Søk i stiler
 

Samme planet


Mennesker bør likestilles uavhengig av ulikheter som f.eks. etnisk opprinnelse.
Sjanger:EssayLastet opp:20.11.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Likestilling
Innvandrere og emigranter
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det sies at utlendinger skaper det meste av konfliktene som skjer. Er det derfor man blir behandlet på forskjellig måte? Spørsmålene ruller sikkert inn andres tanker, men hvorfor tar man det ikke seriøst opp? Jeg er et menneske, helt likt som du er bare med et annet kjønn, men hvorfor skal jeg bli sett ned på som noe annet. Jeg lever på samme planet og puster samme luft, men samtidig blir man sett ned på som noe annet. Født og bor i Norge, men har en annen bakgrunn. Hvis jeg reiser til hjemlandet mitt er jeg fortsatt en utlending, problemet er hvor enn jeg går eller er så blir jeg sett på som utlending. Har du et problem med det? Når det gjelder noe annet så tar man det seriøst opp, men hvis det er snakk om innvandrere, asylsøkere eller utlendinger så er det bare som om vinden blåser forbi. Spørsmålet er hvorfor er det slik? Hvorfor har de fleste innvandrere vanskeligheter med å få seg jobb? Det sies at Norge er et bra land og trygt å leve i, men har de glemt hvor dårlig miljøet er? Vi er kanskje innvandrere i det norske land, vi stjeler og vi sloss, vi tar jobb fra norske menn. Grunnen kanskje til det er kanskje fordi vi blir behandlet på en annen måte og pluss at vi kjemper for rettferdighet.

 

Ja, Norge er et bra land, men er det virkelig så vanskelig å behandle alle på lik måte? Hadde jeg vært en morder eller en som raner hele tiden ville jeg ha skjønt meningen med å behandle de fleste forskjellig. Må en ting gå ut over alle?

 

Vi har kanskje forskjellig tro, men vi lever i samme planet og puster samme luft. Vi opplever kanskje ikke det samme, men ser det meste.

 

Min mening når det gjelder dette, så burde alle bli behandlet på lik måte. Hva enn du er, skal du bli godtatt. Noen eller mange har kanskje vanskeligheter med det, men det er det beste for oss menneskene i denne jord. Hva med oss med hijab som ikke for jobb fordi vi har et lite skaut på hodet, skal vi alltid bli behandlet slik? Man beskylder ikke alle nordmenn her, men de som er imot andres bakgrunn. Hva er forskjell på en emo og en som har et lite stoff på hodet? De kjører ikke samme stil, men den ene blir behandlet bedre enn den andre. Hvorfor? Vel, det har jeg ikke svar på. Jeg håper virkelig på en forandring på dette.

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

NEI!
01.11.2010 21:32

Bra!
0
anbefalinger
Ja! det er lov til å kjempe for rettferdighet, men på den måten? Verden er ikke rettferdig selv om vi bor på samme planet og puster inn samme luft! Tror du de i Afrika går å dreper amerikanere fordi de har mat? vis du er utlending, kommer til Norge må du klare og tilpasse deg miljøet og omgivelsene. Du trenger ikke å ødelegge andres liv fordi du har blitt behandlet anderledes i det landet du kommer fra. Det skjønner du å!

varis
05.06.2011 23:24

Bra!
0
anbefalinger
hei sann!
Jeg leste din essay og fikk en følelse av at du var ganske sint når du skrev dette. Som du sikkert veit så lever vi i en verden full av grusomehet og urettferdighet. Kjernepunktet i din essay er kanskje at alle burde behandles like noe som trolig vil skje forhåpentligvis i fremtiden. Så lenge rasismen lever så vil vi ha ulike synspunkter og ulike behandling av folk basert på rase, kultur og skikkel. Alt dette rasisme og ulik menneske behandling er menneske oppfinnelse som vil trolig forsette å erobre verden i en lang tid!
Min råd for deg er at du er unik i denne verden, du er som du er og derfor er du perfekt og annerledes. Lev livet og ikke bry deg om slike ting selv om det kan være til plage for deg og situasjonen du er i. God være med deg  Very Happy :-D


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews