Søk i stiler
 

Jobb som sykepleier?


Vil du jobbe som sykepleier?
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:24.11.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Spesielle arbeid
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Er sykepleier noe for deg?

 

En sykepleier som tidligere ble kalt sykepleierske eller sykesøster er en type helsearbeider. En sykepleier jobber med pleie av mennesker i forskjellige situasjoner. Som sykepleier samarbeider du med mange andre yrkesgrupper som lege, fysioterapeut, ambulansearbeider, hjelpepleier og andre.

 

Mange sykepleiere velger å ta en spesialisering som jordmor, intensivsykepleier, psykiatrisk sykepleier, anestesisykepleier, helsesøster, kreftsykepleier, operasjonssykepleier

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Personlige egenskaper

Som sykepleier må du være Strukturert, omgjenglig, selvstendig og kan ta ledelse. Du må like å arbeide med syke mennesker, vise omsorg og ansvar for andre mennesker.

 

Jobb

En sykepleier arbeider på sykehus sykehjem, bo - og rehabiliteringssentre, hjemmesykepleien og ambulansetjenesten. Som du ser er det mange muligheter, og dette yrket er svert ettertraktet blant mange arbeidsgivere. Som sykepleier kan du også jobbe med forebyggende arbeid, helseopplysning, bedriftshelsetjenester, rådgivningstjenester, humanitære organisasjoner, og sanitetsarbeid i Forsvaret.

 

Utdannelse

For å kunne utdanne seg til sykepleier må man ha generell studiekompetanse eller realkompetanse. Utdannelsen til sykepleier er treårig, det vil si at når du er ferdig utdannet er du i en bachelorgrad som gir deg rett til å søke om autorisasjon som sykepleier. Dette er noe som mange høyskoler i Norge tilbyr. I utdannelsen er det både teoretisk undervisning, observasjon og praksis. Noen høyskoler tilbyr også deltids plass som går over 4 år.

 

Etter - og videre utdannelse

Som sykepleier har du mange muligheter, mange velger å ta en etter utdannelse Blant disse er helsesøsterutdanningen og jordmorutdanning, i tillegg til fordypningsmuligheter innenfor forskjellige fagområder, som for eksempel kardiologisk sykepleie, psykiatrisk sykepleie, anestesisykepleie, og så videre. Man kan også ta videreutdanning innenfor personalledelse

 

Intensivsykepleier

Hvis du videre utdanner deg til en intensivsykepleier driver du med pasienter med akutt og kritisk sykdom eller skader. Du vil måtte kunne håndtere en rekke avanserte medisinske utstyr. Intensivsykepleierne har en viktig rolle når det gjelder pårørende. Som sykepleier har du en stor kompetanse i praktisk medisinsk arbeid.

 

Intensivsykepleiere jobber på sykehus ved intensiv-, postoperativ-, nyfødt- eller brannskadeavdelinger. Intensivsykepleieren kan også arbeide i akuttmottak, i ambulansetjeneste og på ulike poliklinikker. En del intensivsykepleiere jobber også med undervisning ved skoler.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Anestesisykepleier

En anestesisykepleier er utdannet innen anestesi etter utdannelsen som sykepleier.

- En anestesisykepleier gir pasienten bedøvelse før under og etter en operasjon

- Overvåker pasienten under operasjonen og gir bedøvelse for å hindre at pasienten får store smerter.

- Kjenner til pasientens sykdommer og sykdomshistorie, som diabetes og andre sykdommer. Detter gjør de for å sikre en vellykket operasjon.

 

Å jobbe som anestesisykepleier kan være hektisk og utfordrende. Du har et tett samarbeid med anestesilegen og ansvaret for pleien av pasienten i forbindelse med operasjonen og bedøvelsen.

 

Jobb som lege?

Er lege noe for deg?

 

Legens hovedarbeidsområde er diagnostisering og behandling av pasienter.

 

- Legen har ansvar for at den behandlingen du velger å gi til pasienten er behandlende og lindrende.

- Legen har legen ansvar for å lytte til pasienten og gi en behandling tilpasset pasientens behov.

- Legen skal ha god medisinsk kunnskap.

 

Du skal kunne gi pasienten råd om dosering av medisiner, råd og andre ting som pasienten trenger å vite.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews