Søk i stiler
 

Er det rart vi er nasjonalister?


Kåseri om ola normanns syn på verden
Sjanger:KåseriLastet opp:15.11.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Norge og utlandet
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det eneste jeg misunner svenskene for, er at de har gode naboer. Norge er verdens navle. Helt fra begynnelsen har vi vært det, da våre store, sterke, sunne, barske vikinger fra Norge, slåss som menn og en av dem, Leif Erikson fant til og med Amerika i år 1000. Men Norge, tro det eller ei, har hatt noen dårlig perioder også. Den første var da vi var under dansk herredømme. Danskene gav oss bort til svenskene. Men dette fant ikke Ola Normann seg i. Det norske folket brettet opp ermene, kjempet og slåss, og igjen var Norge ett fritt og selvstendig land. Nå til dags blir nasjonaldagen vår feiret med pomp og prakt. Folket kommer ut i gatene pyntet i nasjonalbunader og veiver med disse vakre, røde, hvite og blå flagg. Hornmusikken høres i hver en by og bygd, mens folket følger etter i lange rekker. Slike solskinnsdager ligger pengene løst i lommeboka. Vi dytter i oss godteri, pølser og mengder med iskrem, så det nesten kommer opp igjen sammen med magesyren.

 

Krigen kom og elendigheten likeså. Det var disse tyskerene igjen. De hadde klart og stelle i stand enda en verdenskrig i det 19. århundret. Ola Normann kjempet som guder mot Hitler og Satan, men som vi alle vet seirer alltid det gode. Hva gjorde svenskene under krigen?

 

”Dynamitt Harrys” fredspris blir årlig delt ut i Oslo, som et tegn på at vi er et fredfullt land som aldri har startet noen kriger. Se på vår kristne gladgutt fra Molde, herr Bondevik, og sammenlign han med f.eks. denne gamle russiske drukkenbolten. Er det rart vi har det så godt her i Norge? Vi er så fredfulle og pålitelige at politiet ikke trenger å bære våpen engang.

 

Salmonella kan være et stort problem, i det store utlandet. Men ikke i Norge nei. Her har vi det rene, gode, bakteriefrie kjøttet. Kanskje det er derfor det koster noen kroner mer? Så jeg skjønner ikke helt hvorfor nordmenn drar noen timer østover for å hamstre litt billig kjøtt m/ salmonella. Vi nordmenn er jo så stinne av gryn, et av verdens rikeste land. Vi pumper opp det sorte gull av Nordsjøen, som det fort blir penger ut av. Mye av disse pengene setter vi på bok, så jeg forhåpentligvis får salt på maten når jeg sitter på et gamlehjem med kølappen til himmelriket i hånda. Det skulle ikke være så stort problem og skaffe seg jobb her i Norge. For her til lands har vi den laveste arbeidsledigheten i hele verden!

 

Nylig ble Norge verdens beste håndballnasjon. Norge har aldri tapt en kamp for Brasil i fotball, vi ble kåret til verdens beste fotballnasjon av et stort fransk blad. Vi har den uslåelige langrennskongen Bjørn Dæhlie. Alpint gutta våre tar stadig med seg medaljer hjem. Verdens beste snowboard kjørere kommer fra Norge. Koss og de andre skøyte gutta gjorde en bragd under tidenes beste ol arrangementet. Mens vi snakker om Lillehammer ol …. Nei. Jeg har ikke ord for å beskrive dette arrangementet. Og slik kan jeg holde på og remse opp på ark etter ark etter ark…… Sist men ikke minst må jeg nevne norske oppfinnelser som revolusjonerte verden. Disse oppfinnelsene gjorde livet lettere og leve. Uten disse oppfinnelsene hadde verden antageligvis enda vært på steinalderstadiet. Du har sikkert skjønt hva jeg snakker om. Ostehøvelen og bindersen.

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

monings
25.08.2004 11:38

Bra!
2
anbefalinger
kjempebra....tatt oss på kornet der! fin ironi! må like det!

Konge
31.05.2005 20:44

Bra!
1
anbefalinger
Meget bra skrevet... Godt ikke alle vi nordmenn er like selvgo...  Wink ;-\)

dritt
10.01.2006 13:43

Bra!
0
anbefalinger
jæææææææææææææævlig dårlig ass

idne
28.04.2007 18:44

Bra!
0
anbefalinger
godt skrevet med fakta og det hele, men hvor er humoren??????


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews