Søk i stiler
 

Berre gode vennar


Om forelskelse
Sjanger:NovelleLastet opp:15.11.2000
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Sjekking
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookHan kikket varsamt bort på meg, men vendte seg sjenert med ein gong eg så tilbake. Kunne dette vere riktig? Den kjekkaste guten i klassen så bort på vesle meg. Eg måtte klype meg i armen for å forsikre meg om at dette ikkje var ein draum. På slutten av skuledagen kom han nesten bort til meg for å si ha det .Ikkje det at det gjer noe, men … likevel. Eg følte at eg svevde heile vegen heim og mor spurde om eg var sjuk fordi eg var så varm. Men det var ikkje noe gale med meg nei! Eg var berre glad for at det snart var sumarferie, og om berre eit par dagar skulle klassen på klassetur til et heilt fortryllande sted ved vatnet.

 

To dagar seinare sat vi på ein trong og varm buss kor vi skulle sitje i fleire timar. På tredje sete sat eg og på det fremste sete sat Håvard, guten med stor G. Det skinnande lysegule håret og dei blå, blenkjande auga hans smilte mot meg medan vi utveksla eit par flørtande blikk før turen starta. Sia det var tidleg på morgonen sovna alle, Håvard og meg inkludert. Eg vakna seinare og oppdaga Håvard ved sida av meg, sovande. Eg tenkte at dette ville være ein god muligheit for å komme tettare innpå han. Difor la eg meg til å sove på skuldren hans, kor vi blei liggande sjølv om bussen stoppa eit par steder på vegen. Arm i arm låg vi, fordi Håvard putta nemleg armen rundt meg mens vi søv, sånn heilt naturleg.

 

Å, nå var det ikkje lenge igjen før eg kunne røre ved himmelen…

 

Vel fremme varte det ikkje lenge før vi hadde pakka ut og fått på oss i badetøy. Alle skulle først uti, så det blei ein del dytting av det andre kjønn. Eg var vel den einaste som ikkje blei dytta uti, og min grunn heit Håvard. Sjølv om han heiv uti fleire av mine venninner så passa han heile tida på at eg kom meg dit eg ville utan problem. Ved sida av brygga fant eg ein liten solefylt plass kor eg kunne sitje å sjå på dei andre mens eg sjølv kosa meg. Eg nærmast nøyt det herlege synet av Håvard som stadig dukka opp med eit stort smil til meg. Det blei på tide å tusle tilbake til hytta så eg gikk opp aleine og heilt i mine eigne tankar. Bak meg hørte eg eit rop som spurde meg om å vente. Stoppa gjorde eg, men snudde meg gjord eg ikkje. Den personen som kom bak meg viste eg at var Håvard, og viss eg hadde snudd meg ville han berre ha sett eit lite kledeleg glis over heile fjeset mitt. Handa hans kjentes ut som ein mjuk, vedunderleg pute når han la den på skuldren min. Saman gjekk vi til ein liten lysning i skogen kor vi blei sittande å prate i fleire timar. Det var beint fram noe av det herligaste eg har opplevd. Hans sensuelle, emn snille stemme gjekk rett t til hovudet mitt. Augo og munnen hans strålte og kviskra nesten » eg elskar deg». Håret bølja seg nedover og tørket sakte i den svale, varme vinden. Eg må ha sett ut som eit levande lys der eg sat og smilte for meg sjølv. Etter kvart skjønte vi at middagen var ferdig og at det skulle vere diskotek om eit par timar. Inni hytta blei eg mobba av Stine, bestevenninna mi som ville vite kvar detalj om Håvard, kva vi hadde gjort og kva vi hadde prata om. Vi hadde jo tross alt vori borte i fire timar. Ho klarte også å overtale meg til å tru at vi kjem til å bli saman i løpet av kvelden. Eg førestilte meg som kjærasten hans, tett inntil i heite kyss. Det hadde ikkje vori dumt.

 

Å, himmelen var så nær at eg nesten stanga i han. Dei små timane i mellom verka som fleire ukar og eg kunne ikkje vente til å sjå han igjen. Etter eg var heilt fornøgd med meg sjølv gjekk eg sakte saman dei andre, sjølv o det kjentest ut som om eg løyp inni meg. Kvelden gjekk med til dansing og anna gøy. Håvard var der heile tida ved min side og vi fekk lurt inn mange rolege dansar kor vi kraup inntil kvarandre. Da den siste dansen kom var eg sikker på at nå ville han slå til og vi ville bli saman for alltid. Tettare og tettare, armane slynget seg rundt den andre personen. Nærmare gjekk det ikkje an å kome, noe som var litt synd. Sakte og forsiktig tok han håret mitt bort frå øyret, mjukt og ømt. Han kviskret stille inn, så roleg at det nesten kilte.» Karianne, kvifor har eg ikkje lagt merke til deg før? Du er ein heilt toppers jente!»

 

Nå, tenkt eg, no skjer det eg har venta så lenge på. Endeleg får eg også oppleve noe fantastisk, kor alle jentene vil misunne og prate om meg som om eg har fått til noe de aldri kjem til å klare. Han hald fram;» Eg likar deg svært godt. Eg håpar at vi blir skikkelig gode venar.» VENAR!! Var det alt? Ikkje noe – Eg vil gjerne bli saman deg, eller kan vi ikkje prøve korleis du og eg går saman? Eg følte at eg begynte å søkke, at himmelen blei berre eit fjernt, fjernt ønskje som ein gong var der. Heilt nærme ….

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Nynorsk
07.04.2005 22:20

Bra!
3
anbefalinger
Du treng øving i nynorsken din gjer du ikkje!!!

Vigdis
23.05.2004 22:07

Bra!
1
anbefalinger
Litt forvirrende? Håper du tåler litt kritikk da: venner? når han sa at han elska henne? Passer ikke. Synes oxo det var litt forrvirrende begynnelse..

ekte sunnmøring
29.08.2005 12:52

Bra!
1
anbefalinger
ditta va litt for dåreg. "noe" er bokmål og "noko" er nynorsk, det heiter ikkje se men sjå!!!!!!!!!!!! karakter du fekk på dinna da?


21.04.2004 13:27

Bra!
0
anbefalinger
Heia....!!!! Kjempe bra novelle......forsett sånn....!!!! Hilsen Cathrine.....

cittypijjah
30.04.2004 16:47

Bra!
0
anbefalinger
åååååååh! så fin novelledah! lite trist! *snufs*  Smile :-\)

neo
19.05.2004 09:29

Bra!
0
anbefalinger
her var det noen dumme små feil som kan rettes opp..ellers så var stilen kjempebra..jeg annbefaler at du bruker ordbok på den neste stilen din i nynorsk.

Linnea ;)
24.05.2004 20:07

Bra!
0
anbefalinger
Bra novelle1 men den ble litt forvirrende...


27.05.2004 20:51

Bra!
0
anbefalinger
bra novelle som de andre har på peikt so vart da litt forvirrande til tider. må berre kommentera nynorsken din, har du bokmål som hovud mål? i so fall er det ein utrulig tungvint nynorsk deko lære på skulen.. eg har sjølv nynorsk som hovud mål og skriver ikkje halvparten so mykje "utgåtte" nynorsk ord som det du gjer.. ikkje merkeleg at deko kjemper for å få vekk sidemålet.

camilla
24.09.2004 18:47

Bra!
0
anbefalinger
Bra ditta her! kanskje litt forvirrande til tider. Uventa slutt. bra at du bruka gode, gamle nynorsk ord!

Lille me...
12.11.2004 14:54

Bra!
0
anbefalinger
Kjæmpesøt novelle da... Wink ;-\) *snufs*

sara
14.10.2005 19:11

Bra!
0
anbefalinger
kjempe skjønN!

takk for lånet:)
14.11.2005 19:29

Bra!
0
anbefalinger
kjempe bra novelle Smile :-\)
lånte an litt Razz :-P....
fikk nokre nynorsk feil.....men det var kjempe bra Smile :-\)

anonym.
05.12.2005 18:17

Bra!
0
anbefalinger
Kjempe fin novelle. Fin handling, men skjønte virkelig ikke slutten. Venner? og så sier han at de kan prøve hvorleis de kan få det sammen. Klart at han mener kjærlighet da... Mange skrivefeil og manglende ord innimellom.

tihi
09.12.2005 13:11

Bra!
0
anbefalinger
kjempe bra!

hei hei
07.03.2006 19:33

Bra!
0
anbefalinger
som de andre her nevner var den litt forvirrende, men det var et ganske dårlig vendepunkt i novellen. Når han allerede hadde sagt at han elsket henne?*hmm* kanskje du bør skrive en fortelling nesten gang Smile :-\)

nina
29.03.2006 14:19

Bra!
0
anbefalinger
hvorfor???? de måtte jo bli sammen jo!! det kan ikke ende sånn, skriv fortsettelse! og hvis de ikke blir sammen da, så kverker jeg han!!!! hha, neida  Razz :-P men det var litt usannsynlig da, de hadde jo flørta MASSE, gutter gjør ikke sånn hvis de bare vil være venner vel!!!?

me ellers skikkelig bra skrevet!!

*Klemz*

Tihi
25.04.2006 20:24

Bra!
0
anbefalinger
Historia di var kjempeflott! Eg skjønar ikkje heilt kvifor endinga vart slik, og ho kjem kanskje litt brått på? At Håvard likar jenta veldig godt, men vil bli betre kjent først, kan jo vere ei forklaring på at han ikkje seier at han vil bli saman med ho med ein gong.

Eg likar også tanken på ein oppfølgar. Det hadde vore kjempearitig, og det fiksar du heilt sikkert bra. Et par skrivefeil var det sikkert, men det kan eg egentlig ikkje seie noke på, for eg skriver mye feil sjølv.  Razz :-P


Anonym
06.05.2008 20:32

Bra!
0
anbefalinger
Les litt nøyere, han sa aldri at han elsket henne.
Det var NESTEN som at det KVITRET "Eg elsker deg"03.05.2011 07:45

Bra!
0
anbefalinger
Hey  Smile :-\)
jeg likte den  Smile :-\) men det var litt merkelig at han sa "jeg elsker deg" vanligvis tar det mer en fire timer og sånt til å si så sterke ord, dessuten ville han jo bare være venner. Men stå på videre  Smile :-\)

Ståle
09.05.2014 10:19

Bra!
0
anbefalinger
Hei Smile :-\) denne er kjempe fin :*


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews