Søk i stiler
 

Skoleuniform eller ikke?


I enkelte land har skoleelever egen skoleuniform. Bør vi ha dette i Norge også?
Sjanger:ArtikkelLastet opp:25.02.2009
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Skolepolitikk


Det har flere ganger vært debatt om det skal innføres skoleuniform i Norge, men det har aldri kommet så langt at det har blitt innført. Jeg synes alle skoler i Norge burde innføre skoleuniformer grunnet det bilr mye mindre mobbing på skolene, når det gjelder mobbing av klær, å det blir også mye billigere for hver enkelt, hvis de slipper å kjøpe de nyeste og dyreste klærne som er på moten, noe som er et «must» for enkelte elever, å vise frem klærne på skolen.

 

Mobbing.

Hver dag, på nesten hver skole blir flere elever mobbet på grunn av klærne de går i, som kan skyldes enten økonomien, eller at de rett å slett ikke vil gå i de dyreste klærne. Hvis vi hadde fått innført skoleuniform hadde vi ikke hatt dette problemet, da hadde ikke elevene blitt mobbet for hvilke klær de har på seg på skolen. Som regel når man bestiller skoleuniformer så kan man kjøpe forskjellige som er ganske like, men det er forskjeller, sånn at ikke alle går i nøyaktig det samme, noe som kan gå litt over grensen, at alle går i det samme.

 

Økonimien.

De fleste foreldre kan vel sette seg i den situasjonen at man har dårlig råd, ikke råd til disse dyre merkeklærne de «rikere» går med, og du vet at barnet ditt blir mobbet opp til flere dager i uka, men allikevel kan man ikke gjøre noe med det, for man har rett og slett ikke råd til å kjøpe nye klær hver uke. Da er jo skoleuniformen en god løsning på dette problemet. Hvis man får utdelt skoleuniformer på skolen, til halv pris eller noe, som er normalt i andre land, blir det mye billigere for foreldrene.

Fins det negativt?

 

Derfor mener jeg at det skal innføres skoleuniformer.Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no