Søk i stiler
 

Er endringen i miljøet menneskeskapt?


En artikkel skrevet etter tre avsnittsmetoden.

Karakter: 4- (VG1)

Sjanger:ArtikkelLastet opp:28.01.2009
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Klimaendringer
Naturkatastrofer
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Er endringen i miljøet menneskeskapt? «I Det siste tiåret har det vært rundt 60 prosent flere naturkatastrofer enn i tiårene før. I 2005 omkom 100.000 mennesker i naturkatastrofer.» melder VG nett. Er disse naturkatastrofene menneskeskapt eller er de naturlige svingninger?

 

I følge FRPs partiprogram har det alltid vært svingninger i Naturen. I FRPs partiprogram kommer det frem at FRP er overbevist om at forskningen FNs klimapolitikk baserer seg på er ufullstendig og at den enda ikke kan forklare tidligere svingningene i naturen. De skriver også at mennesker bare står for ca 3% av de globale CO2 -utslippene og at det ikke er sikkert at dette har noe og si for natursvingningene.

 

Talskvinnen for Miljøpartiet De Grønne Hanne E. Marcussen stiller ikke spørsmålstegn til forskningen i artikkelen hun skrev i klassekampen 13. september i år, i artikkelen gir hun helt klart uttrykk for at hun mener klimaproblemet er menneskeskapte. Marcussen skriver videre at det ikke er vanlige mennesker som har et overdrevet høyt CO2 -utslipp,men at store oljeselskapene, som StatoilHydro, er de største miljøsynderne. De står faktisk for 72% av utslippene.

 

USAs tidligere visepresident og fredsprisvinner Al Gore mener at klimaproblemet er menneskeskapte. Han har lagd filmen «En Ubehagelig sannhet» og skrevet boka med samme navn. Der forteller han at menneskene visste allerede i 1896 at utslipp av CO2  skaper store endringer i miljøet. Skal vi tro den svenske kjemikeren, Svante Arrhenius, er det flere tiår siden verdens ledende vitenskapsmenn kom fram til at verden trenger en stor endring i Klimapolitikken.

 

Det er fortsatt store uenigheter om miljøendringene i verden er menneskeskapte eller ikke. Et av Norges største partier setter spørsmålstegn ved FNs klimapolitikk, talskvinne for miljøpartiet utgangspunkt og vitenskapsmennenes forskning. De mener fortsatt at vi ikke kan vite at naturkatastrofene har en sammenheng med utslippene av CO2.

 

 

Kilder:

Fremskritts partiets partiprogram:

www.frp.no

Hanne E. Marcussen talskvinne for Miljøpartiet De Grønne:

Meninger siden i Klassekampen 13.sep 2008

VG nett artikkel:

13.12.2007 kl. 07:47

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/klimatrusselen/artikkel.php?artid=190000

Klim og fred: 3. desember 2007  Red.: Ivar Windheim

www.nupi.no/content/download/2684/49806/file/hhd08_12fredsprisen.pdf


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

krølle
19.02.2009 22:54

Bra!
6
anbefalinger
Hei.
Det du gjør bra i denne artikkelen er at du finner de ulike meningen om temaet og setter de opp mot hverandre. Det er det som er defenisjonen på drøfting, og som er især viktig i alle artikler. Så fortsett med det i dine kommende stiler.

Du opplyser at stilen fikk karakteren 4-. Og det er det helt klare grunner for, men de er lette å fikse. Det første jeg legger merke til er at du så og si mangler en innlednig. En innledning skal introdusere leseren med saken, gi generell informasjon og fenge leseren. Du begynner rett på med knall hard rede for stil, et tips er å bruke et par linjer til introduksjon. Eksempelvis slik:

"Den kalde krigen er ferdig, berlin muren har falt og Hitler har blitt nedkjempet. De store krigene med blodige tap på hver side er ferdig, kanskje for godt. Men skal vi tro forskerne er miljøet et mye større faremoment en noen annen krig verden har sett. ifølge VG nett har det det siste tiåret vært rundt 60 prosent flere naturkatastrofer enn i tiårene før og i 2005 omkom 100.000 mennesker i naturkatastrofer. Men det er ikke alle som mener naturkatastrofene er menneskeskapte. I denne artikkelene skal vi ta utgangspunkt i argumentene på hver side.”

Dette er en innledning raskt satt sammen, så den er på ingen måte feilfri. Men den gir deg en liten pekepinne på hvordan en innledning nesten har et novelleaktig preg over seg. Etter den kan du peise på med en knall hard drøfting.

Videre så trenger du å utvikle et drøftevokabular. Gode eksempler er: På den ene siden har vi forskerne som sier..., på den andre siden står Frp som viser til...
OSV.

TJA. Nå er jeg trøtt og tar kvelden. Du har fått nok verktøy nå til å heve stilen opp på 5'er tallet.
Lykke til
22.02.2009 00:03

Bra!
2
anbefalinger
Tusen takk for at du tok deg tid til å komentere artikkelen min. Det med innledningen har jeg faktisk aldrig tenkt på. Et godt tips jeg kommer til å ha i bakhode når jeg skriver.
Tusen takk for konstruktiv kretikk.


26.04.2016 13:13

Bra!
1
anbefalinger
Bra innlegg😄😄


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews