Søk i stiler
 

Hva er egentlig skjønnheit?


Fikk i oppgave å skrive debattartikkel på nynorsk. Jeg klarer virkelig ikke nynorsk, og håper på hjelp (?)
Sjanger:ArtikkelLastet opp:18.02.2009
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Utseende
Verktøy:Utskrift


Mange jenter brukar fleire lag med sminke, dei kjøpar hairxtantion og gjør alt dei kan for å se lik ut som jentene på første sia av blandene. Ein del er faktisk så misnøgde med brystar,mage, lår osv. at dei betaler mykje for plastisk kirug.

 

Da lurer eg på om det er å se mest lik ut som ein Barbiedukke som blei laga for 50 år sia, om det er å ha flest muleg lag med sminke i fjeset eller om det er personlegdommen som er det viktigste og mest attraktive?

 

Eg trur skjønnheit og sjølvtillit er eit stor dilemma hos jenter. Det syntes er er utruleg trist. Det mener eg fordi at aller er skap slik dei er. Dei fleste gutar seier jo at dei likar best jenter som ser naturleg ut, men ser vi jenter ut til å bry oss om kva dei seier?

 

Eg liker virkelig ikkje utviklinga i samfunnet vårt når det gjelder utsjåande. Vi brukar alt for mykje pengar på å fikse utsjåande vårt. Butikkar reklamerer for alle slags mulege skjønnheitsprodukter, og du har sikkert møtt på overskriftar som «skjønnheit kjøpar du hos oss» eller liknene.

 

Da kjem vi innpå kjøpepress og lureri. Vi trur at hvis vi kjøpar den nye mascaraen til L'oreal med 5-gangar volum så får vi så utruleg lange øyenvippar!! Men helt seriøst, trur du det er nokken forskjell fra dei andre mascaraene? Trur du at dei har putta i eit mystisk middel som gjer at vippene forlengar seg mer med denne mascaraen enn med dei flere hundre andre typene mascara? Det trur ikkje eg!! Eg er sikker på at det bare er lureri. Det er reklame og tull for at vi skal kjøpe det, og det verste er at det virker jo. Vi kjøpar det jo.

 

Det eg ser som det største problemet er at vi vil sjå lik ut som alle dei andre. Vi vil ikkje skille oss ut. Vi vil ha langt og silkemjukt hår som barbiedukka, vil vil ha store puppar som Barbie, og vil vil ha den perfekte kroppen som Barbie. Men hvis Barbie er så utruleg perfekt, kvifor kan hun ikkje da stå på sine egne bein og kvifor må vi kjøpa venner til hun?


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

groffse
19.03.2009 16:36

Bra!
1
anbefalinger
Jeg kommer fra Heddal, der snakker man REINT nynorsk. Men det var for 20 år siden, nå sier alle kjøkken sj-lyd. Les i bøker og spør professorer så skal du nok klare det ; )

Maiken
02.11.2009 17:56

Bra!
1
anbefalinger
Er den delen av det norske folk som snakkar bokmål verkeleg så dårlege i nynorsk? Eg forstår at det kan vera vanskeleg då nynorsk har ein annan setningsoppbygnad enn bokmål, men det er då ikkje så vanskeleg vel? Dykk får byrja å lese bøker på nynorsk, er morosamt det!

meg
05.06.2011 12:46

Bra!
1
anbefalinger
Viss eg var deg ville eg ha gjort språket så likt som bokmål som mogleg. Du treng for eksempel ikkje å skrive "nokken". Dei godtek faktisk "noen" også nå  Wink ;-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews