Søk i stiler
 

En kåt seigmann


Omhandler en kåt laban og hans noe absurde følelser for en seigdame. Hele historien spilles inne på et konserveringslager hos Nidar.

Karakter: 5+ (tentamensoppgave, 10. klasse)

Sjanger:FortellingLastet opp:21.05.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kjærlighet
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

Laban hadde plagdes i mange dager. Gjennom glasset som skilte veggene mellom de to konserveringslagrene hadde han ligget og sett på henne. Utstrakt lå hun der kun iført Evas drakt og med sine struttende bryster svevende høyt over hodet på seg. I sin fullkommenhet var hun skapt av frukt og sukker. Hennes røde skjær mot gulvet under gav fra seg en guddommelig glans. Fra øyeblikket han hadde sett henne visste Laban ha det var. En sterk gnistrende kjærlighet omfavnet han, og han kunne svøpe seg bort i det dype suget som ristet så hardt i mellomgulvet. En kjærlig berøring ved skjønnheten måtte være hans dypeste ønske.

 

Men under herrens besvergelse var han bedratt. Aldri ville han, en liten grønn mann med forferdelige proporsjoner være i stand til å nå den utrolige gudinnen han beskuet. Kun i hans mørkeste netter var hun hos han. Varm, vidløftig og ukuelig. Og selv de mest skremmende fristende kjærtegn hev hun seg over. Om natten var hun alltid hans, og hun var perfekt. Hun skjenket ikke de altfor korte armene hans en eneste tanke. Og det store hodet hans var kun til hennes nytelse. Ned det var kun om natten.

 

I det dunkle lyset fra noen små vinduer oppe på veggen, lå han igjen og betraktet henne. Gjennom glasset spente den søte kroppen hennes seg og kraften fra manndommen hans hev etter. I skremmende begjær hev han etter pusten samtidig som svettekjertlene begynte å jobbe. Nattens drømmer gav merker i dagen. Han kunne tydelig huske hvordan hun hadde strekt seg om han. Vulgær og villig hadde hun … rødmen hveste over det ellers så grønne ansiktet hans. Utenom armene og hodeformen hadde han et meget pent ansikt. Høye kinnben, sterk rak nese som kun ble overgått av et par mørkegrønne forføreriske øyne. Det var dem han var mest stolt over. Øynene utstrålte manndom, kraft og viljestyrke. Men de passet ikke det minste med det han ellers følte om seg selv.

 

Henført av en kvinne hadde han som en gang hadde vært så ung og villfaren blitt forvandlet på det verste. I sin dype sinnsstemning kunne han ikke forstå hvilken glede han tidligere hadde fått ut av livet før nå. Han var blitt så plutselig forvandlet.

 

Plutselig ble rommet belagt i lys. Fra en åpning så stor at himmelen ville kommet igjennom kastet det ut med lysstråler. Fargene fra tusen seigmenn skinte sterkt i rommet, og inn gjennom åpningen kom en stor hvit kjempe. Laban kunne se pustrøyken kaste lange skygger over rommet idet kjempen trampet inn. På enorme skritt steg den gjennom rommet. Med en spade dyttet den alle seigdamene ned i en diger plastkartong. Laban kunne se hvordan de hjelpeløse kvinnene skrek og gråt da de ble presset sammen og falt som foss ned i kartongen. Lamslått kunne Laban bare ligge og se på hvordan kjempen herjet på den andre siden av glassveggen. Sammen med sine brødre kunne han bare stå og se på.

 

Kjempen tok med seg seigdamene ut gjennom lysåpningen. Bare en seigdame lå igjen. Det var henne som han hadde beskuet i flere dager. Med en kraftanstrengelse strakte han seg opp. Laban kastet seg ned på gulvet. Han sprang bort til henne og la armene om henne. I den evinnelige samhørigheten som skaptes mellom bygdes det opp en kjærlig større enn noen annen seigmann hadde følt.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Ærlig
09.03.2015 18:20

Bra!
30
anbefalinger
Hva faen..

Per
09.03.2015 18:21

Bra!
18
anbefalinger
Det der var bare jævelig rart..

Meg
05.06.2008 18:37

Bra!
17
anbefalinger
Kjempebra tekst! Den fortjente virkelig en 5+!

Janne
16.01.2013 09:25

Bra!
5
anbefalinger
Dritbra tekst! Men du kan bedre.. BRA INNZOOMING!!

;D
08.02.2009 10:55

Bra!
1
anbefalinger
WOW! SÅÅÅ UTROLIG BRA!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews