Søk i stiler
 

Polska


Om en tur til polen og miljøet der
Sjanger:Kåseri
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Europeiske samfunn
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

Her i sommer var jeg i Polen. Da snakker jeg hverken om Nordpolen eller Sydpolen, men om landet i sørøst som produserer billige horer og tvilsomme matvarer i rekordfart. Det kan være greit å ha vært der, bare for å brife liksom, tenkte jeg. Det var en søndags morgen, butikkene var stengt og det var mørkt, kaldt og jævlig. Polen, tenkte jeg, og satte avgårde.

 

Det første som møtte meg, var en lang kø. Inn i landet, ikke ut. Hva er det folk skal her, undret jeg meg. Da jeg endelig kom fram til den forgjettede grensepost, ble jeg stoppet av en svær bamse av en polakk. 210 cm og 160 kg gjettet jeg hans attributer til å være. Jeg var visst nødt til å gi ham passet. "Stavanger?!" brummet han på gebrokkent engelsk. "I WAS in Stavanger!" Jada, jada sikkert, mumlet jeg. Bare gi meg passet tilbake du. "I was a seaman in, you know. Ten years ago." Jeg endte opp med å forklare den pratesyke fyren hele ruten jeg skulle kjøre. Så, endelig, var jeg inne. Det første som møtte meg i det nye landet, var en enorm, forlatt murbygning som så ut som en blanding av et nedlagt atomkraftverk og et fengsel. Klokka hang fremdeles på veggen. Halv elleve, jeg var tidlig ute.

 

Jeg stoppet ved første og beste butikk, som tilfeldigvis var 10 meter fra grensen. Eller, butikk og butikk. Dette så mer ut som et typisk norsk bygdemarknad. Bort sett fra at dette var 10 ganger billigere og 10 ganger mer miserabelt. Jeg steg ut av bilen, og ble med det samme nedrent av en kort, skallet mann med et arr over øyet og en lang satanistfaen som begge prøvde å prakke på meg røyk. De klarte det til slutt. Jeg røyker jo ikke, men billig var det.

 

Etterhvert som jeg forvillet meg lenger og lenger inn i dette spindelvevet av boder, ble det bare verre og verre. Fra høyttalerne runget det "kokorokoko, ich bin der Anton aus Tirol" og på veggene hang klær av merker som Deisel, Lewi’s og Hally Hensan. Til slutt havnet jeg inn i et hull av en kafé. Først var jeg nesten sikker på at jeg var kommet til the Mos Eisley Cantina, men etterhvert oppdaget jeg at noen av alienene snakket tysk. For et freakshow! Men jeg mannet meg opp, og klarte å trykke ned en hel sigøynersnitzel.

 

Men nå hadde jeg fått nok av dette stedet. Jeg banet meg vei gjennom ivrige selgere, tyskertøser og annet fantpakk tilbake til parkeringsplassen. Etter visitten der prøvde jeg meg på en liten sightseeing-tur innover i landet, men innså etter et kvarter at her var null og niks å se, så jeg snudde og kjørte tilbake. Kryssingen av grensen gikk litt raskere denne gang, og i mitt siste øyeblikk i dette landet snudde jeg meg for å se på klokka på veggen. Halv elleve, alltid halv elleve. Men nå var det tilbake til pizza, fotball-EM på TV og Deutschland, Deutschland über alles...

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Polakk
30.05.2006 15:44

Bra!
13
anbefalinger
OMG! Har du problemer eller? var du helt drita når du var i Polen? Butikkene er åpne på søndager og det vet jeg kjempe godt fordi jeg er halvt polsk og når jeg er i Polen så er butikkene åpne på søndager. Jeg vedder på at du overdriver 100 % her! Hvis du ikke passer den svære kjeften din så kommer du til å ha mange sinte polakker etter deg.

martha
21.11.2006 00:14

Bra!
6
anbefalinger
hvor har du vart?100% ikke i polen!!!!!!!!

kotte
11.12.2006 21:28

Bra!
5
anbefalinger
jeg synes polen er et fint land

polka
16.09.2008 21:52

Bra!
5
anbefalinger
øø sinnsykt dårlig...kjempefrekt, useriøst og nedlatende!!! wszyscy wiedza ze polska jest lepsza od norwegii!!!  Very Happy :-D

anonym
01.09.2007 19:50

Bra!
3
anbefalinger
Var du drita eller? Du var i hvertfall ikke i polen. Norge er et tibakestende
land forhold til Polen. Polen er jo bare BEST.

anonym
29.03.2008 15:38

Bra!
3
anbefalinger
Hæregud.. at det går ann. du må ha vært drita: / jeg er også halt polsk og ble megget skuffet over hva du skev her. tenk før du begyner å skrive.


07.07.2010 02:19

Bra!
3
anbefalinger
Hei alle sammen, DU MÅTTE HA VÆRT SÅ JÆÆVLI DRITA DA DU SKREV DET! hater at folk snakker dritt om Polen! Jeg er halvt Polsk og jeg elsker polen! Jeg greiier meg ikke uten polen, det er det beste landet som jeg har vært i! det er jo nesten som Bulgaria jo... Om du skal snakke sånn dritt om halvt hjemlandet mitt skal jeg få 2 sterke karer etter deg!

Til de som leser dette som er halvt polsk og halvt norsk, kan ikke dere kontakte meg på kamillakf@hotmail.com kamilla996@hotmail.com

Så kan vi prate litt ^^
jeg er ei jente

kotte
11.12.2006 21:29

Bra!
2
anbefalinger
jeg synes polen er et fint land pga den nydelige naturen,men polakkerne var ikke vennlig mot meg, nei tvert imot.....

a
07.05.2007 18:13

Bra!
2
anbefalinger
Håper virkelig ikke du leverte inn den her til læreren din, og hvis du gjorde det håper jeg han/hun kjefta deg huden full.

Maja
23.03.2012 13:22

Bra!
2
anbefalinger
Herregud. Skam deg, hvordan kan du skrive slikt om et land hvor folk kommer fra? Hvor frekk er man ikke da? Om noen hadde skrevet stygt om norge, hvordan hadde du reagert da? Jeg syntes at det er kjempe dårlig gjort av norske ungdommer som er så frekke mot Polske folk. Jeg er selv ikke polsk, men har to venner der i fra. Og de er kjempe hyggelige. Selv om en person røyker, betyr det ikke at alle gjør det. Skam deg! Polen er et fint sted, og butikkene er åpne hver dag. Til og med magasinene med masse fint i. Og om du sier at magasinene er stygge i Polen, hva er de norske da? Jeg tror neppe du har vært i et magasin i Polen. Det er 100 ganger så stort som Sandvika og mye finere. Merke klær er dessuten dyrere der. Så jeg tror ikke at Polen har alt mye billigere. SYntes det er kjempe dårlig gjort av deg, og de andre som kommenterer stygt her.

daf112
12.05.2011 13:52

Bra!
1
anbefalinger
co do hu?ja? kurwa gdzie spotkasz policjanta ze 210cm i jeszcze korwa 170 kilo 100% overdriver!!!!

Hope
16.12.2012 01:34

Bra!
1
anbefalinger
Kommunister i Norge håper å finne kommunisme i Polen. Den tiden er dessverre forbi. Siste kommunism staten er dessverre Norge og (delivs) Russland. Take it or leave it  Wink ;-\) Med dette menes propaganda i media (for USA), vinmonopol, skjultrøyk etc. Morsomt når det snakkes dritt om land som Polen som er så langt fremover med tanke på at Warsawa la i ruiner bare for noen få år tilbake  Wink ;-\) Så ska vi snakke om dritt om innvendrere når vi selv har gjort detsamme før oljen. Oljen tar slutt gutter og jenter  Wink ;-\) tenk på senere generasjoner som ska taes emot i andre land som får det bedre (det kommer til å skje, kun spørsmål om tid). Kriser kommer og går. Roma falt, Usa kommer til å falle. Kina blir neste stormakt, men de ogs kommer til å falle... nothing is forever  Wink ;-\)

Polką
13.08.2013 12:13

Bra!
1
anbefalinger
Du dømmer Polen etter en kort tur såvidt innenfor grensen?

Hm
11.11.2010 13:13

Bra!
0
anbefalinger
Til Polakk: de fleste butikkene i Polen er stengt søndager. Du som halvt polakk må da vite at polen er (på overflaten i det minste) et ganske så katolsk land. Spaserer du i byene på en søndag er det svært lite utenom serveringssteder, en eller annen "storkiosk" og kirkene som har åpent. Polen er dog et fantastisk land - søndagsåpne butikker eller ei...


29.01.2011 12:43

Bra!
0
anbefalinger
altså, polen er et katolsk land, og jeg er nig med ''hm''. Det er en del butikker som er åpne, men det er kun de store butikkene som er oppe 24/7, og du som skrev dette innlegget burde tenke på å legge opp livet as...


03.05.2011 15:07

Bra!
0
anbefalinger
Dere er noober som sender dårlige kommentarer.. få dere et liv a...


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.062 sec - 1 pageviews