Søk i stiler
 

"Honningfellen" av Unni Lindell


Bokreferat av "Honningfellen" av Unni Lindell.
Sjanger:ReferatLastet opp:18.01.2009
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Honningfellen
Verktøy:UtskriftHonningfellen er skrevet av Unni Lindell i 2007. Dette er en kriminalroman. Den handler om politibetjent Cato Isaksens som skal etterforske en typisk hit-and-run, en ung, polsk jente, Elena, blir kjørt ned og drept. I tillegg har lille Patrik Øyen på 7 år forsvunnet 1 uke tidligere.

 

Cato Iskaksen har akkurat kommet tilbake fra permisjon etter hans egen sønn ble kidnappet og funnet igjen. Når han kommer tilbake har hans vikar ansatt en ny etterforsker, Marian. Cato Iskaksen har store problemer med å tilpasse seg hennes stil og lar dette gå utover etterforskningen.

 

De begynner med å avhøre og etterforske kjæresten til Elena. Det er Wiggo Nyman. Samtidig prøver de å finne ut noe nytt om hvor Patrik Øyen kan befinne seg. Wiggo Nyman jobber i et isbil selskap. Den siste som observerte Patrik Øyen var nemlig isbilmann Wiggo Nyman. Det er først der at de to sakene får en liten sammenheng. Under etterforskningen drar Cato og Marian til Polen får og levere liket av Elena og delta i begravelsen i Polen.

 

Vera Mattson er Patrik Øyens nabo og var en av de aller siste som observerte han i sin egen hage før ha forsvant. Cato mente at hun kunne ha noe med hans forsvinning og gjør, mest av alt fordi hun nekter å prate med politiet. Henning Nyman er Wiggo sin bror. Han viser seg etter hvert å ha en sammenheng inn i det hele ettersom at han ikke likte at Elena var kjæresten til Wiggo. Louise og Ina er to venninner av Patrik Øyen. De er også naboene hans og var også blant de siste som observerte han før han ble meldt savnet.

 

Etterforskningen står fast og politiet kommer ikke så mye lenger på vei. De strever hele tiden fram og tilbake over de samme personene og avhørene. Bilen som kjørte på Elena viser seg å være en rød Ford eller en rød Mazda. Ingen av deres mistenkte eier en rød bil i det hele tatt. Cato Isaksen kan fortsatt ikke kommer over Vera Mattson. Han mener hun har noe med saken og gjør og når han etterforsker henne nærmere finner han ut at mannen hennes også er meldt savnet. De tar i tillegg inn Wiggo Nyman til ekstra avhør. Der forteller han at han har fått et brev av ”to havfruer”. Wiggo selv mener brevene er fra Louise og Ina, ettersom at de har sendt han tekstmeldinger og ringt han på mobilen hans.

 

Louise og Ina er akkurat på denne tiden på klassetur, men det politiet ikke vet er at de befinner seg i bilen til Henning Nyman. Han har tatt de med til et sted inne i skogen hvor en gammel mann brukte å bo. I hans garasje står der en rød Ford. Marian og Cato er i dette øyeblikk med Vera Mattson for å snakke med henne en gang til. Marian har i tillegg funnet ut at Vera Mattson lider av en sykdom som gjør henne ”gal”.

 

Under besøket klarer Marian å komme seg unna, for å sjekke ut kjelleren. Dere nede finner hun 3 døde hunder som alle er drept i en tønne. Alle hundene er hunder som er savnet i nabolaget de siste 3 mnd. Når hun etter hvert kommer opp igjen, ser hun hunden sin Birka stå ute og ule. Siden Vera Mattson ikke liker hunder, sniker hun seg ut for å roe henne. Bak noen trær ser Marian at der er noen bikuber. Hun nærmer seg dem og kan se at det ikke har vært bier der på en lang tid. Birka begynner å snuse rundt bikubene og Marian slår i det neste sekund av lokket på den ene. Nede i den ser hun sekken som ble beskrevet på Patrik Øyens rygg før han forsvant. Kor tid etter finner Vera Mattson ut at det er en hund der ute og hun blir rasende. Hun springer ut og slår etter hunden og Marian som holder Birka.

 

Etter og fått avledet det hele tar Cato med seg Vera inn til avhør, mens Birka og Marian blir sendt på veterinæren og legevakten. Der forteller Vera alt om hva som har skjedd. I mens blir det satt ut en alarm fordi det nå er oppdaget at Louise og Ina ikke er tilstede på klasserturen. Vera Mattson forteller om hvor sterkt hat hun har til guttene i nabolaget, og da spesielt Patrik. Han innrømmer å tatt liv av Patrik, men hun vet ikke hvor han befinner seg. Hun sier det viktigste er og gjør det så enkelt at ikke en gang politiet ser det. Videre forteller hun at etter hun slo Patrik til døde, tok hun av ham sekken og la han bak isbilen som stod parkert litt lenger borte. Etterpå ropte hun isbilen bort til seg slik at han rygget bakover for å kunne komme bort til henne og da kjørte over gutten. Isbil sjåføren var nemlig Wiggo Nyman.

 

Avhøret fortsetter da med Wiggo for å finne ut om denne historien kan stemme. Da bryter Wiggo sammen og forteller om hvordan han da fikk panikk og puttet Patrik bak i bilen. Han hadde senere på dagen byttet bil til den rød Forden som stod parkert med naboen deres i hans garasje. Han lå for tiden på sykehus med kreft og kom til å bli der en stund. Når Wiggo kjørte rundt for å finne ut hva han skulle gjør, klarte han å kjøre på sin kjæreste i det hun var på vei ut i fra hvor hun jobbet. Med et lik i bagasjerommet, kunne ikke Wiggo stoppe og ringe politiet. Han kjørte derfor videre for å finne en plass og gjør av Patrik. Når han da skal sette veke bilen, begraver han Patrik rundt 500 meter i fra huset til den gamle naboen hans. Der har han lagt i over 2 uker. Når Wiggo skal vise etterforskerne stedet han har gravlagt Patrik, kan de se en person inne i huset til den gamle naboen. Etter å ha brutt seg inn der finner de tilslutt Louise og Ina sammen med Henning Nyman.

 

Tilbake på stasjonen forteller Vera Mattson om hvordan hun skrev brevet fra de ”to havfruene” og hvordan hun hadde tatt liv av både Louise og Ina sine hunder. Det blir startet en etterforskning på tomten til Vera Mattson. Bak bikubene finner de et lik som er minst 5 år gammelt. Det viser deg å være Vera sin gamle ektemann Åge Mattson. Tilslutt kommer Cato og Marian mer og mer overens og det ser ut som de kan jobbe i lag i fremtiden.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

anonym !
08.03.2009 14:40

Bra!
11
anbefalinger
jeg synes du burde lese boka omigjen, du har overhode ikke skjønt hva som skjer i den.

anonym
25.02.2009 20:09

Bra!
4
anbefalinger
det er ikke vikaren som har ansatt hun marian. det er sjefen til cato.
Wiggo kjørte over kjæresten sin med vilje! det var fordi hun nektet å sette seg inn i bilen sammen med Wiggo etter at hun hadde sett liket i fryselageret på jobben.

Mari :D
21.01.2010 21:56

Bra!
3
anbefalinger
Jeg synest det var veldig bra !  Very Happy :-D Kanskje litt rotete i begynnelsen  Razz :-P

Maren
28.05.2010 11:20

Bra!
3
anbefalinger
dysleksi er ikkje noe og le av.
Ein som har dysleiksi kan ikkje noke for at ein har det!!
idiot

Honningfellen
11.04.2012 14:58

Bra!
3
anbefalinger
Det er riktig at Wiggo Nyman var den siste som så Patrik Øye fordi det var han som begravde han, men Vera Mattson var den siste som så Patrik i live  Wink ;-\)


14.04.2009 20:51

Bra!
2
anbefalinger
det var også en Mazda og ikke en Ford som du skriver her.
les den igjen du;D


Linnnn
27.02.2010 11:34

Bra!
1
anbefalinger
Elna var fra Latvia, IKKE Polen! Og som sagt; Vera Mattspn var den siste som så Patrik...

Anonym
02.06.2010 16:07

Bra!
1
anbefalinger
Ekstremt mye feil. Foreslår virkelig at du leser boken om igjen. Marian ble ansatt av Catos sjef, Ingeborg. Den siste som så Patrik var Vera, som var schizofren. Hun ble irritert av den minste ting, selv unger som tok seg til rette i hagen hennes. Patrik ble drept av balltre, og sekken falt av - ikke dratt av. Elna ble drept med vilje i panikk av Wiggo som kjørte Helmer Ruuds røde mazda - ikke en ford. Ina hadde ikke en hund. Liket til Åge var minst 10 år gammelt. Henning var ikke i huset da han ble observert. De dro ikke direkte til ham... Som sagt, veldig mye feil i rapporten din.

didrik
09.09.2010 11:03

Bra!
1
anbefalinger
bra somtale jeg har også dyskleksi stau på!

anonym
19.02.2011 11:41

Bra!
1
anbefalinger
en god del faktafeil her ja, men bortsett fra det synes jeg det var bra! stå på  Smile :-\)

christine
27.02.2009 16:15

Bra!
0
anbefalinger
har særoppgave om honningfellen, men klarer ikke å finne ut hva som er vendepunktene i boka. hvor er de?

anonym
29.09.2009 14:37

Bra!
0
anbefalinger
Lol w/e om hva boka handler om ? o0 Bare jeg tar det her og jeg får 4  Very Happy :-D

...
26.01.2010 09:03

Bra!
0
anbefalinger
Du har et ganske greit sammendrag av boka, men kunne kanskje ha lest boka en gang til før du skrev det.. Du kunne f.eks. ha tatt med deg hele navnet til de som du nevner (eks. Marann Dahle, Elena Druzika). Og det var ikke Wiggo Nyman som sist så Patrick Øye, det var Vera Mattson Wink ;-\)
Du burde kanskje sjekke skrivefeilene dine også

Henrik
03.03.2010 18:58

Bra!
0
anbefalinger
Du har jo ikke lest boka skikkelig det er jo nesten bare feil i dette sammendraget
Forresten en Mazda ikke en Ford ! : DD

kkkk
24.03.2010 13:14

Bra!
0
anbefalinger
hahahahaha. dysleksi?

pauline
09.09.2010 10:58

Bra!
0
anbefalinger
her er det mye feil, haha.

Erlend
15.09.2010 10:06

Bra!
0
anbefalinger
du må definitivt lese boken på nytt.

Elena kommer fra Litauen, ikke Polen. Og det hadde seg slik at det var Henning Nyman Cato, Marian og Wiggo så på veien tilbake etter å gravd opp liket til Patrik, og han var på VEI til huset. Ikke i huset. Åge Mattson ble drept i 1996, ikke for minst 5 år siden. Vera MAttson var schizofren og dyssosial, hun ble aldri tatt til stajonen, men til sykehuset. Derfra ble hun fraket til Dikemark. Hun forklarte alt sammen før hun ble tatt til sykhuset og på sykehuse. Du burde spesifisere faktene litt mer.

Anonym
01.12.2010 20:29

Bra!
0
anbefalinger
Dette var dårlig..


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.020 sec - 1 pageviews