Søk i stiler
 

Aleine under overflata


En stil om identitet.
Sjanger:EssayLastet opp:12.03.2009
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Identitet
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


- Det lurar meir under overflata, enn det du kan sjå med første augekast.

Flyter vi alle på ein overflate, basert på likegyldigheit? Eg, eg beveger meg gjennomsiktig til ein fase til ein ny. Eg er ikkje nokon, eg er bare til. Kvifor, det veit eg ikkje. Kanskje for å pinast, for det er slik det følast til tider. Kven er eg? Og kven er jenta i spegelbilete? Kven er jenta alle ser? Det skremmar meg. Det er ingen som ser meg, dei ser berre jenta i spegelbilete. Inga interesse i å sjå meg, det einaste dei vil sjå er jenta i spegelbilete. Ser dei godt inn i spegelbilete og lengre forbi så ser dei kanskje verkeleg kven eg er. Ein person med kjensler, hat, sorg, glede og det som lysar opp min dag, det som gjer meg til den eg er. Det er den eg er.

 

Eg veit ikkje kven eg er, men eg veit eg er fult opp med sterke og bestemte kjensler, som eg ikkje kan setja ord på. Ser du i auga mitt så kan du sjå sjela mi, den lyser. Kjensler som eg har stengt inne og gjømt for verda. Gjømt dei for å beskytta meg sjølv mot alt vondt. Dei vil ut, ut til verda for og visa kven eg eigentleg er. Men kva nytte vil det være til, vil dei andre sjå meg? Dersom dei ser den virkelege meg, vil dei respektere meg for den personen eg eigentleg er? Eg tør ikkje vise verda kven eg er, eg er redd, liv redd for og ikkje kunna klara og stå i mot verda sin måte å sjå på den virkelege meg. Vil dei sjå meg, vise sin interesse til å bli kjent med den sanne meg. Ender det med at eg stenger meg inne, graver meg ned igjen.

 

Eg har så mykje eg skulle sagt, så mange kjensler eg skulle vist. Eg er blitt ein ulykkeleg skapning, men eg lever og pustar. Har mine gleder. Eg har til tider skylt på ein person, eg seier at det må være hans skyld at eg er som eg er, mykje av dette er tilfelle, men noko er løgn. Det er min feil, mine drømmer, dei har eg sjølv knust. Å bruke ”han” i denne situasjonen er det beste. For å være ærlege så er det ”han” som har forma meg som person og menneske.

 

Forvirra, knust, hatefull, hevn full, einsam og etterlatt. Vil eg nokon gong få ein person som gjer meg lys i tunnelen min, vil eg klare og finne den eg er. Vil verden respektera meg for den eg er? Eg har rota meg bort og eg klare ikkje finna vegen tilbake. Det er for mange vegar og velja mellom. Eg er redd, redd for og ikkje finna vegen tilbake. Ingen ser det og ingen vil hjelpa meg. Ingen som kjenner meg, ingen som bryr seg. Fanga i ei verd som ikkje vil sjå under overflata.

 

I mengda av alle, kan eg kalla meg annleis. I håp om å finna svara eg leitar etter så er alt meiningslaust. Me kommuniserar utan ord, viser kjensler utan å meina det. Menneske har absolutt inga sjølvkontroll.

 

Menneske fordømmer og kritiser andre før dei kjennar personane. Me lagar oss eit bilete av personane som me ser, som ofte ikkje stemmar. Jenta i spegelbilete har blitt forhandsdømt, kritisert og svikta på ein måte som ingen skulle trenge å gå gjennom. Ingen vil kunne få hennar tilitt igjen, ho er øydelagt på eit vis som ingen vil kunne forstå. Knust innvendig og ingen veit, ingen veit det at ho er det, ingen veit sanninga om ho, og ingen som vil veta det.

 

Aleine under overflata.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Mohammed Al Ir is
02.11.2015 11:38

Bra!
19
anbefalinger
Ø

Allah
02.11.2015 11:48

Bra!
19
anbefalinger
Lika ågso velig tekst til Frederik! Ike enig med Maris.
Gra jobs josef

Fredrik
19.05.2009 13:35

Bra!
7
anbefalinger
Ærlig talt. Det der kan IKKE være en 6'er? Er jo usannsynlig mye skrivefeil der! Du burde i hvert fall kunne vite forskjellen på å/og, og holde deg unna orddelingsfeil!

Dubz
06.05.2009 11:35

Bra!
6
anbefalinger
Sjukt bra!! Eg vart virkeleg rørt !! Fengane, ekte!!!
Karakter: 6!!!!!

Marie
16.11.2009 19:45

Bra!
4
anbefalinger
Litt enig med Fredrik der. En del skrivefeil og grammatikk feil, i tillegg til at setningsoppbygningen skurret litt inni mellom. Dette gjorde teksten tyngre enn den i utgangspunktet behøvde å være. Men innholdet og budskapet i teksten drar den opp.

cecceomen
07.05.2009 10:36

Bra!
3
anbefalinger
en utrolig historie, litt tung å lese, men gripende....
ville nok gitt den en 5+ eller 6-  Smile :-\)

Bjarne
04.12.2012 20:01

Bra!
3
anbefalinger
Teksten var utrolig tung og lese, ville nok gitt stilen en 4-
Som nynorsk og bokmålærer er dette ikke en klar 6er eller 5er!!!!!!!

Shædi😁❤️❤️❤️❤️❤️❤️
02.11.2015 11:51

Bra!
1
anbefalinger
Eeeeeeehhhhhh! Eg like dennne test voldig brae!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews