Søk i stiler
 

Karakterer i skolen


Et kort leserinnlegg om karakterer i skolen, og hvordan det påvirker samfunnet.
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:12.03.2009
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Karakterer
Verktøy:Utskrift


Innholdet i skolen har forandret seg. Det er mye i media at norsk skole er dårlig, spesielt i matte, engelsk, språkfag og teorifag i forhold til en del andre land.

 

Det virker som om nesten hele samfunnet er blitt opptatt av penger og av resultater som kan måles. Det er mye lobbyvirksomhet rettet mot politikere og andre som bestemmer i skolen at det skal brukes mye mer tid på teorifag som for eksempel matte, og at det skal være mer prøver, og det nye er at de skal ha nasjonale prøver som sammenligner karakterer og resultater på forskjellige skoler. Før var det muligheter til å velge en del praktiske fag, men nå må du velge et språk. Andre i samfunnet mener at det er dumt at de fokuserer så på karakterer og teorifag og ikke ser på elevenes mange ulike egenskaper. De mener at det er viktig å lære å samarbeide og ta hensyn, og ikke mobbe og at de skal lære seg å tenke selv og finne ut av ting selv. I en klasse er det ofte en liten gruppe som får bare gode karakterer, og en liten gruppe som bare får dårlige karakterer, men nesten halve klassen ligger midt i mellom. Da kan det jo hende at de som får dårlige karakterer føler seg som tapere, og begynner å miste troen på seg selv. Men hvis det hadde vært mer praktiske fag så kunne elevene hatt det litt gøyere på skolen, og vist hva de er gode på!

 

Jeg syns det er litt dumt med karakterer i skolen. Jeg mener at lærerne skal se litt mer på evne til å samarbeide, og elevenes ulike egenskaper som de aldri kan få vist hvis vi bare skal fortsette å sitte inne i klasserommet å lære matte, engelsk og andre teorifag! Det vil jo bli kjedelig hvis vi skal ha mer teorifag, og det blir kjempe viktig med karakterer, men det kan jo ikke bare være gøy på skolen heller da!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Mads
09.12.2012 16:35

Bra!
6
anbefalinger
Helt enig med det du sier. Karaktersystemet er ille! De som kanskje får dårligere karakterer kan hende faktisk er smartere enn de med gode karakterer også, bare at de ikke gidder å gjøre lekser og smiske med læreren. Dessuten viser ikke karakterene noe om hvordan personen er å samarbeide med, og egenskapene til personen ...

Mange gode poeng du kommer med!  Smile :-\)

Margareth
10.09.2013 14:19

Bra!
6
anbefalinger
Skolen handler om å forberede seg på videre utdanning. Det er viktig å lære basiskunnskapene i matte, uansett hva du vil jobbe som. Det skal lønne seg å jobbe på skolen, og med lekser, så karakterer og prøveresultater er viktig. Hvis man får dårlige karakterer, betyr det at du har noe å jobbe med. Du blir ikke bedre ute i arbeidslivet hvis du lærer å sammarbeide på skolen og ikke gidder å lære deg viktige ting.
Teoretiske fag er viktige, ta karakterer på alvor hvis du ønsker å ha en god karriere!

kåre severin
27.09.2013 11:09

Bra!
1
anbefalinger
hvilke kilder ble brukt?


22.11.2016 09:32

Bra!
1
anbefalinger
idag skal georg bushofør ha busrdagselskapa... han invitere alle horane i norge .andreeså hans e veldetunmsn69


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews