Søk i stiler
 

Mobbing


En oppdiktet fortelling om mobbing.
Sjanger:FortellingLastet opp:13.11.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mobbing
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


-Du skal dø’ass, din pingle!, et vanlig rop som Scott stadig fikk etter seg. Han gikk i tiende og hadde blitt mobbet også de første årene på ungdomsskolen. Hver dag hadde han blitt mobbet av den samme ”gjengen”. Scott var en helt vanlig gutt, fattig eller stygg var han ikke, og dessuten var han ganske kraftig bygd. Det eneste var at han turde ikke å si fra. Det hele startet da de på skolen skulle si hvilken musikktype de likte. Alle guttene i gjengen likte ”techno” og ”trance” noe Scott desverre ikke likte. Scott likte best ”heavy metal”. Gjengen synes dette var utrolig teit, ”det å like heavy metal” og ville derfor erte Scott for hva han likte. Det var enda en slik en ”mobbedag” for Scott. Scott gikk bare bortover i skolegården, nedtaggete klær med hull i, og ”i love boys” tusjet i panna hans. I skinnene hans sto det også ”i love Hitler”, mens når man så høyere opp i ansiktet hans fikk man se vonde blåmerker på øynene. Alle i skolegården stirret på Scott. Han bare tuslet videre bortover veien, og så redd ut...

 

Det blir friminutt, og elevene forlot klasserommene. – Bli med oss’a, Scott? ropte en av gjengen. Han smilte litt lurt. – Kom igjen’a!, sa en annen. Scott vet det at han ikke har noe andre valg enn å bare følge etter gjengen, og gikk med på det. De gikk mot et lite, slitt hjørne, som lå unna skolens rekkevidde. De stoppte. Det ble stille, en i gjengen hviska noe til en annen. – Hva skjer her, spurte Scott dem. Ingen svarte enda, men plutselig ropte en i gjengen at Scott skulle gi dem pengene sine. Scott fortalte dem det at han ikke hadde noen. – Søren ta deg’ass, dette trenger du ikke gjøre. Bare gi oss penga ellers blir’e verst for deg!!! Han ene tok hurtig på seg noen slåhansker. Scott prøvde å la seg unnslippe, men noen holdt fast i ham slik at gutten med slåhanskene kunne få slå ham. Scott ble hurtig slått i ansiktet. Han klarte ikke å dukke, de andre holdt ham fast. Et nytt slag traff Scott, denne gangen på nesa, slik at nesebeinet brakk. En av gutten spente han slik at han traff asfalten med et smell, og de andre guttene i gjengen kunne etterhvert sparke han i magen og andre steder på kroppen. Så stakk guttene. Scott lå der på bakken, han kunne såvidt tenke klart. Blødde gjorde han i hvert fall, og strevde med å komme seg opp. Guttene i gjengen truet han med at hvis han sladret skulle de drepe ham!

 

Den dagen var ikke Scott til å se, foreldrene begynte å lure ved 10 - tiden så de ringte de vennene Scott hadde og lurte på om de visste hvor Scott befant seg. De ringte snarest politiet og begynte en leteauksjon etter han. Tre og en halv time senere fant politiet ham. Han lå på bakken under et høyt stup som befant seg på et steinbrudd. Det var lett å se at han hadde tatt livet sitt. Han hadde også skrevet et ”hade - brev”, der det blant annet sto hvem som hadde mobbet han gjennom årene. Guttegjengen innrømmet hva de hadde gjort, og måtte betale en høy bot til familien til Scott, og ble utvist fra skolen.

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Børree
06.05.2008 15:19

Bra!
1
anbefalinger
Fin stil!

lillebjørn
24.04.2012 00:40

Bra!
1
anbefalinger
fint start. litt brå slutt, men eller bra(=

maaaaaaartin
11.11.2009 17:25

Bra!
0
anbefalinger
dritbra stil. dette er skrevet av en veldig god forfatter Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews