Søk i stiler
 

Ragnarokk


En slags vikingfortelling.

Sjanger:FortellingLastet opp:03.02.2009
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Drap
Sagaer og sagn
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


1. Sannheten

Jeg, gikk en koselig tur i skogen med mitt sverd som ble kalt Mjøse… Hun var mitt, og bare mitt, ikke en gang konene kunne sammenliknes med Mjøse. Så, da jeg gikk så møtte jeg på en liten gammel mann, som spurte om han kunne få se på det sverdet, siden det var så fint. Jeg lot han gjøre det da, i det begynte jeg å høre han le. ”Nå Reginfred Wartooth, du gikk på den”… Jeg skjønte først da hvem det var da jeg hørte stemmen hans, jeg begynte å løpe for livet mitt. Det var Midgardsormen som hadde forvandlet seg til en gammel mann. Jeg løp og løp til jeg endelig kom til leieren, der lå det døde vikinger flere steder. Jeg ser meg tilbake, og ser den gammle mannen gå innover mot skogen igjen.

 

Noen dager seinere gikk jeg tilbake til en annen leir, og sa dette videre. Men disse trudde meg ikke, siden de mente Midgardsormen ikke kunne forvandle seg til mennesker. Det måtte være Hel som hadde sent en av de døde etter meg. Jeg trudde ikke helt på det, men jeg lot det bare ligge. Jeg var ganske trøtt så jeg kunne bare ha drømt det. Så gikk jeg hjem og begynte å tenke på hvorfor de folka på leieren var døde da?

 

2. Lydene

Jeg gikk å la meg, men begynte å høre lyder med en gang. Jeg så etter sverdet mitt, men kom på at det var borte! ”Hva skal jeg gjøre nå?”… ”NEI! Jeg må ta meg sammen, jeg er en viking!”. Jeg la meg lenger inn i bygningen, for å kunne se hvem det var men dem eller den kunne ikke se meg. Det var et klokt valg. Jeg begynte nesten å småle og tenkte på hvor smart jeg var. Og hørte det kom inn i huset, og det var ikke en liten jente som solgte øl. Det var et blodtørstig dyr av noe slag, hadde aldri sett det før. Jeg måtte tenkte tilbake til da jeg gikk på skolen, og lærte om fremmede dyr. Det liknet på et monster. Det var halvt menneske og halvt skjellet. Det var mest sansynelig en dame godt over 30. Kanskje det var Hel som ville drepe meg. ”Men som Høvding av den gamle leieren hun ødela, skal jeg ikke tape! Hun skal blø!”. I det jeg løper og titter nærmere, ser jeg det bare er en vanlig vaske bjørn. Stor vaskebjørn. Jeg følte meg teit, men jeg gadd ikke å bry meg. Sånn som den var, tok jeg tak i hode til den og rev den fra kroppen og heiv den gjennom vinduet. Jeg gikk, ut for å ta av huden til vaske bjørnen for og lage en hatt, og et trofé til veggen.

 

3. Stedet

Jeg gikk en tur i nabo landsbyen, så møtte jeg på en ung, fin sprek dame, hun var jammen meg noe å skryte av. Jeg spurte henne om diverse ting, og fant ut at henne var noe for meg. Hun tenkte sikkert det samme. Så ble det sent og jeg tenkte jeg måtte gå hjem og passe på hus dyra. Og dermed gikk hjemover.

 

Dagen etter på møtte jeg på henne igjen, og tenkte jeg kunne bli med meg hjem. Hun kunne det da, så gikk vi hjem, mens hun kommenterte di flotte musklene mine! Dem var ekte stål, ingen ting kunne bryte gjennom dem. Da vi kom hjem kunne ikke hun bli så lenge, siden hun hadde lovet å hjelpe den syke bestemoren sin. Og jeg tenkte det er vel greit å la henne være her. Så vi hentet henne etter en stund. På kvelden da, så merket jeg hun var borte fra der hun lå og sov. Jeg gikk for og tite inne hos sin bestemor, men hun var heller ikke der. Jeg begynte å lure hvor de var, men jeg ville hevne meg hvis dem var døde! Jeg gikk videre og plutselig, så jeg hun, snakke med et monster som var likt den gangen, men … det var jo en vaskebjørn. Jeg begynte å tenke på det, det monsteret kan sikkert bytte seg med ting og havne der den tingen egentlig var. Men nå så jeg det helt klart. Det var et monster… Jeg gikk inn igjen for å se om det var et sverd her. Jeg så plutselig Mjøse og ble glad. Jeg tar tak i sverdet, løper ut, og i det sekundet fikk jeg et sverd i ryggen...


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


30.01.2017 10:53

Bra!
1
anbefalinger
WTF Richard!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews