Søk i stiler
 

Frank Stella


En oppgave som var gitt i kunst & håndtverk.

Karakter: 4

Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:28.01.2009
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kunst
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Frank Stella var født 12. mai 1936. Er en amerikansk maler og fargelager. Han er en signifikant figur i minimalism, plakatmaler abstraksjon, mønstre og offsetlitografi.

 

Han var født i Malden, Massachusetts. Etter overværing videregående skole på Phillips Akademi i Andover, Massachusetts, og han fortsatte til Princeton Universitet, hvor malte han, influert ved den abstrakte ekspresjonismen av Jackson Pollock og Franz Kline. Tidlige visitter etter New York kunstgallerier ville seg vise til å være en innflytelse på hans kunstneriske utvikling. Stella flyttet etter New York i 1958 etter hans avgangseksamen. Han er en de meste godt ansette etterkrigs amerikanske malerne som stille arbeider i dag. Åpenhjertig Stella har seg gjunoppfunnet i fortløpende kropper av arbeidet over kursen av hans fem tiår karriere.

 

På å flytte etter New York By reagerte han mot den uttrykksfulle bruken av malingen ved de meste malerne av den abstrakte expressionist bevegelsen, istedenfor å finne seg tegnet mot det «smigrer» overflater av Barnetts Newmans arbeid og «målene» maleriene av Jasper Johns. Han begynte til å produsere arbeider som understreket bilde som objekt, heller enn bildet som en representasjon av noe, er det noe i den fysiske verdenen, eller noe i kunstnerens følelsesmessige verden. Stella giftet seg med Barbara Rose, sen en velkjent kunstkritiker, i 1961. Omkring denne gangen han sa at et bilde var «en flat overflate med maling på - ingenting mer». Dette var en avreise fra teknikken til å skape en å male ved lage først en skisse. Mange av arbeidene blir skapt av enkelt å bruke stien av børsten slaget, bruke meget ofte felles husmaling.

 

Han liker veldig å male om geometriske former som ”keiser av India”, der har han brukt en del geometriske former. Stort sett er galleriene hans har en geometrisk betydning. I ”keiser av India” har fått en 2D tegning til å se ut som en 3D tegning.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews