Søk i stiler
 

Din framtid kan ligge i luften


Artikkel om flygeryrket.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:26.02.2009
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Karriere
Verktøy:Utskrift


Hele 60 % av verdens land benytter seg av pilotutdanning. Norge er et av dem. Vi har et godt samarbeid med USA når det gjelder utdannelsen. Blant annet NEAS, som er Norges eneste private pilotskole. De holder til i USA og Norge. Det norske forsvaret har også flyger linjer. Det er verdt å merke seg at landet vårt er sultne på å få nye piloter.

 

Har du drømmer om å oppnå en framtid med et godt yrke og høy lønn? Er du ung og usikker på hvilket yrke du er interessert i, så bør du prøve deg som pilot. Norge er et av landene med de beste flygerutdannings mulighetene. Ikke når det gjelder antallet flygerskoler, men når det gjelder utdanning.

 

Vi har forsvarets flygerskole og NEAS pilotskole. Forsvarets flygerutdanning er gratis. Studenten vil få dekket den økonomiske delen av forsvaret. Det negative med forsvarets flygerutdanning er at det kan oppstå lengre ventetid før søkeren blir plukket ut. Dersom søkeren lykkes med inntaket, må den gjennom opptakskrav. Opptakskravene går ut på studentens helse og syn.

 

NEAS er Norges eneste private pilotskole. Her er ventetiden kort for inntak av søkere. Denne utdanningen er svært dyr, og kan koste en stor formue.

 

Det blir stadig flere ny utdannede piloter. Disse har vært gjennom en hard, og ikke alt for lang utdanning. Studietiden er basert på krevende teori. Teorien kan vare i 120 timer, som er delt på 3 uker. Etter et år med teori kommer eksamen. For å bestå eksamen, må du ha bestått alle fagene fra teoristudiene. Eksamen avholdes i Norge, vanligvis i Det Norske Luftfartstilsynets lokaler. PS: Flygerutdanningen kan være hard og krevende, så ikke forvent mye fritid og festing.

 

Hvis studenten lykkes med eksamen, skal den videre til USA. Nå starter det neste steget av utdanningen. Man begynner med flysertifikatet og flytimer. På denne måten fortsetter utdanningen, dersom studenten har nådd dette steget vil det ta noen få år før den står ferdig som pilot.

 

Per i dag blir mange studenter ferdige med deres flygerutdannelse. Mange av dem har holdt på i flere år, og nå er det på tide å søke jobb. Danske og skandinaviske flyselvskaper ansetter stadig norske piloter. Piloten må beherske språket flyselskapet er ifra.

 

Hvorfor bli pilot? Er du på jakt etter en spennende framtid med høy lønn, bra jobb og mye tid i luften? Da er det perfekte yrket pilot. En pilot må gjennom en hard og krevende utdanning, men utdanningen er begrenset og kan vare fra noen få år og opp til flere. Du vil gjøre et valg du aldri kommer til å angre på.

 

I dag er trolig alle verdens piloter fornøyd med yrket de har valgt. Hvis du vil bli som en av dem er det bare å sette i gang.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

anonym
12.03.2009 16:40

Bra!
0
anbefalinger
god stil, hvilken karakter fikk du?


09.04.2010 14:32

Bra!
0
anbefalinger
halla!!!! du vet jo ikke hva du skriver om en gang, ynskjyld meg men fikk du stryk på det du skrev elelr? kanske det er en grunn for at jeg ikke leste den Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\(-  Sad :-\( Surprised :-o Surprised :-o Surprised :-o Surprised :-o Surprised :-o Surprised :-o Surprised :-o Surprised :-o Surprised :-o Surprised :-o Surprised :-o Surprised :-o Surprised :-o Surprised :-o Surprised :-o Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\(:- ( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\(-  Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\(Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\(-  Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\( Sad :-\(;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;

Marius
13.04.2010 20:32

Bra!
0
anbefalinger
Hmm... Dette var litt skuffende synes jeg. Har selv skrevet stil om nøyaktig det samme til beste karakter, og bærer på en flygerdrøm selv. Har derfor satt meg veldig godt inn i dette. Slik du framstiller forsvaret høres det ut som hvem som helst kan komme inn og at det er som alle andre jobber. Det er derimot helt sinnsykt strenge opptakskrav, og jeg kan love deg at det er ikke bare syn og hørsel som testes. Det at NEAR er Norges eneste private flyskole er tull(NEAR er forresten konkurs nå). Di binder deg til forsvaret i tolv år ved en slik utdannelse. Utdannelsen dekkes naturligvis av forsvaret, inkludert at du får lønn. Dersom du er flyinterressert, vil jeg anbefale deg å besøke pilotforum.no. Der er det flere aktive piloter, og de vat hva de snakker om. For Guds skyld, skal ikke rakke ned på noen, og jeg synes introen din var svært bra Smile :-\)

Hvilken klasse går du i? Jeg er selv elev i 10. klasse, og tror for å være ærlig ikke at denne ville stått til mer enn en treer(etter 10 klassekrav)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews