foretar en opperasjon, så går jeg vel ikke og spør en bilmekaniker om det? Skulle jeg da komme tilbake til legen og si at han lyver? Skulle jeg si: \"Nei, det er ikke slik du foretar hjerneopperasjonen, bilmekanikeren nedi gata sa man skulle gjøre det sånn og sånn, så der tar du feil og lyver!\"

Det virker hvertfall mot sin hensikt spør du meg. hehe.

Men det får jo folk bestemme selv. Jeg mener nå hvertfall og få de mest utfyllende og riktige svarene av legen selv, og ikke en som bruker tiden sin til å mekke på biler. Noen som r enige i det?

Uansett. Bare noen tanker Smile :-\)

Hilsen et jehovas vitne

tina!jv 16 år
13.07.2004 12:15

Bra!
15
anbefalinger
Og en viktig ting til! Vi har ikke vår egen Bibel, men bruker den samme som Den norske kirke (både det gamle og det nye testamentet). Men opp i gjennom årene har vi "fornyet" noen av ordene som står der og fått en mer "moderne" eller lettere bedydning av de samme ordene som opprinnelig var der, så vi har ikke skrevet om Bibelen eller laget vår egen bibel eller vår egen oversettelse av den! Men vi bruker den mer aktivt en det kirken gjør og vi har kanskje en litt anne oppfatning av Bibelen enn det de har. + at vi bruker navnet Jehova istedet for Gud eller Herre som de bruker i kirken.
Vi tror at Bibelen er Guds inspirerte og sanne ord, altså det var menn som skrev under inspirasjon fra Gud, "Hele skriften er inspirert av Gud og nyttig."-2.Timoteus. 3:16. ,men dette temaet er litt vanskelig å forklare for noen.
Så hvis det er noen der ute som har hørt noe om Jehovas vitner som de tviler på er sant eller bare vil finne ut mer av hva vi tror og står for, oppfordrer jeg dere til å ta kontakt med enten en lokal menighet eller Vakttårnets Bibel- og Traktatselskap ( norges avdelingskontor) som ligger i: Gaupeveien 24. 1914 Enebakk. eller gå inn på www.watchtower.org for å finne ut mer eller få svar på evt. spørsmål som dere har om oss.
Og en annen ting: vi lyver ikke! "Derfor, nå som dere har avlagt løgnen, så tal sannhet enhver av dere med sin neste...-Efeserne.4:25.
"Lyv ikke for hverandre." -Kolosserne. 3:9.
"Du skal ikke avlegge falskt vitnesbyrd som vitnemot din neste." -2.Mosebok. 20:16.
"Det er seks ting Jehova hater, ja sju er vederstyggeligheter for hans sjel..... et falskt vitne som slynger ut løgner og den som volder stridigheter blant brødre." -Ordspråkene. 6:16,19.
"Et trofast vitne lyver ikke, men et falskt vitne slynger ut løgner." -Ordspråkene. 14:5.
Her synes jeg vi har gode argumenter for at vi ikke lyver om vår organisasjon etc. Alle disse skriftstedene som tydelig viser at man IKKE skal lyve, er hentet fra Bibelen og vår tro er basert på Bibelen og gjør derfor ikke noe som motstrider den.
Vi er heller ikke hjernevasket, selv om noen ikke kan forstå det. De som er med i Jehovas vitner er med på grunn av at de har et ønske om å tjene Jehova og gjøre hans gode vilje. (Altså helt frivillig!)

Med Vennlig Hilsen

et Jehovas vitne på 16 år!!17.11.2006 19:23

Bra!
15
anbefalinger
Ok, for det første, skriver vi ikke 1-2 sider hver..
For det andre(hvis du hadde giddet å lese det vi hadde skrevet) hadde du oppdaget at vi ikke skriver om hvor fantastisk det er, men avkrefter det som blir sagt om oss og forklarer hva vi egentlig tror på.
Hvorfor er det fanatisk? Hadde det vært mer troverdig å skrive mindre..? Skal man bare bruke et par linjer på å forklare en religion?

Legger ved min mail hvis noen lurer på noe  Wink ;-\)

Gurkan
18.05.2006 20:34

Bra!
12
anbefalinger
Tidligere muslim ble kristen

Jeg kjente Jesus kun som en profet, omtalt i Koranen. Men jeg hadde ingen positive tanker om de kristne. På skolen lærte vi at de kristne hadde endret Bibelen. Dette skulle ha skjedd på kirkemøtet i Nikea og Konstantinopel. Derfor trodde jeg at Jesus var født av en jomfru, men ikke at han døde på korset. Det var Judas som hadde blitt korsfestet i Jesu sted, ifølge en muslims tradisjon som jeg trodde på. Vi lærte også om korsfarerne som hadde oppført seg dårlig mot muslimene på 1400-tallet. Det eneste jeg visste om dagens kristne var det de europeiske turistene sa og gjorde på sine besøk i Tyrkia. De drakk og oppførte seg usømmelig. Vi så også på de umoralske amerikanske tv-serier, og sa: Slik er de kristne.”

En gang gikk jeg inn i en bibelbutikk og diskuterte høylydt med selgeren. Jeg kritiserte ham for å selge falske bibler. Han ble heldigvis ikke sint, men spurte: Har du lest den? For jeg har lest Koranen! Det endte med at jeg kjøpte en Bibel for å kunne påvise alle de feil som var i den, og rive den fra hverandre. Jeg begynte å lese i Det Nye Testamentet og kom til bergpreknen hvor Jesus snakker om å elske sine fiender. Jeg leste videre i 1. Johannes brev at Gud er kjærlighet. Dette var nytt for meg. I Koranen har Allah 99 navn. Han er allmektig, den barmhjertige, den rettferdige – men aldri kjærlighet.

Denne kvelden ba jeg en bønn til Allah om at han måtte gi meg en drøm, som et svar på mitt spørmål om Jesus og Muhammed. Det er vanlig blant muslimer å be om at Muhammed skal komme i drømmer med svar. Denne natten skjedde det som jeg aldri har opplevd siden: Jeg hørte en klar stemme som spurte: ”Hvem har de beste frukter?” Jeg sammenlignet med en gang Jesus og Muhammed. Jeg visste fra Koranen selv, at Muhammed var syndig. Koranen skjuler ikke det. Muhammed giftet seg som 54-åring med en 6-årig jente. Han oppfordret til å drepe dem som ikke trodde som ham. Han var en politisk leder… Men Jesus oppfordret til å elske sine fiender. Jeg gråt og fikk gåsehud, for nå visste jeg svaret – svaret var Jesus. Jeg sov ikke mer den natten. Neste dag oppsøkte jeg på nytt bibelbutikken. Jeg ba lederen om å lære meg mer om kristendommen, for jeg visste jo ingen ting. Jeg hadde nå blitt 16 år, og hadde møtt Jesus.

Vet du hva jeg opplevde når jeg ba til Jesus? Min sjel ble fylt av ubeskrivelig glede, fred og kjærlighet.
Jesus er svaret. Jesus er veien, sannheten og livet.
Personlig tror jeg ikke argumenter kan hjelpe noen å få troen og slik oppleve Jesus i sin sjel. Jeg kan aldri overbevise noen om at Jesus er sann eller frelse noen. Det kan bare Gud. Men det er ditt valg om du vil invitere Han i ditt liv. Åp 3,20.

Lykke til alle sammen. Gud velsigne dere ALLE.. Husk Gud er kjærlighet

jv
12.07.2004 20:17

Bra!
11
anbefalinger
blant alle organisasjoner finnes d skurker d er logisk! vis vi skal slakte jehovas vitner hvorfor ikke begynne å lese historie om alle d andre relegione oxo! katolikker,protestanter,jøder,pinsevenner. d er ingen tvil om at jehovas vitner er den eneste sanne relegion! hvilke andre religioner følger blant annet matt 24-28 forkynnelses arbeidet, d viktigste oppdraget som sanne kristne har blitt pålagt! vi forkynner guds budskap til deg! alle vitner forkynner store å små! jehovas vitner bruker over 1 miliard timer tilsammen i løpet av et år på å forkynne budskapet til deg gratis! så neste gang du treffer et jehovas vitne vis dem respekt, vi vil ingen noen vondt og valget er ditt. vi døper ikke små barn nei! når man blir voksen har man et valg et lite barn vet jo ingen ting d er jo logisk. folk som døper seg vet oxo å alvorlig d er å gjøre d!! hvilken frihet er d å bli døpt når man er et lite barn?? og selvfølgeli hender d at noen blant oss gjør gale ting men d betyr ikke at alle er slik. lovbrytere og grovesyndere blir ekskludert!

jehovas vitne
05.07.2005 00:50

Bra!
11
anbefalinger
Jeg synes det er veldig synd at så mange har problemer med å respektere andre menneskers rett til å tro på det de vil.
Jeg har oppvokst i Jehovas Vitner og det jeg kan se tilbake på er 18 år med kjærlighet og trygghet. Hvordan folk på denne sida kan uttale seg om oss og vår måte å leve på uten å ha vært på møter, stevner eller i det hele tatt hatt et studie synes jeg er merkelig. Det er veldig lett for en som ikke har en relgiøs tro og/eller et ønske om å holde visse prinsipper å forkaste det som tåpelig og gammeldags og selvfølgelig har du SELV lov til å mene det, men VÆR SÅ SNILL ikke døm andre fordi de har det ønsket. Det blir nevnt mye her som jeg ikke kjenner meg igjen bl.a det med at en ikke skal ha venner utenfor organisasjonen, jeg kommer selv fra en liten menighet hvor det bare er ei jente til på min alder jeg er selvfølgelig mye med henne men har mange venner utenom det som er viktig å understreke er at de også respekterer min tro og ikke kritiserer mine valg som jeg gjør ut i fra den.. Og en ting jeg lurer på med hensyn til den som har skrivd hele oppgaven som diskuteres er; hvorfor er det å være millitærnekter så forferdelig? Vitner ikke det om en organisasjon som tror på FRED? Jeg er stolt av å være medlem av et trossamfunn som Jehovas vitner, folk kan si hva de vil men jeg vet ihvertfall hvordan mitt liv, min familie, min menighet og mine venner er og det sårer meg når andre rakker ned på det.
Dette er mitt valg, vis litt respekt  Smile :-\)

JV-ungdommen pynter på sannheten
03.04.2007 04:53

Bra!
11
anbefalinger
Jeg kan bekrefte at de som melder seg ut av JV til de grader blir utstøtt. Min far meldte seg ut når han var 19 år, etter det ble all kontakt brutt mellom han og familien. Han er veldig bitter og JV har bare påført han smerte.

Når jeg leser innlegg fra disse barna som er oppvokst med JV foreldre og sier de har valgt sin religion SELV, felles en liten tåre inni meg. Selvfølgelig er det vanskelig å ikke bli JV etter mange års hjernevasking, med null (eller veldig liten) insikt og lære om noen annen trosretning. De sier de er frie, de kan "velge" selv. Ahh, jeg blir så irritert når dere later som alt okey, det er typisk JV holdning. Dere vet sannheten selv, det innebærer for mye solthet for hvilket som helst JV å annerkjenne det på denne tråden, men annerkjenn det ovenfor dere selv.

Det kan godt hende at det finnes en gud eller en gudommelig kraft, men religion er menneskeskapt og handler om makt. JV er bare enda en sekt med sin tolkning av bibelen som har ført til at noen er annsett som mer verdifulle enn andre (selv innen sin egen menighet).

Jehovas Vitne
15.04.2004 14:31

Bra!
10
anbefalinger
Jeg ler ennå etter å ha lest dette. Det var vel en spøk. Jeg har vært Jehovas Vitne i 16år og Jeg har aldri opplevd noe lignende hos meg selv, eller andre Jehovas Vitner. Du har lov til å uttale deg om oss, men da må i det minste over halvparten være sant. Er du ikke enig.

tina!jv 16 år
13.07.2004 02:06

Bra!
10
anbefalinger
Jeg synes de som har laget denne siden bør komme med korrekte fakta om Jehovas vitner og deres tro før de skriver usannheter! De som er utstøtt eller hr hørt om utstøtelse har kanskje ikke helt korrekte fakta. Og de som har blitt utstøtt pga at de har gjort en stor synd, synes kanskje det er ekstra ille! Men det er ingen tvang og døpe seg hos oss, det velger man helt selv. Og hvis man finner ut før man døper seg at man ikke vil være et medlem av Jehovas vitner, har de frihet til å gå ut av menigheter uten å bli utstøtt! Man blir utstøtt kun hvis man er døpt og har gjort en grov synd/forbrytelse. Men mange som ikke har korrekt kunnskap om utstøtelse og grunnene til utstøtekse synes kanskje at det er helt forferdelig!
En annen ting er at elsdte og menighetstjenere ikke er "ledere" eller styrer menigheten. De får veiledning fra hovedkontoret i Brooklyn, og det er ikke de som tar alle avgjørelsene! Selv om man skal leve etter bibelen og den normer(også moralske) så har Jehovas vitner det ganske fritt. Og at vi ikke engasjerer oss i politikk er bare positivt!
Barna som har foreldre som er med i Jehovas vitner har også stor frihet! De kan snakke med hvem de vil, (til det som er nevnt tidligere) , de lever altså IKKE issolerte!
Og det er helt valgfritt om man vil døpe seg, altså derfor noe av grunnen til voksendåp. Da er man moden nok til å bestemme selv. Barna i Jehovas vitner blir heller ikke tvunget med på møter eller feltet(hus til hus forkynnelse). Som ellers i Norge kan man, når man har fylt 15 år, bestemme selv hvilket trossamfunn de vil tilhøre.
Jehovas vitner er heller ikke en sekt som mange tror, men en organisasjon av brødre og søstre som tjener Jehova Gud(og som gjør det frivillig)!
Ville bare legge til dette!

Med Vennlig Hilsen

er Jehovas vitne på 16 år(som er med frivillig vel og merke)  Smile :-\)

et jehovas vitne
15.04.2004 12:47

Bra!
9
anbefalinger
jeg lurer lit på hvilken film dere baserte dette på (tviler ikke på at den er upålitelig). jeg kjenner meg nemlig ikke igjen i det hele tatt! dere har nesten totalt forandret det vi tror på, og de fleste av forbudene samt teorien angående utstøtelse er fulstendig latterlig. hadde det dere skrev vært sant ville jeg ikke en gang hatt lov å lese denne siden.

Waylon
17.08.2004 00:49

Bra!
9
anbefalinger
Jeg støtter Jehovas Vitner! Istedet for å angripe dem bør dere heller se på det som skjer i "Guds navn" runt i verden. Ta heller å angrip de kristne landene som slakter ned kvinner og barn i Guds navn. Jehoves vitner har vært med på å avsløre den hyklerske kirken. Jeg er ikke Jehovas Vitne, men jeg forsvarer dem når folk lyver om dem. Nei Folkens. Kirken er Djevelens redskap for å sverte de sanne kristne.

humanist
07.04.2005 14:37

Bra!
9
anbefalinger
jeg har en venn som er jv. aldri har hun klaget over å ikke feire jul og bursdager.. hu har fester der de som vil gi henne noe kan gjøre det.. vi er bra bortskjemt!! hvorfor ikke la jv. tro det de vil.. du tror det du vil tror jeg.. hun er en super jente men mye godt og si.. og er ALDRI slem mot noen... det er den beste vennen jeg har hatt.. og det har ikke vært noe problem fra fam. side at hun var med meg (selv om jeg var litt av en pøbel).. det er bare en vandrehistorie og tull som summer om jv.. jeg er selv ikke det.. men har aldri hatt noe i mot hva andre mener og tror.. det blir opp til dem.. syns oppgavens innhold bygger veldi på rykter.. si meg at det ikke finnes barn som er blitt "utstøtt" fra en ikke jv. fam. ser du.. det går ikke!!! så tenk dere litt om før dere sier noe om jv. først burde dere vell vite hva det er.. ike prat om noe dere ikke veit noe om...

Utstøtt Jehovas vitne
18.02.2008 13:10

Bra!
9
anbefalinger
Jehovas vitner og utstøtelse
Jeg er selv utstøtt, og som regel når man har lest om Jehovas vitner i media fra de utstøttes side, så er det ikke akkurat noe hyggelig bilde. Men ikke alle utstøtte deler dette synet. Her følger en helt annen versjon.

Siden jeg ikke har noen kontakt med Jehovas vitner (med unntak av min familie), skriver jeg dette 100 prosent på egen initiativ. Og siden jeg ikke har vært et Jehovas vitne de fem siste årene, kan ingen arrestere meg for å være inhabil.

I programmet «19.30» på TVNorge, ble Roar Henriksen intervjuet i anledning sin bok: «Gud bor i Brooklyn». Som et Jehovas vitne lærte jeg alltid at Gud bodde i himmelen. Men så feil kan man altså ta. Henriksen ble stilt følgende spørsmål; - Hva er det første man lærer som et Jehovas vitne? hvorpå Henriksen svarte kjapt; «lydighet». Vel, nå har jeg aldri betraktet lydighet som en negativ egenskap.

Da jeg var et Jehovas vitne, kjente jeg meg aldri igjen i de beskrivelsene som enkelte utstøtte gav av Jehovas organisasjon. Nå har jeg vært utstøtt i nesten seks år, og jeg kjenner meg fremdeles ikke igjen i de beskrivelsene som enkelte av de andre utstøtte gir av Jehovas organisasjon. Utstøtelse i seg selv er et av ankepunktene mot Jehovas vitner. Men Jehovas vitner er langt i fra de eneste som praktiserer utstøtelse. Alle samfunn er bygget regler og normer. Bryter man disse reglene, så får det sine konsekvenser enten i form av tilsnakk, bot, tap av privilegier eller at man blir isolert fra det øvrige samfunnet.

Som lærer opplever jeg fra tid til annen elever som er særdeles bråkete i timen. Disse får selvsagt en irettesettelse og klar beskjed om at en slik oppførsel hører ikke hjemme. Jeg kan selvsagt ikke tvinge eleven til noe som helst siden vedkommende har sin egen frie vilje. Men dersom dette fortsetter og jeg har prøvd alle muligheter for å få eleven til å ta til fornuft, vil eleven bli isolert fra klassen i en liten periode. Eller for å si det klarere; sendt ut på gangen. De elevene som oppfører seg ekstra dårlig kan i verste fall bli isolert fra skolen i opptil tre dager.

I det norske samfunn foregår det også på denne måten. Ved mindre overtredelser kan man bli bøtelagt og ved større overtredelser kan man bli isolert fra samfunnet ved å bli satt i fengsel. Dersom man over tid har en uakseptabel oppførsel på arbeidsplassen sin, vil man i ytterste konsekvens bli isolert fra de andre arbeidstakerne i arbeidstiden ved at man får sparken. I Fremskrittspartiet har man sett flere eksempler på utstøtelse. Men av en eller annen merkelig grunn er det så mye verre når Jehovas vitner gjør det.

Man registrerer hvordan enkelte utstøtte er veldig ivrige etter å finne feil hos Jehovas vitner og organisasjonen generelt. Vel, vi snakker om en organisasjon med 6,5 millioner mennesker. Så da skal man vel ikke lete lenge for å finne feil? Men hvordan er det dersom vi snur på flisa? Hvordan er det med uttalelser fra disse utstøtte? Dersom man tar dette nærmere i øyesyn, er det ikke rare greiene der heller. Enkelte uttalelser er faktisk ganske morsomme. Da det stormet som verst rundt Jehovas vitner i media på slutten av 80-tallet, uttalte et tidligere vitne på NRK TV at i Rikets Sal (Jehovas vitners forsamlingslokaler) er det mørke kjellere der de voksne skamslår ungene sine. Vel er jeg oppvokst blant Jehovas vitner og har vært i mange Rikets Saler. Men jeg har verken vært i noen mørk kjeller (selv om jeg sikkert ville trenge det), sett noen slike rom eller hørt om andre som har vært der. Når man må ty vil slike tragikomiske historier, kan man jo spørre seg hvor troverdig helheten er i det som blir sagt. Og når en annen uttaler at han var nær ved å drepe sin kone med øks – ja da er det kanskje ikke så rart at vedkommende er et Jehovas vitne i dag.

Det blir hevdet at dersom man er Jehovas vitne og tar høyere utdannelse, er skuespiller eller musiker, så blir man utstøtt. Det som er rart er at jeg er både musiker, skuespiller og høyere utdannet. Men jeg har ikke blitt utstøtt på grunn av det. Og jeg har slettes ikke fått noen særbehandling heller. Så hvorfor ble jeg utstøtt og hvordan skjedde det? Jeg har en kjæreste som jeg ikke er gift med, og vi har regelmessig sex. I Bibelen står det at sex utenfor ekteskapet er forbudt for kristne. Nå vil nok flere argumentere med å si at Bibelen er gammeldags og at vi lever tross alt i 2004. Vel, det er en helt annen diskusjon. Jehovas vitner bygger sine regler og prinsipper på Bibelen, og ferdig med det. Enten får man godta det eller la være. Man kan vel i grunnen være glad for at det i det minste finnes i hvert fall et internasjonalt samfunn som opprettholder høye moralnormer i en verden som bare blir mer og mer sex-fiksert. Enkelt er det uansett ikke.

Jeg vil i den forbindelse bare understreke at jeg ikke ble utstøtt fordi jeg hadde hatt sex en gang eller to. Man blir nemlig ikke plutselig utstøtt med mindre man vil det selv. Men jeg ble utstøtt fordi jeg ikke ville forandre på min nye livsstil. Selv om dette førte til isolasjon, synes jeg i grunnen dette var helt rettferdig siden jeg stod med en fot i hver leir. Befinner man seg i et samfunn, så får man pent nødt følge de etiske normer og regler som gjelder for samfunnet. Og hvis man nekter, så får man være voksen nok til å påta seg de konsekvensene det måtte medføre. Eller for å si det på en annen måte: Har man bannet i kjerka, så får man være mann nok til å stå for det og ikke syte og klage. Man får svært sjeldent i både pose og sekk her i livet.

Gang på gang har man altså kunnet lese syting og klaging over hvor grusomme Jehovas vitner er. Vil de andre som kjenner Jehovas vitner karakterisere dem som grusomme? Eksempelvis har krig og religion i gjennom historien vært nært knyttet til hverandre. For meg personlig er det å kunne leve i fred med alle mennesker det mest grunnlegende og viktige som finnes. Jehovas vitner er representert i over 230 land, og alle nekter å gå i krig. I krigsherjede land som f. eks Rwanda finnes det hutuer som er Jehovas vitner som kommer sammen med tutsier på møter. Og det finnes Jehovas vitner med israelsk og jødisk bakgrunn som gjør det samme. Eller serbiske og kroatiske Jehovas vitner. Alle disse betrakter hverandre som brødre og søstre. Hvilket organisert samfunn kan vise til noe tilsvarende?

Vidar Letho, adjunkt, artist og utstøtt Jehovas vitne

aksel
02.05.2004 14:31

Bra!
8
anbefalinger
jeg synes dette var en bra side. realistisk skrevet og alt. har en venninne som tidligere var medlem i JV, og de "vennene" hun hadde der får ikke lov til å snakke med henne mer. familien tar det fint, men det kan jo variere fra framilie til familie.

jv
05.05.2004 12:16

Bra!
6
anbefalinger
mer angående utstøtelse: 1.Kor.5: " 9 Jeg skrev i brevet til dere at dere ikke skal ha noe å gjøre med folk som lever i hor. 10 Jeg mente ikke alle i denne verden som driver hor eller som er pengegriske, ransmenn eller avgudsdyrkere. Da måtte dere jo gå ut av verden. 11 Det jeg mente, var at dere ikke skal omgås en som går for å være en kristen bror, men lever i hor eller er pengegrisk, dyrker avguder, er en spotter, en drukkenbolt eller en ransmann. Et slikt menneske skal dere heller ikke spise sammen med. 12 Hva har jeg med å dømme dem som står utenfor? Er det ikke de som er innenfor dere skal dømme? 13 De som står utenfor, skal Gud dømme. Få da den onde bort fra dere!"

Så kan man kalle seg kristne hvis man ikke følger dette? Nei.. For 2.Tim.3:16 sier at "HELE skriften er inspirert av Gud og nyttig..." Vi kan ikke velge ut det som passer oss best.. vi må gjøre vårt beste for å følge alt!

Lars-Henrik
23.05.2004 09:49

Bra!
6
anbefalinger
Flott levert! Som tidligere aktivit vitne kjenner man seg igjen. Du har greid å sette fingern på det som er kontroversielt, og som mange vitner ikke vil innrømme. Som et aktivit vitne ble man ofte møtt med dette bildet av JV'er, man ble etterhvert svært god på bortforklare og lyve rundt disse faktiske forhold. Vitnene lærer hele tiden at man skal følge "lyset" som kommer fra organisasjonens styrende råd. Men man lærer aldri å se tilbake på organisasjonens stadig skiftende læresetninger og dommedagsprofetier(blinklys..).


02.03.2005 20:02

Bra!
6
anbefalinger
hei! Jeg er Jehovas vitne på 14 år, og jeg ser at det er noe dere lurer på.....Jehovas vitner kan ikke ha sex før ekteskapet nei, de kan ha kjæreste ja, men det skal være en som er JV, hvis du gifter deg med en ikke Jv, går det bra, men det er noen ting du ikke får gjøre.... og du kan ha alle slags venner, men venner som er JV er ALLTID best..jeg har utallig mange venner verden over..jeg kan reise til brasil og ikke kjenne noen, ta kontakt med Jv og få et sted og bo!!! så kjærlige og gjestfrie!! og blod?? jo jeg skal si deg det at vi tar ikke blodoverføring fordi en av grunnene: DET ER FARLIG!!!!! du kan rense blodet og få det inn igjen...vær så snill, hvis noen lurer på noe, legg meg til på msn, send en mail, eller ring 64926800...det er nr til VAKTTÅRNET-bibel og traktat selskapet i norge. ha en fin dag...og SKJERP DERE MED ALT STYGT, DERE ER RETT OG SLETT BARNSLIGE!!! LÆR DERE LITT RESPEKT???

Moskus
24.06.2005 23:24

Bra!
6
anbefalinger
tina skrev: "Og en viktig ting til! Vi har ikke vår egen Bibel, men bruker den samme som Den norske kirke (både det gamle og det nye testamentet). Men opp i gjennom årene har vi "fornyet" noen av ordene som står der og fått en mer "moderne" eller lettere bedydning av de samme ordene som opprinnelig var der, så vi har ikke skrevet om Bibelen eller laget vår egen bibel eller vår egen oversettelse av den!"
Dette er noe forbanna SLUDDER! Jeg har lest nye-verdens-oversettelsen deres, og det er gjort endringer der som er helt blasfemiske. F.eks har det alltid vært et teologisk problem for JV at det faktisk STÅR mange steder at Jesus døde på et kors, selv om det riktignok står et par steder brukt med ordene "tre" og "påle". Så, i tråd med JVs teologi, at ordet "kors" er en feiloversettelse fra gresk (some forøvrig bare er noe sprøyt, og CT Russel kunne forøvrig ikke engang gresk)., så har dere da elegant glattet over de områdene "kors" er brukt i "original-Bibelen". Sekten deres er rett og slett satanisk. Året 1914 er forøvrig også en stor vits, som vi, som kjenner bakgrunnen for det, er klar over. Matte er gøy. Jødene har også altid visst dette,og jukset rundt med tall i "kabbala". Ved å trikse rundt med "hemmelige" tall i Bibelen, kunne du kommet fram til et hvilket som helst årstall.
"vennlig" hilsen en som vokste opp i sprøytet deres.

Cecilie
13.06.2007 13:31

Bra!
6
anbefalinger
Etter å ha lest noen av disse innleggene, fikk jeg en trang til å legge inn ett innlegg selv også!

Jeg har selv prøvd å snakke med Jehovas vitner som har vært på dørene! Jeg opplevde dem som ærlige og oppriktige mennesker som virkelig søkte sannheten. men etter å ha hatt dem her 6-8 ganger følte jeg meg tvunget til å avvise dem. Ikke fordi de ikke var hyggelige mennesker, men fordi de ikke har troen i sitt hjerte. ikke missforstå, for troen har de, de mangler ånden. Vi snakket i begynnelsen oppriktig sammen, men etterhvert kom det frem at de ville forandre mitt åpne sinns tilhørlighet til bibelens tekster. plutselig var det mye i Bibelen som ikke var sannt? ikke døde han på et kors, men en påle. En staurus betyr en påle festet i bakken, men den kan vel så godt ha en tverrbjelke som utgjør korset som ikke. Videre kalte de korset for en detalj i det store bildet. Jeg kan dessverre ikke dele det synet, det å kalle korset for en detalj? Jeg kan ikke forstå at verken korset eller Jesus er en detalj, men et løfte om evig liv.

Les Filipperbrevet 3:18 – om fiender av Kristi kors

Videre står det i Bibelen hvordan en skal vite at en har funnet sannheten!
1 Kor 2: 4-5
Og min tale og min forkynnelse var ikke med overtalende ord fra menneskelig visdom, men med Ånds og Krafs bevis, for at deres tro ikke skulle være grunnet på menneskers visdom, men på Guds kraft!

Jeg vet at dere får mange svar og mange løfter som Jehovas vitner. Mitt poeng er ikke å si at dere tar feil, dere vet selv hva som gjør dere godt. Men for meg er det ikke riktig å gå inn i et trossamfunn som støtter sin lære på menneskelig visdom (De 12 eldste), diskusjoner om Bibelens skriftsteder (som en måte å overbevise andre søkende) og et hav av tilleggslitteratur (vakttårnet og våkn opp - blant annet). Hvordan skal en noen gang få tid til å lese bibelen med all denne tilleggslitteraturen? Eller, som jeg er mest redd for, fører disse bladene fokuset bort fra bibelens faktiske ord? Ønsker på ingen måte å krenke dere, men gi dere et svar på hvorfor jeg ikke vil bli et Jehovas vitne. Jeg ønsker å bli et Jesus vitne, og jeg setter all min tro til han!

Salomos ordspråk 29:25
Menneskefrykt fører i snare, men den som stoler på Herren, skal være trygg.

Matt. 18: 1-5
På den tiden kom disiplene til Jesus og sa: ”hvem er den største i himlenes rike?” Da kalte Jesus til Seg et lite barn, satte det midt iblant dem og sa: ”Sannelig sier Jeg dere: Hvis dere ikke omvender dere og blir som barn, skal dere slett ikke komme inn i himlenes rike. Derfor, den som fornedrer seg som dette barnet, han er den største i himlenes rike. Den som tar imot et barn som dette i Mitt navn, tar imot Meg.”

Legg merke til at det her snakkes om himlenes rike!

For Gud sendte ikke Sin sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved Ham. Den som tror på Ham, blir ikke dømt. Men den som ikke tror, er allerede dømt, fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn.

Her står det i Bibelen at det er ved tro på Jesus Kristus at en får evig liv!

Jeg sier ikke at Jehovas vitner fornekter Jesus, for det gjør dere ikke. Dere har derimot full tillit til Gud Jehova. Men les bibelens ord om Jesus! Det er her det livet dere drømmer om finnes!

Joh. 3:35
Faderen elsker Sønnen og har gitt alt i Hans hånd.

Husk dette budet:
Du skal elske din neste som deg selv!

Håper dere finner dette budet som en milepæl i deres menighet!

Salomos ordspråk 4:18
Bevar ditt hjerte fremfor alt som bevares, for livet utgår fra det!

Kalle
07.07.2007 23:46

Bra!
5
anbefalinger
Hei. flott innføring i Jehovas Vitners arbeid. Har lest litt om de og hva de tror på. For oss andre som ikke er Jehovas Vitne kan det hele virke litt rart med å fortelle hva man tror på. Men Jesus at man skulle gå ut å gjøre hele verden om til hans disipler.

Vaktårnets lære forksaster korset og mener at han ble hengt på en pæl (en trestokk) med hendene naglet over hodet. Dette kan virke rart ettersom korset hele tiden har vært et symbol på kristendommen (eller kristenheten som JV kaller det). Men her ligger det også en logisk brist. Jesus hang ganske lenge på korset før han døde. Med armene over hodet ville musklene i skuldrene bli ødelagt og han ville blitt kvalt av sin egen kroppsvekt. For å bevise at han ikke ble hengt på et kors bruker de Bibelen og utelukker alle andre fakta. Dette er såkalt kvasikunnskap. Det er kjent at romerne som korsfestet folkene la til en bjelke som gjikk tvers over det loddrette bjelken. Dette på grunn at de som ble korsfestet skulle lide. Romerne var tross alt beryktet for å være noen skikkelige barbarer. Noe som også vises i hvordan Jesus ble pisket og satt en tornekrone på hodet.
En ting som kan være skremmende er at Jehovas vitner lærer "teokratisk krigføring". Det vil si at de kan lyve om ting som kan skade Vakttårnet, men ettersom det er Guds menighet kan man også forstå det. Man vil vel ikke gjøre noe som kan skade Gud. Til gjenngjeld krever de full åpenhet fra den motsatte part.
Det er mange tall i Bibelen som tydes. For eksempel betyr tallet 7 fullkomment og tallet 6 ufullkomment. 666 er nummeret til Satan som det står i Johannes Åpenbaring. 144 000 blir tolket bokstavelig. Pga at det rett etter dette står 12 000 tolv ganger rett etter tallet 144 000.
Før jeg avslutter vil jeg legge til at opprinnelsen til Vaktårnet ikke er like rein for løgn som Vaktårnet selv hevder. Dette får man mer kunnskap opp dersom man studerer historiske fakta vedrørende "Tjeneren" "Pofeten" osv. Her fremkommer det blant annet at de ikke hadde den utdanningen som krevdes for å kunne oversette Bibelen. Hvis et par av disse løgnene blir opplyst for menigheten av de eldste, kan dette få hele organisasjonen opp i store problemer og organisasjonen kan rakne, etter hva jeg har skjønnt. Mye tyder på at denne menigheten ikke har rent mel i posen, noe som også kjennetegner andre menigheter. JV lever etter en rekke prinsipper utifra Bibelen, noen av dem er fornuftige mens andre kan være vanskelig å forstå ved første øyekast. Bibelen deres er skrevet såpass om at det ikke er mulig å få fram budskapet om den treenige Gud. For dem som vil vite mer om dem bør sjekke deres internettside og sjekke denne med Historiske Fakta. Her finner man ut at det er en del uoverenstemmelse med fakta. På mange måter minner Vaktårents lære om den Katolske lære. Det er Vakttårnet som "leser" Bibelen for dem, egne meninger forsvinner helt ettersom det å sette seg opp imot Vakttårnet blir sett på som å sette seg opp imot Jehova Gud.


22.08.2007 15:13

Bra!
5
anbefalinger
Hei. Jeg vil bare si at Vakttårnet er en stor bløff! Den er direkte ond. Den lurer mennesker til å tro de tjener Gud. Og at det bare er ledelsen som vet hvordan tekstene i Bibelen skal tolkes. Før noen innleder seg til denne gruppen bør de lese hva som er blitt skrevet av tidligere vitner. Jehovas vitner vil selv skjenne seg igjen i disse bøkene hvis de selv skulle ville lese dem, selv om dette er sterkt fra rådet. De blir til ogmed frarådet å lese i Vakttårnets egen litteratur fra tidligere. De går med tanker i hodet om hvordan Harmageddon vil komme til å se ut. Med dem selv som stående og resten av menneskene slaktet ned. Nærmere 99,9% av menneskeheten skal slaktes ned. Dette er tanker som gjør dem om til slaver for Vakttårnet som er veldig flnke til å villede folk. "Det glade budskap" ender med at Jesus sammen med drapsenglene skal drepenesten hele menneske heten. Fantastisk Razz :-P En liten ting til er at de farer med løgn. Dette vet de selv. Løgnene de forteller går ut på at de bare svarer halvveis på spørsmål eller svarer med noe som ikke har noe med spørsmålet å gjøre. Dette er fordi de ikke skal si noe som kan skade Vakttårnet. http://home.c2i.net/norman/Norsk.htm. Dette er en bra side for dem som vil vite sannheten som Vakttårnet begrunnet i Vakttårnets egne utsagn i sine blad ol.

Humanist - 2008
16.10.2008 11:22

Bra!
5
anbefalinger
Å HERREGUD (!) Jeg skjønner ikke at det er mulig! Dere lar en tro (!) bestemme og kontrollere livene deres! Holder det ikke med å tro på seg selv, og det som er vitenskapelig bevist? Visst troen deres hadde vært riktig, hadde jo det vært en ekstra glede, for dere som tror på slikt. Men det tar jo fullstendig over livene deres! Dere sier at vi humanister er antikrist, som referer til satan! Hehe, seriøst? Det blir rett og slett for dumt! Dere sier at vi er hatere og at vi ikke vet hva snakker om. Dere sier at vi ikke viser dere respekt (!?) Det er jo dere som prøver å prakke på alle troen deres, og sier at det som dere tror på er det riktige! Og det er dere som sier dere ikke respekterer oss, som har andre syns og standspunkter(!) Så hvorfor i helvete skal vi respektere dere? EVEN SA: (Det er mange guder, men den eneste sanne Gud er Jehova. Jehova betyr -Jeg er- og -Jeg lar bli-.) Offa meg, dere er så hjernvasket og trangsynte at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne! Dere snakker om guds rike og blablabla, det hele er så tragisk og trist å lese! Vi lever ikke i noe guds rike. Vi lever på jorden, i 2008! Her lever vi med ting vi kan ta og føle på! Ikke noe tull som noen har funnet på for mange tusen år siden, fordi at de ville forstå meningen med livet. Det var på den tiden vitenskapen ikke var så utbredt som i dag. Så da bør dere vite bedre! Selv om jeg syntes religioner er noe forbanna tull, så er det kanskje riktig for andre. Men det blir feil at det skal ta over livene deres. Men dere lurer jo bare dere selv, og ingen andre! Og verst av alt si at alle andre har feil, og dere har rett! Slik får man ikke respekt!

Jente 19 Bergen

jv
06.05.2004 15:35

Bra!
4
anbefalinger
Kom tillfeldigvis over din side ang. hovedoppgave om Jehovas Vitner. Hvilken karakter fikk du på den oppgaven da? Dette var tynne greier du.
Jeg fatter og begriper ikke hvorfor du ikke kunne ta kontakt med noen fra den lokale menigheten av Jehovas Vitner. Det er faktisk ikke alle såkalte dokumentarer som gjenspeiler sannheten eller for den saks skyld klarer å bevare integritet i forhold til ett ensidig budskap. Det er mange mennesker som ikke liker oss og media gjenspeiler dette.
Jeg håper at du kan ta deg tid til å snakke med oss neste gang.

Mvh

Dan

mimi
06.04.2005 16:09

Bra!
4
anbefalinger
Da jeg begynnte på skolen fikk jeg bare en venn og hun var Jehovas vitne. Problemet er at moren hennes ikke vil la henne være med meg. Det er urettferdig siden broren hennes får være med hvem han vil! Kan noen som er jehovas vitnes fortelle meg hvorfor??? Hun er tross alt den eneste vennen jeg har.


29.04.2005 20:42

Bra!
4
anbefalinger
JV tror på èn Gud --------> Jehova (Guds navn)
JV tror på èn Sønn -------> Jesus (Guds sønn)
JV tror på èn Hellig Ånd -------> Guds skaperkraft
Kirken og de fleste andre kristne tror faktisk ikke at Gud har noen sønn. (treenighetslæren).
Dette tror du sikkert ikke noe på, men undersøk det du. Ta kontakt med en prest og spør han om Gud har en sønn!

http://www.watchtower.org

JV
03.05.2004 11:34

Bra!
3
anbefalinger
Jeg skjønner godt tanker og inntrykk man kan ha om Jv , men jeg savner også objektivitet og følgende: Jehovas Vitner baserer sin tro på Bibelen, og det er strengt å leve etter Bibelen, for den inneholder prinsipper og normer som ikke er normale i samfunnet i dag. Men skal man være kristne i dag, bør man følge alt det Bibelen sier , man kan ikke velge hvilke av Guds lover man vil holde og ikke holde, det blir inkonsekvent. Det som mangler her er konkrete skriftsteder som underbygger eller bryter ned JV -s lære.. Objektivt. Ta for eks. det med utstøtelse. Gal kap. 5 snakker om "kjødets gjerninger som er utukt, urenhet osv..." Og konkluderer med at de som praktiserer slike ting IKKE vil arve Guds rike(altså komme til himmelen eller få leve evig på jorden - i allfall få den belønning som Gud lover trofaste mennesker.) Dersom vi ser gjennom fingrene med alle slike som praktiserer slike handlinger(det er ikke snakk om engangsforteelser) og later som ingen ting, ja da vil det være som om vi bare sitter og ser på at noen mister muligheten for "lønnen" . Hvor kjærlig er egentlig det? Dessuten: Dersom Jehovas Vitner ikke ekskluderer de som ikke vil følge Bibelen... Hvordan skulle de da kunne hevde at de faktisk fulgte Bibelen? Veiledningen angående mennesker som velger å bryte Guds lov er klar.

"2.Joh : 9 Den som ikke holder seg til Kristi lære, men går ut over den, har ikke samfunn med Gud. Den som holder seg til læren, han har samfunn med Faderen og Sønnen. 10 Om noen kommer til dere og ikke fører denne lære, så ta ikke imot ham i deres hjem, og hils ham ikke vel møtt. 11 For den som hilser ham, blir medskyldig i det onde han gjør."

Det er ikke til å misforstå, er det vel?
Hva med 144.000 som skal til himmelen? Hvorfor er det ikke tatt i betraktning at Bilbelen lover:" Matt 5: 5" 5 Salige er de tålsomme,
for de skal arve jorden." Ja det håp at alle mennesker skal få leve evig på en paradisisk JORD.. Trenger vi da å komme til himmelen? Var det Guds opprinnelige hensikt at menneskene skulle bo i himmelen? Vel hva ville da skjedd om Adam og Eva IKKE hadde syndet, og dermed ikke dødd??

Re-search. folkens, re-search!
anti jehova
30.01.2005 11:38

Bra!
3
anbefalinger
hvorfor i helvete skal dere ha så strenge regler? jehovas vitne er noe av det dummeste som er på jorda. oj dere havner i en ulykke, også trenger kanskje dattera eller søstra di på 5 år blod, men neida..det går ikke...dere lar ho heller dø... så smarte dere er!


08.05.2006 00:02

Bra!
3
anbefalinger
IKKE vær likegyldig til å lære gud å kjenne. Mange religioner er mongo, men ikke bibelen som er skrevet av Jehova. Sett deg ordentlig inn i det, og du vil forstå hvor viktig den er, og hvor viktig betydningen av det som står der er.. Den er til av kjerlighet til oss, og det vil du forstå.. Den vil opprette og gi svar på alt det du lurer på. Bibelen forteller hvordan du kan unngå mange lidelser og den vil gi livet ditt mening.. Ved å følge bibelen, vil du kunne få et bra familieliv, ekteskap og unngå mye dritt. Mange er villedet og ledet av forskjellige begjær, det får dem bort fra sannheten. Verden i dag er i stor grad preget av skjødesløshet, likgyldighet, overlegenhet, kjærlighet til penger, begjær og maktsyke. Kaldt. Hvor er nestekjerligheten, ydmykhetenen, hjertevarmen og tryggheten? Litt er der jo, men det er ikke mye igjen. Hva kommer det av? Jeg tror jeg vet, de fleste tror de vet mer enn skaperen selv, og vil ikke høre av sannheten.. Hvor klokt er egentlig det? Ikke mye.. Alt som er og kommer av denne verden er ikke av det gode....
Jehovas vitner feirer ikke jul, for det står ikke noe sted i bibelen at man skal det. Julen er laget av handelstanden.. Jehovas er de som prøver å følge bibelen mest korrekt, og det er det visst mange som ikke liker. Sett dere inn i bibelen, og bli kjent med gud, det vil være det beste du har gjort i ditt liv, for degselv, og de rundt deg. Hadet bra

et annet jh. vitne
02.06.2006 10:21

Bra!
3
anbefalinger
vil bare si at dette er en stoooor løgn...hvorfor skrive en masse tull om jehovas vitner som ikke er sant?? denne artikkelen er helt grunnløs og bygget på usanne teorier. mange fordreier vår tro. og det er teit... så please slett denne grunnløse artikkelen som bare bygger på løgn


26.11.2006 14:05

Bra!
3
anbefalinger
til k-h: Hvis de fleste i verden hadde vært homofile, hadde vi fremdeles hatt samme syn. Det som står i bibelen, som vi baserer vår tro på, er at "menn som ligger med menn" som praktiserer det, ikke skal arve guds rike. Dessuten er det også imot bibelen å ha sex, uansett med hvem, så lenge det ikke er med den man er gift med.

Kalle
22.08.2007 15:16

Bra!
3
anbefalinger
http://home.c2i.net/norman/Norsk.htm Den siden må du lese!

Sant
29.10.2007 13:45

Bra!
3
anbefalinger
Hei den store forføreren skal komme og føre mange vill. Jv's har tanker i hodet om slaktede mennesker. Hm. det er vel ingen som vil tenke slik. Jesus ble korsfestet. Til alle Jv's se filmen Passison of the Christ. Ser det ikke innlysende ut at han ble korsfestet. Hver gang et land setter foten ned for dene sykelige sekten, kaller Vakttårnet landet for i den ondes makt. Latterlig. Vitnene bør jo tenke såpass at det er litt lurt å lese en bok fra et tidliger vitne. For å se om Vakttårnet snakker sant. Skulle vel ikke være så farlig det vel. Se hvem som snakker sant. Det er jo deres egen frelse det er snakk om. Det ville jeg ha gjort. Bøkene er fulle av gift som Vakttårnet selv har skrevet. Jaja nok sagt. Alt er et speil. Bladet Våkn opp! skriker at de må våkne opp men de karer det ikke. De er så inngrodde i sitt eget hode. Blendet av hat. Jaja. mer selvhøytideleige mennesker har verden ikke sett på alng tid. Det er foreste ikke alle som kan bli Jv's. Og vitnene tror, uten å vite det, at Gud skaper mennesker som ikke kan bli frelst. Jaja nok sagt. de er disiplene til satan. Tusen takk for meg.

Vidar Letho
24.02.2008 23:33

Bra!
3
anbefalinger
Jeg har lest både \"Gud bor i Brooklyn\" \"Samvittighetskrise\" \"Riket som ikke kom\" og \"Da gråter englene\" Min erfaring er det samme med alle bøkene: Noe er sant, noe er forvridd og tatt ut av sammenhengen og noe er direkte løgn. For eksempel påstår Roar Henriksen som er forfatteren av \"Gud bor i Brooklyn\" at kona måtte slutte som sjokoladeselger på kino fordi det var imot JV sine regler. For noe sprøyt! Andre utstøtte har sagt på NRK TV at JV har mørke kjellerrom i sine forsamlingslokaler der de slår ungene. Dette er de mest tragiskekomiske påstandene jeg har hørt om Jehovas vitner. Hvordan kan man stole på bøkene til mennesker som slenger ut noe slikt sprøyt? Jeg har et prinsipp som går ut på at dersom en person serverer meg en direkte løgn, så er jeg samtidig skeptisk til alt det andre personen sier også. Dette gjelder altså da også forfatterne av de fire nevnte bøkene.

Jeg har vært JV i mange år både som heltidsforkynner, foredragsholder, menighetstjener og mange andre oppgaver. Selv om jeg ikke lever lenger etter Bibelens lære, støtter jeg JV 100% Jeg er utstøtt, men går ikke ut og slenger dritt om min tidligere tro. Såpass respekt har jeg for mennesker som har en tro som betyr svært mye for dem. Dessuten prøver jeg ikke å gjøre big business av min utstøtte tilværelse ved å selge en fiktiv historie i bokform.

Når du kaller Vakttårnet for Satan er det en ganske frekk uttalelse. Og dersom du mener at dine påstander om JV og Vakttårnet stemmer, så må du begrunne det ut i fra Bibelen for det er det JV bygger hele (ikke bare delvis) sin tro på.


Humanist
15.07.2008 15:44

Bra!
3
anbefalinger
Jeg syns d er synd at mennesker rundt i verden driver med religioner i d hele tatt. Det er bare hjernevasking. Jeg trenger ikke en gud eller et mennesket som levde for flere millinoer år siden å fortelle meg forskjellen på rett og galt. Det lærer man i løpet av livet, og av erfaringer. Jeg er veldig glad for at jg ikke er med i noe som helst sekt, kan leve sånn som jeg vil. Og de som er medlem av noen religion tror sikkert at de som ikke er d må gjøre mye galt fordi de har ikke noe Gud som "ser" på de, de har ikke noe sted de skal komme til etter døden uansett, så de kan bare gjøre så mye faenskap de bare vil. Sånn er d ikke i d hele tatt. Det handler om samvittigheten din. Er d sånn at de kristne feks., ikke gjør noe galt mot noen andre mennesker for da er de redde for å ikke komme til himmelen eller at Gud skl straffe dem? De lar vær å gjøre gale ting for d er redde for hva som skl skje med SEG SELV? Da tenker de jo ikke på den personene de gjør d mot. Jeg mener at mennesker burde vite forskjellen på rett og galt, og at vi ikke trenger en bok til å fortelle oss det. Det burde gå på samvittigheten, det er jo det det handler om!! Og jg tror mer på vitenskapen, ting som forskerne har funnet ut. Ikke ting folk TROR på. Vitenskapen er jo bevist!! Ikke religoner! Jo, kanskje noen mennesker hevder at de har sett Gud, men d tror jeg ikke noe på, selvom de kanskje tror d selv. Men de tror d selv fordi de tror så sterkt på Gud. Mennesket burde stole på seg selv og ikke trenge et annet mennesket, som levde for flere millioner år sida, som ikke veit hvordan vi har d nå engang, til å fortelle hvordan vi burde leve!!

Gringos
14.08.2008 13:59

Bra!
3
anbefalinger
Vel, nå er jeg for demokratiet, og Jehovas vitner er imot! Dette totalt åndsfraverende (som all religion) er fullstendig galt. Religion er styre og kontroll, -et resultat av hjernevasking av ofte barn eller svake sjeler. For eksempel, Paven, det de fleste ikke tenker på eller vet, er at han er en morder. Spesielt blir mennesker i Afrika smittet av HIV, for paven sier: Ikke bruk kondom..
Og er det noe som utløser krig og nød, er det, ja, du gjettet helt riktig, -religion!

simon
16.08.2008 13:29

Bra!
3
anbefalinger
Det er ikke noe galt med kristendomen, bibelen forkynner fred og ikke krig. Det som er galt er FALSK RELGION. Hvor i bibelen står det at de kristne skal gripe til våpen??? Vis meg det den som kan. Det som er farlig er en sammenblanding av relgion og politikk, noe bibelen sier at de kristen ikke skulle.Les joh. 15:18-19, 18:36.Jak. 4:4

okeyyy
22.02.2009 21:29

Bra!
3
anbefalinger
Jeg har ingenting mot Jehovas Vitner, men syns det er kjipt for dere som vil feire jul, bursdag o.l. ikke får lov.

Helge
19.09.2004 10:24

Bra!
2
anbefalinger
Takk for en korrekt vurdering av sekten Jehovas Vitner. Ser at en del Vitner tviler på sannhetsgehalten i filmen. Etter å hatt studie om "Sannheten" nå i tre år, må jeg desverre si at det meste fra JV er mesterlig kamuflerte løgner samt lefling med okkulte krefter. Etter å ha blitt frelst av Jesus gjerning på Golgata må jeg bare si, vend om dere blinde JV før det er for sent. Rett blikket mot troens opphavsmann og fullender, Jesus. Han og kun han er veien til Jehova Gud, ikke den sekten som kaller seg Guds Organisajon på jord, altså den tro og kloke slave, Jehovas Vitner. Beste hilsen fra en som er frelst av Guds nåde.


05.04.2005 12:59

Bra!
2
anbefalinger
Jeg er sterk i mot jehovas vitne. jeg har ei stemor som er det og det holder på å ødelegge tilværelsen for hele familien. de ødelegger miljøet i sammfunet. hver høytid er bare forferdelig. hun ødelegger allt ved å ikke delta. jehovas vitne ødeleger folket som er medlemmer av sekten. de blir totalt hjernevasket. dette er forkastelig at deti det hele tatt er lov.

Antireligion
01.05.2006 19:28

Bra!
2
anbefalinger
Religioner er helt mongo, hvordan kan dere tro på en som levde for 2000 år sia som løy om alt han dreiv på med? Herregud...

ET
02.07.2006 20:08

Bra!
2
anbefalinger
Jeg synes JV er helt greit så lenge de klarer å respektere andres standpunkter,akseptere at andre har andre meninger, ikke trykke sin overbevisning ned over andre som ikke er villige til å motta deres tro.

ATEIST
17.11.2006 15:52

Bra!
2
anbefalinger
hvorfor er dere så fanatiske? der kunne taklet det på en litt bedre måte muligens... fint at dere sier ifra om feil å sånn, men når alle skriver 1-2 sider hverseg om hvot fantastisk det er, og att dette bare er løyn mister dere fanske mye fortrolighet. skjerp dere!

Even
22.11.2006 23:49

Bra!
2
anbefalinger
Det er ikke på tryne men noen normer og prinsipper må du lære deg å følge visst du skal få guds godkjennelse. Han har skapt oss og vet hva som er best for oss. Som trafikkreglene, så må vi lære oss kjørereglene ellers får vi ikke førerkortet. Sånn er det også for å få del i guds rike . Ganske så logisk. Men i verden idag skal alt være lov, det skal ikke være noen normer eller form for prinsipper. Uten guds påvirkning i livet ditt blir alt degenirert og ødelagt forstår du. Guds rettledning er for det beste for deg, selvom du kanskje må slite litt


22.12.2006 01:00

Bra!
2
anbefalinger
Kem hunen kan vite ka som er den store "sannheten" her i verden? Religion er en TRO, ingen SANNHET! Vi mennesker på denne kloden vet ingen verdens ting om hvordan vi ble skapt eller hva vi faktisk gjør her, hvor vi "drar" eller om livet etter døden. Jeg har hatt interessante og hyggelige samtaler med både Jehovas vitner, kristne og muslimer..og ingen av disse har kunnet svare på de store spørsmålene. Dømmer ingen utifra tro og religion,men jeg blir ofte dømt pga min tro og levemåte. Jeg vil kalle meg selv agnostiker ( dvs. at jeg tror på"noe", men vet ikke hva) og blir av den grunn nærmest skjellt ut pga "Du må jo tro på NOE"!!
Jeg har ikke bedt folk om å komme på døren min å forkynne, slenge etter meg "Vaktårnet" el andre blader, og fortsette å prate i det uendelige når jeg sier klart ifra om at jeg ikke er interessert! Det er rett og slett respektløst og jeg har ingen toleranse for at Jehovas Vitner prakker på folk sin religion og frelse. ( JV er den sekten som praktiserer dette mest) Er jeg nysgjerrig, kommer jeg selv. Kjenner ingen som faktisk har vært med i Jehovas vitner, men det jeg har hørt og lest i ulike tv-program og bøker, er ikke mye å skryte av. Det finnes "rævhol" ( unnskyld ordbruken!) over alt, så noen Jehovas vitner er nok totalidioter,men alle er ikke det. Jeg er et fritt, tenkende menneske som går mine egne veier og slik akter jeg å leve til jeg dør.
Et spørsmål : Jehovas vitner sier at kun noen få tusen eller 100.000 kommer til himmelen ( dersom Harmageddon inntreffer ), men si hvis 2/3 deler av verdens befolkning ville blitt Jehovas vitner..Hva hadde da skjedd??! Jeg antar at et Jehovas vitne kan svare meg på dette, siden dere allerede vet svaret på alt  Smile :-\)

Mvh Abidaby

Frits
02.09.2007 03:33

Bra!
2
anbefalinger
Hei Even. Det jeg sier er sant. Du kan jo bare sjekke de opp selv. Vakttårnet er og forblir en stor løgner. ps. Bibelen forklarer godt at den ikke skal bli erstattet med noe. Jeg vil be deg om å lete grave i organisasjonens lære. ps. hvis du vil bli et vitne må du være klar over at du skal vise bøker med mennesker som er slaktet ned og smilende mennesker iblant dem (Jehovas vitner) til barna dine. dette skjer gjærne på et stadie før de begynner å lese. så kan du spørre deg om ikke disse bildene setter seg på hjernen deres. Svaret er ja. Vakttårnet passer ordret inn i beskrivelsen av antikrist i bibelen. her har du noen sider du bør lese før du setter din sykiske helse på spill. Ps utstøtingspolitikken til jehovas vitner etc. er for å unggå at ting som folk er kommet fram til kommer inn i menigheten. selv om de lærer at de skal hate dem eller at de skal være som dø for dem slik at de tidligere vitnene vil tilbake. http://www.mamut.com/homepages/Norway/2/14/livifrihet/- newsdet44.htm
og http://home.c2i.net/norman/Kontrolltenke.html gi deg mer innsikt du har enn å snakke med vitnene. ps det er 7-8 trinn for å fa et nytt vitne hvor langt er du på vei?

messi
29.10.2007 13:30

Bra!
2
anbefalinger
Hei jeg bare kurte.
Ettersom det som Vakttårnet før har skrevet er gift, da kommer denne giften fra Vakttårnet, OG ALLE vet at gift kommer fra Satan, da er Vakttårnet Satan. Alt er snudd opp ned i hodene til Jv's. Det er de som forfølger alle. det er de som går på dørene til alle og plukker opp alle. Latterlig. Jesus kom med en liknelse om at et rike som slåss mot seg selv vil gå til grunne. Satan er ikke dum, han er løgnens far. Han lyver så det renner av han. vakttårnet tørr ikke bli prøvd etter Bibelen lurer på hvorfor Wink ;-\) Jesus forklarte at det ikke er det som går inn i et menneske som gjør det ureint men det som kommer ut. og det kommer ut av alle Jv's løgn, hat og handlinger som gjør en ureine.

Sant
29.10.2007 13:34

Bra!
2
anbefalinger
Det kom ikke noe tegn på noe som heldst fullkomment etter Johannes død. Verden blir verre og verre. Det fulkomne komer først når Jesus selv kommer på skyene. Jv's har blitt døpt i Vakttårnets ånd. som de mener er Den Hellige Ånd. Jesus er den Hellige Ånd. Lurer på hvem som vil døpe om Jesus til sitt eget navn. Hm. skulle vel ikke være satan det vel. antikrist. Forføreren.

messi
02.11.2007 18:08

Bra!
2
anbefalinger
Hei alle sammen.
det er veldig rart at Vakttårnet prøver sine medlemmer med løgner som i 1975. Gud prøver ingen med noe ondt. Løgnen er det ondeste. Og den som hører på Jv's hører mye løgn. De MÅ LYVE. for hvis de sier: hei blir du med i Guds organisasjon som prøver oss med løgner? så høres det jo veldig rart ut. Løgnene de kommer med fører en rett til helvete. Helvete er et sted der man opplever sorg fordi man ikke tok imot/ holdt på Guds Ord Bibelen. HELVETE FINNES, OG FUNGERER I SITT BESTE VELGÅENDE!

messi
17.11.2007 17:52

Bra!
2
anbefalinger
Oj. Nå ble stille her Smile :-\)

ikke jv
23.11.2007 14:43

Bra!
2
anbefalinger
onkeln min ble JV.. og han har ingen i familien sett siden.. bra relgion eller what so ever det er.. drar fra familien sin pga tro er jo skutt i hue

messi
07.12.2007 21:28

Bra!
2
anbefalinger
Vanskelig å få vitnene til å forstå noe. det hele er latterlig. De forteller at verden er blitt kald på kjærlighet. men det er de som er de kaldeste av alle og blir kaldere og kaldere hele tiden. reiser fra folk slenger drit om alle, og når de får noe tilbake; vel da sier de at de er de er forfulgt. Tragiske folk noen av de spesielt leder for Jv' i Norge. Tragisk mann.

messi
07.12.2007 21:31

Bra!
2
anbefalinger
Det bør ringe en bjelle hos medlemmene når de ikke får lov til å snakke med tidligere vitner!!

kule hjul
03.01.2008 20:37

Bra!
2
anbefalinger
hei lurer på om en jehovas vitne kan ha kjæreste når man er 11 år bare lurer

rtyde
10.02.2008 22:03

Bra!
2
anbefalinger
lol.

heisann
18.02.2008 23:55

Bra!
2
anbefalinger
hei vidar
det var godt du kom deg ut av Vakttårnet's spill. her er spillet de har: du vet det Vakttårnet før har skrevet er gift. den giften har vakttårnet kommet med. hvet du hvem som kommer med gift? åpne Bibelen les... Det er Satan Djevelen det, altså er Vakttårnet Satan. det er så godt grep de har hatt på deg. Du bør lese den boken du kort refererte til.
jeg har lest den. Tittelen er bare for å beskrive hvor makten til Vakttårnet sitter. Den Ånd har et navn. Og det er: Den Hellige Ånd. Det er svært lite lurt å la seg døpe i noe annet som Vaktårnet Bibel og Traktatfellesskap. Det er forresten på den måten Vakttårnet roper "her er Messias". ved nettop å døpe om Den Hellige Ånd. Problemet til Vakttårnets medlemmer er at de er veldig vanskelige å tro på. hvis man spør dem om noe, så svarer vitnene slik det passer dem og bruker "den som ikke er verdig å få vite sannhet" og liknende henvisninger til bøker skrevet av mennesker. Vakttårnet er frimureri. snakk om nytt lys ol hele tiden. Jesus sa: jeg er hele verdens lys. Jehovas vitner får ikke mer av Jesus Kristus de får bare mer om mer eventyr fra noen 70 åringer i Brooklyn. Nå som du er ute forstår du sikkert hvorfor ikke Jehovas vitner kan kalle tilbake det ene lammet som er brytt ut men bare konsentrere seg om de 99. det er en befaling fra Jesus å hente dem inn igjen. Vaktårnet kan ikke det og det er flere andre som ikke kan det. - Håper du finner Gud.

E
16.03.2008 10:43

Bra!
2
anbefalinger
Dere vet ikke hva dere prater om. Men bare fortsett med løgnene deres, det er helt vanlig i denne verden.

heisann
17.03.2008 16:35

Bra!
2
anbefalinger
Hallo
Vet vi ikke. Jeg har lest tidligere blader fra Vakttårnet og på den måten har Vakttårnet gjort seg skyldig til at jeg aldrig kan bli et JV!

heisann
17.03.2008 16:35

Bra!
2
anbefalinger
Består dere prøven JV's?: 2 Kor 13:5

Karleren
02.04.2008 09:15

Bra!
2
anbefalinger
Hvordan kan det ha seg at Gud som vil at alle skal bli frelst har gjort at det bare er en organisasjon (Vakttårnet) som kan tolke Bibelen riktig?

E
17.04.2008 08:33

Bra!
2
anbefalinger
2 kor 13: 5 . Ja Jehovas vitner prøver seg selv hele tiden med Guds ord og visst de gjør noe galt da retter de på det. Hvem har rett; de som gjør feil og fortsetter med det(som kirken og den katolske kirke), eller de som ser sine feil og retter på de(Jehovas vitner) ?
Jehovas vitners organisasjon er lagt opp slik Bibelen sier at den skal være og de prøver hele tiden å forstå sannheten rett og det gjør de.

Bibelen kan ikke tolkes, den tolker seg selv. Den forklarer selv hvordan man skal tenke om alt som står der. De som sier at de tolker Bibelen slik og slik vil bare ha sin egen vilje fram.

Jeg har prøvd mange prester og kristne med Guds ord, og de er løgnere, ikke noe annet å si om det.

Til slutt må jeg si at jeg ikke er et Jehovas vitne, men jeg har studert i 2 år og har ikke annet enn positive ting å si om det. Bibelen lærte meg å tenke selv.

Jehovas vitner gjør veldig lite galt, hva med det verden gjør? Verden lærer jo mennesker å volde hverandre.

Jehovas vitner går ikke i krig og de lærer å elske sine fiender. De har ikke noe menneske som sin leder, men Jesus kristus.

heisann
24.04.2008 02:42

Bra!
2
anbefalinger
hallo
du skj;nte ikke 2 kor 3. 15.
det som menes er at jesus er i hjertet p[ dem som er i sannheten
JV\s gj;r nok en god del galt. har du virkelig studert bildene i Vaktt[rnet... der er det mange okulte bilder. det er satan det som vil ha okulte bilder i bladene sine. Jv vil folk skal d; istedet for [ motta blod. det er drap. jv kan lyve for [ forsvare sin tro for enklere [ omvende folk. det kalles [ lyve. det er l;gn og drap. Satans egenskaper det...


heisann
27.04.2008 14:05

Bra!
2
anbefalinger
i Bibelen står det at det de siste tider skal stå mange falske profeter fram. Jv's tror det var nærmest totalt frafall da den katolske kirke ble stiftet. likevel utgjør dette bare en falsk profet, hvis det er det. så hvordan kan det ha seg at det på 1800-tallet kom mange profeter som utgir seg for å være den eneste sanne religion? Det høres jo ut som mange det. mange falske profeter på en gang faktisk. utrolig. og så angriper alle disse profetene kirken. de som kommer fra den katolske kirken. Hm... Det skal bli frafall fordi mange falske profeter kommer. jøss. legger man sammen alle de som kaller seg profeter i dag og er imot kirken som har vært i mange hundre år får man mange mennesker. som skal bli fortapt. går ut den store porten. og ops. der var ikke Gud nei. trang er den vei som leder til frelse og få er dem som går inn i den står det i Bibelen. samtidig som det står bare den som holder ut til enden skal bli frelst. so by by Jv's Mormons. og alle andre avskyelige profeter som støter mennesker fra seg, fordi de ikke klarer å leve opp til forventningene.

heisann
01.05.2008 17:10

Bra!
2
anbefalinger
lol Wink ;-\)

heisann
01.05.2008 17:18

Bra!
2
anbefalinger
hei. vet dere at Vakttårnet er okkult Jv\'s?
Vakttårnet har okkulte bilder i bladene sine. det er tegninger som man ikke ser med en gang men er skult i bildene i bladene deres. Eks. se side 26. av Vakttårnet 1. Desember 2006.
Se på det som skal forestille et tre gult farge bak den barmhjertige samaritat. en hodeskalle nederst der og på toppen et slangehodet. Se side 4. av Vakttårnet 15. april 2007. se på bakken rundt den svarte gutten. der er det demoniske hoder. Se også Vakttårnet som har tittelen lignende \"hva er det som former våre verdier\" blått blad. s.28 neders i høyre hjørne der er satan (slangen). disse tegningene stemmer ikke med fortellingen i bibelen eller hva Vakttårnet selv skriver så ikke prøv å unnskylde dere med det Jv\'s. Det er heller ikke tilfeldig. slike bilder som dere vil se dersom dere sjekker henvisningene er noe som har fulgt Vakttårnet gjennom hele deres historie. Dette er ikke noe som man forbinder med Gud. Det er djevelen som vil ha dem der. det er satan som koser seg ved å vise hvor godt han kan lure folk og hvor lite godt folk har passet på hverandre slik at de blir JV\'s og ønsker døden velkommen i stedet for å taimot blod. LOL
NÅ VÅKNER DERE OPP JV\'S!!! LYKKE TIL

Simon
04.08.2008 15:45

Bra!
2
anbefalinger
Hei alle X_JV.
Jeg har vært JV i over 30 år , men er nå utstøtt.Det som jeg stadig forundrer meg over er all syting og klaging.VAR DERE IKKE TIL STEDE PÅ MØTENE DER BIBELSK UNDERVISNING FÅREGIKK?? Dere visst godt hva som ville skj hvis dere ikke fulgte bibelens veiledning.

Det er ikke JV-organisasjonen men BIBELEN som pålegger menighetene å STØTE de som ikke lever etter sannheten ut av menigheten! Ja bibelen sier til og med at "det var bedere for det menneske å ikke lært den rette vei for så å forlate den siden"

Så vil jeg si til spesielt de unge JV som engasjerer seg i debatter på nettet: Ikke la dere provosere, de som representerer falsk relgion, og utstøtte, prøver bare å få dere til å tvile når de kommer med alle sine løgner. Dere som har funnet sannheten, som JV forkynner, stå på, vær aldri i tvil om at det JV lærer er GUDS SANNE ORD.

.

........
16.10.2008 11:40

Bra!
2
anbefalinger
.............

!
16.10.2008 11:43

Bra!
2
anbefalinger
Get a life!


12.02.2009 19:43

Bra!
2
anbefalinger
jehovas vitner er sykt sykt sykt. skjerp dere


16.02.2010 21:01

Bra!
2
anbefalinger
Jeg tok dåpen som et Jehovas Vitne 14-15 år gammel. Lite visste jeg at det ikke er noen vei ut igjen uten å måtte gi avkall på hele mitt sosiale nettverk inkludert mine barn og barnebarn. Da jeg nylig oppdaget at hele religionen er bassert på et stort bedrag, innså jeg at jeg bare måtte fortsette å være et Jehovas Vitne for å kunne fortsette å ha med min egen familie å gjøre. Hvorfor er det slik?

Fordi autoritær religion virker slik. Frykt og skyldfølelse er hersketeknikken. Utstøtte Jesus folk som ikke trodde på ham? Er virkelig Vakttårnets sannhet så skrøpelig at den ikke kan drøftes fritt av medlemmene? Ja, faktisk tåler den ikke kritiske spørsmål. - Da skal man utstøtes. Hvis man ikke tror at Harmageddon er nær forestående, skal man utstøtes (w86 1.4. s.31). Slik har det vært i 130 år!
Hva sier Bibelen om hvem som er Guds talerør? 5. Mos. 18: 20-22 sier klart at Gud (Jehova) ikke bruker slike som ikke får sine forutsigelser til å gå i oppfyllelse. Hvilke av Vakttårnets forutsigelser har så gått i oppfyllelse? - Ikke en eneste én. Harmageddon kom ikke i 1914, heller ikke i 1925, 1941 eller 1975. Dette blir faktisk også presisert i w97 1.5. s.8. - At de tør!

Vi har ikke lov til å være medlem av KFUK, nei. Til gjengjeld var Selskapet Vakttårnet medlem av FN (villdyret og fienden av Guds Rike) i ti år fra 1992 til 2001. Fremdeles medlem som OSSE-medlem, et underbruk av FN. Søk på nettet.

Gammel litteratur er vanskelig tilgjengelig, men den finnes på Internett. Vær forresten oppmerksom på at Selskapet Vakttårnet gjorde vesentlig endringer på etterkrigsutgavene av 'Studier i Skriften'-bøkene. Alle bastante forutsigelser om Verdens ende i 1914 ble nemlig fjernet i etterkrigsutgavene. - Smart? Internett er Vakttårnets verste fiende. Søk og du skal finne. Regn med at du vil bli møtt med mistenksomhet hvis du begynner å grave i riktig gammel VT-litteratur. Hva skjer med dem som samler bevis for hva Vakttårnet har sagt og gjort opp gjennom årene, og som beviser at de umulig kan være utvalgt av Jehova? - De blir utstøtt og gjenværende medlemmer har da ikke lov til å sette seg inn i bevismaterialet. Til og med gresk og hebraisk blir vi kraftig oppfordret til ikke å studere (kn 9-2007). Har du kjent på skinnet hvordan Selskapet behandler folk? Du får ikke lov til å fortelle det til noen, da blir du utstøtt. Vær klar over at det du har opplevd ikke er noe unntak. Det er tusenvis av beretninger på nettet fra mennesker som har opplevd lignende. Selvfølgelig må vi ikke lese det, men utstøtelsen trer ikke i kraft før du forteller noen det.

Til barna over som forteller om sin 'frihet'. Tragisk. Den dagen de oppdager bedraget og vil ut, ja, så er det ingen utgangsdør. Hvis man melder seg ut, blir man utstøtt. Det skremmer de fleste. Derfor er det millioner som har sklidd rolig og forsiktig vekk. Da må de leve med å bli sett ned på som 'åndelig svake', begjærlige, materialistiske osv. Det finnes ingen 'lovlig' grunn til å melde seg ut.


08.06.2010 13:35

Bra!
2
anbefalinger
Jeg vil i forbindelse med innlegget få si at enhver historie som forfalskes er et historisk makkverk,er man inhabil i forhold til sannheten kan man ikke skrive historie,å reparere historie er latterlig og før eller siden vil det bli avslørt.Fortielser,fordreininger,utelatelser og påpynting er alltid av selvisk art for å beskytte seg selv eller en gruppe og er velkjent i rettsaler og ovenfor det skrevne ord kalles dette sensur.Når da medlemmer blir henvist til å finne historien om jv hosorganisasjonen,får de sensurerte "sannheter",dette i kombinasjon med at de advares mot å gå uavhengig på nettet eller lese frafalnes bøker og dette er ikke annet enn sensurens forlengede arm.Det er derfor medlemmene stiller seg uforstående til opplysninger de får servert på gater og dører og avviser det selvsikkert.Jeg vet det meget vel for jeg har nå ved flere anledninger testet dem ved spørsmål.Som stikkpinne brukte jeg bl.a Russels gravstein som er en pyramide i miniatyr fordi han mente pyramidene i egypt var skjulte budskaper fra Gud.Steinen er nemlig sensurert bort fra historieboken deres hvor bildet angir noe annet,men er tilgjengelig på nettet.Hvis det stemte måtte det skyldes en motesak-men hvis så var tilfelle måtte mange flere ha hatt en slik stein mener nå jeg.Det var ikke en motesak,men en trossak.Medlem av frimurerlosjen-det hadde de heller ikke hørt noe om,heller ikke tydning av stjerner,men fortalte dem om en filmsnutt på nettet. Dette er bare en liten del av all forfalskningen,og jeg brukte det som prøvestein. De nekter å tro at f.eks Russell var en overtroisk vranglærer i likhet med sin etterfølger.Dette skyldes den kraftige ettervasken som både han og hans ettrfølger ble en gjenstand for,og de fremsto nærmest som lytefrie tilslutt,ja hellige menn som var forutsagt i bibelen.Mye av årsaken skyldes at DE SELV TRODDE DET.Og mye ble for ettertiden beholdt for å forsterke troen på at selskapet var styrt av Gud fra den spede start.Disse menn var ikke bare overtroiske,de var inbilske og Bibelen inneholder flere advarsler mot slike menn.Gud har aldri brukt falke profeter fordi han hater løgn.Ved å forsvare disse mennene blir selskapet løgnens forlengede arm,og derfor medskyldige,de skylder medlemmene og renske opp ellers står de ovenfor et nytt stort frafall,større enn noensinne.Jeg oppfordrer alle som setter sannheten i høysetet om å gå på Youtube m.m


29.04.2015 12:38

Bra!
2
anbefalinger
DÅRLIG, HJALP MEG IKKE I DET HELE TATT.

ikke-jv
13.05.2004 00:54

Bra!
1
anbefalinger
Må si at dette var en fin side. Men man må også huske på at jv har sin egen bibel, med sin egen oversettelse, noe som gjør det meget enkelt for wt å skrive vt og vo, og henvise til sin bibel. Grunnen til at de laget sin egen bibel, var at den ekte ikke passet så godt inn med de svar wt ville ha. Greit da å kunne oversette slik wt vil ha det.

Silla
13.05.2004 22:10

Bra!
1
anbefalinger
En bra side! Men om alt er sant vet jo ingen? men leste om ei jente i jehovas vitner som ble voldtatt av faren, også fødte hu ungen! faren tok med seg ungen rett etter fødselen,og drepte den! sykt! men som sagt,dømmer ingen! bare sier det jeg hører,og jehovas vitner får ikke akkurat så masse skryt!

X-Vitne
12.03.2005 02:42

Bra!
1
anbefalinger
Jeg har vært et Jehovas vitne i mange mange år, og er nå utstøtt- allikevel vil jeg si at det er teit å lese hva dere som aldri har vært på et eneste møte har å si om denne trosrettningen.
Jehovas vitner er fine mennesker som er kjærlige og gode, men at de blir styrt fra Brooklyn med jernhånd er ikke deres feil.

Hei du der!
07.06.2005 19:24

Bra!
1
anbefalinger
"den ultimate dødssynd er å skifte kirkesamfunn." skriver du. hvis de ikke lar folk komme tilbake til JV og tro på den etter å ha vært innenfor en annen religion, vil ikke det være et brudd på dissenterloven, som sier at alle har rett til praktisere sin egen tro?

Sleng dem i fengsel!

anette
25.09.2005 18:44

Bra!
1
anbefalinger
Jeg har en bestevenninne som er i jehovas vitne...Vi er nesten aldri sammen på fritiden,mest på skolen...det er fordi han skal alltid være sammen med falilien sin...når jeng ringer å spør henne om vi skal finne på noe sire hun: kan ikke idag fordi at jeg skal være sammen med familien....moren er skikkelig streng med henne...hun får nesten ikke låv til noe....men det virker ikke som hun bryr seg så mye om jehovas vitner,hun røyker og drikker,henger med ett miljø som besør av gangstere og røykere...er dette rett av henne??

Ingar
30.09.2005 02:34

Bra!
1
anbefalinger
HOLDER DEG BORTE FRA SEX,DOP OG ROCK`N ROLL MENTE JEG Å SI !


22.02.2006 14:55

Bra!
1
anbefalinger
hei!

Jeg er student, og skal skrive en oppgave om Jehovas vitner, med vinklingen hvilke utfordringer det er med barn fra Jehovas vitner i en barnehage med vanlig kristen formålsparagraf.
så om noen vet noe mer om hva jehovas vitner, føler eller synes om vanlige barnehager, har barn selv i barnehagen som er JV??
Kunne trenge litt hjelp for å sette meg inn i oppgaven, om noen har noe konkret og seriøst å komme med!!!  Smile :-\)

et annet jehovas vitne
11.05.2006 21:18

Bra!
1
anbefalinger
jeg vet virkelig ikke hvor du har hørt slike sære historier,men sant er det uansett ikke. jeg er 18 år,døpt og oppvokst som j.v. barndommen min har ikke vert så traumatisk som du vil ha det til at j.v.s barn har det. vi fant på morsomme ting hele tiden, og hadde alltid mange venner å leke med. i tillegg til en stor omgangskrets hadde jeg også kjærlige, omsorgsfulle foreldre.
for meg har det alltid vert naturlig å praktisere troen min, gjennom hele oppveksten. jeg har ikke savnet noe, det har vert så mye annet å fylle livet mitt med. når det kommer til jul, bursdager, osv... vet jeg opprinnelsen til disse, og tanken på å praktisere dette gjør meg virkelig trist og bekymret. jesus ble ikke født i jula, den har ikke noe med bibelen å gjøre, og det samme gjelder samtlige fester og tradisjoner som har sitt opphav i tilbedelsen av gamle hedenske guder.
så som du ser er det ikke til å sammenligne med virkeligheten det du har lagt it om. og tydeligvis er ikke jeg den eneste her...
jeg er virkelig glad, og føler meg priviligert for at jeg har sluppet å lete hele livet mitt etter den sanne relgion slik mange er tvunget til. jeg har virkelig full forståelse for at innlegget ditt ble som det ble. slik kan det jo fort bli uten pålitelig informasjon. så jeg prøver virkelig ikke å høres agressiv ut. man kan si jeg er litt ivrig.

hvis du nå, eller hvem som helst gor den saks skyld, har interesse av å vite noe om jehovas vitner, pålitelig infornasjon, så ikke nøl med å ta kontakt med jehovas vitner der du bor. vi finnes i over 230 land og øysamfunn, og er spredt ut over hele norge. det burde ike bli noe problem å finne oss.

eller så kan det sendes spørsmål av alle slag til:
selskapet vaktårnet, 1914 ytre enebakk


hilsen et jehovas vitne i oslo=-)

tore
16.05.2006 23:10

Bra!
1
anbefalinger
e va ilag me ei i jehovas vitne.ho misbrukte amfetamin og dem som ga ho det fikk sex i bytte.slå den!!!


01.07.2006 22:25

Bra!
1
anbefalinger
lilia, til deg: Timoteus2 .. Jeg ble rørt av det du skrev Lilia. Godt at du har kommet borti jehovas vitne, og at du tar det til deg. Du har den riktige hjerte tilstanden.. Jeg også har det, og begynt på studie. Fra bibelen får jeg alt. Jehova vil oss bare godt, han vil rette opp og frigjøre oss fra synden, det som ikke er bra for oss..( salmene 190,160) Lykkelige er det menneske som har funnet visdom, og det menneske som oppnår skjelneevne. (Ordspråkene 3:13) Jehova fikk meg opp fra fordervelsens grav.. Hele verden ligger nå under djevelens makt... Tegn på de kritiske dager/siste dager-(2Timoteus3:1 også 2tim2:22) Bli Jehovas vitne dere. Har ikke annet godt å si om dem jeg heller. Hei

Even
03.07.2006 11:04

Bra!
1
anbefalinger
Men det gjør de ikke heller.. De respekterer at andre har tatt andre standpungter , men de respekterer ikke de standpungtene.. Hvor godt menneske er man når man vet noe som er bra for mange, men holder det for seg selv??? Jeg er skuffet over besteforeldrene mine, som hadde tro, de hadde det godt, men snakket aldri om det til meg... Nå er det ikke så lett for jehovas vitner heller da. Alt de gjør er gratis, av kjærlighet, men blir de vist så mye kjærlighet da??
De prøver å være som jesus..
Hvordan ville du fortalt, hvilke måte ville du ha brukt, visst du hadde kjønt at menneskene på en måte blir lurt, og du hadde løsningen på det, som kunne redde de.. Hadde du ikke da kanskje blitt litt utenfor, visst du nesten bare traff negativitet og dårlig respons, for noe som egentlig var utrolig bra og sant?


03.07.2006 11:50

Bra!
1
anbefalinger
Visst fler hadde satt seg inn i hva Jehovas vitner(Guds vitner) driver med, så ville dere ha skjønt at vinklingen er feil og at alt er bare positivt og godt.. Kunnskap er viktig, men ikke hvilke som helst kunnskap -men kunnnskap fra sannheten-Bibelen.

Og forresten Religiøse ledere, mange menigheter og den Norske kirke driver med villeding og gir ut uriktig informasjon.
-Treenigheten og at sjelen kommer til himmelen er ikke riktig(står ikke noe om den i bibelen)

-Kirken og religiøse ledere velsigner folk inn i krig! Helt i motsetning til det Gud vil..

Gud er kjærlighet

Even
18.11.2006 20:38

Bra!
1
anbefalinger
Til "ateisten" : Så Jehovas vitne må skjerpe seg?? Hva om noen hadde kommet med mange usannheter om deg! Du hadde liksom ikke blitt engasjert og ville avkrefte det ? Og visst du hadde skrevet litt mye, så var det riktig av meg å si : nei nå må du skjerpe deg !? Du snakker om å takle ting bedre ateisten, men det gjør du slettes ikke.


20.11.2006 14:54

Bra!
1
anbefalinger
jeg har bare et spørsmål. kunne jeg som homofil blitt medlem av jehovas vitne hvis jeg plutselig fikk en uhemmet lyst til det?


22.11.2006 17:54

Bra!
1
anbefalinger
vel. jeg er en jente og jeg er lesbisk. jeg ordla meg litt feil fra begynnelsen der, men jeg kan prøve å forklare hvorfor jeg synes det du sier er selvmotsigende. ut ifra det du sier så mener jehovas vitner at det er greit at man er homofil/lesbisk så lenge man ikke gjør noe med det. det blir jo helt feil. det er nemlig forskjell på å forstå og å godta og akseptere noe. det virker som jehovas vitne forstår at det finnes homofile, men de aksepterer det ikke. jeg skal snu om på hele greia. hvis verden hadde vært omvendt. hvis homofili hadde vært den statistisk overlegne seksualiteteten. da ville jehovas vitners standpunkt antageligvis vært at det er greit å være heterofil så lenge man ikke har sex.

du sier dere aksepterer homofili, men ikke homoseksualitet.

det er på trynet.

Tenker1
30.11.2006 14:02

Bra!
1
anbefalinger
Noen fakta:

Jehovas vitner har ikke noe presteskap, hvilket de mener er i strid med Bibelen. Modne menn utfører viktige oppgaver i menigheten, og internasjonalt ledes JV av det styrende råd, som består av noen eldre menn på hovedkontoret i New York, som har et langt liv bak seg i tjenesten. Rundt om i verden er det avdelingskontorer. Hovedkontoret og avdelingskontorene kalles Betel-Hjem. På Betel-Hjemmene utføres mange sentrale administrative oppgaver. De som arbeider der fast, kalles Betel-Familien. De har ikke noe verdslig arbeid, derfor får de litt betalt. Avdelingskontorene ledes av et avdelingsutvalg på tre eller flere personer. Distriktet som et Avdelingskontor råder over, er inndelt i områder og områdene er igjen inndelt i kretser. En krets består så av flere menigheter. Et område er under myndighet av en områdetilsynsmann, og en krets er under myndighet av en kretstilsynsmann.

De som har verv i en menighet, kalles eldste og menighetstjenere. Alle døpte menn som er kvalifisert har muligheten til å få disse vervene. Man blir først en menighetstjener og så en eldste. De eldste leder menigheten sammen i et råd de holder med jevne mellomrom. Menighetstjenerne utfører en rekke oppgaver i menighetene. De som har verv i en menighet er under normale forhold ikke lønnet for sitt arbeid, for de har en jobb. Den av de eldste som leder møtene i eldsterådet, kalles presiderende tilsynsmann. Sammen med to andre eldste, tjenestetilsynsmannen og sekretæren, utgjør han menighetens tjenesteutvalg. Menighetstjenerne utfører blandt annet oppgaver som å ta seg av litteraturen og regnskapet.

Jehovas vitner holder tre møter i uken. To av dem holdes i menighetshuset, som kalles Rikets Sal. Et av møtene holdes i et privat hjem.Det første møtet er delt i to deler. Det er Tjenesteskolen hvor hovedsakelig yngre personer får opplæring i å holde taler og forkynnelse, blandt annet ved å holde noen korte taler og noen små skuespill. Den andre delen av møtet kalles Tjenestemøtet. Her holdes noen kortere eller lengre poster av dem som har verv i menigheten. Disse postene kan være av forskjellig art. Også nyheter blir kunngjort da.Det møtet som holdes i et hjem, består av en drøftelse av noe i en bok eller brosjyre, som blir drøftet ved at alle kan komme med spørsmål og svar. Det møtet kalles Bokstudiet. Det siste møtet i uken holdes i Rikets sal og består først av et lengre foredrag, som holdes av en moden mann fra menigheten eller en annen menighet. Så kommer den delen av møtet hvor man drøfter en artikkel i bladet Vakttårnet hvor forsamlingen kan delta med kommentarer på samme måte som boksdtudiet. Den delen kalles Vakttårnstudiet.

Man holder også noen større stevner, og en gang i året minnes Jesu død. Da sendes usyret brød og vin rundt fra hånd til hånd, men bare de som har et himmelsk håp, forsyner seg. I mange menigheter er det derfor ingen som forsyner seg av symbolene.

Videre er det slik at man distribuerer litteratur i en menighet, vanligvis ved en egen disk eller eller flere disker, eller man har egne rom. Det skjer før og etter møtene.

Før en person blir døpt som et Jehovas Vitne, blir en person det som kalles en udøpt forkynner. En person gjennomgår da en samtale med to eldste. En som blir en slik forkynner begynner da å rapportere sitt evangeliseringsarbeid, akkurat som de som er døpt. Mindreårige barn som ennå ikke er udøpte forkynnere, regnes også som medlemmer av menigheten. Et barn som vokser opp som et Jehovas Vitne, blir vanligvis en udøpt forkynner når vedkommende er gammel nok til det. Det kan variere, men de fleste blir antagelig det omkring 12-årsalderen. En voksen som blir et Jehovas Vitne, blir en udøpt forkynner når vedkommende har bestemt seg for virkelig å bli et Jehovas Vitne. Som regel er det da ikke lenge før vedkommende blir døpt.

Dåpen er et symbol på modenhet og innvielse til Gud. Et spedbarn kan derfor ikke døpes. En person som blir døpt som et Jehovas Vitne går først igjennom en rekke spørsmål med tre eldste. Personen må da bli godkjent og kan så døpes. Det skjer som regel ved et av stevnene.

For de vanlige døpte medlemmene i en menighet, er det ikke noe krav om hvor meget de skal evangelisere. Imidlertid kan de som er døpt frivillig bli med på å være det som kalles hjelpepionerer eller pionerer. Disse går et bestemt antall timer i måneden.

Om JV lære, se http://www.watchtower.org/n/jt/index.htm


22.12.2006 20:31

Bra!
1
anbefalinger
Til scorhellsangel:
Jeg er ikke sikker på at jeg skjønte spørsm. ditt, men det vi tror er at det kun er 144 000 utvalgte som kommer til himmelen og skal være med på å styre i paradiset på jorden som kommer etter harmageddon. Men det skal også være en mye større gruppe som kommer til å leve evig på jorden under fredelige forhold. Vi vet ikke hvem som kommer til å få liv på jorden. Det er det Jehova Gud som kommer til å avgjøre. Men vi vet at han er rettferdig og kjærlig, så vi er sikker på at han kommer til å dømme riktig. Dessuten ser han på hjertet til mennesker.

Når det gjelder sp. ditt, hadde det vært veldig bra om 2/3 av verden hadde blitt Jehovas Vitner, og mesteparten av dem ville nok ha fått et liv på jorden. Jeg sier mesteparten, siden det er ikke en 100% garranti at man kommer til å komme inn i paradiset, men det er ganske sannsynelig. F.eks. man kan kalle seg et Jehovas Vitne, men ikke oppføre seg som et. Ta kontakt med Jehovas Vitner for bedre svar...

www.watchtower.org  Wink ;-\)


04.01.2007 16:48

Bra!
1
anbefalinger
De 144000 menneskene er de som kommer i regjeringen over den nye verden , som er denne jorden men som skal bli renset for all urettferdighet og onde mennesker så de som ønsker å leve i en fredelig verden under en rettferdig ledelse kan det. Så det er altså

Ingenting av det jehovas vitner sier er diktet opp, alt er 100% fra bibelen. J.v er de eneste som bruker bibelen og følger den uten å legge til noe eller trekke noe fra. De er de eneste som forstår Guds ords, og hva som er hensikten med alt som står der(forde de har sannhets Ånd, hellig ånd). Jehovas vitner er bare interessert å finne de som er innstillt til evig liv(som det står i bibelen at de skal), og finne de som missliker denne onde og urettferdige verden. De prøver så godt de kan å bli godkjent av gud og følge hans ord forde de vet at gud er som en god far som vet best for oss, forde han har skapt oss.

Jehovas vitne vet at vi ikke kan komme til gud uten å framelske de egenskapene som Gud Jehova vil at vi skal ha. Vi kommer ikke til guds rike gjennom våres egne gjerninger, for alt kommer til kort utenom det vi lærer fra Gud Jehova.

Mange falske rykter har blitt laget for at folk skal ta avstand til J.V, og det er det satan vil. Jehovas vitner er de beste menneskene jeg noen sinne har møtt i mitt liv. Dette er de menneskene som holder inne en utrolig kunnskap og de eneste som er villige til å følge Guds ord og som har det riktig syn på Jehova, livet og virkeligheten som han vil at de skal ha. Dette er guds trofaste folk.

Jeg har stor respekt for disse menneskene og kan ikke få rost den innsattsen disse menneskene gjør godt nok. Jeg er så glad for at jeg bestemte meg for å ta kontakt med dem og ta et bibelstudie.
Jeg er så takknemlig for all kunnskapen jeg har lært av dem og hva det har gjort med meg. Takk for all innsikten og hjelpen jeg har fått til å forstå hvorfor verden er som den er Gud, hvorfor livet mitt har vært som det har vært, og hvilke fremtid jeg kan få ved å framelske egenskapene gud vil at jeg skal ha. Du har en hensikt og mening med alle mennesker.

Takk Jehova for at du har gjort det mulig for meg å bli frelst (reddet) og få en fantastisk fremtid.

Takk Jehova og Jehovas vitner som gjør dette mulig for meg og mange andre. Jeg er så glad i dere og evig takknemlig Jehova.

Andreas
22.05.2007 21:12

Bra!
1
anbefalinger
De jehovas vitner som leser dette, gjør en synd mot Watchtower, fordi en ting som de krever er at ingen av medlemmene skal lese Anti-Jehovas-Vitne litteratur. Selv om de kanskje ikke lærer dette nå, så har det vært til langt ut i 19hundre tallet, og da har de endret det - men hvorfor ville Gud endre noe slikt, når han har sagt noe annet før?
JV tar også vaksiner nå til dags, det var forbudt før, hvorfor endrer Organisasjonen standpunkt på disse synspunkt?

Jesus er den eneste veien til frelse. Han er veien, sannheten og livet - ikke watchtower!

Husk at du er syndig, og må overgi deg helt til JESUS!

Even
13.07.2007 21:59

Bra!
1
anbefalinger
Til slutt; Gud prøver ingen med noe ondt. Jeg gleder meg til en dag å være under Guds styre og få bringe verden opp til et paradis der fredselskende mennesker skal leve fredelig i harmoni side ved side, uten den fordervende synden, der alle er brødre og søstre. Det er et privilegium å bli veiledet av Jehovas hellige ånd, og få være med å studere sammen med Jehovas vitner. Takk

Kalle
22.08.2007 16:14

Bra!
1
anbefalinger
Hei Even.
De farer med løgn og vet det selv og. Den Bibelen de har er satt sammen av fir bibler som alle støtter Vakttårnets filosofi. Ps. De første som skal ha hatt stor kunnskap om Bibelen og hvordan den skal oversettes har det ikke. Det er bare til å sjekke med det universitet de sier de har utdannelsen fra. To uker var han som sies å ha hatt stor kunnskap om Bibelen på dette univeritetet. og de kan ikke vise til at han har tatt denne utdannelsen. Dette er noe aldri et Jehovas vitne får vite. Og de "hater" jødene for at de ikke skjønner Jesus er den lovte Messias. De har bøker med blodige lik som de forskynt med som små. For å binde dem til frykten for den masseslakten som skal finne sted. De lærer psykologi er av "satan" men de vet ikke at det som er gjort mot dem er den ondeste psykologien som tidligere har vært i historien. (Nazi, Gestapo, kommunist ol.). De er sykelige i hodet men vet det ikke selv. De tror de tanker de har angående Harmageddon er tanker som Gud vil at de skal ha. DET HELE ER SYKT! Når snakket om at det minnet om pavedømmet mente jeg at det å selv forstå Bibelen utfra sine egne meninger er strengt forbudt, samme som den katolskelære går ut på at de som har den rette forståelse av Bibelen er de som står øverst. Gjennom Bibelen blir mam bedt om å tenke å rope på fornuften for at man ikke skal fare vil. Dette ved styresett som disse. Faktum er at det er fantastisk mye makt i Bibelen. En ting til Even eller andre som vil bli JV: De kommer til å hate dere intenst dersom dere trekker dere ut. De er sykelige i hodet. Takk

Frits
24.08.2007 02:38

Bra!
1
anbefalinger
Hei alle sammen
For å si det sånn så har jeg mye mer informasjon enn det mange eldste i Vakttårnet har og det vil si mer de fleste av vitnene. En del av de eldste vet at det som blir sagt om dem og deres sitatfusk stemmer, sammen med historie forfalskning. De fleste av vitnene vet selv ikke hvor vanskelig Vakttårnet har gjort det for dem å finne ut fakta. Tidligere var det bra henvisninger til hvor de forskjellige uttalelsene fra historikere etc stod. Da var det noen av vitnene som ble litt for nyskjerrig etter Vakttånets mening. Det resulterte i at henvisningene ble fjernet/ gjort vanskelig å forstå /forfalsket ol. De vitnene som sjekket opp henvisningene (når de fantes der) ente som regel med å gå ut av "sannheten" fordi de så at setningene som Vakttårnet siterte var tatt helt ut av sin mening. Dette er noe også historikere som er blitt sitert sier. Nå står det for eksempel bare "En kjent historiker har sagt..." uten henvisning. Der det derimot skulle gå bra å sjekke opp sitatene er disse henvisningene fremdeles å finne i litteraturen deres. Flere av historikerne ol. er selv JV eller bruker Vakttårnets litteratur som som kilde som i sin tid er full av historiejuks. Det Vakttårnet selv har skrevet tidligere blir betraktet som gift av Vakttårnet selv og er noe vitnene blir frarådet å lese. På denne måten målbinder de sine undersåtter til å aldri la dem få vite om hva som egentlig er skrevet før. Istedet blir det laget vitsebøker om hva de trodde på før som vitnene ler av (som er hensikten med bøkene). Men man må forstå at vitnene ikke på noen måte er dumme. Leser de tidligere blader ol fra rundt 1914, 1925 og 1975 vil de finne ut at det hele er falsk profeti mister de alt de har i form av familie, venner etc. Samtidig er det redselen for den forferdelige døden i Harmageddon som skremmer dem. Og ikke minst tror de at de tjener Gud. Noe de vil finne ut ikke stemmer dersom de leser litteratur fra disse tidene eller tar til fornuften, noe som Vakttårnet sier er av "satan"
De har også en hjernekontrolslære som alle vitnene lærer (på 7-8 trinn) for å skaffe nye JV's. De lærer ikke akkurat at det dreier seg om hjernekontroll men en måte å forskjynne på. Vakttårnet har gang på gang tapt. Men de vedkjenner seg ikke tapene til Vitnene. I stedet sprer de rundt seg med halvsannheter som er deres spesialitet. Først når det virkelig blir avslørt og dokumenteres vedkjenner de seg tapene. Man kan undre seg over hvorfor deres Bibel er så annerledes enn det som finnes i de tusen hjem her i landet. Noen av de som fra Vakttårnet sin side har sagt at kan oversette Bibelen har blitt prøvd. Og det har endt med at de sier ting som: kjenner ikke igjen bokstavene. Resultatet blir at Vakttårnet sier at de ikke vedkjenner seg vedkommende. Selv om slike ting kan dokumenteres. Vakttårnet er ikke noe annet enn en stor løgner, som i tillegg overbeviser sine medlemmer om at det er Gud som har sendt Jesus (Engelen Mikael som vitnene tror han egentlig er) har kommet med disse løgnenefor å prøve medlemmene sine, de som ikke tåler å bli lurt er ikke verdige frelsen. Jeg bare spørr: Var det ikke Satan som kom med den første løgnen i når han sa at Gud lyver? Og dette skal være Guds eneste menighet skal vi tro Vakttårnet. Som dere sikkert skjønner blir det veldig lite troverdig. Bibelen sier at Gud ikke kan lyve. Alt jeg har skrevet her er hentet fra Vakttårnets egen litteratur og dyptgåend undersøkelser av organisasjonen. Det finnes mye mer informasjon om Vakttårnet på internett og i bøker skrevet av tidligere vitner som kom støtte på avslørende informasjon om organisasjonen som Vakttårnet selv har i sin besittelse. For eksempel hvor langt de er villige til å gå for å komme inn i et land. Eksempelvis når det gjelder blodoverføring som de er strengt imot er det noe myndighetene i landet har pålagt Vakttårnet å avskrive seg viss de skulle få være der. I farten husker jeg hvilet land det var (men mener det var Bulgaria).

Selen
02.09.2007 04:56

Bra!
1
anbefalinger
Oj. Her er det en del som har kunnskap om Vakttårnet. Har lest i noen av bladene deres og ser hvordan vers fra Bibelen er tatt helt utifra dens mening. ser ut som om de leser bibelen som "fanden". ingenting er så bra som å kunne lese Bibelen selv uten at andre sier at du tar feil.
og ihvertfall ikke dem som kommer med den største selvforherligelse som forskjellige rettninger innenfor kristendommen (heten). dette er jo det Bibelen advarer. Jehovas Vitner tror at Jesus mente at det kom til å være et totalt frafall etter apostlene. og de tror frelsen som skjer i Jesu navn er noe Satan står bak. selv om bibelen sier at Jesus skal hente nådegavene når han kommer tilbake. 99,9 % av verdens befolkning skal bli slaktet er det som forkynnes av vitnene. Dette tallet har ikke grobunn i Bibelen. Men et tall som er satt til for å skremme / glede vitnene som skal bli vasket reine i det blodet av milliarder av mennesker. Det hele virker veldig sykt men men det er bare min mening. vitnene selv vitser jo om denne hendelsen seg imellom. og ser fram til slaktingen. Det mange ikke har skjønt er hva som egentlig menes med at evangeliet om Riket skal forkynnes. Det er det apostlene forkynte som skal forkynnes. Jesus Kristus den oppstandnde Guds sønn vår Herre etc. Istedet har Vakttårnet gjort om det evangeliet til evangeliet om 1914. At Jesus kommer med løgner for å prøve medlemenne av menigheten er det størtste Løgnen som finnes. For dem som ikke visste det er det veldig få Jehovas vitner med høy utdannelse fordi de skal jobbe for saken og spre budksapet slik at ikke de skal være av de 99,9% av mennesker som blir slaktet. Det hele virker veldig mistenkelig. Bibelen sier at Gud vil at alle skal bli frelst. så det blir veldig rart å si at 99,9 % da skal bli slaktet. Bibelen sier og at man skal prøve det som blir sagt men Bibelen som tross alt er Guds ord. For dem som har vankselig for å tro på den Trenige Gud kan jeg gjøre mitt beste på å forklare hvorfor det er en Treenig Gud. Jahve = Jeg er. Jesus svarte når han ble spurt om hvem han var så svarte han Jeg er...Menneskesønnen etc. Når Jesus kom tilbake etter at han hadde vært i himmelen falt disiplene ned forran han og tilba Han. Jesus svarte ikke at det bare er "Herren din Gud du skal tilbe" (som når noen falt ned forran en engel) tilbe men han lot de tilbe ham. Det er også flere forklaringer på den Treenige Gud. Alfa Omega etc. Johannes 1:1 osv. Les evangeliet om Jesus Kristus. Ikke det menneskeskapte "1914 evangeliet". utgravingene viser klart at det er tallet som Vakttårnet bruker er feil. Eneste grunnen til at de ikke vedkjenner seg det er at da vil med stor sannsynlighet hele organisasjonen gå til grunne. Har lest denne siden og kunne det fra før untatt det siste punktet. Det var nytt for meg. http://www.mamut.com/homepages/Norway/2/14/livifrihet/- - newsdet44.htm
Fra å tyde i en pyramide i Egypt til å forfalske historien er bare noen av de få kjennetegnene ved Vakttårnets historie.
Matteus 24: 6 Dere skal høre om kriger, og det skal gå rykter om krig. Se da til at dere ikke lar dere skremme! For dette må skje, men ennå er ikke enden kommet. 7 Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike, og det skal være hungersnød og jordskjelv mange steder. 8 Men alt dette er bare begynnelsen på fødselsriene.
9 Da skal de utlevere dere til forfølgelse og slå dere i hjel; ja, dere skal hates av alle folkeslag for mitt navns skyld. 10 Da skal mange falle fra, og de skal angi hverandre og hate hverandre. 11 Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill. 12 Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste. 13 Men den som holder ut til enden, skal bli frelst. 14 Og dette evangeliet om riket skal forkynnes i hele verden til vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme.
Jehovas Vitner lever i en konstant endetidsfrykt og hører om alle krigene og jordkjelvene etc, men noen ganger gjelder det å få med seg helheten. Ikke bare hva som skal kjennetegne enden, men også at man ikke skal skremmes av den.

jv
02.10.2007 14:17

Bra!
1
anbefalinger
grunen til vi ikje feirer jul er fordi vi vet at jesus ikje ble født i desember

Sant
03.10.2007 21:14

Bra!
1
anbefalinger
Hvis alt det som før er skrevet i Vakttårnet er gift for medlemmene nå, da kommer all denne giften fra Vakttårnet selv. Og all gift kommer jo fra Satan. Da må jo Vaktårnet være Satan. Det er jo til og med logisk! Alt hva Jehovas Vitner verden over er hva alle mennesker får høre, at det er noe nytt hele tiden. Men det er jo det man skal passe seg for. Verdens viktigste Prøvestein er kuttet opp og smurt over bladene deres. Den en bare en Gud kan uttale. Grunndig gjennomgått av apostlene. 2 Joh. Er den beste beskrivelsen på å lukke døren for disse menneskene. Jehovas vitner verden over har alle kjennskapene til Satan selv.

Sant
03.10.2007 21:28

Bra!
1
anbefalinger
Den som kommer med et annet evangelie enn det i Bibelen er det kastet en forbannelse over.
Til alle mennesker: LA INGEN SOM KOMMER MED ET REGNESTYKKE OM NOE SOM HELDST OM ENDEN TYDE BIBELEN FOR DERE, LES DEN SELV. Vakttårnet har til og med gjort den bragden og sette Satan selv over Jesus i deres tidligere litteratur. Ojda.

Sant
03.10.2007 21:55

Bra!
1
anbefalinger
Jehovas vitner skal hate dem som går ut, eller blir støtt ut av denne organisasjonen. Lurer på hvorfor. Hm

Sant
07.10.2007 20:24

Bra!
1
anbefalinger
1914 var først et årstall for enden, men ettersom det ikke skjedde kom det med et regnestykke for at Jesus kastet Satan ned på jorden. Den som leser en bok fra tidligere vitner ser hvor mange årstall for enden som Vakttårnet er kommet med og hvor kyniske folk som står over dem. Det er ikke akkurat få. Forresten er det bare til å søke om det på nettet og. Alle tingene blir lagt ut der.

Mars
07.10.2007 20:29

Bra!
1
anbefalinger
Kan et JV gi meg et fornuftig svar på dette?
Dere har jo veldig god Bibelkunnskap og kan overbevise de fleste at Bibelen er fra Gud. Da er det litt rart at Vakttårnet lar folk som ikke er JV's jobbe for dem. Det virker for meg rart at disse menneskene ikke er JV's. Alle mennesker ønsker jo å bli frelst. Men hvorfor er ikke disse JV's? For meg virker hele organisasjonen suspekt.

Sant
07.10.2007 20:36

Bra!
1
anbefalinger
Jv's skal ikke ha noen kontakt med tidliere vitner var det jeg mente, slik at de tidligere medlemmene ønsker seg tilbake. Men det gjør de nok ikke når de finner ut at de er blitt lurt. Kanksje kommer noen tilbake fordi de må stå på egne bein, ribbet for alt de har alle vennene er ikke lenger deres venner men noen kalde mennesker som ikke vil ha noen kontakt med dem lenger.

Sant
08.10.2007 11:13

Bra!
1
anbefalinger
Nå starter frafallet fra Jehovas vitner ganske snart. Virker for meg rart at Vakttårnet har vært medlem av FN i 10 år. FN som skal være en sammensvergelse mot Vakttårnet. Vel den som leser Bibelen rett fram for eksempel 2 Joh. ser at Gud ber oss om å lukke døren for disse menneskene. Det er Satans oppgave det å plukke opp mennesker som ikke har satt seg inn i Bibelen.

Sant
08.10.2007 11:19

Bra!
1
anbefalinger
Bare tulla.

Sant
08.10.2007 11:20

Bra!
1
anbefalinger
Men de har vært medlem av FN i 10 år. Og det er mildt sagt veldig rart.

Sant
08.10.2007 23:14

Bra!
1
anbefalinger
De som lar seg døpe i Vakttårnets ånd, som de mener er Den Hellige Ånd, er på uttrygg grund slik Bibelen sier. Foresten er det jo kastet en forbannelse over dem som kommer med et annet evangelie. Så det virker for meg rart at folk beveger seg ut på den reisen. I menighetene har de papirer om medlemmene og tidligere medlemmer som de har ingen rett til å ha. De får heller ikke lov til å ta imot blod. Det er jo helt sykt. Et menneske som vet at han/hun kan leve lenger hvis vedkommende tar imot blodoverføring skal gjøre alt for at blod ikke blir gitt til vedkommende. Dette er regelrett drap. Veldig få av vitnene har høyere utdannelse, fordi da kan de risiskere at de tenker forbi Vakttårnet. Standat policy for folk som har noe å skjule er å ikke la noen ha kontakt med dem. Ledelsen i Vakttårnet har mer enn nok på sin samvittighet. Hvis de har noen samvittighet da. Les om hva de har gjort eks nettet eller bøker av tidligere vitner som er grundig dokumentert. Mange får sine liv ødelagt av denne menigheten, og sitter igjen uten noe. De er snille mennesker, men ledelsen i Vakttårnet har ikke akkurat så mye omsorg.

Mars
10.10.2007 21:38

Bra!
1
anbefalinger
"Riket som ikke kom" er en veldig god bok. Skrevet av Joseph Wilting. Som var flere år var eldste i JV. Folk som kommer inn for domstolene deres er allerede dømt. Sier de noe imot så er det rett ut. JV lærer at de blir flere når de blir forfulgt, men det er feil. det er flere JV's på jorden der opplysninger om denne destruktive sektet ikke er blitt opplyst. Så onde tanker de har i hodet om oss andre mennesker. de tror vi alle står i den ondes makt, og snakker om at andre hater dem. Men dette er jo ikke tilfelle, det er de som er imot oss ettersom vi ikke inbefatter oss med vakttårnets lære. I hodene deres har de også tanker som gjør dem sykelige. Tanker om slaktede mennesker og dem selv stående igjen. Det er sykt det!! Det gode budskapet deres er at 99,9% av verdensbefolkning skal bli slaktet, og de skal renses i milliarder av menneskers blod. Det er sånn man kan kalle SATANS RÅTNE PSYKOLOGI. Selv tror jeg på helvete men jeg går ikke akkurat rudt å tenker på det.

E
21.10.2007 00:15

Bra!
1
anbefalinger
Alt dere skriver og tror er desverre HELT FEIL og har ikke noe med virkeligheten eller sannheten å gjøre.

Sanne kristne blir bedt om gjennom bibelen å:
Frastå fra blod i enhver form for å forbli i livet og for at det skal gå oss godt. Blodet er hellig og hvert enkelt menneske har et unikt sammensatt blod. Sjelen er også i blodet, dvs din personlighet. Mange får personlighetsforstyrrelser. Mange dør også og mange får alvorlige sykdommer og smitte pga blodoverføring, men dette er det ikke opplyst om.

Jehovas vitner har idag sammen med leger utviklet metoder så man slipper å bruke blod. Disse metodene er veldig sikre og mennesker som gjennomgår disse metodene istedetfor blod kommer seg mye fortere etter behandling.
Det at noen blir utstøtt er for de menneskenes eget beste og de hater ingen, men de lærer noe helt annet enn denne verden.

Mye annet også blir frarådet sanne kristne å gjøre og for å bli beskyttet av verdens ånd, dvs djevelen.
Djevelen finnes, men ikke helvete. Helvete er satt til av kristendommen. Helvete er byttet ut med ordet Gehenna som var en søppelplass sør for Jerusalem. På dette stedet(Gehenna) brant de dyrekadavre og døde forbrytere. Jesus brukte dette stedet Gehenna som et BILDE på EVIG TILINTETGJØRELSE, IKKE ET BOKSTAVELIG STED DER MENNESKER KOMMER FOR Å BLI EVIG PINT. Gud prøver INGEN med noe ONDT. Biblelen forteller at de onde og urettferdige som har praktisert dårlige og onde ting, de blir tilintetgjort for alltid, dvs de bare dør for alltid, som om man blåser ut et lys BORTE VEKK . Gud vil ikke pine noen, men djevelen vil at mennesker skal tro noe annet. Bibelen forteller derfor at Djevelen står bak all falsk religion, tom kristendommen. Djevelen bruker media, politikk og falsk religion for å forderve jorden og menneskene. Djevelen legger seg så tett innpå sannheten som mulig for å villede. Det står mye om den falske kristendommen i Bibelen og det er ikke vanskelig å se at Kristendommen er av djevelen; De bruker ikke Guds navn Jehova og det gjør heller aldri Djevelen i Bibelen. De velsigner krig og de setter ikke noe krav til mennesket, men de velsigner og forteller dem at deres fordervede egenskaper er helt greit og noe som Gud helt sikkert godtar forde han er kjærlighet- HELT FEIL- Gud veileder oss og setter krav nettopp forde han elsker oss, for at det skal gå oss vel. Gud Jehova er som en god far veileder sitt barn.

Det kristenheten og falsk religion gjør er egentlig å skade mennesker, for de forteller de ikke hva som er til skade for dem men de sier istedet at det gale de gjør er helt greit.
GUD HATER FALSK RELIGION for det forderver mennesker så til de grader.

Bibelen forteller også at hele verden ligger i den ondes makt.

Jehovas vitner er Guds folk, for de er lojale mot guds ord og de har inderlig kjærlighet. De er de eneste som forkynner om Guds kommende rike, de holder seg borte fra blod, ikke kriger de, og de involverer seg ikke i politikk . Bibelen forteller at det eneste som kan skape fred på jorden er Guds kommende rike og dette gode budskapet er eneste Jehovas vitner som hver dag over hele verden og forkynner om.

Jeg tok selv kontakt med jehovas vitner forde jeg forstod at de er Guds folk. Jeg har oppsøkt flere prester, og de vet ikke hva de snakker om. Mange prester tror heller ikke på bibelen, men har det bare som en jobb.

Jesus ble også hånt og spottet når han var på jorden slik som Jehovas vitner blir idag.

Alt dere prøver å spotte Jehovas vitner med, er bare løgn.

Men bare fortsett dere, dere kommer ingen vei..

Mars
29.10.2007 14:09

Bra!
1
anbefalinger
http://www.mamut.net/livifrihet/newsdet28.htm
Hei de har vært medlem av FN i 10 år. Det er vel ikke lov er det vel. Å ta seg inn hos satan mener jeg.

E
04.02.2008 22:33

Bra!
1
anbefalinger

http://www.watchtower.org/n/jt/index.htmJahve's vitner
05.03.2008 03:10

Bra!
1
anbefalinger
Det står faktisk ikke noe sted i Bibelen at Jehova er Guds navn. Enhver som studerer hebraisk, vil ikke finne seg i dette. Det er helt greit å kalle Gud Jehova, fylle inn med de vokalene som er enklest for oss å uttale, men det er likevel feil å si at navnet "sannsynligvis" er Jehova. Faktisk betyr navnet litt sånn som i Harry Potter, Han-Du-Vet, eller "Han som ikke må nevnes". Og ikke "jeg er den jeg er", eller "jeg er den jeg skal vise meg å være".

Jehovas vitner har det stort sett fint så lenge de følger alle retningslinjene de blir gitt. Det er en grunn til at de får beskjed om å holde seg unna frafalne, og spesielt ikke lese hva som blir sagt på nett (så ulydige dere er, dere som diskuterer med de frafalne! Tenk om noen får vite det!), det kan jo faktisk hende at noen får dem til å forstå at man kan ha det mye bedre utenfor. Tenk selv, er mitt beste råd. Ta en utdannelse. Les filosofi på universitetet, les om andre religioner, lær å tenke selv, bli selvstendig. Dette er min oppfordring til alle mennesker generelt, og Jehovas Vitner spesielt.

heisann
11.03.2008 22:54

Bra!
1
anbefalinger
Ja, man må tenke selv. Å sette sin lit til bare å høre / lese hva en sier er ikke lurt. man får bare høre det informanten vil man skal høre. Tenk å sette sin lit til frelse på grunnlag av det! Hallo, selv de som hørte på apostlene sjekket med Skriftene at det de sa var sant. Apostlene snakket åpent, de som hørte på sjekket Skriften ikke bare litt av den.
Dette er hva vitnene tror på, og de vet det veldig godt:
Det er ikke menneskelig fortolkning som ligger til grunn for deres tro, det er Jehova Gud, som forteller hva som står i den. Det vil si at det er Jehova Gud som bommet i f. eks. 1925 og 1975. Det står ikke svart på hvitt i bladene deres nå men tenker de seg om så skjønner de at det er faktisk det de tror på. Og da er det jo Gud som blir løgneren. Rart ikke sant! For Gud er allvitende og lyver ikke! Derimot er det en annen som ikke er allvitende og lyver når han føler for det næmlig Satan Djevelen (det JV's og). Det er en av de mange skjulte doktrinene til Vakttårnet.
Da Jesus stod for øverste prestene sa han: før Abraham Jeg Er, betydningen av JHWH (Jehova/Jahve). Videre sa han til disiplene jeg skal sende dere en Talsmann (Den Hellige Ånd) og se Jeg Er (Jahve) med dere alle dager helt til verdens ende. Jødene som kan hebraisk best av alle sluttet å uttale Jahve for lenge siden. De hadde ikke vokalene slik at de kunne skrive ned hvordan Navnet skulle uttales. Derimot forteller Ny Testamentet at Jesus Kristus er navntet over alle navn. Hvordan det ha seg at Jesus Kristus er navnet over alle navn og likevel skal man bruke Jahve/ Jehova? Enkelt, Gud ga dem et nytt navn- det navnet er det man skal bruke.
Kan et JV svare meg på dette: Paulus skrev brev til Korinterne osv. Trengte de noe ekstra materiale for å forstå det han skrev?

jomma
20.04.2008 21:04

Bra!
1
anbefalinger
Det er beklagelig å se at det er så mange som har så mye vont å si om andre mennesker. Som oftest kommer dette fra deres egne foreldre, akkurat som jv foreldre. Foreldre er de som er ansvarlige for barnas opplæring. Det er en vanskelig oppgave. Men se litt på jv og deres barn. De er snille, de banner ikke, hjelpsomme, rett og slett god oppførsel. Det ser vi ikke så mye av ellers. Der er det om å gjøre hvem som har det siste nye av hva det måtte være. Det er mye sinne her, og det er nok god grunn for det, men jeg tror nok at dere har vært meget uhelldige.

E
25.04.2008 02:33

Bra!
1
anbefalinger
Bibelen tolker seg selv... hallo! Bibelen tolkes av den som leser den akkurat slik som med alle andre b;ker.

heisann
27.04.2008 13:52

Bra!
1
anbefalinger
her er noen spørsmål som jeg vil et jv skal svare på:
hvordan kan det ha seg slik at Gud som vil at alle skal bli frelst først på 1800- tallet stiftet den rette religionen (JV)? og har latt djevelen bygge seg opp så stor som dere tror han er? det høres jo ut som Gud er inkompetent. Gi satan så mye makt og la så mange falle for ham, det høres ikke ut som en Gud som vil at alle skal bli frelst det.
Dere Jv\'s går og banker på dørene til folk for å fortelle om Jehova, når folk lukker igjen døren så føler dere dere forfulgt. Det høres utrolig ut...hvordan kan dere regne med oppslutning ved å bare gå på dørene til folk? og hvis noen lukker døren for dere så skal de bli slaktet i Armageddon... Dømt for å lukke døren til Jv\'s... Gud må virkelig være streng gitt. og så over til noe enda mer alvorlig: jv\'s er mennesker som banker på dørene og Gud vil at alle skal bli frelst samme hvilke svakheter de har. JV\'s inneholder ikke folk med downs syndrom. det betyr at alle de med downs vil bli slaktet selv om det er Gud som har skapt dem akkurat slik de er... stakkars dem og alle de andre som på grunn av svakheter ikke kan gjøre det Vakttårnet krever av dem. Det er på tide dere våkner opp.

Jehovas vitne.
30.04.2008 12:20

Bra!
1
anbefalinger
Hei! jeg er et barn på 10 år. det og være i jehovas vitne er interesse for meg og mange andre, Vi i jehovas vitne vi lærer om profetene og 144.000, Mange som ikke er i JV tror at når noen dør så kommer sjelen opp i himmelen men det er ikke sant Sjelen dør helt ut.... Det og gå på møtene er at barna skal få en opplæring om Gud( Jehova)..... Og vi som er JV må være klare til Guds store dag. JV skal ikke drive med Dop, alkahol, sex... OVS


Hilsen et jehovas Vitne Very Happy :-D

Felix
17.05.2008 01:45

Bra!
1
anbefalinger
Dette er en av de mest useriøse skoleoppgavene jeg noensinne har sett. Så lite basert på fakta. For å kunne uttale seg om noe må man først undersøke det. Tror du noen vil ha en tale om genteknologi uten engang å vite hva det betyr? Det er akkurat hva du har gjort her... Først å fremst så er Jehovas Vitner noe frivillig. De er verdens største organisasjon som er støttet helt og holdent opp av frivillig arbeid og bidrag. Dette er et av de få, om ikke det eneste, trossamfunnet der "lederne" (de som holder styr på, organiserer og holder rede på, tar ansvar) ikke får betalt for jobben sin.

Dette med korset og treenighetslæren er ubibelske skikker. Man finner ikke ordet treenighet en eneste gang omtalt om Jehova Gud, Jesus Kristus og den hellige ånd (Jehovas virksomme kraft)

Anbefaler deg å undersøke fakta før du skriver en stil. Håper du ikke har gjentatt dette på andre stiler, for skulle ikke akkurat likt å være læreren din da  Razz :-P Hehe

heisann
25.05.2008 02:36

Bra!
1
anbefalinger
Felix.
Det er latterlig d[rlig kommentar du kom med. Treenigheten st[r ikke i Bibelen_
det er ordet treenighet som ikke st[r der. Men st[r organisasjon i Bibelen_ L'reren vil npk bli veldig forn;yd n[r han f[r se okkulte bilder fra bladene til Jv\s. Det er en sikker 6er. Jv\s, mormonere, adventister osv er et resultat av religi;s revolusjon i USa p[ 18800 tallet. Bare sjekke Historien det. Foresten er det veldig rart at Jv\s har studert Bibelen selv uten Vakt[rnet og endt opp me3d [ tro p[ det Kirken har l'rt i 1oo vis av [r. Og hvis det skulle v're satans l'rdom s[ er Gud stokk dum som skriver en Bok som kun en organisasjon som kom til p[ 1800 tallet. jeg ler.!!!

Even
08.06.2008 14:01

Bra!
1
anbefalinger
SITERER -heisann- "hei, vet dere at Vakttårnet er okkult Jv\'s?
Vakttårnet har okkulte bilder i bladene sine. det er tegninger som man ikke ser med en gang men er skult i bildene i bladene deres. Eks. se side 26. av Vakttårnet 1. Desember 2006.
Se på det som skal forestille et tre gult farge bak den barmhjertige samaritat. en hodeskalle nederst der og på toppen et slangehodet. Se side 4. av Vakttårnet 15. april 2007. se på bakken rundt den svarte gutten. der er det demoniske hoder. Se også Vakttårnet som har tittelen lignende \"hva er det som former våre verdier\" blått blad. s.28 neders i høyre hjørne der er satan (slangen). disse tegningene stemmer ikke med fortellingen i bibelen eller hva Vakttårnet selv skriver så ikke prøv å unnskylde dere med det Jv\'s. Det er heller ikke tilfeldig. slike bilder som dere vil se dersom dere sjekker henvisningene er noe som har fulgt Vakttårnet gjennom hele deres historie. Dette er ikke noe som man forbinder med Gud. Det er djevelen som vil ha dem der. det er satan som koser seg ved å vise hvor godt han kan lure folk og hvor lite godt folk har passet på hverandre slik at de blir JV\'s og ønsker døden velkommen i stedet for å taimot blod. LOL
NÅ VÅKNER DERE OPP JV\'S!!! LYKKE TIL "

DU DIN LØGNER. Du driver å villleder mennesker ved å snu og vende på ting. Det er ikke noe sannhet i det du skriver og det er ikke noe galt med de bildene du henviser til, jeg har sjekket det opp! Dere motstandere av Gud Jehova og
Jehovas vitner skal vri og vente på alt. Det er mange guder, men den eneste sanne Gud er Jehova. Jehova betyr -Jeg er- og -Jeg lar bli-.

Satan Djevelen brukte heller aldri navnet til Jehova når han omtalte han, han brukte bare Gud. Siterer 1Mosebok "har Gud virkelig sagt" "Nei Gud vet at når dere gjør det(tar eple) da vil dere bli som Gud "

De fleste vil "bli som Gud", bli opphøyet av andre mennesker for å få makt, penger og berømmelse.

Dere motstandere av alt som er godt vil at galt skal være rett og rett galt, salt skal være søtt og søtt salt. Dere har ikke tatt til dere sann kunnskap fra Bibelen, men lever og lærer av denne verden. Det er dere som er de rette vranglærere. Dere snakker som dere vet så godt hva dere snakker om, men dere er falske løgnere. Dere har lært og dere fortsetter og lære av deres far Djevelen og det er slik dere ønsker å leve.

Jehovas vitner er Jehova Guds medarbeidere, de går ut og forkynner det gode budskapet og om Guds rike, de kriger ikke men prøver å elske sin fiende mm.
De gjør akkurat slik de får beskjed om gjennom den sanne veiledning fra Bibelen og Jehova.
De er helt klart Guds folk, de bruker bare Bibelen når de veileder og (Jesus er deres overhode) de hjelper andre mennesker som vil vite sannheten om Gud Jehova, verden og dem selv.

Ingen andre mennesker klarer å gjennomføre det forkynnelses-arbeidet somJehovas vitner gjør. De gir mennesker et valg, følge verden eller den sanne Jehova Gud. Jehova forteller i Bibelen "mitt rike er ikke av denne verden" og "kunnskap fra Bibelen er nøkkelen til evig liv". Jehova er kjærlighet og det ser man tydelig gjennom Jehovas vitners organisasjon. Gud jehova godtar ikke alt, pga han vil oss bare det beste.

Jehovas vitner er de snilleste menneskene på denne jord som bare vil menneskers beste.

Hvem er gode mennesker? De som sier det du vil høre, eller Jehovas vitner som ledes av sannheten og sier det du har godt av ?

Jehovas vitner blir hatet, spottet og ydmyket av denne verden (av antikrist)
alikevell klarer de å holde ut og gjennomføre Guds vilje. Ingen hadde klart dette som de gjøre, det er helt klart en årsak til det, de gjør Guds vilje og da får de Guds hjelp.

De er forent over hele verden, de gjøre Guds vilje over hele verden, de lærer sannhetssøkende mennesker over hele verden sannheten om Gud og hans hensikt med jorden.

Jeg er ikke et Jehovas vitne men er på vei. Jeg har meldt meg ut av Den hykkleriske
Norske Kirke og er ute av Babylon. Det valget tok jeg etter å ha prøvd fire prester med Guds ord.

Jeg vil anbefale alle andre også og komme seg ut av falsk religion ellers er dere en del av den. Mange blir tvunget til å døpes når de er spedbarn mm dette er helt imot Guds ord, først skal vi ta til oss kunnskap fra bibelen, også ta et personlig selvstendig valg om å bli døpt.

Den Norske kirke går helt imot Guds ord på alle plan, kom dere ut av den ellers tar dere del av dens vederstyggeligheter. Falsk religion som satan djevelen står bak er den værste fienden til den sanne Gud Jehova for den forderver mennesker til de grader.

For å få et godt forhold til Jehova Gud er det viktig å være ydmyk, lyttende og lærevillig
Gi akt på hans veiledning, det er nøye hva man velger å blir ledet av her i livet. Vil du stå på Gud Jehovas side eller vil du stå på verdens/satan Djevelens side ?
Det eneste rette er å underlegge oss han som har skapt alt, han som har all kunnskap, nemlig Jehova som er allmektig. Ta et Bibelstudie med Jehovas vitner og deretter gjør deg et valg basert på kunnskap, deretter kan du vite hva du snakker om.

Skal vi få et evig liv i en rettferdig verden der Jesus Kristus skal være konge sammen med 144000 i hans regjerig da må vi lære av Jehova Gud som er Kjærlighet og som vet det beste for oss alle. (På den nye Jord derimot vet vi ikke hvor mange som kommer)

Hilsen et kommende vitne  Smile :-\)

En person
16.06.2008 20:30

Bra!
1
anbefalinger
Det man kan lese på sidene til eks-JV er som regel en masse raseri hvor JV blir forsøkt fremstilt så forferdelig som mulig. Og man prøver å finne noe galt i nær sagt alt JV sier og gjør. Personlig syns jeg man bør ta slike sider med en klype salt.


07.07.2008 03:01

Bra!
1
anbefalinger
Til dere som prøver å bevise at det Jehvas Vitner tror på er vås og hvertfall ikke basert på bibelen, vil jeg henvise til vedlegget du finner på denne siden www.fjellaper.com . Studer det nøy, det vil nok ta dere lang tid (artikkelen er på godt over 80 sider). Den viser så utrolig tydelig ut fra bibelen at en av kristenhenhetens mest grunnlegende lærer ikke har noe som helst grunnlag i bibelen. Du må gjærne tro på en treenig gud, men ikke kom å si at bibelen forfekter den læren. En treenig gud er en lære som så og si alle kristne trossamfun står for (den atanasiske trosbekjennelse). Hvis en så grunnlegende del av en religion er feil, hva da med resten av dens lære?

heisann
27.08.2008 22:59

Bra!
1
anbefalinger
http://www.youtube.com/watch?v=eDuJoNh-oP- 8 http://www.youtube.com/watch?v=4DGS7AJipa8&feature=rel- ated
To linker dere burde sjekke.

Even
30.08.2008 23:20

Bra!
1
anbefalinger
GRINGOS, du har rett og Bibelen sier det samme. Falsk religion er årsak til krig og mye ondt i verden, også derfor jeg har meldt meg ut av Den Norske Kirke/Statkirken som jeg ble tvunget inn i som spedbarn. Jesus døpte seg når han var over 30år og bibelen sier at vi skal gjøre oss opp en mening basert på sannheten før vi eventuellt tar et personlig valg og døper oss . Bibelen sier at vi må komme oss vekk fra falsk religion og synd så vi ikke blir bundet av den, å få de plagene som det vil medføre, Sannheten fra bibelen kan hjelpe deg med det . Sann religion som Jehovas vitner utøver er helt det motsatte av falsk religion.

Til slutt vil jeg si at organisasjonen Jehovas vitner ikke er interessert i flest mulig frelst bare for medlemstallets skyld, de gjør Guds vilje og vil at alle mennesker skal få en rettferdig mulighet til å gjøre seg opp en mening. Tenk deg egentlig hvilke kjærlighet Jehovas vitner gjør der de hver dag vil forkynne for alle mennesker uannsett om de hater dem. Dette klarer de forde de former seg etter sannheten i Bibelen og dermed får Guds hjelp.

Jeg er ikke et Jehovas vitne men jeg kan fortelle dere at etter å ha gransket bibelen for deretter å prøve Bibelen på mange prester i den Norske kirke kan jeg fortelle at de lyver om Gud og Bibelen. En prest ble forbannet mens en annen begynte å gråte samt holdt ikke taushetsplikten.

Det er eneste Jehovas vitner som gir mennesker sannheten fra Bibelen, ta et gratis bibelstudie og deretter gjør deg opp en mening, ikke gjør det omvendt.

Mvh en som vet litt hva han snakker om.


11.09.2008 11:51

Bra!
1
anbefalinger
jehovas vitner er litt blanding enkli, mye kødd å en del seriøst, personli e æ ikke nåkka fan av dæm, fordi æ vet korsn dæm kan være, mn ,mamma e jehovas vitner å vi har fortsatt kontakt, mn dt e jo en del sykt i dn hær religionen, mn uansett så bør man kanskje ha respekt for religionan, man træng nu ikke nødvendigvis like dæm, så længe man bare akseptere at dæm e dær å dæm gjør jo ikke dæij nåkka -.-" mnne, alle har sin egen mening!  Wink ;-\)

Even
13.09.2008 23:27

Bra!
1
anbefalinger
Til dere to siste; Hva er det dere sier ??! Hvilke bakgrunn har dere for å si noe slikt ? Nei dere er virkelig løgnere for JEG VET SANNHETEN OM JEHOVAS VITNER OG DEN ER IKKE SLIK DERE FORTELLER !.

JEHOVAS VITNER FÅR IKKE BESKJED OM Å HATE NOEN ! SÅ IKKE SI SLIKT, DU VET IKKE HVA DU SNAKKER OM ELLER SÅ ER DU BARE UTE ETTER Å LAGE FALSKE RYKTER OM DEM!
SLUTT Å LYV, DET GÅR BARE UT OVER DEG SELV SLIK DU HOLDER PÅ..

Jeg studerer med Jehovas vitner nå og har gjort det i over 2 år. Jeg valgte det selv fordi jeg fant ut at de er de eneste som følger Bibelen. Jehovas vitner er de eneste som tar Bibelen seriøst og gir akt på Guds ord.

Jehovas vitner lyver ikke om Gud, imotsettning til andre trossamfunn. De går ikke i krig, slik som andre gjør. Jehovas vitner forkynner ikke falskt, dvs de forkynner ikke om noe som ikke står i Bibelen, de forkynner ikke om et brennende helvete, de forkynner ikke at sjelen går videre, ikke om en treenighet(at Gud og Jesus er samme person) OSV.

De fleste som kaller seg kristne i verden er ikke sanne kristne fordi de oppfyller ikke de kriteriene som de sanne kristne skal oppfylle i følge Bibelen. Bare Jehovas vitner oppfyller de krav Gud har stilt til de sanne kristne i Bibelen.

DETTE JEG HAR SKREVET OVER ER SANNHETEN OG GRUNNEN FOR AT JEHOVAS VITNER ER DE ENESTE SANNE KRISTNE IDAG. JEHOVAS VITNER ER DE ENESTE MENNESKENE SOM FØLGER BIBELEN OG GJØR DET BIBELEN SIER.

FALSK RELIGION STÅR FOR ALT DET ONDE I VERDEN MEN JEHOVAS VITNER ER DE ENESTE SOM GJØR DET RETTE.

Lenge leve Humanismen
16.10.2008 23:21

Bra!
1
anbefalinger
Se på litt lengre oppe, på Humanist-2008 (2 anbefalinger.) Den traff rett på.

Jv 15
10.11.2008 22:05

Bra!
1
anbefalinger
Reagerte på at du skrev at jorden skal bli ødelagt. det står i bibelen at de onde skal bli fjernet og de rettferdige skal ta jorden i eie. Jehova har lovet menneskene at jorden skal bli et paradis, da dette var hensikten fra starten av. Det kan ikke skje hvis jorden blir fjernet

Lola
31.12.2008 03:42

Bra!
1
anbefalinger
hehe, Forholdet må jo ødelegges hvis en velger å trekke seg..
1.De advarer jo mot "folk fra verden" STERKT!
De har mange artikler om hvor lett man kna bli påvirka osv..(oh, the ironi..)
2.når det gjelder barn så er forholdet trist. Har selv opplevd det og foreldrene mine har ofte sagt "jeg vet ikke hva som er vitsen med å leve hvis mine unger ikke kommer i den nye verden.."
Det jeg hater med religioner er den blinde troen. Du kan få litt bevis, men fakta er at det er vanskelig å stole på alt..Og det at det tror at alt i bibelen er AKK det gud mener, er blind tro.
Er vanskelig å tro at en kjærlig gud lar oss alle lide for at en kvinne og en mann beit på et eple, og hvorfor lot han det skje? han vet jo alt, så da visste han vel at det skulle skje fra før av,men gjorde det likevel. For meg, så har gud mislykkes i det lille prosjekte kalt "jorden"
Og hva om jeg er et godt menneske men bare tror på en annen gud, er homofil og har en dårlig fortid bak meg? Nei,blir for dumt hvis den personen må gå gjennom et helvete og så være evig dø..

Lola2
31.12.2008 03:58

Bra!
1
anbefalinger
Og det med blod og at de sier "JA,der ser du.." når sånt skjer(de mener ikke ondt) så er det dumt det og...De fleste operasjoner er jo farlige så hva forventer du?


08.06.2010 04:18

Bra!
1
anbefalinger
Jeg er enig i at ledelsen i brooklyn har holdt mye skjult for medlemmene,så derfor vil jeg svare "i all vennlighet" med at det alene skyldes for det meste redselen for nye,store frafall.Tenk bare på i 1920-årene,da rundt 70 prosent forsvant da de oppdaget at Rutherford var en falsk profet som bare var ute etter å leve i luxus.

peter
06.11.2010 16:21

Bra!
1
anbefalinger
Hei
Jeg er en gutt på 13 år som er tidligere Jehovas Vitne. Jeg er utrolig begeistret over andre meldinger her.
1.Jehovas vitner har ikke lov til og ha vertslige venner
2. Jehovas vitner sier at utsøtelse er av kjærlig het for og skjerme seg mot vertslige og onde mennesker, hvis disse meneskene er onde, er ikke det og utstøtte noen ondt? Jeg har en onkel jeg ikke har snakket med på 2 år fordi faren min skulle vært utstøtt, men fordi mange eldste han kjenner fra menigheten har drukket seg full er ikke han egentlig utstøtt.
Jeg syntes det er umulig og forstå denne tankegangen Jehovas vitner har.
Hilsen peter.

gribbenn73
22.03.2011 18:27

Bra!
1
anbefalinger
Har sjøl vokst opp i JV å må si æ fikk en knallhard barndom. Ble mye mobbet og følte meg som utestengt fra resten av samfunnet. Her er noen eksempler på det; Ble fritatt for kristendomskunnskap fra og med første klasse, fikk ikke delta på noen juleverksteder, leirskoler eller andre sosiale aktiviteter i regi av skolen. Ble nekta å spille sjakk, fotball og håndball. Ble faktisk tatt ut på landsdelslaget når jeg var ung, men måtte gi fra meg plassen fordi jeg måtte være med på møter og stevner..ergo sport var utelukket!!! Syns JV skaper outsidere slik jeg ble. Livet ble hard for meg med drikking, vold og litt narkotika. Jeg SKYLDER ikke på JV for at ting ble som de ble, men det springbrettet jeg fikk til å satse på ut i livet var elendig, det måtte jo gå galt. Prøvde senere som voksen å være JV men det funka ikke. Er veldig vanskelig å leve opp til slike høye normkrav iallefall for meg. Personlig synes jeg det er fanatisme satt i system der målet er global hjernevaskelse.. Det tar liksom helt av med å prøve være best å da blir jeg veldig skeptisk. Opplevde faktisk den værste tiden i livet mitt mht baksnakking innad i JV..De er jo bare mennesker å er ikke noe bedre eller mer verdt om du spør meg. Avslutningsvis skulle jeg ønske jeg ALDRI vokste opp i den sekten!!! Er dog enig med at det blir smurt noe på av enkelte i negativ forstand ang JV om hva de sier og ikke sier, hva de gjør og ikke gjør. Sum summarum er det sikkert greit for de som klarer leve opp til reglene deres. Det klarte ikke jeg Wink ;-\)


31.10.2011 19:08

Bra!
1
anbefalinger
har selv vert et jehovas vitne og er utstøtt på noe som jeg i dag angrer på.alle som rakker ned på jehovas vitner kan ikke hå studert bibelen,men bare hører hva andre sier og tror de har rett.men hva gjør den norske kirke,jo de godtar homofile og til å med homofile prester til å forkynne guds ord.gud godtar ikke homofile,heller ikke de som tar liv i mors mave.til slutt hvilken relion tilhører dem som stjeler,lyver,dreper og mye mer.ikke jehovas vitner,men kansje en som tilhører statskirken.


20.12.2012 17:02

Bra!
1
anbefalinger
Å gi inn i en religion er noe man gjør som følge av oppvekst, noen er sterke nok til å unngå foreldenes innflytelse til en viss grad, andre ikke. Det forventes ofte også at man blir døpt, men dette varierer. Uansett begår man overgrep mot ytringsfrihet og religionsfrihet ved å true med sanksjoner for å gå ut. Det er mange som har fått mentale problemer, blitt hatet av sin egen mor og så videre. Enkelte har tatt selvmord. Det kreves i JV at man tror på slike vitenskapelige usmakligheter som at evolusjonsteorien er fra Satan, og at det har vært en global vannflom over jorden for 4200 år siden. Kan man ikke tro på dette, eller lyve og si at man tror det, blir man kastet ut for frafall. "Trofaste" Jehovas vitner forteller aldri om baksiden av medaljen. De kommer ofte med halvsannheter for å pynte på fakta. Les livshistoriene på Hjelpekilden.no som befatter seg med rehabilitering og støtte til tidligere sektmedlemmer. Det er desverre ikke bare JV som harsellerer med andre menneskers frihet fordi de setter Gud (les ledelsen i sekten) høyest. http://www.hjelpekilden.no/en-liten-gutt-og-mange-demo- ner.html


11.02.2013 12:31

Bra!
1
anbefalinger
dypt mann

Øyvind
11.03.2013 09:47

Bra!
1
anbefalinger
Til Jehovas vitner: Hvorfor har ikke jorden gått under enda? Sjekk deres egen histories om dette temaet hvis dere tørr.....

X-Jehovasvitne
30.05.2013 19:04

Bra!
1
anbefalinger
Vel, jeg ville egentlig ikke blande meg inn i denne tråden, men måtte bare. Hvorfor? Fordi jeg leser en rekke kommentarer fra Jehovas Vitner som er såret fordi denne oppgaven og kommentarer i kommentarfeltet er sårende og dømmende. "Vi er ikke sånn!" skrikes det.

For å ha en sunn religion er det viktig med kritikk. Ingen kritikk betyr ingen (intellektuell) progresjon. Dere bør derfor være glad for å bli utfordret til å tenke. Det er nemlig en del ved religionen eller sekten Jehovas Vitner som absolutt bør diskuteres - ikke bare av x-vitner og utenforstående, men av dere på "innsiden". Dere bør stille dere spørsmål.

Hvorfor er det greit å kutte all kontakt med et familiemedlem fordi han eller hun ikke lenger tror at Jehovas Vitner har rett? Er det fordi dere er redde for at vedkommende kan ha noen slående beviser for at enkelte læresetninger er feil eller at det er deler av troen deres som ikke henger på greip eller er det fordi dere er onde? Dere kan ikke late som om det er en kjærlig handling å kutte all kontakt med et utstøtt familiemedlem.

Hva om et barn blir utstøtt? Er det virkelig ok å la barn døpe seg slik at de kan bli utstøtt, la oss si i en alder av 13 år? Hvilke psykiske konsekvenser vil det få for barnet? Bør man ha en aldersgrense for dåpen? Om man ikke får døpt seg, men er dypt troende som 10-åring skader det ingen om vedkommende må vente til han eller hun er 18 år.

Hvor går alle pengene man putter i "frivillig-bidrags-bøssa"? Hvorfor sitter lederne i USA i gigantleiligheter og nyter godt av vitnene over hele verden som gir frivillige gaver? Mye av pengene som gis, blir brukt på en (fra JVs side sett) god måte), men er det ikke dobbeltmoralsk av ledere å oppfordre medlemmer til å gi, mens de selv kan ta?

Hvorfor advarer man mot høyere utdanning? En av begrunnelsene er at det er flere med hyere utdanning som trekker seg bort fra JV enn dem uten. Hvorfor velger høyt utdannede å trekke seg bort? Hvorfor fører kunnskap til tilbaketrekking? Det er umulig slik at all kunnskap på høyere utdanninng har som formål å få folk bort fra JV. Det ville være å undervurdere utdanningsinstitusjonene grovt, selv om jeg vet JV gjerne tror det (mange).

På hvilken måte er det bra å undertrykke følelser? Flere JV som er homofile undertrykker disse følelsene og gifter seg med en av det motsatte kjønn. Hvem i dette forholdet er det rettferdig ovenfor, at en religion ber homofile undertrykke følelsene sine og heller lyve til sin kone eller mann, som i utgangspunkte skal være deres sjelevenn. Jeg kjenner homofile menn og kvinner i JV som har valgt å gifte seg for å holde legning skjult og jeg vet at ekteskapene ikke fungerer. Ja, dette skjer utenfor sekten JV også, men utenfor er det muligheter for å komme ut av skapet uten for store følger. I JV er dette umulig.

Det er slike spørsmål man hele tiden bør stille seg uansett hvilken religion man tilhører. Dersom noen av spørsmålene avdekker at man har en dårlig holdning overfor andre mennesker, som utstøtte og homofile, eller man finner ut at ens handlinger ikke kan omtales som kjærlige, bør man forsøke å gjøre noe med dette.

Til slutt. Tøft å skrive en religionskritisk oppgave!

Garren
02.03.2016 08:37

Bra!
1
anbefalinger
njala bra gutar

lill
17.12.2016 10:06

Bra!
1
anbefalinger
dattera mi meldte seg ut som medlem.idag er hun utstøtt fra mennesker hun var glad i .nå kan hun ikke engang har noe med faren sin Heller, for han er Jehovas vitner.vi lever kun en gang på denne kloden,..Å jeg synes det er helt sjukt å så vanvittig egoistisk å tru på et falskt håp,en å ha kontakt med dattera si.da er man rimelig ødelagt .ereksjon mulig?

skoleelev
27.04.2004 09:56

Bra!
0
anbefalinger
jeg syns det var en bra side

c
02.09.2004 14:43

Bra!
0
anbefalinger
det er kanskje et teit spørsmål, men det heter jo jehovas vitner. hva var de vitne til egentlig?

pia 16
14.09.2004 21:45

Bra!
0
anbefalinger
Korsn syn har jehovas vitner når det gjelder sex utenfor ekteskap. Kan folk som er med i jehovas vitner ha venner eller kjæreste som ikke har samme religion. Bare lurer..holder på og lære mer om forskjellige religioner.

BK
15.11.2004 15:41

Bra!
0
anbefalinger
kan en som er med i Jehovas Vitne gifte seg med en som ikke er det? bare lurer.....


16.02.2005 15:05

Bra!
0
anbefalinger
jeg ønsker å komme i kontakt med frafalne i forbindelse med et dokumentarprosjekt. studerer dokumentarregi. send meg en mail med din historie. hilsen K

Melissa
15.04.2005 23:11

Bra!
0
anbefalinger
Mange av dere bør skjerpe dere. Dere som er utstøtte har jo mye stykt å si om jehovas vitner!! MEN va har dere da gjort for å bli utstøtt?!! Dere må jo ha gjort noe veldig ille dere dah.. Så tenk heller på det dere har gjort og ikke beskyld religionen for å være så forferdelig.

meg selv
05.05.2005 12:43

Bra!
0
anbefalinger
det her e det mest syke, irriterende, mest FEIL æ noensinne har lest om JV! æ e snart 16, har vært JV i heile mitt liv, å kjenne fleir som har blitt utstøtt/trekt sæ. Det e ingen som tvinge oss t å i\kke ha kontakt med folk, det e en persons egen sak! broren min har trekt sæ, har fremdeles et veldig godt forhold til han æ, å resten av familien. det om at det ikke e lov t å gå t psykolog e å heilt feil! venninna mi går t psykolog, ho e JV, æ hadd en del problem m mæ sjøl engang, da spurt mamma å pappa om æ villa prøv psykolog.
Æ e nesten itj t andre i menigheten på fritida, æ e m skolevenna å andre.
å ka e d som e så arti m allje derre høytidan egentli? folkens, sjerp dokk!
prøv å finn i mer rette opplysninga neste gfang du som skreiv innlegget! prøv å ta et intervju m en av oss kansje, så sjønne du kanskje korr feil du har tatt?

Ingar
30.09.2005 01:44

Bra!
0
anbefalinger
Hei ! Jeg har vært på møter helt siden jeg var 5 år og er nå 39 år. Tok ikke dåpen før jeg var 21 år da jeg ikke følte meg moden nok før det. Jeg hadde en far som ikke var med og jeg har en mor som er med. Jeg kunne da selv velge hva jeg skulle være med på og ikke. Ble utsøtt etter at jeg fikk hele 3 sjanser til å forandre på min daværende væremåte med å fly på byen å skaffe meg damer både her og der. Fyll og fest tok litt overhånd og jeg ville ikke forandre meg så jeg vil påstå at jeg selv bare ba om å ble utstøtt. Etter at jeg ble utstøtt hadde jeg fortsatt kontakt med min familie. IKKE NOE PROBLEM DET så lenge jeg ikke snakket om åndelige ting. Hadde ellers venner utenom menigheten og det har jeg fortsatt. Det er ikke noe problem i det. KAN IKKKE MELDE MEG UT AV VERDEN HELLER . Jeg giftet meg med en så kalt verdslig / ikke medlem av menigheten som er med den dag i dag. Har vært heldig ! Å gifte seg med en som ikke har samme tro som deg er selvfølgelig ikke å anbefale men jeg fant meg ikke noen i menigheten og jeg følte meg helt alene etter første ekteskapet som gikk skeis . Er desverre gift for andre gang men det går bra. Mine barn er oppvokst i menigheten og de har fått lov til å velge selv fordi jeg mener at

Ingar
30.09.2005 01:53

Bra!
0
anbefalinger
det er stort nok press på skolen fra før. Mine barn er jo ikke inviede/døpte vitner. jg har latt de ta egne valg fordi er man for streng gidder ikke barn når de blir ungdommer/voksne å være med. Har sett mange som har forsvunnet fra menighetene fordi noen er for firkantede. JEG VIL IKKE ANBEFALE mine barn til å ta dåpen før de er minst 20 år eller moden nok for det. Man skal være 100 % sikker i sin sak. Det skjer alt for mye i ungdomstida.

Ingar
30.09.2005 02:09

Bra!
0
anbefalinger
Det skrives,prates ganske mye stygt om oss og en god del stemmer faktisk men jeg vil si at det/de menneskene som bryter guds lov på eneller annen måte ødlegger for resten av menighetene av vitner rundt om kring. Det er derfor det vært år blir utstøtt så mange som det gjør. Faktisk mer en 40.000 vært år. Hva har disse personene gjort for noe. Det går mest i gjentatte utskeielser seksuelt sett,dop,stadig drita full på byen å bråker osv osv. Alle som blir utstøtt får flere sjanser og hjelp til å komme seg på rett spor igjen. // Man kan ikke gå rundt å fortelle fra dør til dør hva som er riktig og galt hvis man ikke følger visse spille regler selv. Da blir det hyklersk !!!!!!!

Ingar
30.09.2005 02:32

Bra!
0
anbefalinger
Hvordan komme inn i menigheten / Utstøtt som blir gjenopptatt ? Man må oppriktig angre sine synder, fortsette å gå på møter for å vise at man vil inn igjen. Etter en stund blir man bedt om stille opp på et møte med 3 eldste til stede. Viser det seg at du har angret dine synder oppriktig og har forandret din kurs slik at du overholder visse grunnregler f.eks sex dop og rockn`roll. Gud/Jehova er en virkelig kjærlig og god gud som har denne ordningen. Gud ønsker at alle mennesker skal angre sine synder å vende om. Uansett hva du har gjort kan du få tilgivelse gjennom Jesus Kristus.

Tiden er inne
18.02.2006 03:10

Bra!
0
anbefalinger
d er bra d er godt Very Happy :-D så lett å se Very Happy :-D den sanne religion bli hatet d er oppfyllesen a profetien Very Happy :-D snart bli all religion forbudt Very Happy :-D snart griper gud inn Very Happy :-D d er godt Very Happy :-D den sanne religion skal bli hatet

Skole-elev som jobber med jehovas vitne
26.04.2006 09:00

Bra!
0
anbefalinger
Bra sia! Jeg lurer på hvorfor jehovas vitne ikke feirer jul? Jeg håper jeg kan få et svar Smile :-\)

E
24.09.2006 22:31

Bra!
0
anbefalinger
Et fin innlegg og veldig enig i det du skriver også ..


20.11.2006 19:57

Bra!
0
anbefalinger
ja, det kunne du hvis du ikke har sex med andre menn mens du er et Jehovas vitne. Anbefaler deg å kontakte Jehovas vitner for å få mere utdyping  Wink ;-\) www.watchtower.org - eller Gaupeveien 24, N-1914 Ytre Enebakk


20.11.2006 21:13

Bra!
0
anbefalinger
okey. skulle egentlig sagt lesbisk. ikke homofil. er det noen forskjell for Jehovas vitne om man er lesbisk eller homofil? og unnskyld meg. men hvis jehovas vitne aksepterer at man er homofil, så lenge man ikke har sex så blir jo det en stor selvmotsigelse.

jehovas vitne
20.11.2006 21:23

Bra!
0
anbefalinger
Nei det er ikke forskjell. hvorfor er det selvmotsigende? Man kan jo ikke noe for om man er lesbisk/homofil, men man kan jo noe for om man har sex.

Når du sa homo tenkte jeg på det at du ble forelsket i gutter. det kan du jo ikke noe for. men hvis du ikke gjør noe mer med det, er det greit.

Tenker1
30.11.2006 13:50

Bra!
0
anbefalinger
Svar til k-h:

Jeg er et JV og jeg nekter ikke noen som har et annet livssyn enn meg å leve i et homofilt forhold. Jeg utsetter dem heller ikke for hets. Men jeg har selv en mening om saken, og den går i de homofiles disfavør, for å si det slik. Da forsvarer jeg retten til å mene det jeg gjør. Jeg tror at noen virkelig har homofile følelser, og heller ikke JV litteratur sier at det ikke er slik. Om slike følelser er medfødt eller ikke, er et annet spm. Der tar ikke jeg eller litteraturen noe klart standpunkt. Der kommer forskjellige leger med forskjellige teorier.
Men innen JV så tillates ingen å leve i et homofilt forhold. Der må vi følge det som står i Bibelen. Alle som tilhører en religion, må følge det religionen sier, og det gjelder hverken mer eller mindre hos oss.

Mikael
30.06.2007 19:50

Bra!
0
anbefalinger
En kort men saklig og korrekt bilde av hva Jehovas vitner står for. De lærer nok ikke at Jesus legeme ble oppløst i *graven*, nei Gud kom og fjernet hans legeme. Deretter gikk legemet i oppløsning, fordi mennesker i himmelen ikke skulle tilbe det........
Denne Mikalel-Jesus-Mikael-læren deres er selvfølgelig uten et hvert bibelsk grunnlag.
Faktisk har det jevne Jv liten kunnskap om dette, de som kjenner det vil nødig snakke om det.......
Det er selvsagt hvis man som Jv går imot slike og andre ubibelske læresetninger hos dem man virkelig blir hatet og skydd som pesten.....litt fyll og sex kan man nok få tilgivelse for


Gosh
04.07.2007 23:50

Bra!
0
anbefalinger
Jehova vitner er ikke en sekt^^

Martin
24.08.2007 01:36

Bra!
0
anbefalinger
Her er en bra side som alle bør lese enten de er Jehovas Vitne eller ikke. Her avsløres Vakttårnet utifra deres egen litteratur: http://www.mamut.com/homepages/Norway/2/14/livifrihet/- newsdet44.htm

Even
25.08.2007 12:44

Bra!
0
anbefalinger
Du "Frits" , dette du skriver er bare tull! Det du skriver har ingenting med virkeligheten å gjøre. Du har ingen kunnskap om Jehova eller Jehovas Vitner i det hele tatt, det ser jeg helt klart. Utrolig dumt av en som deg å skrive noe så lite kunnskapsrikt. Du skal bare framheve degselv. Det er jo bare tøv og løgn! Du er bare en som vil lage falske rykter rundt guds medarbeidere Jehovas vitner.

Hva med å slutte å lage falske rykter og heller sette deg inn i virkeligheten? Hva har fek den katolske og den norske kirke gjort iløpet av historien? hæ? hvorfor er det ingen som skriver om det??? Jo, det er forde hele verden ligger under den ondes makt, de fleste er av den onde dvs de er motstander til alt som er godt og skal fordreie alt så surt blir søtt, så ondt blir godt og godt blir ondt. Jeg vet hvor jeg har dere løgnere og hyklere. Ikke kom her med løgnene dine!

jv
03.10.2007 14:09

Bra!
0
anbefalinger
jeg er et jehovasvitne kan alle dere som ikje e d kan døk finne et ana netsted detta e for innteriserte!!

Simon
06.10.2008 20:48

Bra!
0
anbefalinger
Til Sant
Jeg er utstøtt av Jehovas Vitner, men det er ingen av Jehovas Vitner som hater meg. De ønsker bare at jeg og andre utstøtte skal komme tilbake. Skriv heller om ting du har greie på og ikke om noe du ikke vet noe som helst om!

simon
16.02.2009 20:22

Bra!
0
anbefalinger
det vet du ingenting om!

Moi,Me,Meg!!!
26.03.2009 12:51

Bra!
0
anbefalinger
hva skjer med at alle skriver så langt da, hehe, jehovas vitner er sikkert kule de. hehe, skal ha et foredrag om det.

billy yo man from african
21.04.2009 10:25

Bra!
0
anbefalinger
hei yoyo! eg kjenne en slappis! XD hahaaaa...HA!

red dragon
09.06.2009 20:27

Bra!
0
anbefalinger
Til Even.
Du skriver at frits ikke vet hva han skriver om.Men har taper du virkelig ansikt.det er faktisk du som ikke vet hva du snakker om.Les The golden age,millons now living will never die osv at bøker.så vil kanskje du også se at her er det utrolig mange årstall som kommer opp.1975 er vel det årstallet som kommer opp sterkest pga det er noe vi kan relatere oss til.Og jeg er oppvokst i JV.Har familie medlemer som er eldste osv.og de heller liker ikke og høre om dette.Og det er jo pga det er pinlig for ett JV og måtte innrømme at de har feil.
Og etter jeg har begynt og lese og finne ut mye nytt.så forstår jeg at de vanlige JV vet fint lite om hva som skjer bak kulissene.Pedofile som blir beskyttet f.eks.dette har det vært mye skriverier om.flere dokumentarer både i usa og sverige.
Så før dere som lever som guds rene folk sier noe.Les om historien til deres relgion.Og fei for deres egen dør.

Simon
24.07.2009 21:03

Bra!
0
anbefalinger
Hei red dragon.
Kan du være så snill å vise til boktittel og sidetall der det står 1975?

skeptisk
04.10.2009 16:07

Bra!
0
anbefalinger
Til dere som kaller dere Jehovas Vitner: Hvorfor deltar dere her? Er dette riktig? Var det gjennom slike forumer vi skulle spre vårt budskap? Husk Matt 10:14..! Det er ikke slike vi skal forkynne for. Her blir det bare lagt frem masse udokumenterte svadakommentarer som er ment å skape tvil. Vi følger oppfordringen til den tro og kloke slaveklasse, Ikke sant? Vi deltar ikke på slike forumer, selv om det frister.

heisann
11.10.2009 22:05

Bra!
0
anbefalinger
Hei skeptisk sjekk ut denne informasjonen om din tro og kloke slave:
Det tar omlag 40 år for et Jehovas Vitne å rekrutere et nytt vitne - dvs. til det nye vitnet blir døpt. Vakttårnet har lagt alle tiders slagplan for å få nye medlemmer.
100 000 vitner går ut av organisasjonen hvert år - litt mer enn de som kommer inn. The game is soon over for the Watchtower Bible and Tract S.
se tall på jwfacts.org

cerox
26.10.2009 16:38

Bra!
0
anbefalinger
Jeg har vokst opp med en mor som er jeahuvas vitne, og min og mine søskens barndom ble totalt rasert og ødelagt pga dette... i dag er hun bestemor, og alle barnebarna skyr henne.

harry
30.11.2009 18:19

Bra!
0
anbefalinger
All religion er røverhistorier.Tenk å kaste bort deler av livet sitt på sånt tull.

Meg
01.12.2009 00:54

Bra!
0
anbefalinger
Jeg er en voksen dame på over 50 år, og jeg har ingen ting godt å si om jehovas vitne da jeg er oppvokst med en mor som er et vitne, og hun har klart å ødelegge heile familien.. men også min egen sønn som har vært svak i en epoke i sitt liv. Isteden for å støtte han, så har hun formanet at allt er jævelens værk og straff...
Vi har hatt et sant helvete å leve nær et vitrne, og min egen lille familie har hun klart å splitte...

Eirin
13.12.2009 15:07

Bra!
0
anbefalinger
hahaa, JV e traaaaaagisk! LOL.

et JV
13.01.2010 21:58

Bra!
0
anbefalinger
Hei jeg er et 14 årig JV. Jeg går på skolen og kan lære om andre religioner i RLE-timene..så jeg vet hva kristendommen, islam, humanetismen, budhismen, hinduisme osv går ut på! Og jeg har tenkt med meg selv at jeg ikke vil bytte tro, for jeg føler og tror at det jeg har lært siden jeg var liten er sant! Jeg har sett at mange sier lenger oppeat vi blir hjernevasket..ja det kan kansje virke sånn! Men det er ikke sant! Det er bare ikke sant at jeg som 14 åring blir hjerne vasket på møtet og hjemme. JEg har det fint med mamma og pappa, og jeg syns det er SÅÅ koselig å dra på stevner (vi har 3 stevner i året) for da treffer jeg mange jeg ikke har sett på lenge! Og alle tror det jeg tror og ingen kritiserer meg for min tro der. Jeg syns det er koselig med samvær av brødrene og søstrene i menighetene, for de er kjempekoslige og jeg er veldig glad i dem. Jeg har en x-onkel som var slem mot tanta mi da de var gift. Han var et JV, men han angret ikke og ville ikke være et Jv mere i det hele tatt! jge har ikke sett han siden. Men det er ikke fordi han ble utstøtt, dete r for han var slem mot tanta mi. Og jeg har et søskenbarn som ikke er døpt og som har mistet interessen for sannheten, men jeg er såå glad i henne og det er de som kjenner henne i menighetene også., Jeg er sammens med henne og samboeren hennes når jeg vil. Det er ikke sånn at når man dropper ut av sannheten uten å ha døpt seg at ikke engang familien bryr seg om deg! vI ELSKER jo familien våres! Jeg har masse venner overalt i Norge og mange andre steder jeg har vært på hele jorden  Smile :-\), jeg syns de er veldig kosleige og er veldig glad i dem..

LALALA
13.01.2010 22:05

Bra!
0
anbefalinger
 Wink ;-\)hei igejn.. jeg håper dere som skriver så negativt om JVer slutter med det før dere finner litt mer ut om dem.. Ja du foreksempel som heter "Meg" som er en voksen dame på 50 år.. Ja har du virkelig hatt en så dårlig barndom? Ja, alle dere som skriver at dere ble mishandlet og alt mulig sånn, hvorfor gjør dere det? Det er jo såå ikke sant dahh lissom!!! Jeg har mange venner på skolen selv om jeg er et 14 årigt JV. Jeg har nok av venner og har et bra liv! Jeg vil ikke henge med de på skolen etter skolen, vet dere hvorfor? For nå er jeg 14 år, jeg kan døpe meg når jeg vil! Og hvis jeg henger for mye med de som ikke tror det jeg gjør og som banner og feirer masse jeg ikke feirer som nyttår, kan jeg bli sånn som dem! Og jeg vil ikke det, jeg vil være et Jv resten av livet mitt!!! Jeg bryr meg ikke om noe av det negativet som står i artikkelen, for jeg vet hvordan jeg lever og hva jeg tor på! Og det er mye bedre, mye bedre! Jeg syns de i klassen min er kjempe koslige og snille, og jeg trives med dem på skolen Smile :-\) Jeg vil ikke krangle med dere ovenfor her så,,,ja okay
HADEEE

LALALA
13.01.2010 22:07

Bra!
0
anbefalinger
Bare så dere kjønner det: "LALALA" og "et JV" er samme person  Smile :-\) Wink ;-\)haha jaja samma det;P

Helena
31.01.2010 04:24

Bra!
0
anbefalinger
Jeg er en kristen jente.
som en som en har skrevet her tidligere så kan vi som er fiendtlig innstilte eller skeptiskee til Jehovas vitner bare slå opp i våre egne bibler og se om det stemmer overens med det som vitnene sier eller literaturen demmes. Men det går ikke.For i vitnenes bibel står det noen ganger forskjellig fra vår bibel.jeg tenker på det med korset for eksempel,Vi har korset,vitnene har tortur pælen.

Helena
31.01.2010 05:25

Bra!
0
anbefalinger
Og korset står sentralt i vår forkynnelse av evangeliet om Jesus Kristus 1 kor:1:23
For det står skrevet Surprised :-ordet om korset er en dårskap for de som går fortapt.Les 1 kor:1:18
Jeg er ikke imot noen av jehovas vitner,men vakttårnselskapet forkynner en helt annen Jesus Kristus enn den sanne Jesus Kristus.2 kor:11:4
Ber for dere om at den hellige ånd må veilede dere til den fulle og hele sannhet Joh:16:12
Fred være med dere i Jesus kristus,Han som elsker oss og døde for våre synder og overtredelser på korset og sto opp igjen.For, alle dem som tok imot ham, dem gav Han retten til å bli Guds barn.

Kåre
31.01.2010 19:10

Bra!
0
anbefalinger
Det er mange innlegg her, og mange meninger.
JV er en sekt, og der har man regler man skal følge for å "behage" Jehova, som jeg leste tidligere. Hva skjedde med å ha en egen mening om hvordan man selv skal leve, og ikke følge et syn som tydelig er utdatert??
Det er klart det er lettere å leve etter noe som er "trygt", gjør man dit og datt kommer så er man til himmelen og får evig liv - eller noe i den retningen. Ingen liker da tanken på at etter jorden så er det ikke noe mer enn dette, men det er da virkelig ille at man skal tro at det en mann mente for over hundre år siden skal stemme? Jeg ville ikke tørt å basert min framtid på noe en mann mente!! Er ikke det naivt? Hva som det ikke stemmer? Hvilke faktum har man på at grunnleggeren snakker sant?
Det eneste som er sikkert er at man lever her og nå, og at man alle skal dø. Hvorfor bruke så mye tid og energi på møter og dele ut informasjon til andre som ikke tror, når det ikke er sikkert at dette er "sannheten"? Det blir mange timer av et liv.
Ingen kan si at det ene eller andre er sikkert, men hvis man skal bruke så mange timer av livet på det, så hadde kanskje litt bevis vært å foretrekke?

kim
20.03.2011 22:23

Bra!
0
anbefalinger
Veldig rart at så mange legger seg opp i det å bli eksludert/utstøtt. En har regler å følge å følger man ikke dem så blir man eksludert. Kjører du bil og ikke overholder farts grensen da kan du risikere å miste lappen og bli satt i fengsel . fengsel kan defineres som det å bli utstøtt/eksludert fra sammfunet. hos jehovas vitner blir man eksludert kun hvis man ikke vil endre sin lifstil . eksempel er du gift og du er utro og ikke angrer for det du har gjort eller fortsetter med det da blir du til slutt eksludert . er det så vanskelig og forstå? eller burde en sy puter under armen til den personen som gjør det istede for og iretesette han/hun? en har uanset mulighet til og ordne opp i ting og når som helst komme tilbake ,men en må da ha slutte å være utro. samme med evetuelt andre regler. skal en være med i en organisasjon så må en jo følge reglene vil man ikke det hvorfor skal man da være medlem? reglene er ikke så vanskelige eller urimelige.

Jørn Karlsen
22.03.2013 20:34

Bra!
0
anbefalinger
Hvor var Jehova når hundretusener av mennesker ble drept i kriger ? Hvor var hun da nyfødte barn døde like etter fødselen ? Hva med tilbakestående fødte mennesker som ikke skjønner noe , hvorfor skapes slike mennesker ? Harmageddon , spådd flere ganger . Hvordan kan dere tro at en usynelig skikkelse har skapt jorden , mennesket . En god Gud hadde klart å skape mennesker gode , leve ifred hadde vi gjort da. Universet er mye eldre enn dere tror . Hadde dere ikke funnet på så mye tull , da . Kan jo heller tro på Vikingenes guder da , var tull det også . Synes dere skal slutte å lure mennesker til denne unaturlige tro'

Jente ikke JV
11.01.2016 18:31

Bra!
0
anbefalinger
Dere som har skrevet disse meldingene har mange brae svar. Det er helt sikkert noen som blir mobbet for å være medlem i Jehovas vitner men alle er forskjellige her!  Wink ;-\)


29.06.2016 09:18

Bra!
0
anbefalinger
Dette er mitt vitnesbyrd om det gode arbeidet til en mann som har hjulpet me..My heter Mary Clifford, og jeg baserer i London.My livet er tilbake !!! Etter 8 års ekteskap, min mann forlot meg og dro meg med våre tre barn. Jeg følte at livet mitt var i ferd med å avslutte, og var falt fra hverandre. Takket være en spell caster heter DR SUNNY som jeg møtte på nettet. På en trofast dag, som jeg var surfer via internett, ble jeg søker etter en god spell caster som kan løse mine problemer. Jeg kom over rekke vitnesbyrd om denne spell caster. Noen mennesker har forklart at han tok med seg Ex kjæreste tilbake, noen vitnet om at han gjenoppretter liv, noen vitnet om at han kan kaste en spell å stoppe skilsmisse og så videre. Det var en spesiell
vitnesbyrd jeg så, var det om en kvinne som heter nåde, hun vitnet om hvordan Dr SUNNY brakte henne tilbake Ex kjæreste i mindre enn 72 timer, og på slutten av vitnesbyrdet hun slippe Dr SUNNY e-post adresse. Etter å ha lest alle disse, bestemte jeg meg for å gi DR SUNNY en prøve. Jeg kontaktet ham via e-post og forklarte problemet mitt til ham. I løpet av bare tre dager, min mann kom tilbake til meg. Vi løste våre problemer, og vi er enda gladere enn før. Dr SUNNY er virkelig en talentfull og begavet mann, og jeg vil ikke stoppe publiseringen av ham fordi han er en fantastisk mann ... Hvis du har et problem, og du er på utkikk etter en ekte og genuin spell caster for å løse det problemet for deg. Prøv den store Dr SUNNY i dag, han kan være svaret på problemet. Her hans kontakt: ham en e-post, drsunnydsolution1 @ gmail.com Takk stor solrikt. Kontakt ham for følgende:

(1) Hvis du vil ha din ex tilbake.
(2) Hvis du alltid har dårlige drømmer.
(3) Du ønsker å bli forfremmet på kontoret.
(4) Du ønsker kvinner / menn til å løpe etter deg.
(5) Hvis du vil ha et barn.
(6) [Du ønsker å være rik.
(7) Du ønsker å knytte din mann / kone å være din for alltid.
Cool 8-\) Hvis du trenger økonomisk bistand.
(9) Herbal omsorg
10) Hjelp å bringe folk ut av fengsel
(11) Ekteskap Spells
(12) Miracle Spells
(13) Skjønnhet Spells
(14) PROFETI SJARM
(15) Attraksjon Spells
(16) Evil Eye Spells
(17) Kissing Spell
(1 Cool 8-\) Slett Sykdom Spells
(19) VALG vinner staver
(20) SUKSESS på eksamener staver
(21) Charm å få som å elske deg.
(22) Forretnings spell
(23) Fjern HIV Sykdom staver

Kontakt ham i dag på:
drsunnydsolution1@gmail.com
2348077620669.
Du kan også kontakte ham på whats-app på samme telefonnummer.


23.09.2016 14:50

Bra!
0
anbefalinger
There are some attentiongrabbing points in time in this article but I dont know if I see all of them heart to heart. There may be some validity however I will take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as properly debdfkecdbagbcfe

HALLOOO
27.02.2018 12:46

Bra!
0
anbefalinger
er det ikke ulovlig for JV å lese ting som kritiserer JV????

svein nårde
30.08.2018 12:13

Bra!
0
anbefalinger
all religion er gjennom århundrer påtvunget befolkning. de fleste har alltid vert analfabete og enkle folk. de måtte styres med makt og tåtvungen tro. i dag derimot er det flere opplyste mennesker selv om det ikke virker sånn. alikevel går de i de utroligste religiøse feller.

Anders
28.03.2019 09:02

Bra!
0
anbefalinger
JEHOVAS SUGER MEG

negus
28.03.2019 09:03

Bra!
0
anbefalinger
vakttårnet er 69meter høyt

Jesper
28.03.2019 09:06

Bra!
0
anbefalinger
SUG meg


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 1.215 sec - 1 pageviews