Søk i stiler
 

Den store skuffelsen


Humoristisk tekst (petitartikkel) om det å skrive en tekst på tentamen og å ha forberedt seg til en ting, for så å bli skuffet.

Karakter: 6

Sjanger:KåseriLastet opp:22.05.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Om å skrive
Oppvekst
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

Så setter jeg meg ved pulten, klar til tentamen. Hele planen er krystallklar: jeg velger fristil, og skriver novella jeg så inderlig har planlagt. Læreren gjentar det samme han sier før hver tentamen og deler ut blanke ark. Så kommer det store: oppgavearket! Umiddelbart ser jeg gjennom oppgavene. Hva? Ingen fristil? Der forsvant all håp om en sekser.

 

Da får jeg gjøre det beste ut av situasjonen, tenker jeg, og velger det nærmeste jeg kan komme til frioppgave: oppgave 6. Det går ut på å skrive en humoristisk tekst fra ungdomstida mi. Humoristisk? Skal livet mitt være en vits? Får nesten lyst til å anmelde læreren for ærekrenkelse, der han sitter med sitt djevelske glis om munnen.

 

Det er like mye humor i livet mitt som det er grøsser i Ole Brumm, og attpåtil er livet mitt så kjedelig at du heller vil høre et tretimers foredrag om sjøløver. Se heller en film, eller les en bok! Livet mitt er ikke akkurat Se og Hør-stoff, heller!

 

Nå er jeg midt i ungdomstida, så jeg vurderer å skrive noe som ”fortsettelse følger” eller lignende i slutten av teksten. Også passer jeg på å skrive med ekstra stor skrift. Da blir det sikkert 4 sider. Ungdomstida mi er ikke akkurat fylt med beretninger om fyll, snus, sex og lignende, men jeg må ha noe kjøtt på historien.

 

Uff, så irriterende tentamen kan være! Alt er klart, men så får du plutselig jernteppe, som selvfølgelig forsvinner etter at du har levert din besvarelse. I mitt tilfelle har jeg nærmest ”matet” foreldrene mine med seksere og femmere, så det å komme hjem med en 4+ skaper mye rabalder. Hei, vent litt, kanskje livet mitt er spennende likevel?

 

”En 4+ er jo bra, da”, tenker sikkert du og mange andre. Vel, det virker iblant som at jeg er ”presset” til å få toppkarakterer. Jeg er kjent som et geni, og må leve opp til kravene. Hver gang jeg får en 5 eller lavere, snakker hele skolen om det. Hva blir det neste? Romerikes Blad?

 

En slik situasjon er nok kjent for mange: Du kommer hjem med prøven din, hvor du har fått en lavere karakter enn du pleier å få. I mitt tilfelle er det 4+. Da blir det lite oppstyr! Først er det kjeft å få, krydret med ”du må ta deg sammen” og ”du er i ferd med å dette av lasset”. Så kommer en aldri så liten analyse av saken. Hva er årsaken til karakterfallet? Sløvhet? Datamaskinen? TV-en? Jeg velger å si en blanding av alle tre, og innerst inne vet jeg at foreldrene ”egentlig” har rett i det de sier.

 

Nå begynner ting å sakke ned litt. Hodet er like tomt som en uthult trestamme og jeg har like mye fantasi som en gråstein. Da er det greit med litt cola. Krise! Flaska er tom! Også må jeg på do akkurat nå! Den eneste trøsten er det kalde hvite arket foran meg. Og damer. Damer er en god trøst. Særlig i ungdomstida, ikke minst under tentamen, der det du skriver definerer framtida di. Da er det godt å ha damer.

 

Men jeg er jo så klart en fiasko med damer. Hva gjør jeg galt? Som jeg sa til en svensk jente:
- Visste du at ”kläder” er det mest unødvendige svenske ordet?
- Nei, hvordan da?
- Ta dem av, så skjønner du hva jeg mener.
Naturligvis gikk hun fra meg. Sur var hun også.

 

2. responstid er ferdig, og den svikeren av en venn stjal mitt konsept. Jeg skulle ikke ha fortalt han min idé! Heldigvis skriver han i en annen sjanger. Jeg ser på klokka og merker at tiden nesten er over. Vent litt, det ser visst ut til at jeg klarte å få noe på ark! Livløst trasker jeg bort til læreren, leverer arket og går slavisk ut til frihet.

 

Og fortsatt lurer jeg på hva som er så spesielt med livet mitt.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Hei
17.11.2015 19:27

Bra!
30
anbefalinger
Hei


MV
19.09.2008 23:47

Bra!
14
anbefalinger
Utrolig bra skrevet..! Måtte flire opptil flere ganger gjennom teksten din! Wink ;-\) Du skriver bra  Wink ;-\)

ingvild
06.01.2009 18:31

Bra!
14
anbefalinger
imponerende! Du har virkelig taket på kåserisjangeren. Leste for å få inspirasjon til å skrive mitt eget kåseri, men jeg vet ikke om denne ikke gjorde meg bare enda mer motløs. En velfortjent sekser!


14.11.2008 06:56

Bra!
8
anbefalinger
Takker for kommentarene  Wink ;-\)

Marigona
01.03.2009 05:08

Bra!
8
anbefalinger
sykt bra ;o sånn serr ,du har hørt det fra meg ett par ganger å jeg mener det seriøst ; Du er smart! Jeg digger måten du skriver ting på! Misunner deg nå ^^

Andanza
06.03.2009 13:47

Bra!
8
anbefalinger
Kjempe bra! Sitter og skal skrive kåseri/essay på skolen so eg bestemte meg for og se igjennom 7kåseriene her for inspirasjon. (noe eg virkelig trenger...) Har vel lest meg igjennom 6-7 tekster nå, og denne er de første eg har ledd av! (får litt rare blikk fra "naboen" som sikkert tror det har klkka for meg her eg sitter med latter krampe o_O) Vell fortjent 6!!!

Maria
15.03.2009 18:17

Bra!
7
anbefalinger
Kjempe bra! Tusen takk! Jeg hadde nettopp tentamen, og leste dette kvelden før. Jeg bestemte meg for å skrive om noe lignende. Jeg ble ganske fornøyd ^^ Så enda en gang: Takk!  Very Happy :-D

BgB
11.11.2008 20:24

Bra!
5
anbefalinger
Drit bra  Smile :-\) DIGGGER DEGG!!! NÅ FOR JEG SIKKERT 6r på tentamen

BRB
29.11.2009 16:07

Bra!
5
anbefalinger
Dette var et sykt bra kåseri  Very Happy :-D

Lillestrøm VGS Elev
09.02.2010 18:52

Bra!
4
anbefalinger
Heisann! Du kjenner ikke meg, men jeg vet hvem du er  Smile :-\) rettere sagt, hvem på lillestrøm vgs vet IKKE hvem du er? (de som ikke leser do-nytt?) Utrolig bra skrevet. Har hørt du er skoleflink, og det tror jeg på nå!

- Ser deg i gangene!


volcom
23.05.2010 00:11

Bra!
4
anbefalinger
haha  Smile :-\) Den der likte jeg!

filip
31.12.2016 16:16

Bra!
3
anbefalinger
ingen fest uten hest


03.04.2018 01:52

Bra!
0
anbefalinger
Morsomste jeg har lest på lenge 😂 thumbs up


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.036 sec - 1 pageviews