Søk i stiler
 

Farget fremtid?


En fagartikkel om valget i USA.

Skrevet i 9. klasse.

Sjanger:ArtikkelLastet opp:03.02.2009
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:USA
Valg
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


20. januar skjer det,

George W. Bush overleverer

makten til Barack Obama.

Folket har talt, men

hvilken farge

vil fremtiden ha?

 

5. november

Klokka 05.00 natt til tirsdag var det klart: Barack Obama ble USAs første svarte president. Tidligere på natten tapte McCain statene Pennsylvannia og Ohio, og da var håpet over for McCain. Taktikken til Obama var å vinne folket gjennom forandring, ”Change”, og være tro mot dette gjennom hele valgkampen. McCain forandret taktikk flere ganger gjennom valgkampen. Obama lyktes men det gjorde ikke McCain.

 

Hvorfor valgte Amerika Obama?

Den økonomiske krisen ble den største av alle sakene i den amerikanske valgkampen, men Barack Obama har også lovet å forandre helsevesenet og gjennomføre en ny skolereform. For den fargede befolkningen representerer Barack Obama  håp og ikke minst stolthet, men vil fremtiden få en annen farge? Barack Obama har gjennom valgkampen uttalt at: ”Det finnes ikke et sort Amerika, ikke et hvitt Amerika og ikke et gult Amerika, men det er ett Amerika”. Han ønsker å være en president for alle.

 

Hvilken farge får fremtiden? I ett Amerika er det plass til alle farger, som i et stort fargeskrin der alle fargene er like viktige. Lykkes Barack Obama med dette, så har han fått det til…

 

 

Kilder:

www.wikipedia.org

www.ABCnyheter.no

www.tv2.no


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Anonym
06.04.2011 19:13

Bra!
1
anbefalinger
Likte artikkelen veldig godt, men synes den kunne vært mye lengre..


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews