Søk i stiler
 

Vi lager hydrogengass


Innlevering av rapport fra elevforsøk i naturfag.

Karakter: 5

Sjanger:RapportLastet opp:24.09.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Naturfagsrapporter
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Utstyr:
- Stativ
- 3 Reagensglass
- Glassrør og gummislanger til gassoppsamling
- 15% Saltsyre
- Sinkbiter
- Fyrstikker
- Vernebriller

 

Innledning:
I dette forsøket skal vi lage hydrogengass, for å så fyre på gassen med en fyrstikk. Når det fyres på gassen skal gassen kunne gi en lyd som likner et hundebjeff.

 

Hypotese:
Jeg tror at dette vil kunne la seg gjennomføre, gassen som kommer av saltsyren og vannet vil kunne la seg lett ta fyr. Gassen vil ta fyr, den vil nokk ha en gul farge og den kommer nokk til å gi fra seg en lyd når det settes fyr på gassen.

 

Gjennomføring:
Vi tok å monterte alt av rør og slanger, etter det så fylte vi begerglasset med vann (250ml) Rolf kom så for å fylle saltsyre oppi reagensglasset. Fra reagensglasset var det glassrør som gikk til begerglasset. Med engang det ble fylt saltsyre i reagensglasset der hvor det var sink fra før, begynte det med engang å røres i reagensglasset. Vi tok glassrøret ned i begerglasset, alt vannet som var i reagensglasset som var satt ned i begerglasset forsvant med engang.

 

Da det ikke var mer vann i reagensglasset, da var det fylt helt opp med hydrogengass. Vi tok det opp av vannet, tok et nytt reagensglass mot det glasset som var fylt med hydrogengass. Vi tok reagensglassene mot hverandre å snudde glassene for å fordele hydrogengassen i de to reagensglassene. Det vi var ferdig med å fordele gassen ved å snu glassene opp og ned i noen sekunder tok vi fyr på en fyrstikk, og så satt vi reagensglassene i vannrettretning å satt fyrstikken under og tok reagensglassene fra hverandre, da kom det en lyd som var som å høre en liten hund bjeffe ”woff, woff”


Dette forsøket gjentok vi fire ganger. Første gangen ble det vellykket. Andre gangen kom det ingen lyd/bevegelse når vi prøvde å fyre på hydrogengassen.

 

Tredje gangen ble det vellykket, det kom et bjeff og røret ble ganske varmt. Fjerde gangen kom det en lyd før reagensglassene ble tatt fra hverandre, det kom faktisk et SMELL!   Så det fjerde forsøket ble vell vellykket med 50 %.

 

Konklusjon:
Det skjedde egentlig akkurat slik som jeg hadde skrevet i hypotesen. Da det ble satt fyr på fyrstikken, og fyrt på under reagensglassene kom det faktisk en lyd som liknet et hundebjeff.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Gassen som kommer i fra reagensglasset til det andre glasset.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Reagensglasset som er fylt med hydrogengass.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

sebastian
17.10.2013 20:13

Bra!
134
anbefalinger
Verste jeg har sett. Lang ifra 5eren hvertfall, nærmere 2eren tenker jeg

Ali Baba
16.03.2015 19:36

Bra!
3
anbefalinger
Veldig imponert!
Flott rapport og du har jobbet veldig hardt synes jeg for denne.
Her får du en 4'er fra meg!
Ikke skriv hundebjeff, høres urealistisk ut og det synes at du ikke tar rapporten seriøst.

Stian
21.01.2016 15:24

Bra!
1
anbefalinger
6'ern jenta mi... Not rly... Dette holder rett og slett ikke et høyt nok nivå til at man kan dra nytte av det. Til neste gang vil jeg anbefale deg å sjekke hvordan en rapport skal skrives, hva den bør inneholde og du bør også lese deg litt bedre opp. Om du hadde gjort litt research på forhånd ville kanskje karakteren din steget fra 1 til 2 Wink ;-\)

Man igga_azelia
20.02.2017 15:54

Bra!
0
anbefalinger
lmao nice tho sug litt kopierte denm her fikk 5+ lul æ går andre år på videregående


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews