Søk i stiler
 

Ungdommen og kroppsbildet


En artikkel om dagens kroppsidealer brukt i reklame. Fokuset på både kropp og mote er større blant dagens ungdommer sammenliknet med tidligere generasjoner.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:23.05.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mote
Kropp
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

I dag er det mye fokus på kropp. Uansett hvor du går kan du se et bilde av en halvnaken mann eller dame som poserer i strategiske posisjoner.

 

Hvordan tror du en ungdomsjente føler deg når hun sitter på bussen og stirrer inn i en stor plakat av en dame med perfekt kropp i en reklame for H&M? Alle mediene du kan tenke deg rundt deg bruker gjerne et dristig bilde av en mann eller dame for å selge mer. Og det vil jeg tro at det gjør det sikkert også. Du tenker kanskje ”hvis jeg kjøper det undertøyssettet der får jeg slik kropp som hun på bildet”. Så du kjøper undertøyssettet og drar hjem og tar det på. Så ser du at faktisk så ser du akkurat ut som før. Er det da rart at unge jenter og også gutter faktisk, føler slankepress og får alle slags mulige spiseforstyrrelser? Nei. Det er ikke så veldig artig å sitte hjemme i stua di å få H&M undertøysreklame slengt opp i ansiktet på deg mens du sitter og spiser. Da får man jo nesten lyst til å gå rett på do og kaste maten opp igjen.

 

Hvis ikke drar man på ett helsestudio for å få såkalt ”supermodellkropp”. Men der får du ikke mye hjelp. For det henger det store plakater av overtrente menn og damer smurt inn med olje som poserer slik at musklene blir ekstra mye framhevet. Når man da allerede har fått denne ”supermodellkroppen” skal man plutselig se ut som supermann. Så jobber du deg fram til det og. Men sannheten er at det ser helt forferdelig ut.

 

Yngre generasjoner.

 

Forestill deg at du går ned en gate på 1960-tallet. Jentene og guttene på en alder av 12 løper rundt og leker og tenker ikke mye på hvordan de ser ut. De har det virkelig gøy og bryr seg ikke om hvordan de tar seg ut.

Men så kan du forestille deg samme gate i år. 12-åringene løper ikke lenger. Men spankulerer rundt med høyhelte sko og sminke som om de var 20. Og hvis de ikke er ute, sitter de på dataen og snakker med en 19 år gammel mann som de syns er superkjekk og vil gå på date med. De vokser jo opp før de har opplevd å ha det gøy engang. Tenk hvordan de føler seg når de ser en undertøysreklame med en dame med store pupper og brede hofter. Da tyr de til papirdotter i bhen og alt mulig for å se eldre ut. Blir ikke det feil når man heller burde være ute og leke og ikke bry seg om hva andre mener om deg?


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Anonym
26.01.2009 18:55

Bra!
2
anbefalinger
Hei!
Er dette en artikkel, virker ikke slik. Dette er ikke en artikkel, der skal du drøfte for og i mot her er det ikke noe slik i det hele tatt, her har du flere dine meninger enn andres, husk å drøfte mer neste gang, så blir det mye bedre!

STÅ PÅ!

ungdom jente
09.03.2016 12:08

Bra!
1
anbefalinger
hei dette sugde ræv dette er ikkje sant i da heilatatt! din kåte katt


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews