Søk i stiler
 

Kebab-historien


Det har vært debatt om kebabens tilhørighet i det siste. Dette temaet har fanget min interesse, og her er resultatet. Alle kilder er dobbeltsjekket, og flere er sjekket person til person.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:07.05.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Matretter
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookKort fortalt kan historien om kebab deles inn to hovedkategorier. Den første varianten er den gamle, tradisjonelle, laget av reisende, grillet på spydd. Mange tror denne kommer fra Tyrkia, men egentlig er det mat for nomadene. Den ble spist på reiser.

 

Den andre versjonen, den verdenskjente Fast Food retten, ble oppfunnet på et gatekjøkken i Pakistan. Ved en ren tilfeldighet fant en hittil ukjent gatakjøkkeneier oppskriften på Döner-kebaben, den vi spiser i blant annet Norge. Iom. at vi ikke vet hvem denne mannen er, vet vi heller ikke hvordan tilfeldigheten oppsto, men sannsynligvis var han tom for noen ingredienser, begynte å eksperimentere og endte da opp med Fast Food-retten vi kjenner i Norge.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Sandin:D
30.01.2009 11:37

Bra!
12
anbefalinger
David!

Guniwea
30.01.2009 17:01

Bra!
3
anbefalinger
Bra at du skriver om dette, mange som tror de vet hvor kebaben kommer fra.

Brur
08.02.2016 11:19

Bra!
3
anbefalinger
God Kebab brur

Kebab
01.11.2017 15:48

Bra!
3
anbefalinger
FARAJ ASMARO VAR DEN FØRSTE TIL OG OPPFINNE KEBAB I NORGE. ARAMSO KEBAB ER FIRMAET GÅ OG KJØP!!!! JEVLA LØYNERE DENNE NETTSIDEN SUGER


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews