Søk i stiler
 

Et intervju med Ronaldo


Et intervju med en av verdens beste fotballspillere, Cristiano Ronaldo.

Sjanger:AnnetLastet opp:03.12.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Fotball


Det var en ganske dårlig mandag, det regnet og det var ikke noe å finne på, så bestemte meg for å ta en stor tur på biblioteket for å låne meg en bok. For å låne noen fotballbøker som jeg kanskje finner. Jeg er en stor tilhenger av Cristiano Ronaldo og har sju-åtte plakater av han inne på rommet. Jeg viste at han nå hadde flyttet til Fredrikstad for å spille for byen. Så jeg tenkte at jeg kanskje får se han et eller annet sted i byen.

 

Jeg hadde endelig kommet fram til biblioteket og så på den bokhyllen der det var fotballbøker. Jeg følte noe rart for det var jo lukta av den Ronaldo parfymen som nå er til salgs i butikken. Jeg så meg litt rundt og så at… det var Ronaldo som var på biblioteket. Han så, så kul ut med kule solbriller, turkis genser, og olabukse. Jeg trodde ikke mine egne øyne når jeg så det. Jeg fikk en klump i halsen når jeg så hun gå forbi meg.

 

Jeg kunne ikke la drømmen min gå i vasken så jeg gikk bort til han, så sa jeg: ”Cristiano, Cristiano”.

Han snudde seg og sa: ”Hei, hvem er du?”

”Jeg er Rahand og er en ganske stor fan av deg, kan jeg intervjue deg?” spurte jeg litt forsiktig.

Han svarte så hyggelig og sa: Ja selvfølgelig kan du det.

Etter at vi hadde funnet en plass å sitte begynte jeg å stille spørsmålene.

 

- Kan du snakke litt om oppveksten din ??

- Da jeg var 3 år flyttet vi til Lisboa (Portugal). Jeg vokste opp der sammen med min mor og far og mine 2 søsken. De prøvde å oppdra meg fint, men jeg ville heller spille fotball. Tidlig utviklet det seg et dårlig forhold mellom meg og mamma, pappa ble den som stod meg nærmest, og han var veldig stolt over meg. Han kom på hver trening og kamp jeg spilte. Jeg har hvert i flere klubber gjennom min karriere, men nå er jeg her i Fredrikstad og vil spille fotball. Ronaldo smilte og lo litt for seg selv mens hun svarte på dette spørsmålet. Jeg noterte det hun sa på en blokk som jeg hadde med meg.

 

- Hvordan var foreldrene dine?

- Mamma, Martha Santiago Lucio var varm og snill, men som kvinner flest på den tiden, var hun beskjeden og ydmyk. Målet for jenter var å bli godt gift og forsørget.

-Pappa, Carlos dos Santos Aveiro Ronaldo lærte unge respekt for det fotballaget de likte og for alle mennesker. Han brant for Manchester United så hver kamp måtte han på kamp. Pappa var en ordentlig tøffing, svarte Ronaldo. Han virket stolt.

 

- Hvordan har det gått med kjærlighetslivet ditt?

-Jeg så at Ronaldos ansikt bleknet litt når jeg spurte han om dette. Han så ganske trist ut, men så tok han mot til seg, pustet dypt inn og begynte å svare litt forsiktig:

- Nei, det har ikke vært noe bra. Sarah Salolli er en av de peneste damene jeg noen gang har møtt, men hun ville ikke ha meg. Det var en av de største skuffelsene jeg har opplevd til nå i livet mitt. Uansett tror jeg ikke at det forholdet hadde gått uansett, fordi at broren min, Leandro Ronaldo, kranglet så mye med Sarah Salolli. Han sukket, men jeg ville vite mer om dette.

  

Bortsett fra at det var noen folk på biblioteket som hostet og snufset litt, var det nesten helt stille. Både jeg og Ronaldo hørte litt på stillheten før vi skulle avslutte med intervjuet. Plutselig så vi at en av bokhyllene falt i gulvet med et brak, bøkene som var i hyllen lå strødd utover. Ronaldo fikk et bredt smil om munnen og jeg begynte å le litt. En eldre dame som satt i en stol og leste en bok skvatt. Hun spratt opp slik at stolen veltet bakover. Etter at vi var ferdig med å le avsluttet jeg å intervjue han.

 

- Nå må jeg gå, jeg må på trening, det var gøy å fortelle deg litt om hvordan jeg har hatt det og hva jeg har gjort i livet mitt. Du har vært så forståelsesfull også.

- Jeg synes at det har vært en sann fornøyelse å få intervjue deg i dag, sa jeg med et stort smil!

- Jeg har hatt en drøm om å møte deg, og nå har den endelig gått i oppfyllelse. Ronaldo sa hadet, og vandret glad og fornøyd ut fra biblioteket. Jeg sa hadet og satt meg ned i en god stol for å bearbeide intervjuet.Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no