Søk i stiler
 

Nordmenn i Spania


Kåseri om nordmenn som bor i Spania.
Sjanger:KåseriLastet opp:30.09.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Typisk norsk
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookDet er utrolig mange nordmenn i Spania. I følge magasinet Spaniajournalen eier 100 000 nordmenn hus eller leiligheter i Spania.

 

Av Alfaz del Pi’s 16 000 innbyggere er 10 000 av dem nordmenn. Alfaz del Pi er den største norske kolonien i Spania. Vi bygger feriehus og bolighus og hiver spanjolene ut. Vi sprader rundt på stranda som noen store bleikfisker, og tror vi eier hele verden. Vi drukner oss i alkohol, og skriker og maser til langt på natt.

 

Nordmenn flytter til Spania som aldri før. Det er mange forskjellige grunner for å flytte hit. Noen har rett å slett ikke noe valg, fordi sykdom holder på å ta livet av dem. Andre ønsker rett og slett sol og varme, for å få byttet ut den likbleike huden med litt deilig sjokoladehud. Enkelte har noen litt mer spesielle grunner. De drømmer om å møte Mister Antonio Banderas, gifte seg og leve i sus og dus.                            

 

En ting er i hvertfall felles for de fleste av oss nordmenn. Vi skal bo i norske kolonier og skal ha minst mulig kontakt med spanjolene, de er jo smittefarlige og snakker bare tull. Som Carl I. Hagen sa: ”Spanjolene må lære seg norsk”, og det blir vel tilslutt den eneste muligheten, for ikke faen om vi skal lære oss spansk. Ikke tale om. Nei, nei, de må nok lære seg norsk, og vi har ikke noe sympati hvis de synes det er vanskelig. 

 

Å nei du, vi vet ikke hva sympati er vi, og nå som vi er inne på det, vet ikke hva det vil si at noe er vanskelig heller vi, for vi er best og klarer alt! Mm, men tydeligvis ikke å lære spansk. Det eneste vi kan sånn passelig godt er ”Una cerveza, por favor!” og ”Si”. Noen kan til nød si ”Hola”, men det er det lengste noen kan forvente at vi skal strekke oss. Hvis man går på en visitt til fyret og tilbake igjen, og prøver så godt man kan å bruke den lille spansken man kan, altså et ”Hola”, kan du være hundre prosent sikker på at du får sytti sure ”God dag” tilbake, med litt ettersmak av sprit.

 

Vi må ha norske skoler, norsk baker, norsk bokhandler, norsk kirke, norske butikker, norske restauranter, norsk tannlege, norsk legeklinikk og listen kan fortsette i evigheter. Hvorfor er egentlig det så viktig? Er nordmenn rett og slett så skeptiske og har så mye fremmedfrykt at vi ikke tør å gå til spanske leger eller spise spansk mat? Det virker som om vi tror at spanske legekontor er så infisert, at vi blir dødssyke bare vi setter lilletåa innenfor døra. Maten er tydeligvis ikke tilstrekkelig den heller. Den er fylt til randen med bakterier og basselusker, og den mugner rett foran øynene våre.

 

I Alfaz del Pi finnes det over 70 restauranter, men vi velger de norske, der menyen er salt kjøtt med flesk, erter, kålrabistappe og raspeballer. Om ikke dette skulle være nok, er heller ikke boligene bra nok. Enten er de for små, man får jo ikke plass til en dritt, eller så er de for store. Altfor store til at vi store, men spinkle, nordmenn kan holde kontroll på alt. Derfor trenger vi 40 000 tjenere og gartnere. Røre på oss det skal vi i hvertfall ikke. Vi kan til nød og neppe bevege oss noen får meter for å få dyttet litt mer mat i munnen, og enda litt mer alkohol.    

 

Et populært samlingssted for eldre nordmenn er Den Norske Klubben. Her kommer de for å skravle og snakke sladder om andre. Norsk mat har de selvfølgelig her også. En populær meny er Napoleonskake og kaffe. Den er vel norsk den også.        

 

Mange nordmenn bor i Foya Blanca, grunnet den vakre naturen. Foya Blanca er bedre kjent som ”Den hvite dal”. Jeg tviler på om mange eldre nordmenn vet hva Foya egentlig betyr. De hadde nok ikke synes det hadde vært så idyllisk der, dersom de hadde vist det.

 

Store deler av den norske befolkningen er i mot innvandrere i Norge. De synes tilflyttingen er for stor og at det er alt for mange av de såkalte ”pakkisene”. Dette er jo helt idiotisk, for hva er det vi gjør mot spanjolene? Vi invaderer deres land på akkurat samme måte. Vi klager til og med på at det er for mange spanjoler her, de er rett og slett i veien. Som en nordmann ved navn Åge Bøckmann sa ”Det er så mange utlendinger her”, altså spanjoler.

 

Vi er ikke noe interessert i spanske nyheter heller. Det er liksom det sammen hva som skjer i Spania, bare det ikke påvirker oss. Vi er mer interessert i norske nyheter, og ting som skjer mange mil unna. Vi klager på at spanjoler er bråkete, uærlige og teite, men været er bra!

 

Min konklusjon om nordmenn i Spania er at vi ikke er helt gode! Klager og bråker over hvor fæle spanjoler er, men likevel skal vi bo her…!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Lars
12.03.2012 20:21

Bra!
7
anbefalinger
(Bjarne) Er verdt å merke seg at dette er et kåseri, altså bør du ikke forvente noen nøktern tekst. Teksten setter tingene på spissen.

bella880
10.03.2013 15:23

Bra!
5
anbefalinger
ALT SOM STÅR HER I TEKSTEN ER RIKTIG.... SE HVORDAN DET KLAGES PÅ UTLENDINGER ... SE SÅ HØY KRAV SETTES TIL DEM FOR Å LÆRE SPRÅKET.. OG DET ER SÅÅÅÅ VANSKELIG....KAN DU IKKE SPRÅKET MEGET GODT FÅR DU ALDRI JOBB HER I LANDET... SE PÅ SEG SELV FØR DERE DOMMER ANDRE... BARE SE PÅ KOMMENTARENE ØVERST... STA STA STA STA... DE VIL IKKE SI HVOR URETFERDIGE DE ER !!!!!

Bjarne
11.11.2010 18:03

Bra!
4
anbefalinger
Herre! Dette er jo usannsynlig dårlig!!!! Teksten din viser en total FORAKT for alt som kan kalles humor, og fakta er heller ikke noe du har giddet å ta med. Dessuten er det ca like sammenhengende som en fjert i en kurvstol. Du klager på at vi ikke lærer oss spansk. Vel, nå er jo spansk 1 av 3 språk du velger allerede på ungdomskolen!!! og når åge bøckmann sa at det var mange utlendinger her, siktet han vel KANSKJE til de fra indre ugaboga stan, eller hva? Og det er ikke noe "usympatisk" med å bo i Spania. Faktisk er denne teksten generelt ubrukelig.
Dessuten er det også vannvittig mange av oss som drar til spania på ferie, og de som gjør det "unngår" ikke spanjolene, Vi drar jo til Madrid og lignende. Og det skal godt gjøres å unngå spanjoler i Madrid. Så neste gang du skal skrive enn tekst.... Få noen andre til å gjøre det for deg


23.01.2015 12:45

Bra!
4
anbefalinger
His ikke dere er glad i Spania ikke reise der,vi trenger ikke dere ,si no os gusta España no vayais,no os necesitamos


03.07.2013 13:58

Bra!
2
anbefalinger
Det finnes ikke en eneste nasjon som er så selvhatende og så sykelig opptatt av å snakke nedsettende om oss selv enn vi nordmenn!! Dette har sosialistene, janteloven og bygdedyret skylden for!! Å framstille en hel gruppe nordmenn som noen forbanna idioter som er beskrevet her er helt legitimt ser det ut til dessverre!! ;-(((

Petter
19.03.2010 11:49

Bra!
1
anbefalinger
jeg regner med at vikingen i åss ikke er borte enda


06.05.2010 13:45

Bra!
1
anbefalinger
Hvor flytter de fleste eldre?

Ana
29.01.2015 12:52

Bra!
1
anbefalinger
If arrogant Norwegian hate Spaniards so much... Stay away from Spain.

Tim Flyng
13.07.2015 18:58

Bra!
1
anbefalinger
Uansett hvilket standpunkt man inntar, så bør også nordmenn vise alminnelig høflighet. Og på tross av hva Carl I. Hagen og andre meningsfeller måtte uttrykke, så er vi gjester i Spania. Min antagelse er at vi nordmenn befinner oss på bunn i Eurpoa hva angår alminnelig folkeskikk og høflighet. I den lille landsbyen "vår" passerer vilt fremmede, spanske ungdommer oss på fortauet (gjerne med mengder av tattiser og piercing'er) og hilser høflig på oss: "Buenos dias". Slutte å hakke, og begynne å lære?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews