Søk i stiler
 

Natten alt knuste


En novelle om narkotika og tyveri som jeg skrev under en norsk tentamen, skrev den på 45 minutter.

Karakter: 6 (10. klasse)

Sjanger:NovelleLastet opp:23.04.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rusmidler
Kriminalitet
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookDet var veldig kaldt til å være en sommerkveld, det kjentes ut som om bæreposene med pils gnagde seg inn i hendene på meg. Jeg gikk nedover og hørte musikken på god avstand, hørte også folka.

 

Legger meg i sofaen og varmer hendene mine rundt henne, samtidig som hun ruller en joint. Hun planter den i kjeften min og jeg kjenner tvert smaken av henne, som fort blir borte og erstattet av hasjsmaken. Telefonen min ringer

- Halla kompis Eirik her, veit du om noe fest i kveld eller?

Ga han adressen til stedet og etter bare etter bare ett par minutter kommer han med den ristede ølboksen sin, utstyrt med hjul.

 

- Hei kompis hvorfor ringte du meg ikke? Jeg ringer alltid deg når det er fest mann.

- Jaja nå er du her Eirik, så ikke tenk på det.

- Ok da, la oss komme oss inn og tæshe noe iPoder.

 

Åpner en pils og setter meg ned igjen ikke ved Jenny, ikke nå. Nå satt jeg meg borte ved noen jeg ikke kjente så godt, litt yngre enn meg. En av dem spør om hva det er jeg røyker, jeg tar ut jointen av kjeften og trer den inn i munnen hans og etter tre sekunder hoster han, minnet litt om meg første gangen.

 

- Hei gutta, noen av dere som er keen på å kjøpe mobil eller?

Ingen svarer meg. Alle vet hvem jeg er og hva jeg gjør, og det vet jeg.

- ikke vær redde a, hva faen her gir jeg dere hasj og øl og dere svarer meg ikke engang.

- Hv.. Hvordan mobil da?

 

Jeg drar fram mobilen min fra lomma, helt ny og kjempedyr. Maset om megapixler og lagringsplass starter, og etter det spør jeg en av dem som har en lekkerbisken av en iPod, om han ikke vil bytte den mot mobilen. Han blir litt nervøs og sier svakt nei, men jeg pøser på med info om hvor mye han vil tjene på det osv.

 

Til slutt går han med på det jeg får iPoden.

- Jeg skal bare bruke mobben ut kvelden bare ring meg etterpå du.

IPoden hans og mobilen min er i mine hender og går vekk fra dem. Jeg tenker på Jenny og putter den stumpede jointen i kjeften bare for å få smaken av henne, men den er borte.

 

Begynner og merke all alkoholen og hasjet og setter meg ned og prater litt med Eirik og gutta og alle briefer med fangsten sin. En kompis av Eirik som jeg aldri husker navnet på begynner å mase om at jeg skylder han penger, jeg hadde lånt en 1000 lapp av han engang til hasj og litt annet, plutselig tar han opp en litt slitt revolver fra lomma og peker mot huet mitt. Det blir stillere og stillere rundt oss.

 

- Kan vi ikke diskutere dette på en rolig og diskré måte?

- Du har faen meg skyldt meg disse penga ett halvt år nå!

- Du får det i kveld ok? Pek den jævla pistolen din vekk fra trynet mitt a jævla fyllik

 

Han tar meg i hånda og vi begynner alle å le. Jeg visste at det håndtrykket og latteren ikke hadde noe å si, denne fyren var gæren nok til å gi meg problemer hvis han ikke fikk penga. Det begynner å bli sent og jeg måtte skaffe penger, jeg gikk rundt og spurte folk om det var noen penger jeg kunne låne og så etter noe å bøffe, men ingenting, virka som om alt var blitt stjålet.

 

Jeg glemmer pengene når jeg ser Jenny og blir raskt minnet på det igjen når jeg ser lommeboka hennes og mobilen hennes stikke halvveis ut av lomma. Jeg går bort til henne og kysser henne, og tryller bort innholdet i lommene hennes, det føles ut som om noen sitter med en fjernkontroll ett sted og styrer det jeg skal gjøre.

 

Jeg leverer dagens fangst slik at gjelden er betalt og går ut og tar en røyk med Eirik. Jeg ser inn vinduet at han fyren jeg skyldte penger står og briefer med at han hadde fått det og der er hun, der er Jenny som får med seg alt. Tårene hennes drypper ned på gulvet. Automatisk går jeg inn til henne og bort til henne.

 

Hånden hennes klasker til meg, den var våt av tårer og full av sinne, slaget var ikke vondt i seg selv men likevel kjennes det som hvert eneste organ og bein i kroppen knuser og jeg faller sammen, ned på knærne alle andre ler, litt nervøst. Mange der nyter og se meg få enn på tygga fordi jeg fortjener det. Jeg ser hun i øynene, nå like tårevåt som hun, hasjen og alkoholen rant ut sammen med tårene og jeg tenkte klarer nå.

 

Sorg ble til sinne og jeg reiste meg opp med mord i øynene og så på den jævla idioten som hadde stelt i stand alt og slo han, nesa hans knuste slik hjertet mitt gjorde og jeg forlot stedet. Neste morgen våknet jeg, jeg var svett og hoven rundt øynene, jeg følte meg trøtt og jeg ville bare sove, resten av livet.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

.:
24.02.2009 16:38

Bra!
0
anbefalinger
Fikk du 6 på denne?

^^
11.05.2009 07:37

Bra!
0
anbefalinger
Det her er ingen 6'er ass. Kanskje en 5'er...

Sindre
10.02.2011 12:02

Bra!
0
anbefalinger
Bra jobba, du fortjener eb 6'er

diifer
22.04.2012 13:56

Bra!
0
anbefalinger
Brukte du virkelig bare 45 minutter?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews