Søk i stiler
 

Skoleuniform eller ikke?


I enkelte land har skoleelever egen skoleuniform. Bør vi ha dette i Norge også?
Sjanger:ArtikkelLastet opp:25.02.2009
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Skolepolitikk
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det har flere ganger vært debatt om det skal innføres skoleuniform i Norge, men det har aldri kommet så langt at det har blitt innført. Jeg synes alle skoler i Norge burde innføre skoleuniformer grunnet det bilr mye mindre mobbing på skolene, når det gjelder mobbing av klær, å det blir også mye billigere for hver enkelt, hvis de slipper å kjøpe de nyeste og dyreste klærne som er på moten, noe som er et «must» for enkelte elever, å vise frem klærne på skolen.

 

Mobbing.

Hver dag, på nesten hver skole blir flere elever mobbet på grunn av klærne de går i, som kan skyldes enten økonomien, eller at de rett å slett ikke vil gå i de dyreste klærne. Hvis vi hadde fått innført skoleuniform hadde vi ikke hatt dette problemet, da hadde ikke elevene blitt mobbet for hvilke klær de har på seg på skolen. Som regel når man bestiller skoleuniformer så kan man kjøpe forskjellige som er ganske like, men det er forskjeller, sånn at ikke alle går i nøyaktig det samme, noe som kan gå litt over grensen, at alle går i det samme.

 

Økonimien.

De fleste foreldre kan vel sette seg i den situasjonen at man har dårlig råd, ikke råd til disse dyre merkeklærne de «rikere» går med, og du vet at barnet ditt blir mobbet opp til flere dager i uka, men allikevel kan man ikke gjøre noe med det, for man har rett og slett ikke råd til å kjøpe nye klær hver uke. Da er jo skoleuniformen en god løsning på dette problemet. Hvis man får utdelt skoleuniformer på skolen, til halv pris eller noe, som er normalt i andre land, blir det mye billigere for foreldrene.

Fins det negativt?

 

Derfor mener jeg at det skal innføres skoleuniformer.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

anonym
05.05.2012 23:31

Bra!
17
anbefalinger
dette er det dummeste jeg har hørt!! folk måå få lov til å gå med det de vil! og til dem som mobber burde få strenge straff!!! jeg er i mot skoleuniform!!!!!!!

anonyma
26.01.2014 21:14

Bra!
16
anbefalinger
srry men, skole uniform vil ikke hindre mobbing, fordi folk kan fortsatt bli mobbet for hvordan de ser ut i uniformene sine. tenk på det hvis jenter går med shirt ( noen sånt om sommeren) og tenk på de som ikke er fornøyd med kroppene sin hva skal de gjøre? skulke skolen hele sommeren?

camilla
25.03.2010 15:30

Bra!
15
anbefalinger
Jeg sitter nå og skriver en artikkel om akkurat det samme! syns du kunne fått med litt mer om hva befolkningen generelt synes om dette, få med at det er både for og mot på saken osv. men ganske bra  Wink ;-\)

Anonymos
17.09.2013 09:57

Bra!
15
anbefalinger
Men tenk nå på, at man må bruke en formue uansett. Det kommer nye uniformer hele tiden, og de er dyre, så vanligvis bruker foreldrene årlig en formue på skoleuniformer  Wink ;-\) Dessuten, er det påbudt å gå med de nyeste uniformene, hvis man går med en gammel en, blir man mobbet for det og! Skoleuniform letter ikke på økonomien og heller ikke på motepress  Wink ;-\)


11.09.2013 17:53

Bra!
9
anbefalinger
Jeg er i mot skoleuniform! Folk må da få lov å gå i sin egen stil vis de ønsker det, dessuten er skoleuniform så himla dyrt.
Skoleuniform hindrer jo ikke mobbing helt da. Mobberene kan jo mobbe andre på fritiden eller etter skolen. Så skoleuniform, nei. Ikke noe som skal innføres i Norge!

mordi
18.09.2013 12:20

Bra!
9
anbefalinger
jeg er for skole uniform. tenk på alle som blir mobba for klestilen sin. hvis alle hadde vært likt kledd så hadde man ikke blit mobbet pga. klærene.!


25.03.2015 10:31

Bra!
7
anbefalinger
jeg synest det er bra å bruke skoleuniform i norge

Anonym69
28.02.2017 12:38

Bra!
6
anbefalinger
Jeg synses det er feil å tving barn til å gå med skoleuniformer og om de blir mobbet må man bare fikse dette på en annen måte en skoleuniform for det vil ikke fikse alt.

jan thomas
12.02.2020 10:05

Bra!
2
anbefalinger
dette er gayt


12.02.2020 10:06

Bra!
1
anbefalinger
Dette var inspirerene, men dette virker lit gay for min smak

Anonym
02.12.2019 09:08

Bra!
0
anbefalinger
Det er både bra og ikke med skoleuniform fordi det finnes andre måter å mobbe på som for eksempel utseende eller formen på kroppen det kan være like dyrt eller dyrere med skoleuniform for mange så det er kanskje best at det blir fikset på en anen måte.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews