Søk i stiler
 

Innfør skoleuniform nå!


Et leserbrev om skoleuniform. Kunne du tenkt deg å gå i skoleuniform?
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:21.05.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Skolepolitikk
Verktøy:Utskrift


Presset på norske ungdommer blir stadig større, og noe av det verste er klespresset. Kleskjeder som Cubus og H&M er i kategorien ”billige klær”, mens Jean Paul, Louis Vuitton, Lee, DC, osv er meget ettertraktede og dyre merker.

 

Det har flere ganger vært debatt om hvorvidt det skal innføres skoleuniform i den norske skole. I 2005 ble det lagt frem en undersøkelse som viser at 48 % av foreldre med barn i skolen ønsker at det blir innført skoleuniform. For meg sier dette noe om at ikke bare barna presses, men også foreldrene. Foreldre presses av sine barn til å kjøpe klær som kanskje ikke et stramt budsjett har penger til. Det vil være vanskelig å si at man ikke har råd, og barna vil kanskje komme opp i vanskelige situasjoner. Mange barn og ungdommer mener de selv må få bestemme hva de skal ha på seg, og dette kan jeg skjønne. Men jeg mener at man kunne ha møtt elevene på halvveien, og latt dem være med å designe en eventuell skoleuniform.

 

Loven i Norge i dag sier at man ikke kan pålegge skoleuniform, for man kan kun forby enkelte klesplagg av ulike grunner, men da må det forsvares med at det hindrer skolene i deres læringsoppdrag eller utgjør en helse- og sikkerhetsrisiko for elever og lærer. Eksempler på dette er religiøse plagg eller nagler.

 

Det er gjort forskning som viser at skoleuniform ikke vil utjevne sosiale forskjeller i forhold til klær, men mange tror at det vil bli mindre forskjeller mellom rik og fattig, fordi klærne ikke lenger vil si noe om familien du kommer fra, og deres økonomi og prioriteringer i forhold til økonomi.

 

De fleste foreldre med litt sunn fornuft kan vel sette seg inn i den situasjon at man har dårlig økonomi, ikke råd til dyre merkeklær, og du vet at barnet ditt blir mobbet på skolen, men ALLIKEVEL kan man ikke gjøre noe, for det har man ikke økonomi til!

 

Derfor mener jeg skoleuniform er den beste løsningen.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

En skolegutt
16.01.2017 10:15

Bra!
37
anbefalinger
Dette er bare bull

Katara
03.11.2008 12:43

Bra!
17
anbefalinger
Du har et veldig godt poeng, og mye rett.
Det hadde jo vært litt gøy å hatt en prøverunde med skoleuniformer. Om skoler i Norge skulle begynt med slike uniformer, hadde det vært både gøy og best om barna fikk designe uniformene selv. Men da måtte jo alle barn gått med uniformene hver dag, og så måtte vi hatt flere like unifromer hjemme. Men hvor mye ville dette egentlig kostet?

Kristin
20.09.2009 11:18

Bra!
9
anbefalinger
Har du en kilde på det med forskning på skoleuniform? Skal skrive debattinnlegg om det samme Smile :-\)

Jonas
23.02.2012 19:23

Bra!
6
anbefalinger
Mener du virkelig at skolen burde sette sin økonomiske fokus på klær?
Det er klart, noen blir mobbet pågrunnen av klær, men det skal da finnes andre måter med mindre økonomiske konsekvenser som at lærere blir satt til å passe på disse elevene som mobber, for dette er egentlig en plikt som lærerne har og hvis lærerne ikke kan ta tak i mobberne burde jo elevene klage til høyere stillinger.

Et annet poeng er jo at jeg ikke tror det meste av mobbingen er pågrunnen av klærne, selfølgelig man blir mobbet med klær som en argumentasjon men mobbing kommer gjerne av andre grunner som, Hat/mislik, usikkerhet og andre ting

Enda et argument kan være at mange unge mener at uniformen skjuler identitet, selv kan jeg si meg enig i dette, for uniform betyr jo nettop dette, at alle er like. Og med ungdommen som den er idag er individuell identitet et viktig poeng

ellers var det bra skrevet....

sum sum
25.11.2010 07:46

Bra!
3
anbefalinger
alle blir ike mobbet fordi de ikke går i merke klær

Mr. Wibe
29.11.2010 01:05

Bra!
3
anbefalinger
Gode argumenter som er godt fremlagt. Savner likevel at du uttrykker egne meninger, noe som er et kriterie under sjangeren leserinnlegg.


23.03.2012 09:23

Bra!
3
anbefalinger
HELT ENIG MED ALLE HER ASS.
ring maaag på 98644992

PewDiePie
16.01.2017 09:11

Bra!
3
anbefalinger
Kjöttbolar

TETTITHEA
20.05.2010 15:38

Bra!
2
anbefalinger
Veldig bra!! en aplaus til deg  Very Happy :-D

Call 911
16.01.2017 09:09

Bra!
2
anbefalinger
I think we got a proble here


17.02.2016 10:01

Bra!
1
anbefalinger
når ble undresøkelsen utført??


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews