Søk i stiler
 

Kristendommen og kjønnsdebatten


Kort om mannens og kvinnens stilling i kristendommen.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:16.04.2009
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kristendom
Verktøy:UtskriftKristendommen er den monoteistiske religion som utviklet seg fra jødedommen. Med monoteistiske mener jeg troen på en Gud. Kristendommen er en åpenbart religion, som påsto av alle kristne er ”Bibelen”, som er miks åpenbart gjennom Jødene og Kristne gjennom apostlene. Kjennetegn ved kristendommen er troen på Jesus, som en sønn av Gud. Flertall av kristne definerer Gud som ett vesen, men eksisterer i tre personer: Faderen, Den hellige Ånd og Sønnen. Mange mener at Jesus er Gud som ble til menneske for å veilede mennesker fra ondskap til ånd. I Bibelen står at Gud er faren til Jesus og Maria er moren, som betyr at Gud er en mann. Men noen forfattere mener at Gud omtales både mann og kvinne.

 

Forholdet mellom Gud, mann og kvinne:

Mange mener at Gud sendte Jesus for å vise mennesker den riktige vei, fordi Gud elsker mennesker som sine barn. Gud har skapt hele jorda for menneskene. I Mosebok 2- 8 leser vi åssen Gud plantet jord for mennesker med allslags dyr, fugler og planter. Gud ville skape noe, som kunne vise Guds bildet. Derfor lagte han mennesker Adam og Eva. Menneskene fikk stor ære fra Gud å råde over fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr som det kryr av på jorden. Gud skapte mennesket i sitt bilde, og i Guds bildet skapte han det. Gud overlatt alt til menneskene slik at de kunne herske på alt i jorda. Gud ville at Adam og Eva skal være forbildet til neste generasjon med å være sanne og god mennesker, slik at etterkommende kunne fødes det samme. Men de overlykkes ikke ved at de falt for slangens fristelser. Men Gud ga ikke opp ønsket sitt, og har jobbet siden første dag å oppnå idealet som er sanne forfedre og god mennesker.

 

Grunnen bak kunnskap tre om ondt og godt:

Mange har diskutert at hvorfor Gud som elsker mennesker har lagt kunnskaps tre om ondt og godt, slik at menneskene lett kan spise dem. Fordi han ville teste menneskene om de kommer til å adlyde Guds lyd. 

 

Kirkelige kjønnsdebatten:

Forholdet mellom mann og kvinne er gitt i og med skapelsen, det vil si at Gud skapte Adam og Eva samtidig for at de skulle videreføre menneskeligheten som en kvinne og en mann. Gud har skapt kvinne med mannens ribben, og det vil si at kvinnen er skapt for mannen. Gud ville at alle skal gifte seg, men noen gjør ikke det. Gud har gitt dette bud fordi en gang i livet, kontrollerer man ikke seksuelle livet sitt, og da gjør mann det uten ekteskapet, som er synd mot Guds sjette budet. I bibelen har Gud gitt særskilt både for mannen og kvinnen i ekteskap. Gud ber spesial til mannen at dere skal elske sine hustruer, og for dem forlater dere foreldrene og søsken, slik at dere holder fast til henne. Neon prestene råder menn at for å ha oppfylt deres bønner med å elske sine hustruer. Et dårlig og ukjærlig forhold til hustrue kan føre til at bønner ikke når opp til Gud.

 

Skillmisse er en separering mellom ektefelle på grunn av noe grunn, som kan være utroskap osv. Gud sier at skillmisse kommer ikke fra meg, men fienden min djevelen fører skillmiss. Gud ser på skillmiss som et brudd på hans sjette bud. Det som Gud har sagt i Bibelen om skillmissene er at de skal ikke gifte seg etter å ha hatt skillmiss så lenge den andre partner lever. En kvinne eller en mann kan leve fortsatt uten å gifte seg på nytt, eller hun kan forlike seg med mannen sin.

 

Homofile

I dag finnes det mange kristne, som har en annen synspunkt om ekteskapet. De mener at en mann kan godt gifte seg med en annen mann, hvis han har lyst til å gjøre dette. Men mange kirke og prestene er ekstrem mot dette. De mener at for Gud er dette synd og brudd på hans mann og kvinne skapning. Bibelen har mye å si om homofile. Homofil som beskriver seksuell følelser der en man opplever seksuell med en annen man istedenfor med en kvinne. For prestene er dette en synd og brudd på Guds sjette bud. Men mange andre moderne folk ser ikke noe galt ved homofile. På slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet oppsto homofile problemet som varte til 1972 i Norge. Homoseksuelle beregnet som kriminalisering mot barna, og de voksne også. Før 1972 var homofile på samme linje som jødene og hadde dødsstraff.  Men i 1993 kom ”partnerskapsloven” som ga homofilene parene anledning til å registrere sitt partnerskap. Kirken var veldig mot dette, men regjeringen hadde gitt fritt lov til homoseksualiteten.

 

Homofil og Bibelen:

”Gud skapte mennesker i sitt bilde, i Guds bildet skapte han det, til man og kvinne han dem” (1.Mos 1:27)

 

Den setning i bibelen forteller hvordan Gud vil ha videre menneskeligheten. Gud skapte en kvinne til en man, dette vil si at man og kvinne skal være ett både ved seksualitet og personlighet, og videreføres like menneskeligheten. Her beskriver Gud at sitt skaperverk med forskjellige kjønn og det definerer at homofil er synd mot Gud.

 

Eksempel:

Når en man har omgang med en annen man slik som en har omgang med en kvinne, har de begge gjort en avskylig handling. Noen kirker mener at straffen på homofil er død i følge Bibelen 3 Mosebok, men i nåtiden , er ikke mange folk mot dette..


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Anon
15.11.2012 20:47

Bra!
21
anbefalinger
Dine feil skriftlig ødelegger noe som kunne vært en bra temaoppgave.

Chris
28.04.2015 16:31

Bra!
20
anbefalinger
Syns du har veldig mange skrivefeil som vil trekke deg ned i vurdering. Ord som ''åssen'' er muntlige ord, dvs at man ikke bruker dem skriftlig. I en tekst er det mye bedre å skrive ''hvordan''. Du har en god del skrivefeil som du må gjøre noe med og det er også en del setninger som bør omformuleres.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.010 sec - 1 pageviews